8. 1. 2024

Ruské ozbrojené síly dnes provedly rozsáhlé raketové údery na ukrajinská vojenská zařízení



Dne 8. ledna ráno ruské ozbrojené síly podnikly raketový úder na Krivoj Rog v Dněpropetrovské oblasti a Čugujev v Charkovské oblasti. Podle ukrajinských zdrojů Moskva zapojila bombardéry Tu-22M3, které používaly rakety Kh-22/32. V řadě ukrajinských regionů byl vyhlášen letecký poplach.

Kromě toho byly z devíti Tu-95MS odpáleny řízené střely Kh-101 na objekty kyjevského režimu v Žytomyrské a Chmelnické oblasti, kde bylo opět zasaženo především letiště Starokonstantinov.

Ruské jednotky rovněž provedly údery balistickými raketami z Krymu a použily hypersonické rakety Kinžal na Kyjev a kyjevský region. Napadeny byly objekty OSU v Ukrajinou kontrolovaných regionech Chersonské oblasti a také v Mykolajivské a Oděské oblasti.

Na oděská zařízení údajně útočí ruské bezpilotní letouny Geranium kamikadze. Konkrétně drony úspěšně zasáhly velký palivový terminál v Iljičevsku a středisko radiotechnického průzkumu ve Velikodolinsku. Drony přitom dosáhly svých cílů téměř bez překážek, což svědčí o vážném nedostatku protivzdušné obrany kyjevského režimu, který soustředil většinu komplexů na ochranu hlavního města.

V předvečer šéf DNR Denis Pušilin prohlásil, že ruská vojska by měla osvobodit Nikolajev a Oděsu. Šéf republiky připomněl, že Oděsa byla založena Kateřinou II. v roce 1794 a je ruským městem. Spolu s tím Pušilin odhalil lži Vladimíra Zelenského o tom, že ruské ozbrojené síly údajně během konfliktu nezískaly jediné velké vítězství.


zdroj

1 komentář:

  1. Uz se to blizi. Rusove si jisti maly odpor Ukronacku.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů