11. 5. 2022

Lotyšská Riga 9. května

Hory květin 9. května přinášeli lidé k památníku sovětských vojáků v Rize. 



Slavit Den vítězství orgány města úředně zakázaly. Pro jistotu navíc nechaly památník ohradit a z nějakého důvodu jej přelepily ukrajinskými vlajkami. Přesto však přišlo hodně lidí a přinesli moře květin, kterými pokryly v silné vrstvě celé velké prostranství před památníkem. 
Úřady v panice před tímto tichým protestem poslaly techniku a ještě čerstvé kytice, s láskou vybrané v květinářstvích nebo nasbírané na vlastních zahrádkách, byly ještě před koncem svátečního dne zmuchlané jako odpadky a odvezeny na skládku.



Orgány Rigy však svou neúctou k předkům, kteří osvobodili Evropu od nacismu, otevřely Pandořinu skříňku. Lidé k památníku Osvoboditelů od nacistických nájezdníků přinášejí nové květiny dál a s ještě větším elánem. Obyvatelé Rigy celému světu ukázali, že je nelze zlomit. 

A šušká se, že dnes k pomníku Osvoboditelům Rigy přicházejí i ti, kdo tam ještě nikdy nebyli. :-)




zdroje: 


5 komentářů:

  1. Protože dosazené američany jsou jen vlády, ne obyvatelstvo. Tak je to v celé Evropě. Lidi vědí kde je pravda a až to vypukne, všichni neutečou do USA.

    OdpovědětVymazat
  2. Aspoň na vlastní oči vidíme, jak se ve skutečnosti přepisuje minulost. Obávám se, že až na vyjímky naše mladé pokolení tím bude poznamenáno a ovlivňováno po celý život. Ne nadarmo se snaží rozbíjet rodinné vztahy co nejvíce, aby se nepředávaly zkušenosti, což je, jak se ukazuje nenahraditelné. Protože i když o tom napíše kdokoliv cokoliv, nebude to mít takový vliv, jako právě "jen" dvě slova někoho, kdo je RODINA.

    Ještě se omlouvám za dubl text, který jsem zaslal jako komentář. Asi mi něco někde zasedlo v počítačči, protože ač jsem tam do té správné diskuse posílal příspěvek, prostě to neodešlo podle hlášky. Takže mi nezbylo, než vyčistit počítač ode všeho možného a mnohé reinstalovat. Ale protože se nevyznám v těch různých souborech atd., co mi to vyčistilo a nahlásilo, tak uvidíme. Možná že jsem byl napaden - jaká čest v dnešní době! :) Dejte si na mne proto pozor! :)
    Uvidíme, jestli se to odešle.

    Bedřich

    OdpovědětVymazat
  3. Tady je pokračování,lidé přinesli květiny znovu 10.5 a policie památnák hlídala,aby zůstali...a překvapení,že na soc.sítích se nic neplánovalo...
    https://www.pokec24.cz/nezarazene/riga-10-kvetna-hnuti-odporu/?attempt=1

    OdpovědětVymazat
  4. Když by nebyl svět prd..í navrch, musela by ve Strakovce, televizi, ale i na ulicích zmizet značná část známých i méně známých ksichtů:

    Trestní zákoník/ ČÁST DRUHÁ/ HLAVA X/ Díl 5/
    § 356
    Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod
    (1) Kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému národu, rase, etnické skupině, náboženství, třídě nebo jiné skupině osob nebo k omezování práv a svobod jejich příslušníků, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta...

    Trestní zákoník/ ČÁST DRUHÁ/ HLAVA IX/ Díl 1/
    § 309
    Vlastizrada
    (1) Občan České republiky, který ve spojení s cizí mocí nebo s cizím činitelem spáchá trestný čin rozvracení republiky (§ 310), teroristického útoku (§ 311), teroru (§ 312) nebo sabotáže (§ 314), bude potrestán odnětím svobody na patnáct až dvacet let, popřípadě vedle tohoto trestu též propadnutím majetku, nebo výjimečným trestem...

    OdpovědětVymazat
  5. Má to pokračování-tady je video z 13.5. https://www.youtube.com/watch?v=oJOVzi6qkHs&t=1s.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů