16. 9. 2022

Jak USA naplánovaly válku a energetickou krizi v Evropě




Ve Švédsku bylo zveřejněno memorandum, které obsahuje poměrně podrobnou analýzu hrozícího budoucího ekonomického kolapsu Evropy v důsledku Spojenými státy vyprovokovaného ruského útoku na Ukrajinu.

Říkáme na rovinu, vůbec netušíme, zda je tento dokument pravý nebo ne. Kdo ho nechal uniknout, kde se vzal. Ale je to prostě "dílo". Ve švédských novinách Nya Dagbladet – nepochybně ubohém bojovém plátku Putina – dnes (jak příhodné, parlament se právě změnil na opoziční, premiérka rezignovala) vyšlo memorandum z ledna 2022, které připravili naši velcí přátelé ze společnosti RAND.

RAND Corporation, pokud byste to nevěděli, je pobočkou podsvětí na Zemi - v minulosti dceřinou společností analytického centra amerického letectva: tam se kují ty nejstrašnější plány týkající se nejstrašnějších válečných zločinů, kterých se Spojené státy americké hodlají dopustit. To se stalo i tentokrát. Krátké třístránkové memorandum (které je vydáváno za interní dokument RAND, ale nemusí tomu tak být) obsahuje poměrně podrobnou analýzu hrozícího ekonomického kolapsu Evropy v důsledku ruského útoku na Ukrajinu vyprovokovaného USA. Obsah memoranda demonstrujeme na kartách:

1. Oslabit Německo, posílit USA. USA nejsou schopny přežít současnou hospodářskou krizi bez vnější podpory. Politika kvantitativního uvolňování a nekontrolované vypouštění finančních prostředků od roku 2020 vedly k výraznému nárůstu veřejného dluhu a přebytku hotovosti v ekonomice. Jediným dostupným zdrojem zdrojů pro americkou ekonomiku je ekonomika evropských zemí podmaněných závazky NATO a EU. Výjimečně alarmující je však rostoucí nezávislost Německa, která bude posilovat, jak se USA stahují z evropského kontinentu. To by mohlo vést ke konstruktivnímu politickému konsenzu mezi Německem a Francií, následovanou Itálií a dalšími zeměmi „staré Evropy“. Stará Evropa se v případě tohoto scénáře stává americkým konkurentem, který je schopen odolat východoevropským zemím orientovaným na USA;

2. Zranitelnost německé a evropské ekonomiky. V případě hospodářské krize v Německu lze očekávat proudění zdrojů z evropské ekonomiky do ekonomiky USA. Tempo rozvoje evropské ekonomiky je zcela závislé na Německu, které v EU nese hlavní břemeno. Německá ekonomika stojí na dvou pilířích: přístupu k neomezeným levným nerostným surovinám z Ruska a levné elektřině z Francie. Důležitost prvního faktoru je mnohem vyšší. Pozastavení ruských dodávek povede ke kolapsu německé ekonomiky a v důsledku toho i ekonomiky EU. Závislost Francie na dodávkách energetického uranu z Ruska povede k přeorientování na dodávky z Austrálie a Kanady. Které jsou nyní součástí bloku AUCUS. A to vám umožňuje vyvinout další tlak na zásoby.

3. Řízená krize. Díky našim akcím jsme zastavili realizaci Nord Streamu 2. Úplné odříznutí Německa od dodávek ruské energie je možné díky zapojení Německa do vojenské konfrontace s Ruskou federací na Ukrajině. Naše akce [akce USA - cca.] na Ukrajině nepochybně povedou k ruské vojenské invazi. Zavedení předem připravených balíčků sankcí odřízne Německo od přístupu k ruským surovinám. Zajistí to dogmatismus Strany zelených a neprofesionalita jejich lídrů Annaleny Burbock a Roberta Habka.

4. Očekávané důsledky. Zastavení ruských dodávek povede ke kolapsu německé ekonomiky a práce podniků v klíčových odvětvích - petrochemie, hutnictví, strojírenství. Ztráty by mohly dosáhnout 200 - 300 miliard eur. To povede k nevyhnutelnému kolapsu evropského průmyslu, rostoucí nezaměstnanosti (400.000 pracovních míst jen v Německu) a migraci vzdělaných Evropanů do USA. Ve střednědobém horizontu to pomůže americké ekonomice vygenerovat dalších 7 - 9 bilionů dolarů v příjmech. 

Možná to není skutečný plán, ale jako skutečný určitě vypadá.


zdroj: 



4 komentáře:

  1. Vyšlo včera u Vlka - https://vlkovobloguje.wordpress.com/2022/09/15/tajna-zprava-rand-corp-z-25-2-2022-jak-oslabit-nemecko/

    OdpovědětVymazat
  2. zajímavý článek k zamyšlení

    https://kresadlo.com/8-9-2022-konec-stareho-systemu/

    jirik

    OdpovědětVymazat
  3. Karel Gott a NWO
    8 minut video
    https://www.youtube.com/watch?v=_bdJsE7GFPA

    jirik

    OdpovědětVymazat
  4. No já nevím, ale na první počtení i na druhé tu něco zavání.
    Prakticky všechno uvedené je možné takto traktovat, ale to všechno tu nejen bylo známo i před uvedeným datem, ale také celou dobu až do dnes. Zajímavost z toho dělá institut.
    1. Německo je oslabené již delší dobu a stále se to urychluje, především proto, že podobně jako u nás tam de facto vládnou nebo spoluvládnou "absoloventi" sorosových "škol" - minimálně "zelení".
    2. Zranitelnost ekonomiky je v každé zemi na světě, protože dnes nikdo není schopen vyrábět vše, ani Čína, minimálně proto, že nemá všechny suroviny. Ne nadarmo od konce II. sv. války především Američané a Angličané uchovávali "základ" "starých" nacistů (to bylo posměchu na komunisty, když před tím pořád varovali a mluvili, ne?). Jedním z důsledků byly události v Chile, mimochodem kolem toho se točí velmi oblíbený díl z Majora Zemana - Rukojmí z Bella Visty, nebo právě probíhající Ukrajina. Německo muselo Američanům, jestli Anglii to nevím, splatit všechny válečné reparace, to bylo průběžné oslabování. I Merkelová vždy nakonec "skákala" jak to chtěl "pán" ze zámoří, ač třeba vyhlašovala mnohokráte jiné postupy a cíle. Německu byla vnucena imigrace, jinak by se stalo snadným terčem pro obvinění z rasismu.
    3. Řízená krize souvisí s oslabováním Německa. Zpráva takové Instituce jako RAND nemůže obsahovat to nejdůležitější, že to je cílené oslabování celé "západní civilizace", tj. EU, USA i Anglie atd. Ve skutečnosti se taková krize nedá řídit, prootže na rozdíl od minulosti je tu několik faktorů, které mění sázky. A v samotných USA probíhá boj o moc, je tu snaha mnoha zemí vymanit se z područí neokolonialismu, nebo dokonce "ještě kolonialismu", a Rusko se rozhodlo začít se aktivně bránit. Zatímco předešlé krize byly utlumeny i za pomoci levných surovin z Ruska, události na Ukrajině všechno změnily. A za hlavní, ničen byl a je i průmysl nejen v EU (Německu), ale i v samotných USA. Takže USA se chovají prostě podle hesla - ať přežiji ještě rok navíc, třeba se to vyvrbí!
    4. Jestliže má ruské vedení skutečně všechno promyšlené a šlo do vynucené konfrontace za svých podmínek, pak je jeho jedním z cílů - nevyslovených - pokusit se zachránit Evropu, samozřejmě ne tu neoliberální, čii jak si to nazvete, ale tu tradičním pracovitou, tradičních hodnot, protože mít za sousedy rozběsněné země s vnitřní nestabilitou a konflikty jako i dnes v AFRICE I JINDE NĚKDE "TAM", NENÍ VÝHODNÉ.
    Ostatně Putin sám ve svých vystoupeních několikrát hovořil o "zešílení" EU a o jejich morálním úpadku. Pokud by Rusko a "obnovená tradiční Evropa" za nových podmínek dokázaly najít podobnou řeč, byl by Americe šlus, krach, konec, K.O., jakřákají v Rusku - kyrdyk.
    Nejspolehlivějším partnerem politiky podle RANDu pro USA je a bude - Polsko a pobaltské "země".
    To bylo pár nesouvislých poznámek k tomu, že taková zpráva má spíše "jakýsi krycí charakter". Je až příliš "čitelná" pro média. Možná se ale pletu já. Ne vždy nutně to, co se mi "líbí" musí být pravda a naopak.
    Bedřich

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů