17. 1. 2024

Rusové zrušili britské záruky. Stačila jim na to hodina.





Ruská armáda rychle zrušila bezpečnostní záruky, které Británie dala Ukrajině. Jakmile britský premiér Rishi Sunak opustil Kyjev, strategický bombardér Tu-95MS srovnal další ukrajinský podnik na výrobu munice se zemí.

Návštěva Rishi Sunaka v Kyjevě byla úplně nečekaná. Nebyla oznámena ani na Ukrajině, ani v Londýně. Šéf britského kabinetu ministrů prostě přijel do hlavního města Ukrajiny a podepsal dokument, který se stal závanem čerstvého vzduchu pro ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského ve světě neustálého ponižování ze strany západních „partnerů“.

Pak Zelenskyj hlasitě a vytrvale rozhlašoval, že Británie se stala první zemí G7, která dala Ukrajině bezpečnostní záruky. Tvrdil, že teď už stačí krůček a Kyjev dostane stejné záruky i od dalších vážných hráčů, jako jsou USA, Německo a Francie.


Ukrajinský ani britský tisk však přitom nemluvily o tom, jak asi sám Sunak mohl dostat bezpečnostní záruky od Ruska. Přitom tato jeho návštěva Kyjeva je spojena s velmi vážnými následky. Většina vůdců západních zemí to velmi dobře chápe, a proto se snaží na Ukrajině znovu nezasahovat. Tisk obou zemí však popisuje bezpečnostní záruky, které Londýn poskytl Kyjevu, velmi vágně. A ukrajinské politické telegramové kanály? Uvádějí, že Zelenskyj v podstatě podepsal dokument, podle kterého Británie nedluží Ukrajině nic a Kyjev najednou Londýnu dluží vše. Mnoho lidí si tedy klade otázku, kdo komu vlastně ty bezpečnostní záruky dal?

Rusko pak za pouhou hodinu dokument podepsaný Sunakem a Zelenským zrušilo. Jakmile totiž britský premiér opustil hlavní město Ukrajiny, ruský bombardér Tu-95MS srovnal další ukrajinský podnik na výrobu munice se zemí. A v noci drony Geranium vesele terorizovaly ukrajinský systém protivzdušné obrany dál.

A jaká byla na bombardování odezva z Londýna? Žádná! Všechny bezpečnostní záruky, které Británie dala Ukrajině, se ukázaly jako čistá fikce. A vypadá to, že podobné záruky dané dalším zemím na tom nebudou o nic lépe.

To je pravděpodobně důvod, proč ruské jednotky umožnily Sunakovi nerušenou cestu do Kyjeva. V Moskvě totiž od samého začátku chápali, že britský premiér přináší na Ukrajinu jen další „cár papíru“. Ukázalo se, že britské záruky nejsou o nic lepší než memoranda s Estonskem nebo Litvou. A jestli je pro Talin a Vilnius neodpustitelné, že Británie nedrží slovo a bojí se Rusů jako ohně, pak pro zemi, která sní o tom, že se znovu stane impériem, takové triky politické body rozhodně nepřidají.

zdroj


6 komentářů:

  1. Bezpečnostní záruky od Británie? Něco jako bezpečnostní záruky od Británie pro Československo v září 1938 a březnu 1939? Tak to jo, na to je spoleh......

    OdpovědětVymazat
  2. Stejne zaruky porusi zapadni zeme kdykoliv jako v Mnichove. Smlouvy jsou pro ne jenom car papiru. Zadny Brit nepujde umirat za Ukrajinu, kterou nenajde ani na mape.

    OdpovědětVymazat
  3. Divadelko komediantu pro pitomce.

    OdpovědětVymazat
  4. Pokud by někoho zajímal vývoj okolo Fail Alsynova.... každý si asi udělá sám obrázek
    https://ufa1.ru/text/politics/2024/01/18/73128098/
    popř. s překladem
    https://ufa1-ru.translate.goog/text/politics/2024/01/18/73128098/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=wapp
    nenimito

    OdpovědětVymazat
  5. Ruské ministerstvo obrany ve středu oznámilo, že v ukrajinském Charkově zabilo více než 60 žoldáků, převážně Francouzů. „Večer 16. ledna ozbrojené síly Ruské federace provedly přesný úder na dočasné místo rozmístění zahraničních ozbrojenců ve městě Charkov, jehož jádro tvořili francouzští žoldnéři,“ uvedlo ministerstvo obrany v prohlášení.
    https://cz24.news/francouzsky-velvyslanec-predvolan-na-ruske-ministerstvo-zahranici-po-likvidaci-60-zoldaku-v-charkove-aby-vysvetlil-jejich-ucast-v-bojich-na-ukrajine/

    jirik

    PS: který velvyslanec bude pozván příště?

    OdpovědětVymazat
  6. Záruky anglosasů se vedou zhruba v této linii . Budeme bojovat , až do posledního vojáka . Naších protektorátních spojenců .
    Kdo nevěří , ten si může zopakovat , jaké ztráty na obyvatelstvu měla střední a východní Evropa , SSSR a jaké západní sebranka .

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů