6. 8. 2022

Severní Korea nabízí vyslat 100.000 dorovolníků na pomoc Donbasu




Severní Korea nabídla Rusku, že vyšle až 100.000 svých dobrovolníků k účasti na speciální operaci na Ukrajině. Tito dobrovolníci budou samozřejmě vyškoleným vojenským personálem severokorejské armády. Kdo jsou tito lidé a má smysl, aby Rusko s takovou pomocí souhlasilo? Na tyto otázky odpovídá Igor Korotčenko, šéfredaktor časopisu Národní obrana.

Informace o pomoci severokorejských dobrovolníků spojeneckým silám na Donbasu byla vysílána na kanálu SolovievLive právě ve chvíli, kdy se letadlo s babičkou Pelosiovou, která "zdědila" otázku Tchaj-wanu a Číny, chystalo dosednout na letiště v Soulu. Americká politička přijela navštívit speciální demilitarizovanou zónu oddělující Severní a Jižní Koreu. Posledním z amerických politiků v této zóně byl Donald Trump, který se tam setkal s vůdcem KLDR Kim Čong-unem. Setkání se Severokorejci však Pelosiová samozřejmě neplánovala. Naopak měla v plánu vyzývavě zařídit další provokaci, tentokrát proti úřadům KLDR – mimochodem jaderné velmoci.

 Jak by ve světle všeho, co se děje, mělo Rusko zvážit návrh na dobrovolníky pocházející z KLDR?

„Severní Korea prokazuje Rusku při provádění speciální vojenské operace  skutečnou podporu,“ říká Igor Korotčenko. Dovolte mi připomenout, že byla jednou z prvních, kdo diplomaticky uznal suverenitu DLR a LLR a od té doby jim pravidelně poskytuje morální podporu. A bez ohledu na to, jak se kdokoli snaží severokorejskou armádu ironizovat, řekl bych, že její vojenský personál je nejlepší z hlediska výcviku pro operace v hustých městských oblastech a průmyslových továrních aglomeracích. Dá se přímo říci, že jsou na tento druh bojů připraveni. Tvrdí se, že nejvyšší morálku a stejně vysokou efektivitu má právě severokorejská armáda.
Pokud jde o přímá prohlášení Kim Čong-una o pomoci, všechna jsou učiněna v souladu s podporou Ruska. A pokud s tímto návrhem budeme souhlasit, pak KLDR své lidi určitě pošle – o tom není pochyb. Ale zde již vyvstává otázka politické účelnosti. Dojde k takovému rozhodnutí? Na takovou otázku mohu já těžko odpovědět.

 A co jazyková bariéra? Bez překladatelů by to bylo těžké. Není to nejlepší situace pro interakci na bojišti.

Jakápak jazyková bariéra? Úkol je pro severokorejské jednotky stanoven a ony jej plní!

— Mohly by fungovat jako téměř nezávislé jednotky?

Mohly by jednat v koordinaci s armádami DLR a LLR. Ale nezapomínejme, že Severní Korea má vynikající dělostřelecké systémy a obrovské zkušenosti s používáním těchto systémů. Včetně velkorážových raketových systémů s více odpalovacími systémy (MLRS).

 Jsou to v podstatě analogy našich starých, sovětských systémů MLRS?

Nic takového. Korejci mají systémy MLRS vlastní konstrukce. Severní Korea je z hlediska dělostřeleckých systémů zcela autonomní a soběstačná. Není divu, že se Američané a Jihokorejci severokorejské armády tolik bojí.

 A jak, pokud vůbec, by byly všechny tyto severokorejské jednotky spolu s jejich vybavením přesunuty přes půl světa?

Z hlediska dodávky kontingentu a zbraní si myslím, že by také nebyly žádné problémy. Vznikne vzdušný most a vojenská dopravní letadla zajišťují dodání těchto jednotek do bojového prostoru. Takový přenos sil na takové vzdálenosti jsme poměrně často zpracovávali v různých cvičeních. Z praktického hlediska je tedy vše snadné. Je to jen otázka politického rozhodnutí.
Mimochodem, kdysi jsme pomáhali Severní Koreji v boji proti imperialistickým agresorům. Platba dluhu je tedy aktuální. A v tomto ohledu je Kim Čong-un dobře stavěný, tohle si pamatuje. Upřímně si tohoto politika vážím za to, že je schopen činit tvrdá rozhodnutí proti Spojeným státům. Je připraven na noční můru Západu, včetně pomoci Ruské federaci. Ale opakuji, v každém případě je to otázka politického rozhodnutí Ruska.




3 komentáře:

  1. Sodruh Korotčenko hlupák nebo zrádce? Sev.Korea je zkostruovaný stát jako takový rudý koutek tímto by si Rusové dotáhli trojského koně ovládaného globalisty to je akce spíš změřená na 6-tou kolonu tj. hurá patrioty neboli hlupáky.Tato álka změní svět tedy má vlobální význam ale taky je to zároveň občanská válka Ruska apřijmout takovou pomoc to by se válka rozjela naplno NATO by už se doho dostalo na plno takže komu by to prospělo Rusku? Když má Ukrajinu na lopatě nebo US elitám aby díky válce v evropě se udrželi u koryta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, nemyslím, že to rusové přijmou. Není čeho se bát. Všechno to slouží jako morální podpora Rusku a jako varování válečným štváčům, aby se sklidnili a uvědomili si, co jim může hrozit. Že západ nemusí stát jen proti Rusku, že zbytek světa už se konsoliduje na svou obranu. Sice pomalu, ale nezadržitelně.

      Vymazat
  2. Myslím si, že málokdo si uvědomuje, kdo všechno už na Ukrajině bojuje. Většinou si lidi myslí, že tam najeli "dobrovolníci" na stranu Ukrajiny prakticky výlučně ze "západu", ale jestliže bojuje např. Kadyrov, Čečenec na straně Ruska (a ví dobře proč), pak na straně Ukr. bojují ti Čečenci, kteří vyvolávali obě války s Ruskem a jsou vždy proameričtí a probritští!
    Konec konců když tam bojují nejvíce Poláci na straně Ukr., tak proč ne severokorejci na straně druhé? Jsou, teda byli tam lidi z USA, Velké Británie, od "nás", Gruzie a zástupci dalších zemí. Ostatně opět si to asi nikdo nepamatuje, neuvědomuje, nebo prostě neví, že tam na straně Ukr. bojují i občané Běloruska i Ruska.
    Pokud to teda budeme brát logikou úvodního komentáře, pak tohle není vtažení "světa" do konfliktu? To je již delší dobu jasné každému, kdo "jen" ví, kdo tam dodává zbraně ...
    A o tom ovládání. Kdyby to tak bylo, bylo by už dávno po světě všechno zavedeno, tak jak by si přáli ti idioti, co chtějí být světovou "vládou", či čím. Nemuselo by se všechno vrhat proti Rusku a Číně, nebyly by politické vraždy za posledních pět deset let (a nebylo jich málo, kde je podezření), nemuseli by zavádět covidlo, nebyl by ani "plynogate" a ničení vzdělávání.
    Právě když nepřemýšlíte, kdo opravdu "vládne", pak musím říci - jste jejich člověk. K pochopení systému je třeba nejen znát minulost, ale ptát se, proč "jim" tohle či onohle nebo tamto a nebo ten vadí ... Správně položená otázka (i ta sama sobě) je polovinou odpovědi. Ale nejdůležitější je poctivost sama k sobě v odpovědi, jinak to zase nemá smysl a jste jejich člověk.
    Bedřich

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů