25. 4. 2018

Co se stalo před třinácti tisíci lety?

Ti, kdo se zabývají alternativní historií, se shodují na tom, že ke konečnému zániku posledních zbytků Atlantidy došlo před zhruba 13 000 lety. O tom, o jaký druh katastrofy se jednalo, existuje několik teorií, ale společné mají jedno: její důsledky na celá tisíciletí ovlivnily klima i reliéf planety a dějiny Země se tak vydaly jiným směrem. Přesto lidstvo přežilo.
Důkazy o této obrovské globální katastrofě nyní oficiálně přinesli američtí vědci.

foto: NGCHunter2 / Flickr

19. 4. 2018

USA používají v Sýrii mutanty

Proč o tom Rusko v OSN mlčí?


Už v roce 2016 pan Bashar Jafari, mimořádný a zplnomocněný velvyslanec Sýrie v OSN, učinil šokující prohlášení, že USA používají v Sýrii geneticky modifikované vojáky.

16. 4. 2018

Proč umírají ruští ufologové?

Ve věku 52 let vloni zemřel známý badatel v oblasti anomálních jevů Vadim Černobrov a redakce "Komsomolské pravdy" pátrala, proč mnozí ruští ufologové umírají v době plných životních sil.


Tam, po neznámých cestách...
Černobrov byl po právu nazýván hlavním ufologem země. Pojem "ufologie" vznikl ze zkratky "UFO" (Unidentified Flying Object - neidentifikované létající objekty). Jako alternativní vědní obor se objevil v pozdních 40. letech minulého století, kdy se na Západě začalo mluvit o létajících talířích a mimozemšťanech. V SSSR byl průkopníkem ufologie spisovatel sci-fi Alexander Kazancev, který propagoval verzi o tom, že známý tunguzský případ byl havárií kosmické lodi cizinců z vesmíru.

10. 4. 2018

Divná místa 4

Česká Kanada 2

Chorche nás v předchozí části zavedl z Českého Rudolce až k prvnímu významnému objektu na Skalce u Zvůle – k Ďáblovu chlebu: seskupení tří obrovských balvanů tvořících průchod z naprosto rovně vytvarovaných stěn. Zkrátka přirozený přírodní útvar jak vyšitý.


4. 4. 2018

Vodíkový dech Země


Proces degazace vodíku z nitra naší planety je všudypřítomný a globální. Světlé kruhy na polích, vzdutá půda, krátery po explozích, krasové propadliny, hluboká kruhová jezera, laguny atolů a vulkány – to všechno jsou jasná svědectví tohoto procesu, která je nezbytné zohlednit při hospodářské činnosti lidstva.

"Všechny přírodní procesy na Zemi by měly být považovány za součást vodíkové dagazace" (N. Larin)