27. 8. 2022

Celý svět je s námi!! ... Opravdu?



Poté, co Rusko zahájilo na Ukrajině SVO, byl 2. března 2022 ve zdech OSN z iniciativy Kyjeva (nejen) podán návrh na Rezoluci Valného shromáždění OSN ES-11/1 "Agrese proti Ukrajině". Tento dokument odsuzoval "invazi Ruska na Ukrajinu" a požadoval úplné stažení ruských vojsk a zrušení rozhodnutí o uznání DLR a LLR. 
Pro rezoluci tehdy hlasovala většina zemí (141 "pro", 5 "proti", 35 se zdrželo) a samotnou rezoluci pak zablokovalo Rusko. Přitom "pro" tehdy byli i ti, kdo o několik týdnů později nepodpořili balíček sankcí proti Rusku.
Proč jsem si najednou vzpomněl právě na tuto epizodu? 
Včera totiž vydal ukrajinský prezident velmi podobnou iniciativu - prohlášení "odsuzující ruskou agresi proti Ukrajině". Tentokrát (po šesti měsících) se však "pro" ni vyslovilo pouze 54 zemí (včetně Ukrajiny). Proto se nabízí oprávněná otázka: 

Tak s kým vlastně je celý svět?

Myslím, že odpověď je zcela zřejmá. Kromě bandy parazitů, kteří chtějí dál žít na cizí úkor, si naprostá většina světa přeje změnu a své naděje na ni upíná právě k Rusku a SVO na Ukrajině. 



auto: Jurij Podoljaka
zdroj: https://politikus.info/events/146172-ves-mir-s-nami-a-s-nami-eto-s-kem.html


3 komentáře:

  1. Problém je v tom, že obyvatele "celého světa" tzn. Číny, Indie, Malajsie, Jižní Ameriky atd nějaká lokální střílečka ( jen 5-10 tisíc mrtvých civilistů) někde v Botswaně nebo na Ukrajině nebo jak se ty prdele světa jmenujou, nezajímá.

    OdpovědětVymazat
  2. On si ten "zbytek" světa,na rozdíl od chytráků jako vy,uvědomuje,že tady nejde o ukroruinu,ale budoucnost celého světa,víme?
    Martin

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů