28. 9. 2022

Politické důsledky sabotáže na plynovodech Nord Stream



V posledních dnech se v Evropě zvedla vlna masových protestů proti politice vlastních států v oblasti protiruských sankcí. V několika německých a českých městech se konaly masové protesty, které požadovaly zrušení protiruských hospodářských sankcí, obnovení dodávek zemního plynu z Ruska prostřednictvím Severního proudu 2 (protože Severní proud 1 stojí kvůli nedostatku turbín, opět kvůli sankcím) a ukončení podpory Ukrajiny.

Je teprve konec září, zimní topná sezóna ještě nezačala, ale začínající občanské protesty už možná vyděsily evropské proamerické a protinárodní elity. Evropané ve volbách také aktivně protestují proti současným elitám a volí ty, kteří podporují tradiční rodinné hodnoty, zavazují se, že budou vystupovat proti dovozu migrantů a politice EU.

Vítězství pravicových a krajně pravicových stran v nedávných komunálních volbách v České republice a v parlamentních volbách v Itálii, které slibují přesně takovou politiku, představuje pro USA a s nimi spřízněné evropské elity vážnou politickou hrozbu.

Současná sabotáž dvou plynovodů Nord Stream a Nord Stream 2 zmařila naděje mnoha Evropanů na návrat starých časů a v zásadě nízkých cen energií po případných změnách politiky v jejich zemích.

Nevím, jak moc je poškozeno potrubí, které je sice určeno pro vysoký tlak, ale není určeno pro výbuch nebo výbuch pod vodou, ale nemyslím si, že bude možné rychle odstranit následky těchto podvodních škod. Veškeré technické operace pod vodou, kromě prostého dohledu, se podobají operacím v otevřeném prostoru.

Technickou výzvou je také vyzdvižení významného úseku potrubí na povrch za účelem jeho opravy. Kromě toho nás čeká zima, Baltské moře je zamrzlé a veškeré práce - pod vodou i nad vodou - budou značně ztíženy ledem.
Politické důsledky sabotáže na plynovodech Nord Stream 

Pokud plynovody nebudou brzy obnoveny, Evropané nebudou mít důvod protestovat a požadovat obnovení normálních vztahů s Ruskem, protože kvůli sabotáži stejně nebudou mít ruský plyn a budou se s tím muset smířit a neprotestovat proti politice svých vlád, které budou nadále podporovat Ukrajinu na úkor životní úrovně svých občanů.

Celá tato situace je pro Spojené státy politicky i ekonomicky nesmírně výhodná - postupně ničí Evropu a evropský průmysl, nutí evropské země, aby nadále podporovaly Ukrajinu a dodávaly do Evropy svůj zkapalněný zemní plyn za současné pohádkové ceny.

Pouze USA, pouze jejich ponorky a malé ponorky mohou poškodit ruské plynovody a pouze USA mohou učinit takové rozhodnutí, zvláště když dříve, ještě před ruskou SVO na Ukrajině, nejvyšší představitelé USA hovořili o tom, že zabrání dodávkám přes plynovod Nord Stream 2 za každou cenu.

Za této situace je Rusko nuceno zvyšovat objem plynu stávající cestou - přes Ukrajinu - a to byl jeden z cílů amerického odklonu. Rusko sice 24. února zahájilo na Ukrajině speciální vojenskou operaci, ale neudělalo to nejdůležitější - nezničilo celý ukrajinský přepravní systém plynu, aby se přestalo mluvit o čerpání zemního plynu přes toto nepřátelské území.

Nejúčinnější odpovědí Ruska na americkou sabotáž plynovodů Nord Stream 1 a Nord Stream 2 by bylo úplné přerušení dodávek zemního plynu do Evropy a úplné zničení ukrajinského systému přepravy plynu.

Nelze současně vést válečné akce proti Ukrajině a platit tomuto historickému a geografickému nedorozumění a jeho nezákonným orgánům ani haléř, a už vůbec ne obrovské částky, které nyní Rusko Ukrajině platí.

Ukrajinský systém přepravy plynu musí být zcela zničen - podle všech válečných zákonů.


zdroj: https://rusvesna.su/news/1664294057



15 komentářů:

  1. Je k popukání, jak idiot z Polska napráskal USA za sabotáž na plynovodech: https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/usa-znicily-ruske-plynovody-nord-stream-1-a-2-tvrdi-byvaly-polsky-ministr-obrany/

    Pravda vždy časem vypluje na povrch. Teď už musí být každému, komu zbyl kousek mozku v hlavě, naprosto jasné kdo je agresorem a proti komu bojuje. Protože tuto sabotáž odnese především Evropa, je jasné že USA bojují nejen proti Rusku, ale i proti Evropě. Jakékoli následné okecávání že tomu tak není, je zcela zbytečné.

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wenco,
      asi byste se divil, kdo má na svědomí sabotáž na NS2. My to víme. Do redakce nám dnes totiž přišlo komuniké od VMI (vyspělých mimozemských inteligencí). Bohužel nám píše jejich mluvčí několikrát do týdne.
      Jelikož VMI stojí nekompromisně proti bestiálnímu Putinovi, je nepravděpodobné, že by Rus nakonec nebyl mimozemskými přáteli poražen a navždy vymazán z povrchu planety.
      VMI se nikdy nepletou, je tedy více než jasné, že největším agresorem je v dnešním světě Rusko a takzvaný západní svět se pouze brání.
      Shrnu-li podstatu asi padesáti posledních sdělení mluvčího VMI, tak doslova každým dnem jsme blíže k okamžiku, kdy svým zeleným (pouze domněnka) prstem někdo tam nahoře stiskne ekvivalent našeho červeného tlačítka. Rázem bude odstraněna překážka k vybudování spravedlivého světa, na kterém Washington a další usilovně tak dlouho pracují.

      PS: Jsem značně vyděšen, protože díky Myšlenkám o... ČR teď dopadne jako NS2 - bude vymazána laserovým plazmopaprskometem ze základny na odvrácené straně Měsíce

      Vymazat
  2. Michale, to jsou značně znepokojující zprávy! Nicméně máme ještě pár dní čas, než VMI nainstaluje na odvrácenou stranu Měsíce dopravní značku kruhového objezdu a složité značení výpadovek k Nibiru, Oortovu oblaku, Plutu, Neptunu, Uranu, Jupiteru, Saturnu, Marsu, Zemi, Venuši, Merkuru, Slunci a Černé díře v centru naší Galaxie. Bez ní k nám přímočaré paprsky laserového plazmopaprskometu netrefí.

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi platí známé "jak dole, tak nahoře", protože tohle nám před okamžikem přišlo z leteckého oddělení VMI:

      "Od 1.10. bude na zmiňovaném kruhovém obletu uzavírka. Bude se týkat všech plavidel větších třídy Al'kesh a i pro ty, co maximální povolenou hmotnost splní, bude vlet povolen jen od půlnoci do čtvrté hodiny ranní uranského času (zimního) a od 28. do 31. hodiny severního venušského času se zpětnou pětihodinovou platností s trváním dva týdny. Vlet bude zároveň povolen pouze pro místní a pro plavidla s povolením stavby. O povolení žádejte u sekretáře ředitele vesmíru. Ten má od včerejška časově blíže neurčenou dovolenou.
      Od 2.10. bude ve vyznačených částech uzavírky uzavřena veškerá letecká doprava vyjma přepravy v bioplynem poháněných skafandrech a přepravy humanoidních zvířat určených ke konzumaci.
      Výše vypsané platí pro všechny prostorové i subprostorové lety. Obletová trasa nebude kvůli logistickým problémům značena. Plavidla bez patřičných povolení budou odkláněna do díry (černé)."

      Vymazat
    2. Michale, pojímám podezření, zda to tam nahoře neřídí nesmrtelný velikán národa českého, Jára Cimrman!

      MUDrland Wenca

      Vymazat
    3. Jen si dělejte legraci, pánové. Sice je to vtipné, ale .... vzbuzuje to iluzi, že "až tak zlé to jistě nebude, nakonec přece geniální Fiala slíbil - ....doplňte sami" - slíbil toho hodně, neudělal nic.
      Ale poraďte mi - premiér žádnou konkrétní radu nikdy nedal, produkuje jenom řeči, řeči, řeči.. Neměla bych si nakoupit aspoň nějaké plynové zapalovače? Kolik myslíte, že by bylo optimální na osobu/měsíc? :-)
      Albi

      Vymazat
    4. Albi, plynové zapalovače určitě neee. Co kdyby v nich byl Putinův plyn? Buď byste tímto přímo podpořila anexi Rusů na UK, což by byl pro Fialku jasný vyslaný signál nebo, a to hůř, by v zapalovači nemusel být plyn, ale novičok. To oni běžně dělají.

      A legraci? Pokud byste mě slyšela, kdykoli v autě narazím na nějakou důmyslnou objížďku (denně tak najedu do práce cca o 50km navíc), určitě bych nepůsobil, že mě to baví.

      Vymazat
    5. Albi, v případě zapalovačů plněných ruským plynem mi naskočila scéna z filmu Limonádový Joe, ve které z doutníku Douga Badmana kouř kroužkuje do tvaru J O E. A teď si představte že si zapálíte cigaretku a dým napráská od koho máte plyn v zapalovači ´- P U T I N.

      MUDrland Wenca

      Vymazat
    6. Díky za odpověď.
      S tím plynem - to jsem nedomyslela a výměnu za Novičok už vůbec ne. Ještě že jsem se zeptala. Jinak možná hrozilo, že tu 3. světovou jadernou bych vyvolala já. :-)

      K druhému odstavci - to byl jen nepovedený pokus zapojit se do vtipné diskuze. Tímto se omlouvám, že jsem rušila "vaše kruhy". :-)

      Vymazat
    7. Albi, však jsem pochopil, že vtipkujete. A je to dobře, páč vtipkování obecně za posledních pár let mezi prostým lidem ubylo. A to je fakt.
      Chtěl jsem odlehčenou formou poukázat na absurdnosti nejenom v tématu článku, ale ve světě celkově.

      A když jsem psal o komuniké od VMI - to (bohužel) nebyla nadsázka, ale postesknutí nad tím, co nám opravdu chodí do redakce za perly.
      Náš pes to pochopil, dokonce i obě domácí veverky, naše koně i slepice to pochopili, i oba kocouři to pochopili.
      Co?
      Že když někde nejsou vítáni (třeba v kuchyni, v ložnici nebo na kapotě auta), tak tam prostě nelezou. To jen zástupce inteligentních mimozemských inteligencí IQ ani po mnoha opakovaných žádostech, aby nám už nic proboha nepsal, to nechápe. To zase pro změnu nepochopím já.

      Vymazat
    8. ad MUDrland Wenca
      No tohle ....!. Raději vyhodím i ten starý dosluhující zapalovač, stejně je v něm plynu už asi jako v našich německých zásobnících.
      Jeden nikdy neví, kdo, kde a kdy hlídá.
      A po těch dvou demonstracích na Václaváku, kdo ví, kdo ještě bude držet hlídky. Jeden ostříž nejvyšší stačit nebude. :-)

      ad MichalB - tak tohle, ač to samozřejmě znát nemůžu, vám věřím. Znám to z asi podobného případu na jiném webu (Pravý prostor) a to přímo od admina, který nakonec po létech byl nucen tomu dotyčnému zakázat přístup, jak nám ostatním jednou sdělil, ale obávám se, že to moc nepomohlo. Trestní oznámení prý podává dál. Asi takový neobvyklý koníček. :-) Takže přeju hodně trpělivosti, asi ji budete potřebovat.
      Albi

      Vymazat
  3. Prostor bojů byl rozšířen na Baltské moře a na mezinárodní infrastrukturu. Teď je tak již ospravedlnitelný odvetný útok na nějaký americký tanker nebo na ty dvě kocábky, co nám plynují kapalný plyn.

    OdpovědětVymazat
  4. Pokud Rusko pul roku toleruje funkcni ukrajinskou infrastrukturu, kterou se na frontu vozi zbrane, pak Ukrajincum klidne muze zadarmo poskytnout pro takovou dopravu i energii, to uz vcelku nehraje roli.
    Zdravi ostencuk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ostencuku - s vaším přístupem bychom na Zemi už několik měsíců měli nukleární zimu.

      Vymazat
  5. Všeobecné veselí podpořím informací, že v důsledku říjnových demontáží v různých zemích budou pozastaveny všechny montáže a opravy, neboť všichni montéři a opraváři budou demontovat. Ihned po ukončení demontáží bude podle připravených plánů smontován nový systém. Montéři a opraváři pak budou rekvalifikováni na ideoděje, neboť je třeba idejí a jejich šíření, nikoli jejich logování. Molekuly anihilovaného ředitele galaxie a jeho služebnictva budou jen neorganizovaně zírat.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů