7. 5. 2022

Armády spojenců pokračují ve speciální vojenské operaci na Ukrajině

 07.05.2022 - 11:08

RF
Oficiální zástupce MO RF Igor Konašenkov informoval o průběhu operace k ránu 7. května.

Vysoce přesné ze vzduchu odpalované rakety ruských vzdušných sil zasáhly 5 oblastí koncentrace živé síly a vojenské techniky a také muniční sklad u obce Bachmut (bývalý Artěmovsk) v DLR.

Operačně-taktické a armádní letectvo v noci zasáhlo 18 vojenských objektů Ukrajiny. Mezi nimi: dvě velitelská stanoviště v okrese Skovorodnikovo v Charkovské oblasti, pět oblastí koncentrace personálu a vojenské techniky, tři sklady munice a paliva v oblasti osady Dachnoje v Oděské oblasti.
V regionu železniční stanice Bogoduchov v Charkovské oblasti bylo zničeno velké množství zbraní a vojenského vybavení přijatého ze Spojených států a evropských zemí.
V důsledku úderů bylo zabito až 280 nacionalistů a bylo znehodnoceno 48 kusů zbraní a vojenského materiálu.

Raketové síly a dělostřelectvo v noci zasáhly 44 velitelských stanovišť a 196 bašt ukrajinských jednotek, oblastí koncentrace živé síly a vojenské techniky Ozbrojených sil Ukrajiny.
Ruské systémy protivzdušné obrany v noci sestřelily 13 ukrajinských bezpilotních letounů v regionu Berezovky (Mykolajivská oblast), Signalnoe, Luhanske, Krasnogorovka, Jasinovataja a Zugres v Doněcké lidové republice, Olgino (Chersonská oblast) a Černeščina (Charkovská oblast).
Nad městem Izjum v Charkovské oblasti byly také zachyceny tři ukrajinské balistické střely „Točka-U“ a devět raket vícenásobného odpalovacího systému „Smerš“.

Od zahájení speciální vojenské operace bylo zničeno celkem: 152 letadel, 112 vrtulníků, 762 bezpilotních prostředků, 295 protiletadlových raketových systémů, 2.895 tanků a jiných obrněných bojových vozidel, 333 vícenásobných raketometů, 1.364 polních děl a minometů a také 2.716 speciálních vojenských vozidel.
zdroj: https://rusvesna.su/news/1651910518

------

07.05.2022 - 11:35

Redakce Rusvesny obdržela texty prohlášení představitelů ozbrojených sil DLR a LLR k operační situaci na frontě:

DLR
Oficiální představitel odboru lidových milicí DLR Eduard Basurin řekl, že za poslední den nepřítel vypálil více než 210 granátů a min ze 122mm vícenásobných odpalovacích raketových systémů BM-21 Grad, 122mm kanónového dělostřelectva, 120mm a 82mm minometů.
Oblasti devíti civilních sídel republiky byly ostřelovány. V důsledku ukrajinské agrese byl zabit jeden civilista a čtyři byli zraněni.
Bylo poškozeno devět domů. Materiály o smrti a zranění civilistů a o poškození civilní infrastruktury byly předány Generální prokuraturě DLR k zahrnutí do trestních řízení zahájených proti velení Ozbrojených sil Ukrajiny. Vojenský personál Doněcké lidové republiky spolu s Ozbrojenými silami Ruské federace pokračuje v osvobozování osad naší republiky od ukrajinských okupantů.
Během uplynulého dne vojáci LM DLR zničili 36 ukrajinských nacionalistů, dva 120mm minomety, tři bojová vozidla pěchoty a jeden nákladní automobil s municí.
Zabráno bylo jedno bojové vozidlo pěchoty a dva obrněné transportéry.
Rezort apeluje na všechny občany, kteří se nacházejí na území dočasně ovládaném ukrajinskými nacionalisty: pokud jste byli svědky zločinů ukrajinských ozbrojenců, zkuste o těchto skutečnostech pořídit videozáznam nebo fotografii, aniž byste se však ohrozili. Armáda DLR zaručují vaši anonymitu. Po odeslání specifikovaných informací prostřednictvím oficiální bot pro zpětnou vazbu (@nmdnr_bot) Lidových milicí DLR v aplikaci Telegram budou tyto materiály použity jako důkazní základna pro potrestání ukrajinských válečných zločinců v plném rozsahu zákona.

------

LLR
Oficiální představitel Lidových milicí LLR Ivan Filiponěnko řekl, že během střetů s jednotkami ministerstva obrany za poslední den nepřítel utrpěl ztráty na živé síle a vojenské technice, konkrétně:
- 27 osob;
- 7 obrněných transportérů;
- 12 vozidel.
Nepřítel nadále terorizuje civilní obyvatelstvo Republiky, ostřeluje civilní infrastrukturu frontových osad LLR, které nepředstavují nebezpečí pro nepřítele a nejsou vojenskými objekty.
Za posledních 24 hodin vypálily ukrajinské ozbrojené formace 100 úderů z vícenásobných odpalovacích raketových systémů BM-21 Grad na osadu Zolote-5. V důsledku ostřelování zemřela jedna žena, tři civilisté byli zraněni.
Bylo poškozeno 20 obytných budov, střední škola Zolotovskaja a psychoneurologická ambulance.
Za účelem potlačení palebné aktivity nepřítele na civilní obyvatelstvo republiky byly pozice OSU, ze kterých byla palba odpálena, rychle detekovány a zničeny pohotovostní palebnou silou jednotek LM LLR.
Síly LM LLR spolu s veřejnými organizacemi pokračují v doručování humanitární pomoci obyvatelům osvobozených území i frontovým osadám republiky. Takže například včera městská kozácká společnost regionu Kirov převedla více než 10 tun humanitární pomoci pro uprchlíky a vojenský personál LM LPR.

https://rusvesna.su/news/1651909395
překlad: Vlabi


9 komentářů:

  1. Náhodou jsem něco hledal o Putinovi, jak se teď rojí odhady, co bude dělat dál, a dostal jsem se na stránky, o kterých jsem nic nevěděl. A tam rusky stálo, že ukr. osvobodili pět vesnic někde u Chersonu. Další titulek byl o nějakém rozhovoru se Zelím a tak mi došlo, kde jsem. Zřejmě nějaké "diverzní zpravodajství. Jen mne zarazilo, bohužel mi to prohlížeč vymazává - je to tak nastavené, že to mělo s velkou pravděpodobností koncovku .ru. Zatímco sem jsem se dostal celkem snadno, tak na některé ruské weby se nedostanu, jsou pod útokem. Jo, nevím jestli je to jenom u mne, ale Pokec24.cz ochranu má, ta má na stránce, že stojí za ukr., a pravidelně mne to hodí na nějaké google mazání cookies, jenže aby se daly smazat, musíte se přihlásit. Občas se tam ale dostanu, někdy stačí prostě několikrát opakovat přechod, takže to nebude právě nastavením cookies, protože, to by mne tam nepustilo vůbec nikdy.
    Na druhou stranu to svědčí o dvou věcech. Že chodím (nebo jsem chodil) na "spolehlivé" weby, za druhé, že asi tak polovina z těchto webů nemá DDOS ochranu, ale i co ji mají, tak některé dál nepouští. Zaručeně se tam nelze dostat přes VPN Německa, "naši" a vůbec EU. Ihned většinou hlásí server nebo stránka nenalezeny.
    A opravdu je někdy třeba využívat různé prohlížeče, protože to pouští snad nějak cik cak. A je nutno používat VPN, či někdy i Tor, ale ten občas bývá přes místo, kde se napojí blokován v určitých přístupech.
    Zkouším to tady několikrát, hlásí, že komentář nejde odeslat.
    Bedřich

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bedřichu,
      ono "tady" myslíte u nás na Myšlenkách, že nejde někdy komentář odeslat?

      Vymazat
    2. Ano, nešlo to. Poprvé a doufám naposledy :):).
      Tak jak jsem to popsal. Možná, že to mohla být i nějaká chyba na straně prohlížeče, nevím.
      Bedřich

      Vymazat
  2. Nepředvedli nedávno Rusové, jak skvěle pracuje jejich "zabiják satelitů"?

    OdpovědětVymazat
  3. Som sklamamy. Bud vojnu sabotuju generali a minaju drahe rakety na bezviznamne cile a vycerpavaju Rusko, alebo ktovie co Putin zamysla. Pár spravnych rakiet na strategické cile a je vymalovane

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už zase?
      https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2022/05/kratce-o-ukrajine-4-5-2022.html?showComment=1651757869107#c9188878955678064720

      Vymazat
    2. Když zajdete na Outsider media, je tam článek "O plánovacím horizontu ..."
      https://outsidermedia.cz/o-planovacim-horizontu-putinova-rozhodovani/
      Prostě a jednoduše, kdyby Rusové zvolili takovou obvyklou americko-natovskou taktiku, bylo by po všem za pár dní.
      Ostatně sám Putin prakticky jedná vždy s předstihem, vždy o svých cílech informuje. Jenom špatně posloucháme, co je řečeno.
      Ale my se JENOM dohadujeme o tom, jaké jsou cíle a hlavně způsoby provedení. Jak tam v článku je na závěr poznamenáno:
      "Ale to vše jsou jen naše “kecy”. Rozhodovat musí příslušní politici a vojáci bez nás. A taky to udělají."
      Bedřich

      Vymazat
    3. Anonymní a ti lidé tam? Spousta hlavně starších lidí odmítá opustit své bydliště, které budovali několik desítek let a nechtějí odejít do neznáma, kde nikoho neznají.
      Co by jste na jejich místě dělal vy? Čekal na tu správnou raketu, aby jste to měl co nejdříve za sebou? Uvědomte si, že i skromné živobytí bylo na vesnici, že ti sice lidé přežívali, ale žili.
      A ve městech byste dělal co? Srovnal sídliště se zemí i s lidmi tam? Jejich chyba, nemají tam bydlet, jako třeba v Drážďanech nebo v Hirošimě a Nagasaki.
      Eva

      Vymazat
  4. Toto video rozhodně stojí za šíření: https://www.facebook.com/1790895999/videos/1434376397080874/

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů