14. 5. 2022

K nové bezpečnostní architektuře:

- jaký bude svět po protiruských sankcích (vůbec to není předpověď)



1. Zkolabuje řada globálních dodavatelských řetězců zboží, je možná velká logistická krize, včetně kolapsu činnosti zahraničních leteckých společností, které mají zakázáno létat nad ruským územím.


2. Energetická krize zesílí v těch státech, které zavedly sankce „střílení do vlastních nohou“ na dodávky ruských energetických nosičů, bude pokračovat další růst cen fosilních paliv a zpomalí se rozvoj digitální ekonomiky ve světě.


3. Plnohodnotná mezinárodní potravinová krize přijde s vyhlídkou na hladomor v jednotlivých státech.


4. V některých zemích nebo společenstvích zemí je možná měnová a finanční krize spojená s podkopáním stability řady národních měn, prudkou inflací a destrukcí právního systému na ochranu soukromého vlastnictví.


5. Nové regionální vojenské konflikty budou vznikat tam, kde se situace po mnoho let neřeší mírovou cestou nebo jsou ignorovány významné zájmy hlavních mezinárodních hráčů.


6. Teroristé jsou stále aktivnější a věří, že pozornost západních úřadů je dnes odkloněna na zúčtování s Ruskem.


7. Začnou nové epidemie způsobené odmítnutím poctivé mezinárodní spolupráce v sanitární a epidemiologické sféře nebo přímým použitím biologických zbraní.


8. Dojde k útlumu činnosti mezinárodních institucí, které nemohly prokázat svou efektivitu při řešení situace na Ukrajině, jako je např. Rada Evropy.


9. Budou vytvořeny nové mezinárodní aliance zemí založené spíše na pragmatických než ideologických anglosaských kritériích.


10. V důsledku toho bude vytvořena nová bezpečnostní architektura, ve které jsou de facto a následně de iure rozpoznány současné skutečnosti:


a) slabost westernizovaných konceptů mezinárodních vztahů, jako je „Řád založený na pravidlech“ a další nesmyslné západní harampádí;


b) zhroucení myšlenky americko-centrického světa;


c) přítomnost zájmů respektovaných světovým společenstvím v těch zemích, které jsou v akutní fázi konfliktu se západním světem,“ předpovídá expremiér Ruské federace v Telegramu.



Dmitrij Medveděv, místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace 


5 komentářů:

  1. O "Rusku, které prohrálo": shrnutí situace na směrech a průběhu zvláštní operace
    Ruský sportovec, politik a veřejný činitel, velitel Lidové armády Donbasu (NADO), šéf veřejné sportovní organizace Zdravý národ, mládežnického křídla celoruské veřejné organizace Bojevoe Bratstvo a jeden z organizátorů veřejného hnutí Antimajdan (Rusko), velitel bojových jednotek DNR a LNR Georgij Makarjev komentoval dekadentní nálady a řeči o speciální operaci na Ukrajině.

    "Dovolte mi, abych rychle vysvětlil, co je to "Rusko, které prohrálo".

    Chápu, že když se mě na to lidé na Ukrajině ptají, nemají jiné alternativní informace než ty, které prezentují ukrajinská média. Ale proč se mě ptají naši docela rozumní lidé, kteří nejsou z Ukrajiny? Otázka zní asi takto: "Proč Rusko otálí a nepostupuje vpřed?". Říkají, že se chystají uzavřít dohodu, a neočekávali takový odpor na Ukrajině.

    První týden speciální operace byl nehorázně zpackaný. Ale podělali to z toho hlediska, že ztráty mohly být řádově menší, jako jsou nyní. To znamená, že údaje byly chybné. Kdo za to ponese odpovědnost? Jsem si jistý, že mnoho generálů právě teď hledá "klidné místečko".
    Kalkulovalo se s tím, že armáda se vypořádá s armádou, zatímco pracující podzemí mezitím převezme plnou moc, zřídí městské správy, policii, soudy... zkrátka život se zlepší. Ve skutečnosti nic takového neexistuje. Podzemí existuje, ale nejenže s ním nikdo nespolupracoval, ale ani s ním nekomunikoval, dokonce se o něm ani nehovořilo.
    To se týká prvního týdne. Poté se kolony vydaly na pochod s leteckým krytím. A pak zcela změnili taktiku. Nyní pracuje letectvo a dělostřelectvo a poté nastupují stíhačky.

    OdpovědětVymazat
  2. 2. část
    "Prohrávající" Rusko má na Ukrajině pětkrát menší kontingent než ukrajinský. Rusko bojuje ofenzivně s menším počtem sil než obránci - to už je ve vojenské taktice nezvyk.
    Nejen to, Rusko má zhruba sedmkrát méně obětí než Ukrajina, a to i s ohledem na velmi špatné zkušenosti z prvních týdnů, což je také nesmysl: protože bránící se síly mají mít vždy méně obětí než postupující síly.
    Každý den jsou ničeny muniční sklady, vojenská technika a živá síla. Kim z Nikolajeva jezdí několikrát týdně osvobozovat Cherson... a to je vše, pak vidíme záběry na opuštěné mrtvoly AFU (Ukrajinsá armáda). Na celé Ukrajině jsou muži chytáni násilím, aby byli nahnáni do "vítězné" armády.
    V Mariupolu bylo na začátku operace oficiálně přes osm tisíc vojáků, ve skutečnosti něco přes 20 tisíc. Do Mariupolu jich vstoupilo jen šest tisíc. Naši jsou v přesile a jak to dopadlo? Někdo si stěžuje, že v Azovstalu sedí nacisté. To znamená, že Mariupol zatím nebyl dobyt. Nechte je sedět, oni budou sedět potom ... kdo přežije. Pro civilisty již nepředstavují hrozbu.
    Ukrajinské ozbrojené síly ustupují přes Donbas a letectvo za nimi létá a předvádí extravagantní show.
    Ještě před pár týdny se ukrajinské vojenské uskupení početně pohybovalo kolem sta tisíc, nyní mluvíme o 44 tisících ... co si myslíte o zbytku? To je práce letectva a dělostřelectva. Všimněte si, že letectvo a dělostřelectvo působí škody pouze nepříteli, naši stíhači zůstávají nezraněni.
    Existují otázky ohledně útoku na ruské území. A to se děje během bojových operací. V Beslanu se teroristé zmocnili celé školy. Bohužel se to tak stává. Operace se provádí tak, aby k tomu už NIKDY dále nedošlo.
    Důležité je také to, že naši lidé v ukrajinských městech na nás stále čekají a doufají v nás. Je to jasně vidět v chatu našeho kanálu. Je to vidět z osobních vzkazů, které mi lidé píší. Je to vidět na tom, jak se lidé snaží pomáhat tím, že říkají, kde je nepřítel zakopaný. A pro Rusko je to speciální operace, ale pro nás, ty, kteří se vracejí z Donbasu do svých rodných měst, a ty, kteří na nás čekají, je to lidová osvobozenecká válka!
    Rusko vítězí i z ekonomického hlediska. Už se to projevuje. A ano, dohoda bude uzavřena. Ale podle našich požadavků a za našich podmínek. A stane se to, protože Evropa nemůže ustát sankce, které na sebe uvalila. Ale Evropané to zatím nevědí - nám se to líbí a nehodláme nic rušit. A za plyn se bude platit v rublech."
    https://rusvesna.su/news/1652364427
    Doufám, že to tam ještě "nenaskočilo" od Vás - :):)
    Bedřich

    OdpovědětVymazat
  3. JJ, Medvedev má papier aby mohol obkecať čo len chce....Bed

    OdpovědětVymazat
  4. Navzdoty satelitním očím kabaly a neustálému přílivu vojenské techniky od loutkovodičů a jejich pomocníků si VSRF vedou nadočekávání dobře. Rostoucí počty eliminovaných aglosaských (a zombie slovanských) žoldnéřů a instruktorů ukazuje na to, že hrát si na pány světa se může zmrtelně nevyplatit. A to je uchystána Jalta II a Norimberk II, stačí jen malý letní vánek...

    OdpovědětVymazat
  5. no, neco tam je dobre, neco ne, tak počkame

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů