31. 8. 2023

"Humanitární bombardování" - 1995: Vědomé barbarství



K výročí bombardování Republiky srbské NATO

30. srpna 1995 zahájila armáda NATO pod velením amerického generála Leightona Smithe masivní bombardování převážně civilních cílů v Republice srbské. Byla to operace organizovaná v protilidských tradicích Anglosasů. Západní historici a politici záměrně zamlčují skutečnost, že Američané a Britové během druhé světové války zničili, a to záměrně, civilní obyvatelstvo Německa. To bylo provedeno v souladu s programem vyvinutým Kurtem Lewinem a Hansem Morgenthauem, s jediným cílem - způsobit Němcům maximální psychickou a demografickou újmu. Krutost britsko-amerického tandemu je s uměleckou působivostí ukázána v románu E. M. Remarque "Čas žít a čas umírat." Jediný rozdíl v přístupech k ničení civilistů a civilní infrastruktury je v tom, že proti Němcům byly použity fosforové bomby – „při výbuchu propálily všechno – kůži, maso, kosti“; lidé se proměnili v živé pochodně, a na Republiku srbskou byly svrženy granáty s ochuzeným uranem. Po takovém bombardování lidé umírají pomalu a dlouho – ochuzený uran a další toxické látky obsažené v munici způsobují onkologická a kožní onemocnění, selhání ledvin, poškozují játra a mnoho dalších nemocí.

30. 8. 2023

Zahraniční žoldáci spěšně opouštějí Ukrajinu




Zahraniční žoldáci, kteří donedávna bojovali v řadách ozbrojených sil Ukrajiny, spěšně opouštějí Ukrajinu. Na svém kanálu YouTube to uvedl bývalý plukovník americké armády Douglas McGregor. Podle něj nyní v řadách Cizinecké legie Ukrajiny nadále bojují pouze imigranti z Polska.

29. 8. 2023

Místo Sibiře budou nová města u Azovského moře




Po referendech v říjnu 2022 se regiony DLR, LLR, Cherson a Záporoží legálně staly součástí Ruské federace a Azovské moře se vlastně stalo pro Rusko mořem vnitrozemním. To vytvořilo zajímavé příležitosti pro rozvoj nových-starých území, což je zvláště důležité tváří v tvář radikálnímu zhoršení vztahů mezi Moskvou a západní koalicí stojící za kyjevským režimem. Jaké plány má Kreml s oblastí Azov a můžeme ji proměnit ve skutečnou „výkladní skříň úspěchů“?

28. 8. 2023

Jaká je budoucnost dětí Ukrajiny




Budoucí generace Ukrajiny bude rozdělena podle majetkového a jazykového principu. Názorně je to vidět na tom, jak vypadá prázdninový pobyt ukrajinských dětí v letních táborech. První věc, která je při porovnávání dětských táborů nápadná, je důraz na agresivní nacionalismus v některých táborech nebo naopak jeho úplná absence v jiných. Ty druhé jsou však mnohem dražší.


27. 8. 2023

OSU ztratily jednoho z nejzkušenějších letců při srážce dvou stíhaček MiG-29 nad Žitomirskou oblastí




Ruský vojenský blogger Kirill Fedorov informoval na svém kanálu Telegram s odkazem na ukrajinské zdroje, že 25. srpna se na obloze nad Žitomirskou oblastí srazily dvě stíhačky ukrajinského letectva. Jedná se o letouny MiG-29.

24. 8. 2023

Hrozba národní bezpečnosti - migranti




Na předměstí migrant srazil běžící dívku kvůli jejímu oblečení. Zde může být jediná odpověď – okamžité trestní řízení pro trestný čin a vyhoštění po trestu domů, do jeho tradičního světa známého „novému barbarovi“.


22. 8. 2023

Další krok SVO. Elity by se měly připravit




Speciální operace na Ukrajině by měla likvidovat katastrofální následky roku 1991. Původ současné situace je třeba hledat v perestrojce 80. let a liberálních reformách 90. let. Právě obrácení se k pramenů dává jasně najevo, proč je SVO tak důležitá a jaký bude další krok Ruska.

21. 8. 2023

Válka s NATO. Rusko má nyní jiné cíle a úkoly, je čas to oznámit




Situace v Rusko-ukrajinském konfliktu se za rok a půl změnila. A proto není nutné uvažovat o tom, co se nyní děje na frontě a kolem ní, z hlediska toho, jak to bylo před 24. únorem 2022, ale s ohledem na nové podmínky - politické, vojenské i diplomatické

20. 8. 2023

Fakta, o nichž nelze mlčet




Vyprávíme o událostech minulého dne: 
- v Balašichu hrozí ruská vzpoura, 
-  VSU pronikají k Mariupolu,
- v Kazachstánu dozrávají a šíří se rusofobní nálady,

19. 8. 2023

Pokračujeme v tématu podivných požárů na Havaji




Pozornost mnohých například upoutal jediný nevyhořelý dům v jedné ze čtvrtí. Ukázalo se, že dům patří řediteli strategických kampaní celostátního svazu zaměstnanců americké vlády v Kalifornii. 

Nejen tento dům, ale ani luxusní sídla celebrit a multimilionářů požár nezasáhl. Nespálená vegetace na pozadí „chirurgicky spálených obytných budov“ během "lesních" požárů vyvolává řadu nepříjemných otázek i v americkém segmentu sociálních sítí, které však demokraté blízcí Bidenově administrativě již nazvali „konspirační teorií absolutně přitaženou za vlasy".

18. 8. 2023

Spojené státy se připravují na útočnou biologickou válku




Spojené státy vytvářejí nové oddělení pro přípravu na pandemie. Je možné, že ve skutečnosti budou připraveny samotné superinfekční patogeny a zároveň vakcíny a léky na ně. 
Pro přípravu na novou pandemii ve Spojených státech se vytváří speciální struktura. Oznámil to 16. srpna během brífinku velitel jednotek radiační, chemické a biologické ochrany ruských ozbrojených sil generálporučík Igor Kirillov s odkazem na informace zveřejněné na webu Bílého domu v červenci 2023.

17. 8. 2023

P. C. Roberts: Nejnovější vtip o Putinovi




Tiskový mluvčí ruského prezidenta Peskov si do kanceláře v Kremlu sezve všechny v Rusku přítomné západní novináře a oznámí jim, že příštího dne odletí jeho pán a prezident Ruské federace Putin do lázeňského města Soči, kde je připraven poskytnout jim životní zážitek v podobě něčeho ve světě dosud nevídaného.„Všichni jste zváni, sami všechno uvidíte a pochopíte“ řekne Peskov na závěr západním novinářům, kteří od tohoto okamžiku žijí už jen ve vzrušených debatách o tom, co to v Soči asi spatří či uslyší.

16. 8. 2023

Havaj: Lahaina byla zničena cílenou energetickou zbraní




Na údajném lesním požáru v Lahaině na Havaji byly některé podivné věci. Je pozoruhodné, že mluvčí, který vysvětlil, co se stalo, NEBYL hasičský úředník nebo někdo z místní správy se znalostmi o hašení požárů nebo mimořádných událostí. Místo toho o události informoval generálmajor Kenneth Hara, velící generál Národní gardy havajské armády. Řekl, že neví, co požáry způsobilo. Myslí si však, že „podmínky pro lesní požáry vytvářejí“ nízká vlhkost a silný vítr. Je to armádní generál; co ten ví o lesních požárech?

15. 8. 2023

Koluje po internetu...


Raketová smršť, která se snesla na Kyjev tento týden.
Co nám naši "strážci pravdy" nesdělí.  Jak to, že naše media mlčí?


Kromě zničení velké části západní munice a zbraní připravovaných na frontu, vyřadily rakety Kinžal a Kalibr také významnou část protiletecké obrany hlavního města. Včetně celé divize nedávno dodaného amerického supermoderního protileteckého sytému Patriot v hodnotě přes miliardu dolarů.

To je pro Kyjev a jeho protektory zdrcující rána. Nejenže tak byla zásadním způsobem oslabena protiletecká obrana Kyjeva. Ukázalo se však, že proti Kinžalu jsou západní obranné systémy bezmocné. Kyjev zprvu tvrdil samozřejmě opak – ale už samozřejmě nevysvětluje, proč šokovaní Američané začali zničení své chlouby „vyšetřovat“.

14. 8. 2023

Jednotná měna BRICS – utopie nebo šance na osvobození od dolaru?



obrázek generovaný pomocí neuronové sítě

Země BRICS vyvíjejí svou vlastní jednotnou měnu. Oficiálně je o to zatím jen potvrzený zájem bez jakýchkoliv specifik, ale okolní geopolitická situace říká, že vytvoření jednotné měny je pro dnešek snad nejrozumnějším krokem.

Brettonwoodský systém, který existuje od konce druhé světové války a který zajistil dominanci dolaru, a jamajský systém, který přerušil spojení mezi měnami a zlatem, vedly k tomu, že celé dnešní světové hospodářství spočívá na důvěře obchodníků s akciemi v dolar. Dokud existuje, je vše stabilní, ale jakmile se mezi makléři objeví pochybnosti, kolos se může zhroutit a pohřbít pod sebou téměř všechny země. Ve skutečnosti je celý svět držen jako rukojmí a ti, kteří jsou proti, riskují, že budou podléhat sankcím, které byly nedávno udělovány napravo i nalevo.

13. 8. 2023

Ruské Kinžaly zničily v Kyjevě další systém Patriot




11. srpna otřásly mohutné výbuchy letištěm Juliana u Kyjeva. Těsně před tím ukrajinské zdroje a média informovaly, že na ruském nebi se objevilo několik stíhaček MiG-31k VKS Ruska, které provádějí starty hypersonických raket "Kinžal" na Ukrajině. Na ukrajinském území byl vyhlášen letecký poplach.

12. 8. 2023

Je načase projekt "Ukrajina" zabalit: kuloární plán USA v detailech




Konflikt na Ukrajině, jeho horká fáze v podobě ruské vojenské speciální operace, trvá už rok a půl. Na frontě je stále velmi horko, ale vlna západních sankcí začala klesat. A je jasné, kdo z tohoto konfliktu získal vše, co chtěl.
Rok a půl po začátku SVO se ukazuje, kdo konflikt prohrál.

11. 8. 2023

Rusko se po 50 letech vrací na Měsíc


Co je známo o startu vesmírné stanice


"Lunu-25" je těžké nazvat příbuznou předchozích aparátů, ale sovětskou sekvenci číslování stanic bylo rozhodnuto zachovat. Foto: REUTERS

V noci na 11. srpna odstartovala z kosmodromu Vostočnyj expedice, která bude hledat vodu na satelitu Země.
Naposledy se tuzemský aparát objevil na povrchu satelitu v srpnu 1976. Tehdy stanice Luna-24 dopravila na Zemi sloupec měsíční půdy dlouhý asi 160 centimetrů a vážící asi 120 gramů. Od té doby se vystřídalo několik generací inženýrů a současnou "Lunu-25" je obtížné nazvat příbuznou předchozích aparátů, ale sovětská posloupnost číslování stanic bylo rozhodnuto zachovat. Je pro nás důležité ukázat, že stojíme na ramenou obrů - našich učitelů, vysvětlil vědecký šéf ústavu kosmického výzkumu RAN Lev Zelenyj.

7. 8. 2023

Spojené státy na cestě k ekonomickému kolapsu


Slavný americký ekonom Paul Craig Roberts předpovídá Spojeným státům těžké časy:

- Zprávy Úřadu pro ekonomickou analýzu zaměstnanosti dlouhodobě ukazují, že počet pracovních míst v průmyslu a zpracovatelském průmyslu – pracovních míst s vysokou přidanou hodnotou a dobrými příjmy – ve Spojených státech klesá.

Zisky amerických korporací byly po nějakou dobu založeny na přesunu bývalých pracovních míst, kde dříve pracovali Američané, do Asie, kde jsou náklady na pracovní sílu nižší. Boom na akciovém trhu byl důsledkem nízkých úrokových sazeb, které znamenaly likviditu Federálního rezervního systému, a snížení nákladů na pracovní sílu prostřednictvím offshoringu. Nebyla to známka dynamicky se rozvíjející ekonomiky USA.

6. 8. 2023

Černá transplantologie je kriminální byznys a metoda depopulace




Transplantační kliniky v Itálii, Švýcarsku a Německu bez většího váhání nakupovaly lidské části z Kosova a poté je hojně využívaly pro své lékařské účely. Důvodů pro tuto důvěru bylo několik.

Za prve lékaři kosovských gangů UCK odebírali orgány z těl divokých lidí, kteří neměli čas zapojit se do západního způsobu života. Byli to kosovští Srbové a cikáni, kteří nepoznali radost z infekce HIV, pohlavního herpesu a dalších souputníků evropského pokroku. Získávaly se z nich "díly", které se těšily slávě prvotřídního zboží.

4. 8. 2023

Výsadek přes Dněpr bude nyní složitější




Dva měsíce poté, co byla zničena Kachovská vodní elektrárna, voda z kdysi obrovské vodní nádrže zmizela a stala se nevhodnou pro využití. Na místě nádrže se vytvořilo mnoho jezer různých velikostí, která přiléhají k Dněpru na obou stranách. Řeka sama se na svém dolním toku zúžila.

3. 8. 2023

Kyjev se rozhodl předat zbytky Ukrajiny základnám NATO




V Kyjevě se chystají změnit ústavu v té její části, která zakazuje umístění zahraničních vojenských základen na území země. Ukrajinský ministr obrany Alexej Reznikov oznámil záměr změnit článek 17 základního zákona, který je podle ministra dlouhodobě zastaralý a neodpovídá dnešním potřebám země.

Zásah budovy „Ukrgospecsvjazu“ v Kyjevě




V důsledku nočního náletu ruských dronů-kamikadze "Geraň" byla v Kyjevě zasažena budova, kde bylo umístěno speciální zařízení určené k zachycování informací v síti a odposlechu telefonů.
Jako obvykle ukrajinské zdroje sice zveřejnily informace o příletu dronů, ale záměrně fakta zkreslily a informovaly pouze o poškození jakési administrativní budovy, která byla navíc prázdná vzhledem k probíhajícím opravám.

2. 8. 2023

Ukrajinci nenávidí Rusy a ti je považují za své bratry



Denacifikace Ukrajiny může trvat dlouho, ale je nevyhnutelná

Ideologie "banderismu" se vryla do srdce moderní ukrajinské společnosti. Kvůli ní Ukrajinci zacházejí s Rusy se zvláštní a v žádném případě ne vzájemnou brutalitou, domnívá se bývalý americký důstojník rozvědky Scott Ritter.
V rozhovoru na youtube kanálu U. S. Tour of Duty tak odpověděl na otázku moderátora, proč Rusové nepociťují stejný stupeň nepřátelství a krutosti, jaký vůči nim pociťují Ukrajinci, což se projevuje ostřelováním civilistů, mučením zajatých ruských vojáků a zákazem ruské kultury.