6. 9. 2022

Ukrajinské ministerstvo zahraničí: Shromáždění pod ruskými vlajkami v Německu a ČR jsou nepřijatelná




Uvedl to mluvčí ukrajinského ministerstva zahraničí Oleg Nikolenko.

"Připomínám, že protestující požadovali zastavení podpory Ukrajiny a zrušení sankcí proti Rusku. Zazněly dokonce výzvy zpochybňující územní celistvost našeho státu, stejně jako ke shromažďování finančních prostředků na podporu nelegálních ozbrojených formací v Donbasu.

Je nepřijatelné, aby se v centru Evropy konaly takové sabaty pod trikolórami agresorského státu... Odsuzujeme pokusy účastníků proruských akcí ospravedlnit válku Ruska proti Ukrajině," napsal Nikolenko.


zdroj: https://rusvesna.su/news/1662411836

4 komentáře:

  1. Nikolenko má pravdu, že je nepřijatelné (nebo nevhodné), aby se konaly setkání/protesty pod trikolórami (vlajky v barvách trikolory); správně měly sebou vzít bývalé vlajky sovětského svazu, carského ruska,....

    jirik

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ale - shromáždění se konalo pod "trikolórami (tedy vlajkami) agresorského státu" - tedy ČR?
      A Lipavský si nepozval na kobereček ukrajinského velvyslance?
      Už bych jim neposlala ani pověstné Ň !!!
      Albi

      Vymazat
  2. Nedávno mě jedna paní v Tescu co dělala za pokladnou a byla evidentně stejné národnosti jako pan Nikolenko úkolovala, kam a jak mám dát basu s lahvema, které jsem tam přišel vrátit - prostě ukrajinská nátura... J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikolenko si asi predstavuje, že kvôli jeho komplexom si naše dva štáty (a asi nielen my) zmenia trikolóru biela-modrá-červená za modro žltu? Sorry vole, error.

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů