29. 6. 2021

Potravinová soběstačnost – opět na stole

Otiskujeme příspěvek týmu Rostislava Čuby, syna nedávno zesnulého Františka Čuby. Jeho jméno je spojeno s historií JZD Slušovice (druhá polovina 80. let minulého století). Starší generace si tento ekonomicko-sociální projeket asi dá do souvislosti se starší tradicí „baťovanství” na střední Moravě. Genius locci – se dvakrát projevilo. Bez ohledu na rozdílnost názorů na historii JZD Slušovice zůstává tento projekt natrvalo v historii ČSSR a je jen dobré, že řada myšlenek i jejich nositelů zde žije a stále inspiruje. Tento příspěvek to jen potvrzuje.


23. 6. 2021

Kosí příběh


Na samém vršku prvního modřínu zprava seděl pan Kos a vyzpěvoval své milostné písně. Paní Kosová zatím přičinlivě sbírala suchá stébla trav a umě z nich splétala hnízdečko v keři pod naším oknem. Jednoho dne, když bylo hotové, se na jeho dně objevila čtyři modravá vajíčka. Pan Kos už tolik nezpíval, a jeho družka většinu času vysedávala „doma“.

19. 6. 2021

Jak se Singapur vypořádal s korupcí

Singapurci našli cestu, jak svrhnout mafiánskou elitu, takže dnes se stát vyvíjí mílovými kroky

Singapur je malý stát v jihovýchodní Asii, který je známý svými pokročilými technologiemi. Hlavní město stejného jména je po Tokiu považováno za druhé nejbezpečnější město na světě. Kromě jiného kvůli absenci korupce v zemi. Singapurci našli cestu, jak svrhnout mafiánskou elitu, a tak se dnes stát vyvíjí mílovými kroky. V tomto článku uvedeme hlavní zásady, které pomohly vymýtit úplatkářství.

13. 6. 2021

Zkušenost praktické lékařky

Jak se vyvíjela osobní zkušenost praktické lékařky na současnou situaci v rozhovoru s Igorem Chaunem. Autentické rady a poznatky, jak se bránit nákaze – a systému.
TV Goscha


zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=dzMS19WAXN4


5. 6. 2021

Ztracený klíč, část 4.



Než začnete číst tuto část, důrazně vám doporučuji, abyste se, pokud jste tak neučinili, seznámili s obsahem předchozích částí. Pokud jste si je již přečetli, měli byste si být vědomi skutečnosti, že asi před 200 lety došlo na naší planetě ke změně technologického a kulturního řádu, což mělo za následek zničení vysoce účinné technologie pro získávání energie a také se stalo bodem obratu pro moderní civilizaci lidí. První části tohoto článku se zaměřily na shrnutí všeho, co bylo v posledních letech na toto téma nalezeno a pochopeno, a také na prokázání přítomnosti řady speciálních komponent v kupolovitých instalacích původní konfigurace, jako jsou krystaly (minerály) a kovové nádoby s neznámým obsahem.

2. 6. 2021

Ztracený klíč, část 3.



Kapitola 3. – Tajemství indických lingamů
Jak již bylo zmíněno dříve, v jižní Asii mnoho zajímavých artefaktů přežilo; jsou to většinou chrámy (alespoň se tak nyní nazývají). Některé jsou velmi slavné, a některé nikdo nikdy neviděl, protože jsou kdesi v divočině. Těch chrámů tam je tolik a všechny vypadají stejně, že je možné se mezi nimi ztratit, budete-li se je snažit katalogizovat. Zde jsou jen některé varianty takových chrámů: