5. 8. 2022

Nové údaje o vojenských biologických aktivitách Spojených států na Ukrajině




Ruské ministerstvo obrany pokračuje v analýze vojenských biologických aktivit Spojených států a jejich spojenců na Ukrajině a v dalších regionech světa s přihlédnutím k novým informacím získaným na osvobozených územích. Náčelník sil radiační, chemické a biologické obrany ozbrojených sil RF generálporučík Igor Kirillov na dnešním briefingu hovořil o probíhající práci na studiu biologických vzorků od ukrajinských vojáků, kteří dobrovolně složili zbraně.

Jak již bylo zmíněno dříve, v jejich krvi byly nalezeny vysoké koncentrace antibiotik a také imunologické markery indikující kontakt s původci horečky s renálním syndromem a západonilskou horečkou, které studoval Pentagon v rámci ukrajinských projektů Yu-Pi-4 a Yu-Pi-8.

Zvláštní pozornost by měla být věnována faktům o nálezu omamných látek, včetně opioidních drog, jako je metadon, kodepsin, kodeterp, jakož i efedrinových látek, t-fedrinu a trifedrinu na pozicích, které opustila ukrajinská armáda. Syntetická droga metadon se používá při léčbě drogové závislosti jako prostředek substituční terapie.

Katedra připomíná, že ve fašistickém Německu během druhé světové války, zejména v období 1943 až 1945, dostávali vojáci pilulky pervitinu, derivátu amfetaminu, aby se snížila psycho-emocionální zátěž především na jednotky SS. Tato droga byla také masivně používána americkým vojenským personálem během korejské a vietnamské války.

Vedlejším účinkem drog vyvolávajících drogovou závislost je především nadměrná agresivita, která vysvětluje projevy extrémní krutosti vůči civilnímu obyvatelstvu ze strany některých ukrajinských vojáků a také ostřelování měst Donbasu.

S přihlédnutím k dostupným informacím o používání silných stimulantů vojenským personálem Ozbrojených sil Ukrajiny jsou vzorky studovány na přítomnost této třídy sloučenin. Jejich stopy jsou dlouhodobě uloženy v lidských orgánech a tkáních, například ve vlasech – až šest měsíců. Výsledky analýz budou předány vyšetřovacímu výboru a použity jako důkazy při vyšetřování válečných zločinů spáchaných kyjevským režimem.

Před několika týdny, během speciální vojenské operace, byly v Rubižně (LLR) v laboratoři lékařského centra "Pharmbiotest" na adrese: st. Pochaevskaja, dům 9, nalezeny dokumenty potvrzující, že na Ukrajině byl několik let prováděn výzkum v zájmu tzv. "Big Pharma". Na místních obyvatelích byly prováděny klinické studie neregistrovaných léků s potenciálně závažnými vedlejšími účinky.

Specialisté Ministerstva obrany Ruské federace prozkoumali prostory zmíněného centra, které má na starosti klinické zkoušky léků na dobrovolnících. Našli důkazy, že západní zákazníci pravidelně navštěvovali Pharmbiotest a byli připuštěni do všech fází výzkumného procesu. Pro usnadnění jejich práce byly nápisy na zařízení, názvy skříní a pracovní dokumentace duplikovány v angličtině.

Americké a evropské společnosti prováděly klinické zkoušky na ukrajinských občanech, aby se vyhnuly riziku poškození dobré pověsti a právním nákladům v případě neúspěšných zkoušek nových léčiv. Plat dobrovolníků byl minimální a úmrtí bylo možné snadno zakrýt. Zároveň neprobíhaly ani seriózní kontroly a dohled ze strany místních úřadů.

To zapadá do koncepce Západu stahovat z hlediska mezinárodního práva nejkontroverznější studie mimo národní území. Na Ukrajině byl k těmto účelům použit vojenský personál, občané s nízkými příjmy a také jedna z nejzranitelnějších kategorií občanů - pacienti psychiatrických léčeben. Analýza dokumentů nalezených v laboratoři Rubižně pokračuje.

Agentura již informovala, že z Ukrajiny do Spojených států a evropských zemí bylo vyvezeno více než 16.000 biologických vzorků, včetně vzorků krve a séra. Na pozadí ujištění americké administrativy o použití získaných genetických informací ukrajinských občanů „... výhradně pro mírové účely...“ Kirillov cituje prohlášení Jasona Crowea, člena zpravodajského výboru Sněmovny reprezentantů USA na Severoamerické bezpečnostní konferenci konané v červenci. Crowe varoval Američany před nebezpečím poskytnutí jejich DNA k testování soukromým společnostem, protože: „...existuje možnost, že výsledky testů budou prodány třetím stranám... a získané informace mohou být použity k vývoji biologických zbraní zaměřené na konkrétní skupiny... nebo jednotlivce."

Vzhledem k zájmu americké administrativy o studium biologických agens „úzkého cíle“ nás taková prohlášení nutí znovu se podívat na příčiny pandemie nové koronavirové infekce a na roli amerických vojenských biologů při vzniku a šíření patogenu COVID-19.

V květnu 2022 Jeffrey Sachs, přední odborník v renomovaném lékařském časopise The Lancet, profesor Kolumbijské univerzity, což je přední vědecká instituce o globální biologické bezpečnosti, na konferenci ve Španělsku prohlásil, že „... koronavirus byl vytvořen uměle a s vysokou pravděpodobností s využitím amerických úspěchů v oblasti biotechnologie…“. Podle ruských expertů to dokládá variabilita genovariantů, která je pro většinu koronavirů netypická, způsobuje různé vrcholy jejich výskytu, výrazné rozdíly v úmrtnosti a nakažlivosti, nerovnoměrné geografické rozložení a také nepředvídatelný charakter epidemického procesu. Zdá se, že navzdory pokračujícím snahám o lokalizaci a izolaci nemocných je pandemie uměle živena „vhazováním“ nových variant viru v určité oblasti. 

Zvažuje se možnost, že by se na vzniku nového koronaviru podílela Agentura Spojených států pro mezinárodní rozvoj (USAID). Od roku 2009 agentura financuje program Predict, který studoval nové typy koronavirů a zachytil netopýry, kteří tyto viry přenášejí. Jedním z dodavatelů projektu byla společnost Metabiota, známá svými vojenskými biologickými aktivitami na Ukrajině.

Je příznačné, že v roce 2019 – dokud se neobjevily první případy COVID-19 – na základě Amerického Hopkinsnova institutu proběhlo cvičení Event-201, při němž se nacvičovaly akce v podmínkách epidemie dosud neznámého koronaviru, který se podle legendy o cvičení přenesl z netopýrů na člověka prostřednictvím mezihostitele – prasat. Tak se šířil virus španělské chřipky, který si vyžádal desítky milionů lidských životů.

Implementace scénáře vývoje COVID-19 a nouzové vyřazení USAID z programu Predict v roce 2019 naznačují záměrnou povahu pandemie a zapojení USA do jejího výskytu.

Během speciální vojenské operace byly zabaveny dokumenty naznačující, že od roku 2019 se USAID a její hlavní dodavatel, Labyrinth Ukraine, účastní vojenského biologického programu USA. Agentura upozorňuje na dopis vedoucího Sanitárního a epidemiologického oddělení Ozbrojených sil Ukrajiny ředitelce společnosti "Labyrint Ukrajina" Karen Sailors. Velení Ozbrojených sil Ukrajiny v něm deklaruje připravenost spolupracovat s USAID v otázkách podávání vakcínových přípravků vojenskému personálu, jakož i při shromažďování, zpracovávání a předávání informací, které jsou zajímavé pro americkou stranu.

Volba Agentury pro mezinárodní rozvoj USA jako koordinátora práce mohla být způsobena rostoucím znepokojením Ruska nad aktivitami ukrajinských biologických laboratoří, snahou „zlikvidovat úder“ americkému ministerstvu obrany a vyhnout se obvinění z rozvoje biologické zbraně.

Bylo zjištěno, že Labyrint Ukrajina je divizí americké společnosti Labyrinth Global Health a jejími zakladateli jsou bývalí zaměstnanci společnosti Metabiota, klíčového dodavatele pro Pentagon v oblasti vojenských biologických aktivit. „Labyrint Ukrajina“ se podílel na projektech U-Pi-9 a -10, při kterých se studovalo šíření afrického moru prasat na území Ukrajiny a v zemích východní Evropy.

V rámci programu snižování biologických hrozeb Ministerstva obrany USA bylo jednou z oblastí výzkumu Labyrinth Global Health studium koronavirů a viru opičích neštovic.

Připomínám, že 23. července vyhlásila Světová zdravotnická organizace propuknutí opičích neštovic za mezinárodní stav nouze, k dnešnímu dni byla nemoc zjištěna v 76 státech a počet nemocných přesáhl 26.000. Existuje tedy jasný trend: patogeny, které spadají do zóny zájmu Pentagonu, se následně stanou pandemií, přičemž jejich příjemci se stanou americké farmaceutické společnosti a jejich mecenáši, vůdci Demokratické strany USA.

Již dříve ministerstvo obrany citovalo dokumentární důkazy o použití biologických zbraní Spojenými státy na Kubě. Šlo o záměrné šíření na území ostrova patogenů horečky dengue, afrického moru prasat a chorob hospodářsky významných plodin.

Další příklad z americké vojenské biologické dokumentace: v roce 1997 kubánská vláda upozornila světové společenství na skutečnost, že Spojené státy porušily Úmluvu o zákazu biologických a toxinových zbraní. Obvinění byla založena na Svědectví kubánského pilota, který zaznamenal skutečnost, že karanténní biologický prostředek, třásněnka palmová, byla stříkána z amerického letadla, by mohla způsobit škody v jednom z klíčových zemědělských odvětví na Kubě. Navzdory tomu, že se podařilo iniciovat k této otázce mimořádné jednání členských států BTWC, vyšetřování tohoto incidentu nebylo provedeno z důvodu neexistence kontrolního mechanismu Úmluvy, na jejímž vzniku Ruská federace trvá. 

Taková beztrestnost přispěla k dalšímu využití vojenského biologického vývoje Washingtonem v Latinské Americe, včetně eliminace nevhodných politiků. 18. července 2022 prezident Venezuelské republiky Nicolas Maduro veřejně oznámil zapojení Spojených států do atentátu na bývalou hlavu státu Huga Cháveze. V souladu s informacemi, které má Venezuela k dispozici, od roku 2002 americké zpravodajské služby pracují na možných způsobech eliminace venezuelského vůdce, který prováděl aktivní protiamerickou politiku. Byly identifikovány a potlačeny četné pokusy o atentát plánované zaměstnanci americké ambasády v Caracasu.

V rozporu s požadavky mezinárodního práva Spojené státy prováděly aktivity s cílem vytvořit léky, které po krátkém zavedení do těla způsobují chronická onemocnění a vyvolávají rozvoj různých forem rakoviny. Podle venezuelské strany podobný lék použila k otravě Cháveze Claudia Diaz, která byla součástí prezidentského doprovodu. Za asistence amerických zpravodajských služeb opustila Venezuelu a následně byla převezena do Spojených států, aby se vyhnula případnému zveřejnění detailů její spolupráce s americkými zpravodajskými agenturami. Příčinnou souvislost mezi smrtí venezuelského vůdce a vývojem v oblasti biologických zbraní potvrzují údaje soudního lékařského vyšetření a svědectví kubánských lékařů, kteří Cháveze léčili, o atypickém průběhu nemoci a její odolnosti vůči užívání léků.

Díky speciální vojenské operaci se hrozby spojené s činností amerických biologických zařízení dostaly do pozornosti mnoha mezinárodních a vládních organizací. Masové demonstrace namířené proti aktivitám biolaboratoří financovaných Pentagonem se konaly v řadě zemí světa. Veřejné organizace Euroasijské hospodářské unie přijaly usnesení o uzavření takových biologických zařízení.

Za těchto podmínek již dochází ke změně přístupů amerického vojenského oddělení v biologické oblasti v jiných zemích. Například státy, ve kterých Američané provádějí výzkum dvojího užití, byly vyzvány, aby podepsaly kolektivní výzvu ke spolupráci se Spojenými státy výhradně za účelem: „... posílení globální zdravotní bezpečnosti a snížení dopadu infekčních nemocí na populaci. ...". Pozoruhodné je slovo „globální“ a dále v textu: „v čele se Spojenými státy“. Zároveň se očekává, že země, které prokázaly loajalitu americké iniciativě, získají dodatečné finanční prostředky v rámci Programu snižování biologických hrozeb.

Ruské ministerstvo obrany bude nadále pracovat na analýze listinných důkazů realizace amerického vojenského biologického programu na území Ukrajiny a bude informovat veřejnost o dosažených výsledcích.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Podmínky pro publikování komentářů