31. 5. 2013

Svět je naruby - potvrzení

Jelikož vás podle návštěvnosti zaujal převzatý článek o používání včely vraždících pesticidů, nemohu nezveřejnit volné pokračování, které prostě nemá obdoby. Moje podezření, že nejde primárně o byznys se potvrzuje. Toto je dalším z předem promyšlených tahů vedoucí již ke zcela zřejmým záměrům.



Ministerstvo zemědělství v USA ilegálně zabralo soukromě vlastněné včely odolné proti jedu v GMO

Světové uznávaný přírodovědec Terrence Ingram, který kdysi zachránil orla bělohlavého ze seznamu ohrožených druhů, nedávno narazil na ministerstvo zemědělství v Illinois, které zabralo jeho soukromě vlastněné včely. Toto ministerstvo mu zabralo včely, které byly odolné vůči pesticidům v GMO a zabilo zbývající zdravé královny v jeho úlech. Ingram zkoumal účinky Roundupu, herbicidu v nejlépe prodávaných frankensteinovských potravinách od Monsanta, které mají tyto plodiny učinit odolnější vůči škůdcům. Sám Roundup vykazuje dlouhý seznam negativních účinků, u tohoto produktu bylo rovněž prokázáno, že zabíjí lidské ledvinové buňky. Mnohé z těch škodlivých účinků Roundupu vytváří aktivní glykofosfátová složka.
Ingram pěstuje svoje včely už 58 let a zkoumá účinky Roundupu na včely déle než 15 let. „Zničili 15 let mého výzkumu,“ řekl Prairie Advocate, když mluvil o tom, jak mu ukradli většinu jeho chovu. Lze se domnívat, že tyto výsledky jeho výzkumů nejspíš nebyly nadšenou zprávou o přínosech pesticidů z GMO.
Ministerstvo zemědělství údajně zabralo Ingramovy včely, protože byly napadeny nemocí známou jako mor včelího plodu. Ingram však řekl, že by mohl dokázat, že to prostě není pravda, a měl v úmyslu to provést při dubnovém slyšení. Bohužel, jeho včely mu zabrali v březnu a jsou ztraceny.

„Během rutinní inspekce kolonií ve vašich úlech … inspektorů Susan Kivikko a Eleanor Balson 23. října 2011 bylo zjištěno bakteriální onemocnění ‚mor včelího plodu‘ u velkého množství kolonií umístěných kolem vašeho domu… Přítomnost tohoto onemocnění v některé z vašich kolonií byla potvrzena testovacími výsledky z USDA Bee Research Laboratory v Betsville v Marylandu, které analyzovala vzorky sebrané z vašich včelínů…“
Monsanto nebude čelit žádným žalobám, v žádném státě Ameriky, zvláště když ztrácí půdu pod nohama v zemích jako Maďarsko. S tím, jak se každý den hromadí vědecké důkazy proti jejich škodlivým semenům, tak by potřebovali zničit i další výzkumy, které dokazují, dlouhodobé negativní účinky jejich GMO plodin. Ingramovy včely byly ‚přezkoumány‘ bez jeho přítomnosti a bez soudního příkazu. Spolu s tím, jak jsou vládními nařízeními čím dál více potlačovány naše svobody, proč společnostem jako Dow a Monsanto poskytují volnou ruku?


zdroj: http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/2197-ministerstvo-zemedelstvi-illinois-ilegalne-zabralo-soukrome-vlastnene-vcely-odolne-proti-jedu-v-gmo

aktualizace:
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/2211-monsanto-najalo-nechvalne-znamou-firmu-blackwater-aby-sledovala-aktivisty

2 komentáře:

  1. Tak to tu nahlas předčítám zkušenému vzdělanému člověku a následně zazní otázka "A proč mu ty včely jako zabili?"
    Svět je někde úplně jinde, než bychom si přáli a než si optimisticky myslíme.
    rabi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rabi:
      jakýkoliv pokus o vysvětlení by byl kontraproduktivní. Nejlépe je danému člověku postupně předkládat další a další informace bez vysvětlení. Bude-li ho to opravdu zajímat, sám se k vysvětlení časem dopracuje. Jen takový postup, kdy si názor člověk vytvoří, namísto aby mu byl implantován (současný problém lidstva), může posouvat dopředu.

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů