19. 7. 2023

Ministerstvo obrany RF označilo noční útok na objekty v Nikolajevu a Oděse za odvetný úder




Ruské ministerstvo obrany označilo noční útoky na ukrajinské vojenské objekty v Oděské a Nikolajevské oblasti za odvetný úder. Ministerstvo upřesnilo, že úder byl uskutečněn na místech, kde se plánovaly teroristické akce proti Ruské federaci

"Ozbrojené síly Ruské federace provedly dnes večer skupinový odvetný úder vysoce přesnými námořními zbraněmi v zařízeních, kde se pomocí bezpilotních člunů připravovaly teroristické akce proti Ruské federaci, a také v místě jejich výroby v loděnici u města Oděsa," stojí ve zprávě vojenského oddělení. 

Připomeňme, že v noci na 17. července zaútočily ozbrojené síly Ukrajiny na Krymský most pomocí bezpilotních člunů. V důsledku útoku byli zabiti dva lidé a vážně poškozena vozovka nadjezdu. 

Včera Vladimir Putin řekl, že Rusko na tento útok rozhodně odpoví. Ruské ministerstvo obrany podle něj již připravuje příslušné návrhy. Soudě podle prohlášení vojenského oddělení byly odpovědí na teroristický útok útoky na objekty v přístavech Nikolajev a Oděsa. 

Nicméně tvrdit, že nyní jsme vyrovnáni, je stěží vhodné. Faktem je, že Krymský most a přístavy Nikolajev a Oděsa jsou svým významem pro Rusko a Ukrajinu nesrovnatelné. Ukrajinské přístavy fungovaly pouze za podmínek dohody o obilí. A Krymský most je nejen významnou dopravní tepnou, která zásobuje ruskou armádu, ale také strategickým objektem civilní infrastruktury. 

V tomto ohledu má ruská veřejnost právo očekávat od Ministerstva obrany Ruské federace rozsáhlejší údery proti vojenským objektům na Ukrajině.


12 komentářů:

  1. Nějak nechápu, proč s ničením těch plánovacích zařízení vždycky čekají až na nějakou odvetu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proto nejste na MO RF, ale tady.
      ChlapeczDediny

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat
    3. Odpověď na anonymní 19.7. ve 20:58- Vaše odpověď je rádoby vtipná (Proto nejste na MO RF, ale tady.) , avšak kloudného nic neříkající.
      René

      Vymazat
    4. Aniž bych se chtěl někoho zastávat, komentář ChlapcezDědiny myslím chápu.
      Jde o to, že nikdo z nás a to ani ti nejostřílenější internetoví generálové nemají tytéž informace jako vedení SVO. A to nemluvím jen o nejčerstvějších informacích z bojiště, od zpravodajské služby ad. Jde totiž i o informace z celého světa týkající se mnoha dalších oborů. Dále o kupu nejen oficiálních, ale hlavně neoficiálních návrhů, nabídek, doporučení, obav, ultimát atd. diplomatů a vedení mnoha států i soukromých objektů po celém světě. SVO není akce Ruska proti Ukrajině, Ruska proti NATO, proti USA, proti EU a proti čemu já vím ještě. Je to celosvětová záležitost, do níž jsou nějakým způsobem zapojeni či zataženi defakto všichni.
      Gaučový generál by to vzal šmahem všechno jedním vrzem v domnění, že tak je to přece nejlepší a už zítra by bylo dobře. Nemá však vůbec ponětí, jaké důsledky by dejme tomu vysoce přesné a 100% úspěšné vybombardování rozhodovacího centra tu či jinde mělo vliv třeba na druhé straně planety pozítří nebo za měsíc.
      To je přesně styl západu - vybombardovat a hotovo.
      Vedení SVO (nemyslím tím zrádce) naopak ví, že vše je propojené, že vše má důsledky a následky, které se šíří jako vlny od hozeného kamene do rybníka - nakonec se dostanou k celému břehu. Možná menší než uprostřed, ale i tak všude.
      Nakonec musí pracovat s tím, co mají. Nikoli s tím, co si internetový stratég z české Horní Dolní myslí, že mají nebo co ví.

      Já například upravuji kravám paznehty. Tak se, s prominutím neseru, do světové strategie a diplomacie těm, kteří to mají v popisu práce. Oni se také nemontují do toho, jak já mám vyříznout krávě vřed. To je myslím to, co tím ChlapeczDědiny řekl.

      Vymazat
    5. Ano, Michale. Jenže znalost KSB umožňuje nejen předvídat, ale předvídat s vysokou pravděpodobností události, které se stanou, natož komentovat zasvěceně události již proběhlé. Navíc nejde o první odvetný úder za kyjevský terorismus, což by mělo každého trknout.

      Vymazat
    6. Ten vynucený anonym (označený buffer nefungoval) jsme byl já, Petr Ježek

      Vymazat
  2. To z normálních lidí nikdo nechápe. Celá tato spec.voj.operace je totiž velmi podivná. RF má na to, pokud chce " opravdu " zvítězit, porazit ukroše velmi rychle, přesto se tak z nějakého důvodu neděje.
    René

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mořná na to je částečná odpověď z pojenání o složitosti úrovní vnímání světa od autora ALG ( ):
      Fominův případ
      Na první úrovni složitosti máme jednoduchý vzorec: „on je jeho“.
      Nejsou zde vidět žádné nuance osobnosti člověka, není vidět úroveň jeho vzdělání, šíře chápání světa atd. Všechno je zde velmi jednoduché – svět je rozdělen na „my“ a „oni“, a protože zesnulý Fomin byl „náš“, je to docela dost na čtení, poslech, reakci na to, co říká nebo píše.
      Ale na další úrovni složitosti již vidíme, že se jedná o osobu - velmi primitivní, pokud jde o úroveň jeho inteligence a obecnou úroveň kultury.
      Ne náhodou se mu v síti přezdívalo „Bydlen Tatarsky“.
      Osobně jsem na začátku NWO sledoval a poslouchal téměř vše, co vzešlo z NWO zóny (naštěstí jsem měl takovou možnost). Asi 10 dní jsem žil pouze v NWO a sledoval odtud celý tok informací. A samozřejmě jsem narazil i na Vladlenova videa.
      Ale jeho primitivní řeč, špatná slovní zásoba, neustálá dvorní slova-paraziti, tupý pohled a naprostý nedostatek analytických schopností mě od něj rychle vzaly. A upřímně řečeno, nemohu říci, že „zákopová pravda“ je v této situaci velmi důležitá, protože jsem okamžitě pochopil, že NWO je malá část světové konfrontace. O osudu Ruska se nerozhoduje v zákopech Ukrajiny. Bez ohledu na to, jak odvážně a hrdinsky bojovali bojovníci v zákopech, pokud ruské vedení udělá chyby v sociální, ekonomické, finanční, politické a geopolitické sféře, prohrajeme (jako tomu bylo ve stejné rusko-japonské válce nebo v první Světová válka).

      Ve skratce: složitá situace v ruské společnosti vyžaduje velmi obezřetnou formu přijímání rozhodnutí, aby se zabránilo občanské válce v Rusku. A další věcí je, že Rusům stačí nyni chvíli vydržet a jeho protivníci se zhroutí sami bez krveprolití v Rusku (což jinde nemusí platit). Je to velice spfistikovaná hra na ostří nože. Pokud by Rusko udělalo chybu, končí. A my s ním.
      jama50

      Vymazat
    2. Do závorky jsem chtěl umístit stránky autora, ale zapomněl jsem Tady jsou: https://aftershock.news/?q=user/45363
      jama50

      Vymazat
  3. "Kyjev chce 300 obrnených vozidiel a 80 stíhačiek F-16, aby zrýchlil ofenzívu "
    https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/675245-kyjev-chce-300-obrnenych-vozidiel-a-80-stihaciek-f-16-aby-zrychlil-ofenzivu/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box-hotnews&utm_campaign=shp_hotnews_ukrajina

    to de sebe mozem zrobit vodicak na f16 a bvp? Ta naj ich dodaju aj so sofermi

    juraj

    OdpovědětVymazat
  4. útok na civilní cíle + obilí. Klasika. budete hořet
    reníé

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů