31. 7. 2019

Co bylo příčinou zániku civilizace Nazca


Změny počasí a klimatu jsou v současnosti stále častěji na pořadu dne. Věda pro předvídání budoucího chování atmosféry potřebuje znát vzorce nízkofrekvenčních kmitů příchodu energie k Zemi při změnách intenzity kosmického záření. 

26. 7. 2019

PETER RUNZEL 13. kapitola


Z nečinnosti nás vytrhává král Darej. Pozoruji jeho přeměnu. Vnímal jsem jej dříve jen jako jakéhosi pozorovatele, který po zralé úvaze rozhodne, co dál. Teď jakoby na něj přeskočila neviditelná jiskra našeho bojového naladění, umocněného Svarogovým projevem. Dlouhá léta prožitá v Šambale jej zřejmě odsoudila do pasivnější role. Čas tam ubíhá jinou rychlostí, vystupovat bylo příliš riskantní, úlohu zprostředkovatelů se světem zastávali bodhisatvové. O událostech na Zemi se dozvídal jen zprostředkovaně, osobní zkušenost mu zcela chyběla.
„Znám tu meditaci, či spíše obřad, o kterém se Svarog zmiňoval. A vím o místě, které je pro jeho provedení ideální. Pro tuto potřebu jsme kdysi na místě dnešního Krymu postavili řadu pyramid, které dokázaly vytvořit určitý kaskádovitý efekt potřebný ke zpětnému získání egregoru naší civilizace. Amón celá staletí tajně pracoval na jeho krádeži. S pomocí zrádců z našich řad se mu to posléze podařilo. Vydrancoval všechna naše svatá místa síly a převzal je natrvalo do své správy. Spojili jsme všechny naše zbývající síly, abychom naši energii získali nazpět. 

22. 7. 2019

Déjà vu



Odkaz na ukázku z písňové tvorby Matěje a kapely Janovec a čilimník najdete zde.
Takže sluchátka na uši a jedem!

17. 7. 2019

Tři rostliny, které léčí téměř všechno

Existuje taková oblast – herbologie, tj. bylinkářství, kterými se oficiální medicína nezabývá, protože to je přesně to, čím může být nemoc vyléčena. Babičky to moc dobře znají a tyto byliny dávno používají. A já vám povím o třech takových bylinkách, které dokonale vyléčí skoro všechny akutní nemoci a každý by je měl znát:

1. červená ostrá paprika (kajenský pepř) (pozn. překl. - s významen ruského slova „перец“ je to trochu zamotané: znamená jednak „pepř“ a jednak „paprika“. V článku je používán pojem „красный перец/červená paprika“ a je tím myšlen druh pálivé papriky obsahující velké množství kapsaicinu, my bychom použili výrazy „čili“,  „paprička“ nebo „feferonka“, tedy nikoli červená paprika - kapie)
2. jitrocel (pozn. překl. - pravděpodobně kopinatý)
3. česnek

Už vás slyším, jak říkáte: To my přece víme! Našel jsi něco, co by nás mohlo překvapit? Ale vy to neznáte! Jen jste někde něco zaslechli, ale neumíte to používat. Vysvětlím vám, jak a kdy a co.

Pálivá paprika - lék číslo jedna pro všechny akutní stavy


12. 7. 2019

Tajemství AS-12: nejtajnější ponorky ruského námořnictva


Po celá desetiletí nebylo až do nedávné doby nic známo o existenci tohoto vojenského podvodního zařízení. A dokonce i teď jsou informace o incidentu, k němuž na něm došlo, velmi skoupé - vznikl oheň, existují lidské oběti. V současné době zbývá jen spekulovat, na čem vlastně členové posádky pracovali a k čemu je AS-12 - nejtajnější ponorka ruského námořnictva – určena.

8. 7. 2019

Kursk

- aneb malý příspěvek k belgicko-lucemburskému filmu, který nedávno proběhl v našich kinech


Tragédie Severní flotily ze srpna 2000, kdy se potopila ponorka Kursk, je jednou z nejsložitějších a nejbolavějších stránek v historii postsovětského Ruska. Situace ukázala v plné nahotě ohromné problémy, které se v ruské armádě nahromadily. Tato tragédie tedy vyžaduje zvlášť pečlivý a zodpovědný přístup k pátrání po příčinách katastrofy a jejich analýze. 
Kdo by měl být povolán se jimi zabývat? 
Dánský režisér Thomas Vinterberg?

2. 7. 2019

PETER RUNZEL 12. kapitola


Po zveřejnění zprávy cítíme potřebu, aby nám někdo řekl, co dál, jaké úkoly čekají na jednotlivé bohy. Co uděláme s kooperujícími antickými bohy? Jako na zavolanou se objevuje mezi námi král Darej s doprovodem. 
Učiní krok k Elovi a osloví jej: „Musím říct, že jsi mne překvapil, jak jsi šel do sebe. Asi ještě nejsi ztracený. Vykonal jsi mnoho zlého proti lidstvu. A chci ti říct, že velkou část tvých hříchů můžeš napravit.“
El povstane ze svého trůnu, chvíli přemýšlí a po zjevně těžkém rozhodnutí klesne po rytířském způsobu na jedno koleno. Nemůžeme uvěřit svým očím: veliký, obávaný a krutý El pokleká před Darejem!
„Králi, vyhrál jsi. A nebýt tvých lidí, už bych nežil a smažil bych se v tom nejtemnějším pekle. Mimochodem jsem zrovna toto hnusné místo pojmenoval Tartaros po vaší Tartárii, abych na tento název přitáhnul negativní pocity.“