5. 7. 2023

MUDrland Wenca: Otázky a odpovědi 13 - termoreflexní nálepky, migréna




V dnešním úvodníku trochu odbočím od otázek a odpovědí. Před víc jak deseti lety si mi známá postěžovala, že se jí nedaří otěhotnět a spekulovala nad možnou neplodností manžela. Řekl jsem jí, že problém bude s největší pravděpodobností na její straně. Tím jsem ji evidentně vyvedl z míry a ptala se, jak jsem na to přišel. "Podle pigmentového výrůstku nad horním rtem", odpověděl jsem a dodal, že na tomto místě je reflexní zóna pohlavních orgánů. "Prosím tě, to znaménko tam mám odmalička," opáčila. "Neber to osobně, je to jen informace, kde bys měla hledat," dodal jsem a rozloučil se, abych se vyhnul dalšímu zahušťování situace. Vycítil jsem nevyřčenou námitku, jakou mám k tomuto tvrzení kvalifikaci.
Nedávno jsem se dozvěděl, že se jí pak podařilo otěhotnět s původním manželem. Porodila, ale díte bohužel zakrátko po porodu zemřelo. Příčinou byl podle lékařů zánět, kterým se dítě infikovalo od skrytého gynekologického zánětu matky. 

Má informace známé pocházela z této knihy. Na rozdíl od mnoha jiných knih s obsahem užitečných informací kolem 5 %, je tato nabita užitečnými informacemi od začátku až do konce. Mimo jiné jsem podle ní diagnostikoval rakovinu prostaty a to o 4 roky dřív, než postižený začal mít první příznaky. To jen tak krátce k užitečnosti této skvělé knihy. Pokud se zkombinují znalosti orientální diagnostiky s moderní diagnostikou a zobrazovacími metodami západní medicíny, dají se "odhalit požáry ve fázi, kdy teprve začínají doutnat".

A nyní k otázkám. Došly mi tři otázky ohledně termoreflexních nálepek. V počátcích tohoto seriálu jsem udělal chybu, že jsem v titulcích neuvedl jakých nemocí se aktuální díl týká, což jsem později napravil.


otázka:
Zdravím Vás, Wenco!
Až v posledních 2 letech jsem čtenářem Vašich stránek a mouder, za které moc děkuji. A jak tak člověk čte a zpětně se dostává k dříve vydaným článkům, narazil jsem i na nálepky.
Nicméně pátráním (asi ne důkladným) se neumím dopídit, kde tyto termoreflexní nálepky sehnat. I rozhodl jsem se, že půjdu rovnou za kovářem a zeptám se: Wenco, kde si prosím mohu koupit tento „zázrak“?
Díky za každou odpověď a těším se na Vaše další moudra.

odpověď:
Poděkování patří především paní Vlabi, která na něm odvádí největší díl práce. Termoreflexní nálepky nejsou žádný zázrak. Mají svoje výhody i nevýhody, ale především si je za pár desetníků dokáže vyrobit každý. Koupit se nedají.


otázka:
Dobrý den, znova jsem prošla starší díly Vašeho super seriálu, ale nemohu najít materiál na terminálepky, který je podle Vás nejlepší. Moc děkuji i za články Vlabi. Mějte se moc fajn.

odpověď:
Máte pravdu, opravdu se to hůř hledá.


otázka: termoreflexni nalepka
Ahoj,
kde se to da sehnat? Google nenajde.
Experimentuji s nano stribro/zlatem, “lecim” s tim temer vse…

odpověď
Google nenajde, protože tento termín používám pouze já a Google se ho ještě nenaučil hledat. Před lety jsem zkusil vložit tento pojem do Wikipedie, jenže systém po mně chtěl, abych dodržel jeho parametry. Protože jsem neměl čas ani chuť se to učit, tak jsem se na to vykašlal.


souhrná odpověď:
Podrobnější informace najdete v poslední odpovědi tohoto článku. Protože adresy odkazů se mohou časem stát nefunkčními, vysvětlím, jaké parametry má mít ízolatérská fólie k výrobě termoreflexních nálepek.
Potřebujeme dvouvrstvou fólii z mirelonu a hliníku. Vyrábějí se i fólie třívrstvé, nebo dvouvrstvé, kde je namísto mirelonu polystyren. Ty nás nezajímají, protože se pro náš účel nehodí. Potřebujeme mirelon, protože je na rozdíl od polystyrenu nenasákavý a kůže se pod ním zapaří. Tloušťka mirelonu by měla být 2 mm. Silnější druhy mirelonu sice mají lepší izolační vlastnosti, ale zase jsou pod oblečením více vidět a také se snadněji strhnou během převlékání.


otázka:
Velevazeny MUDrlande Wenco,
Moje partnerka (45) trpi jiz od puberty migrenou. Kdyz to zprumeruji tak cca 3x tydne. Ma nizky tlak (napr. 105/60).
Spoustece: zvyseny tlak pocasi, lunarni faze, menzes, alkohol, ztuhla krcni pater, stres, nedostatek tekutin
Zkousela: triptany, rehabilitace na ochable svalstvo a spatne drzeni tela, dodrzovani pitneho rezimu, vyhybani se stresu a alkoholu
Mate s tim zkusenost, dokazete poradit?

odpověď:
Lidé mají zhusta nízký tlak proto, že jim chybí životní cíle a trpí určitou beznadějí. Do hlavy jí nevidím, a proto nevím, jakého typu tato beznaděj je. Vezměte si například testosteronového alfa samce. Tomu se zvedne tlak už jen při pouhé myšlence na ženu! A nejen tlak. Anebo unaveného, rozespalého muže, kterému při myšlence, že má momentálně čas věnovat se svému koníčku, se rozjede pumpa a rázem je po únavě! Jde a tvoří! Ale Vaše partnerka je ve zcela opačné pozici. Možná se pletu, ale kdo z Vás dvou je častějším iniciátorem "pojďme něco dělat", nebo "někam pojďme, pojeďme", a jiné aktivity?
Vaše partnerka nic poradit nepotřebuje, protože všechno už ví a zkoušela rady aplikovat. Bohužel jenom zkoušela. Nic nedotáhla do konce, protože na to neměla dostatečnou vůli. 

Když mi bylo asi třicet, měl jsem problémy s krční páteří. Navštívil jsem zkušeného ortopeda, který ordinoval i v důchodu. Ten mi vysvětlil a na rentgenovém snímku ukázal, že kvůli špatnému držení krční páteře se zadní výrůstky krčních obratlů téměř dotýkají a dráždí nervy, cévy a tkáně mezi nimi a jedinou možností je naučit se správnému držení těla. Řekl mi, že léčil spousty lidí, mnohdy těžce rozsekaných při nehodách a všichni se vyléčili jen díky silné vůli. Odhodlal jsem se a úzkostlivě si hlídal pozici krční páteře. Myslel jsem na to každých pár minut. V podstatě i při práci, v momentech, kdy jsem nemusel zrovna nad ničím přemýšlet, se mi mozek okamžitě přepínal do módu "sebekontrola". Mozek jsem napřed musel takto naprogramovat. Trvalo mi plné tři měsíce, než jsem naučil tělo držet automaticky krční páteř ve správné pozici. Vaší partnerce je o 15 let víc, než tehdy bylo mně, a znáte to o starém psu a nových kouscích, že? Pokud to tentokrát opravdu dotáhne do konce, bude jí to trvat dvakrát tak dlouho, jak to trvalo mně. Co dělala dosud? Měla na to dostatek času, ale neměla vůli. Podle mne se její život stal začarovaným kruhem, ze kterého se dosud nedokázala dostat ven kvůli nedostatku vůle. A tak je to se vším, s nepitím alkoholu i s pitím čisté vody. Stres si každý v hlavě dělá sám a je obrovské umění být v každé situaci nad věcí. Je obrovský rozdíl mezi zkratkovitým - emočním jednáním typu, jak mne někdo vynervoval a naštval, a bezemočním, efektivním řešením nečekaných situací. Při tom druhém způsobu se uvolní podstatná část mozkové kapacity k efektivnímu a rychlému řešení i velmi těžkých situací. Záchrana tonoucích je jen v jejich rukách, jak s oblibou říkává Valerij Pjakin. 
Bez funkční krční páteře se Vaše partnerka nepohne z místa a neuvolní se krční svalstvo. Pokud se sebou nedokáže nic udělat, její stav se s přibývajícím věkem bude zhoršovat. Vy budete na všechno sám a posléze se budete starat i o ni. Promiňte, ale nabízí se otázka, zda jste při výběru partnerky neudělal chybu.
 
mudrland.wenca@seznam.cz

7 komentářů:

  1. Nevím ale jestli je to ta kniha:https://uloz.to/file/FokrVWEpk/orientalni-diagnostika-pdf#
    Bedřich

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://www.megaknihy.cz/zdravi-diety/185777-orientalni-diagnostika.html

      Vymazat
    2. Na ulozto je len malý výťah, kniha má 280+ strán.

      s0lar

      Vymazat
  2. Tady jsem našel onu knihu v různých antikvaritátech po republice. Cena za knihu kolem 100 Kč.

    https://muj-antikvariat.cz/hledani?q=Orient%C3%A1ln%C3%AD+diagnostika+Michio+Kushi&search_sub=Hledat

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím,
    běžně do diskuzí nepíši, ale dnes udělám výjimku. Na článek jsem narazila náhodou a závěrečná část mne opravdu neuvěřitelně baví. Takže k věci: mám problém se slabou vůlí. Vím, že "díky" tomu nic nedotáhnu do konce, nezvládám řešit své ostatní problémy, různá řešení také jenom zkouším. Také mi nabídnete v odpověď otázku, zda jsem při výběru sebe samé neudělala chybu?
    1) Slabá vůle není vrozená ale naučená, nebo spíš získaná - nalézt původ a řešení je práce pro psychologa. Člověk se slabou vůlí si většinou z principu nedokáže pomoci sám (je v začarovaném kruhu).
    2) Životního partnera si nikdo nevybere špatně, ač se to tak při povrchním pohledu může zdát. Vždy je zde moment vytváření ideálních podmínek pro vlastní rozvoj každého z partnerů, přestože se mohou jevit naopak velmi negativně (ty podmínky). Je na každém, jak se k tomu postaví - někdo výzvu pochopí a využije ke svému růstu, někdo nepochopí a stěžuje si.
    3) Promiňte, ale z vaší odpovědi čiší despekt. V nejlepším případě se pokoušíte tímto vyburcovat tazatelovu paní k aktivitě (také možnost, i když takové postupy nemusím), nebo jste učinil nevhodnou zkratku kvůli nedostatku dalších informací od tazatele. A nebo jste prostě takový?

    OdpovědětVymazat
  4. Wenco, jsi ok? Dlouho, predlouho o tobe nejak neni slyseti! ;(
    BL007

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý deň, tiež som si to všimla. Je odmlka pána Wencu.

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů