11. 12. 2022

Kapitulace posádky ukrajinského tanku T-72 se zavařenými poklopy


ilustrační foto

Ukazuje se, že zprávy o ukrajinských tancích, které vyjíždějí na bojiště se zavařenými poklopy, nejsou vůbec falešné, jak to opakovaně tvrdí v Kyjevě a svádějí to na ruskou propagandu. Na webu se nyní objevilo video o kapitulaci tankistů Ozbrojených sil Ukrajiny, kteří museli být ruskými vojáky ze svého tanku vysvobozeni kvůli zavařeným poklopům.

Zvítězit za každou cenu i přes ztráty a zabránit vzdání se personálu do zajetí – to jsou nyní hlavní úkoly banderovského velení Ozbrojených sil Ukrajiny. Zavařením poklopů tanků se z jejich posádek v podstatě stávají sebevražední atentátníci, kteří jej v případě zasažení nebudou moci opustit.

Poprvé Alexandr Chodakovskij, velitel praporu Vostok, hovořil o ukrajinském T-72 se zavařovanými poklopy v září. Podle něj při jednom z útoků Ozbrojených sil Ukrajiny vyjel na pozice praporu ukrajinský tank, který se choval podivně - zvedl hlaveň a otáčel věž ze strany na stranu. Jak se ukázalo, poklopy tanku byly zavařené a posádka v něm byla prostě zazděná jako v železném vězení.

Ne každý věřil Chodakovského příběhu. Někdo tomu říkal vojenská báchorka, někdo že je to fejk a v Kyjevě obvinili Rusko z propagandy s tím, že „ukrajinští hrdinové“ nepotřebují zavařovat poklopy, protože ruskou armádu stejně tak jako tak brzy porazí.

Nebudeme se s nikým hádat, ani nebudeme předkládat argumenty, ale prostě ukážeme malé amatérské video, které se nyní objevilo na webu. Kde a kdy bylo natočeno, není známo. Zajatý řidič ukrajinského tanku na něm říká, že poklopy byly zavařeny, aby „kluci nemohli vystoupit a vzdát se“. Velení jednotky, ke které tento tank patřil, zjevně svým bojovníkům „věří“ natolik, že se bojí jejich kapitulace.


4 komentáře:

  1. Původně jsem chtěl mít čas na rozmyšlenou k vyjádření, ale zase jsem viděl kolem sebe to, co mne donutilo "něco" aspoň nasat. Naprostou lhostejnost k tomu co se děje, nezájem dokonce teď, když je jen trošičku myslícímu člověku jasné, že může platit obrovské účty za elektřinu, či plyn a nemusí to mít v době, ve které by to nejvíc potřeboval. A ani na to nemusí mít.
    Nejvíc se obávám, že lidé podceňují nebezpečí zatáhnutí nás do válečného stavu. Ale vlastně co se divit. Lidé těsně před První světovou se také bavili a vůbec nemysleli na nějaké války. Přitom už bylo rozhodnuto.
    Na to vše vždycky doplatí nejvíce ti nejméně vinní, ti kteří by chtěli prostě jen žít svůj život.
    Napsal jsem toho mnohem více, ale stejně cítím, že to není ono. Ponehávám tak jen tento kousek jako příklad toho, jak je někdy těžké reagovat na "jednoduché" události. Tedy myslím správně. Tak jak by člověk chtěl.
    Řeknu už jen jedno. Ten velitel, který o tom rozhodl, by měl být bez milosti postaven před soud a odsouzen. Snad bude. Snad pak neuteče sem k nám, aby nám přednášel o lidské stránce války ...
    Bedřich

    OdpovědětVymazat
  2. Ti nejméně vinní jsou často ti, co tomu nevěnují pozornost v době, kdy by měli. Ukrajinci také skákali na Majdanu a věřili slibům Jaceňuka, že za rok budou mít důchody jak na Západě a cenou za tuto víru je, že se skrze své mrtvé syny ze zákopů, stávají slepou větví evoluce. Na začátku první světové také Francouzi věřili, že je to tak na dva týdny a Židé v Německu nevěřili, že by jim ten milej pán s knírkem někdy udělal něco takové o čem píše ve své knize. Ale jsou to právě tihle lidé, kteří bývají neprávem označováni za nevinné. Minimálně půlka Čechů si zvolí někoho, kdo bude mít za úkol poslat jejich syny namlet do ukrajinského masomlýnku, třetině lidem to bude jedno a nepříjdou k volbám. Naprostá většina se o své mrtvé syny sama zaslouží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ak by akekolvek volby mohli nieco v tomto systeme zmenit davno by ich zakazali, a okrem toho aj volba "nevolit" je volba. na tychto nebude platit "mame hole ruce", ale " mame hole v ruce".
      matesky

      Vymazat
    2. Tohle heslo platí v USA, Rusku, Číně ale kdyby u nás volby nemohly nic změnit, nesnažili by se havlisti jimi tak manipulovat. Tuto hru na demokracii tu USA zavedly, protože vědí, že v demokracii vyhrává ten nejbohatší. Jenže vznikl problém, že tu funguje i další kapitál, který se snaží ovlivňovat volby, a tak USA se snaží různě manipulovat volbami ale ještě neměly odvahu je zrušit. Kdyby volby nic nemohli měnit, nesnažili by se je ovlivňovat zákonem o státním zastupitelství, nebo protizákonými rozhodnutími Ústavního soudu atd. Všimněte si, že havlisti jsou nejdisciplinovanější voliči a také jsou největšími pobírači dotací a grantů. Oni vědí, že v ČR má zatím smysl chodit k volbám. Ti ostatní bohužel uvěřili tomu, čemu věříti i Vy a pak jim nezbyde než přijmout svůj osud.

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů