31. 12. 2019

PF 2020

Vážení čtenáři!

Než by řekl švec, je tu zase konec roku a tak dovolte Myšlenkám o..., aby vám popřály čisté svědomí a ..... bolest. Avšak tu bolest, kterou českému národu popřál pan prezident - bolest myšlení. Tuto bolest a čisté svědomí přejeme nejenom vám, našim čtenářům, ale především těm, kteří zastupují náš stát a tím nás samotné. Těm, kteří mají tvořit zákony. Těm, kteří na jejich dodržování mají dohlížet. Těm, kteří nesou zodpovědnost za to, co a jak se učí naše děti. I těm, jejichž pracovní náplní je nás třeba objektivně informovat. Zkrátka všem, kdo nás nějakým způsobem zastupují.


27. 12. 2019

Chrámy stojí na křížích 2



Během své krátké návštěvy Petrohradu v roce 2016 jsem si potvrdil, že i zde staré chrámy a mnoho dalších struktur byly postaveny minulou civilizací na křižovatkách úzkých lineárních biogeofyzikálních (BHF) anomálií, které se tvoří nad tektonickými poruchami ve skalní základně pod nimi. A tyto budovy jsou striktně orientovány podle směru těchto linií.

22. 12. 2019

Chrámy stojí na křížích 1


Četná postupně odhalovaná fakta naznačují, že skutečná historie vůbec nebyla taková, jak nám ji kreslí v učebnicích. Vše nasvědčuje tomu, že k některým katastrofám s povodněmi došlo nejen v dávné minulosti, odhadované v tisíciletích, ale také relativně nedávno, jen před stovkami let. A příčinu jedné z těchto katastrof hledají alternativní historici v posunu pólů Země. Jedním z důkazů této teorie má být skutečnost, že mnoho starobylých budov není směrováno na dnešní severní pól, ale na jedno z jeho údajných míst v minulosti. A podle tohoto názoru, dnes již široce uznávaného, se tento dřívější severní pól nacházel v Grónsku.

16. 12. 2019

Tunguský, ale ne meteorit?

Vážení čtenáři, dovolte mi pokračovat ve své sérii sci-fi geologických a historických příběhů. Ti, kdo mají oči a uši - nechť vidí a slyší jejich podstatu! A skeptici ať to klidně berou jen jako zábavné čtení na dobrou noc. Ale pokud čtenáři vydrží až do konce, povím i něco zajímavého o naší nečekané minulosti a o úžasné úloze geologie v ní.



11. 12. 2019

„Lidé byli mučeni k smrti“

Americký spisovatel Stephen Kinzer hovoří o tajném programu kontroly mysli CIA

CIA strávila celé roky studiem, jak ovládat lidské vědomí. Americké zpravodajské agentury používaly metody vyvinuté v nacistických koncentračních táborech a také celý arzenál jedů. Tajný program však selhal - experimentátoři pouze zničili mysl, ale nedokázali ji podřídit sobě. Mnoho získaných poznatků bylo použito ve věznici Guantanamo a také ve vojenských kampaních ve Vietnamu a na Středním východě. O tom všem redaktoru RT America Chrisi Hughesovi vyprávěl americký novinář a spisovatel Stephen Kinzer, který činnosti tajných služeb věnoval svou knihu „The Main Poisone. Sidney Gottlieb a CIA při hlédání způsobů ovládání mysli.“

© Charles Ommanney/Getty Images

6. 12. 2019

Domek pro maminku

Tento neuvěřitelný příběh se odehrál v malé vesničce Zarytki ve Rjazaňské oblasti RF. Slepý muž tam sám vlastnoručně postavil pro svou 86letou maminku opravdový dřevěný domek, protože její stávající obydlí se začalo hroutit.
Nevidíte na tom nic výjimečného? Ale zkuste si představit, jak může člověk pracovat jen na základě hmatu s hoblíkem, sekerou, pilou, vrtákem a dokonce i kotoučovou pilou, nemluvě o hřebících a samořezných šroubech, lezení po střeše či instalaci rozvodu elektřiny. Přesto se mu to podařilo a matka si nyní může užívat nového domova. Však je také na svého syna patřičně hrdá!

Tento venkovský domek postavil pro svoji maminku vlastnoručně slepý Vladimír Krysanov

28. 11. 2019

Krymský most a série katastrof z konce 15. století

Autor článku, Nikolaj Andrejev, je geolog a geofyzik, absolvent Leningradského těžebního institutu. Tento profesionální vrtař je jedním ze šťastlivců, kteří úspěšně propojují svoji ryze praktickou profesi se schopnostmi senzibila, protože ve své práci využívá nejen moderní technologie patřící k jeho oboru, ale také dowsing, česky proutkařství. Kombinace těchto dvou naprosto odlišných směrů mu přináší nevídané možnosti jak pro jeho obor, tak i pro zkoumání alternativní historie.
Z řady jeho článku na tart-aria.info vybírám příběh jeho pátrání po snahách o přemostění Kerčského průlivu.



21. 11. 2019

Rozprava nad očkováním

Skotský lékař, autor, řečník a skeptik nedávno zveřejnil na svém blogu drmalcolmkendrick.org následující „zakázané“ otázky o očkování.


Mé pocity ohledně diskuse o očkovacích látkách
Jak čtenáři mého blogu jistě budou vědět, hlavní oblastí mého zájmu jsou kardiovaskulární choroby, což je velké a složité téma, v jehož rámci bývá každý, kdo zpochybňuje „konvenční“ myšlenky, nemilosrdně napaden. Ve srovnání s oblastí očkování se však bitvy okolo kardiovaskulárních chorob zdají naprosto bezvýznamnými. Pouhé hašteření v mateřské škole. Jsem členem online komunity lékařů, která se ve Velké Británii jmenuje „Doctors Net", a není přístupná veřejnosti. Kdykoli se tam objeví jakýkoliv příběh o očkování, je docela děsivé pozorovat, nakolik vzteklé a nenávistné rekce vyvolá. Pokaždé, když se „Doctors Net" dotkne tématu MMR (measles, mumps, rubella – trojvakcína proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám), lékaři prohlašují, že by Andrew Wakefield měl být uvržen do vězení a už nikdy se mu nesmí dovolit vydělat žádné další peníze, že je to podvodník a zločinec – a to jsou ty příjemnější komentáře.

16. 11. 2019

Co je za „výjimečností“ USA

- v čem spočívá nebezpečí hlavního aspektu americké ideologie


„Hříchy ostatních odsuzujete horlivě až do roztrhání, raději však začněte se svými vlastními a k cizím se ani nedostanete,“ tato slova napsal William Shakespeare před více než 400 lety, ale ani dnes nenajdete lepší, která by co možná nejpřesněji popisovala rysy anglosaské zahraniční politiky. Obzvláště hluboce je ve Spojených státech zakořeněný zvyk stavět se nad všechny ostatní a poučovat je, a protože unipolární svět dnes zažívá řadu problémů, syndrom americké výjimečnosti (SAV) opět slibuje problémy.
SAV je nebezpečná nemoc postihující nejen americké, ale i anglická instituce, ale vzhledem k velikosti a vojenské síle Spojených států, jejich ideologii a ekonomickému potenciálu mohou následky tohoto problému ohrozit celé lidstvo.

10. 11. 2019

Tisulská princezna – konec příběhu?



Anonymní svědectví z internetu
Na jednom internetovém fóru se objevila od nějakého Alexeje zpráva tohoto znění: 

„V roce 1974 jsem byl ve 4. ročníku na osmileté škole N76 v Kemerově a ředitelka školy Jekatěrina Ivanovna nám o tomto nálezu vyprávěla. Nepamatuji si údaje o genetické expertýze a ani informaci o stáří. Pouze přibližný věk ženy, její stav, oblečení a že byla v nějaké kamenné schránce s víkem naplněné barevnou tekutinou. Čekalo se tehdy na podrobnější článek v regionálních novinách, ale žádné články nebyly nikdy zveřejněny.“

4. 11. 2019

Tisulská princezna – pokračování příběhu

Před několika lety vyšel na tomto blogu překlad velkého příběhu z malé sibiřské vesničky Ržavčik. Během času se rozběhl po českém internetu a od té doby se mě čtenáři ptají: Je to pravda, nebo nás zas někdo tahá za nos?
Odpovím upřímně – nevím. Ale nic mi nebránilo po věci zapátrat. Letos od této události totiž uplynulo 50 let a na ruské internetové scéně se opět zvedla vlna zájmu o tento polozapomenutý případ. V tomto materiálu vám tedy nabízím, co dalšího se mi podařilo objevit. Předem však upozorňuji, že se v drtivé většině jen stále opakuje už známý příběh a nových informací je jak šafránu. Obzvlášť ze strany těch, kdo by mohli něco opravdu seriozního říci, je ticho. Někdo by řekl, že podezřelé.


29. 10. 2019

Psychologické metody ovládání mysli

Občas si při sledování televize říkáte: může snad těmto nesmyslům někdo věřit? 
Bohužel ano. Určitá část diváků naprosto nekriticky vnímá každý nesmysl, který je jí předložen. A nejen to: ukazuje se, že situace je ještě horší. Lidská paměť je strukturována tak, že do ní lze vložit zkreslené informace dokonce i o tom, co člověk zná osobně, a on pak není schopen rozlišovat fikci od toho, co se skutečně stalo.


24. 10. 2019

Přemýšlej, co posloucháš

aneb proč CIA sponzoruje rappery

Přemýšlíte někdy nad tím, co nám jde do uší? Přesněji jaký druh hudby jsme nuceni poslouchat, když jdeme například po supermarketu, jaké informace se linou z rádia, zatímco my je při práci nevnímáme, jaká zpráva přichází přes náš seznam skladeb, a co je nejdůležitější – nemá to všechno nějaký skrytý význam? Neměli bychom tomu věnovat pozornost? Takže, dnes se podíváme na aktuální údaje, jakou moc nad námi hudba má, a tak se rozhodněte, zda tyto otázky stojí za vaši pozornost.

17. 10. 2019

Temná stránka Etrusků

Až donedávna nikdo nemohl říct o Etruscích něco špatného. Příjemní lidé – kulturní, vzdělaní, velmi pobožní. Věděli, jak krásně žít, a to i po smrti: Etruskové totiž byli doslova posedlí kvalitou posmrtného života. Hrobky etruských aristokratů ztělesňují pozemské radosti jejich majitelů - barevné fresky, téměř domácí dekorace, oblíbené osobní věci... Dokonce ani sarkofágy a urny s popelem nevypadají truchlivě, nýbrž životně.

Sarkofág etruského páru z Cerveteri, 6. st. př. n. l.

13. 10. 2019

Z HISTORIE EVROPY 10


Římská říše
Římská civilizace je pokračováním řecké antické civilizace. Vedle společných znaků však má své vlastní, od řecké civilizace odlišné črty. Vycházejí zejména z expanzívního charakteru Římské říše a z toho vyplývajících znaků. Na předním místě je to kořistnický, uzurpátorský charakter, s jakým jsme se v antické společnosti klasického období nesetkali.“ (V. Timura, Dávnoveká Európa)

Forum Romanum

8. 10. 2019

Mel Gibson a Bred Pitt o pedofilii a dětských obětech v Hollywoodu

V Londýně, během propagace filmu Daddy's Home 2 v roce 2017 hvězda filmu Smrtonosná zbraň Mel Gibson v šokujícím odhalení nazval elitu zábavního průmyslu „nepřítelem lidstva“, který „pije krev nevinných dětí“. Řekl, že klíčoví hráči ve filmovém průmyslu „z tohoto procesu těží adrenalin“, protože „si užívají, že rozbíjejí tabu“. Hovořil o epidemii „parazitů“, kteří „ovlá-dají Hollywood“, kteří se podílejí na obětech dětí a pedofilii. „Každé studio v Hollywoodu je nakou-peno a placeno krví nevinných dětí,“ a dodává, že „nejcennější měnou je tam krev nemluvňat.“


3. 10. 2019

Síla země: jsou konopné baterie lepší než lithium?

Ford Model T

Možná nevíte, že legendární automobil Ford Model T jezdil na biopalivo na bázi konopí a obsahoval také biopolymerní materiály vyvinuté s použitím tohoto materiálu. Dnes jsou automobily se spalovacím motorem nahrazovány elektromobily s bateriemi. Výzkumníka Roberta Murray Smithe napadlo obě myšlenky propojit: na svém kanálu YouTube zveřejnil experiment, během kterého prokázal vysoký výkon konopné baterie. Tvrdí, že je až 8krát účinnější než baterie lithium-iontové!

28. 9. 2019

Z HISTORIE EVROPY 9


Doba antiky je často vnímána jako čas Řeků, Etrusků a Římanů. Jakoby tu před nimi nikdo nebyl a všechno to úžasné, o čem vyprávějí encyklopedie i učebnice, bylo jen jejich dílem. Kdo však tato území obýval před jejich vpádem, kdo tu byl původním obyvatelstvem, z koho si noví páni učinili své otroky, z jejichž práce, talentů a znalostí pak žili? 
Podívejme se tedy, z jakého podhoubí vyrostla kultura, která se, jak se obvykle traduje, stala základem evropské civilizace.

Antická Itálie - co prozradilo písmo

Hudebníci - detail fresky z etruské Hrobky s leopardy, Monterozzi u Tarquinií, zdroj 

22. 9. 2019

Umíš diskutovat?

Z mého úhlu pohledu diskuze pod články na internetu v 90%, ale spíše ještě častěji, nejsou diskuzemi jako takovými a obecně z povahy současného do debat zasahujícího člověka vlastně ani diskuzemi býti nemohou. 
Nejprve, co diskuze vlastně je?
Udává se, že "je věcný rozhovor několika osob nad určitým tématem, jehož cílem není rozhodovat, nýbrž věc pečlivě rozebrat z různých stránek, shromáždit argumenty a případně připravit půdu pro racionální rozhodnutí"
Už si ani nepamatuji, kdy jsem někde na internetu zaznamenal diskuzi, která by takovou diskuzí opravdu byla. V reálu, kdy jde o hovor mezi čtyřma a více očima, může být situace o ždibec lepší, ale na internetu, kde se účastníci téměř výhradně osobně neznají a vystupují v anonymitě, je to bída.
Jde o to, že v tomto virtuálním prostředí se diskuzí (aspoň to tak vnímám) zúčastňují především a téměř výhradně ti, kteří diskutovat ve skutečnosti nechtějí. Často si toho ani nejsou přímo vědomi nebo si to nechtějí přiznat. Do tzv. diskuze přispívají hlavně ti, kteří se směrem, kterým se ubírá, cítí ohroženi, protože téma odporuje jejich přesvědčení, jejich světonázoru a vstupem do diskuze chtějí své vidění světa obhajovat. Nebo naopak do diskuze přispívají, jak já říkám, přitakávači, kteří s daným tématem souzní a buď z radosti nebo ze skryté obavy se svojí podporou v diskuzi snaží svůj světonázor podpořit. Pak se tvoří skupiny lidí, které by se z jistého pohledu daly označit sektami.

18. 9. 2019

Slovenský Tutanchamon

V roce 2005 byla při výkopových pracích na stavbě průmyslové zóny v Popradu objevena hrobka takzvaného „prince“ ze IV. století n. l. Bohaté pohřebiště urozeného muže bylo už ve starověku vykradené, ale i tak dochované artefakty a tělesné pozůstatky velmože již celých 14 let poskytují současným vědcům práci a pravidelně přinášejí nová překvapení.

3D vizualizace pravděpodobného původního stavu vnitřní komory hrobky, zdroj

13. 9. 2019

Trolling na internetu – příčina fenoménu

Troll je v internetovém slangu účastník online diskusních fór, chatů či blogů, který začíná hádky, provokuje čtenáře na internetu a rozsévá neshody tím, že zveřejňuje záměrně provokativní, urážlivé nebo irelevantní příspěvky k citlivým tématům. Jeho cílem je vyprovokovat ostatní uživatele k emotivní odezvě nebo jinak narušit normální, věcnou diskusi a odklonit se od tématu debaty...
Činnost trollů neunikla ani sociálním inženýrům. Tak se stává, že je troll placeným, nebo i dobro-volným (z přesvědčení) spolupracovníkem nějaké agentury a jejich činnost bývá za účelem dosažení nějakého cíle koordinována. (Wikipedie)

Že existují jisté agentury, které si trolly platí, aby určitým směrem formovali internetový prostor, všichni dobře víme. Podívejme se však na osobnost trolla nejen z hlediska jeho pokřivené morálky, ale i z hlediska očividně narušené psychiky, jak o tom na své facebookové stránce píše psycholožka Olja Latuněnko.

7. 9. 2019

Rozumné rodičovství podle rad neurovědkyně

Mnoho dnešních rodičů je doslova posedlých vývojem svých dětí. Podsouvají svým ratolestem různé rozvíjející hry, téměř od batolecího věku je zapisují do všemožných kroužků a jsou pevně přesvědčeni, že takto svým dětem poskytují pro život nepopiratelné výhody.
Něco úplně jiného si však myslí známá ruská psycholingvistka a neurobioložka, profesorka Státní univerzity v Petrohradě, Taťána Černigovská, s jejímiž myšlenkami jsme se mohli seznámit již v jednom z předchozích článků.


Ve své přednášce „Jak naučit mozek učit se“ vysvětluje, že není tak důležité krmit dítě znalostmi, ale především ho naučit, jak správně mozek používat. Jinými slovy, naučit ho učit se!

2. 9. 2019

Por-Bažin - Tuvanské Benátky


V Tuvinské republice, která se nachází nedaleko rusko-mongolské hranice, se v horách, v nadmořské výšce 1300 metrů, skrývá jezero Tere-chol. V 17. století objevil slavný tvůrce map Sibiře Semjon Remezov na ostrově uprostřed tohoto jezera ruiny monumentální pevnosti. V poznámce na své mapě k tomu pak uvedl: „Město je staré, kamenné, dvě stěny jsou neporušené, dvě se zhroutily, ale co je to za město, nevím.“ Místní obyvatelé nazývají pevnost na ostrově „Por-Bažin“ (v tuvánském jazyce „hliněný dům“).

26. 8. 2019

iPhony a digitalizace jsou pro chudé a hloupé

Přední americký deník New York Times zveřejnil článek, který jistě zvedl ze židle běžné liberály a technokraty. V článku se uvádí, že současné „digitální vzdělávání“, stejně jako ostatní digitalizace, je údělem chudých. Ukazuje se totiž, že bohatí v USA odmítají nejen služby „digitální ekonomiky“, ale také smartphony, sociální sítě, online nákupy a zejména školy, které používají gadgety.


19. 8. 2019

Z HISTORIE EVROPY 8


Kdo stál u zrodu antického Řecka
Antické kultury Středomoří se zformovaly na územích, kam od 4. tisíciletí směřovaly migrující kmeny v období velkého stěhování národů doby bronzové z oblasti kolem středního Dunaje. Časově na sebe sice navazovaly, ale vytvořily se na rozdílných etnokulturních základech a měly tedy poněkud odlišný charakter.
Počátky toho, čemu se dnes říká antika, hledejme v egejské oblasti.

vlevo ostrov Keros s ostrůvkem Dhaskalio a soška hráče na harfu z období Kykladské civilizace

7. 8. 2019

Artemis místo Apolla: Trump, Pence a NASA chtějí obnovit mýtus o přistání Američanů na Měsíci

foto: chrisdorney / Shutterstock.com
Mystifikace s lety amerických astronautů na Měsíc před půl stoletím znovu NASA i Washington inspiruje; nyní by však chtěli letět nejen na Měsíc, ale dokonce i na Mars, a – nejspíš – stejným způsobem.
Program Apollo a „přistání“ Američanů na Měsíci, schválený v roce 1961 a dokončený v roce 1975, jsou stále považovány za největší úspěch v historii lidstva a za nejživější potvrzení amerického světového prvenství. Slogan „America First“, který vyhlásil americký prezident Donald Trump, se rozšiřuje i do vesmíru. Jeho administrativa pověřila NASA, aby už v příštích pěti letech namísto roku 2028 vyslala člověka na satelit Země. Aktualizovaný koncept příštího amerického lunárního podvodu se jmenuje na počest starověké řecké bohyně Měsíce a sestry solárního boha Apolla - Artemis. 

31. 7. 2019

Co bylo příčinou zániku civilizace Nazca


Změny počasí a klimatu jsou v současnosti stále častěji na pořadu dne. Věda pro předvídání budoucího chování atmosféry potřebuje znát vzorce nízkofrekvenčních kmitů příchodu energie k Zemi při změnách intenzity kosmického záření. 

26. 7. 2019

PETER RUNZEL 13. kapitola


Z nečinnosti nás vytrhává král Darej. Pozoruji jeho přeměnu. Vnímal jsem jej dříve jen jako jakéhosi pozorovatele, který po zralé úvaze rozhodne, co dál. Teď jakoby na něj přeskočila neviditelná jiskra našeho bojového naladění, umocněného Svarogovým projevem. Dlouhá léta prožitá v Šambale jej zřejmě odsoudila do pasivnější role. Čas tam ubíhá jinou rychlostí, vystupovat bylo příliš riskantní, úlohu zprostředkovatelů se světem zastávali bodhisatvové. O událostech na Zemi se dozvídal jen zprostředkovaně, osobní zkušenost mu zcela chyběla.
„Znám tu meditaci, či spíše obřad, o kterém se Svarog zmiňoval. A vím o místě, které je pro jeho provedení ideální. Pro tuto potřebu jsme kdysi na místě dnešního Krymu postavili řadu pyramid, které dokázaly vytvořit určitý kaskádovitý efekt potřebný ke zpětnému získání egregoru naší civilizace. Amón celá staletí tajně pracoval na jeho krádeži. S pomocí zrádců z našich řad se mu to posléze podařilo. Vydrancoval všechna naše svatá místa síly a převzal je natrvalo do své správy. Spojili jsme všechny naše zbývající síly, abychom naši energii získali nazpět. 

22. 7. 2019

Déjà vu



Odkaz na ukázku z písňové tvorby Matěje a kapely Janovec a čilimník najdete zde.
Takže sluchátka na uši a jedem!

17. 7. 2019

Tři rostliny, které léčí téměř všechno

Existuje taková oblast – herbologie, tj. bylinkářství, kterými se oficiální medicína nezabývá, protože to je přesně to, čím může být nemoc vyléčena. Babičky to moc dobře znají a tyto byliny dávno používají. A já vám povím o třech takových bylinkách, které dokonale vyléčí skoro všechny akutní nemoci a každý by je měl znát:

1. červená ostrá paprika (kajenský pepř) (pozn. překl. - s významen ruského slova „перец“ je to trochu zamotané: znamená jednak „pepř“ a jednak „paprika“. V článku je používán pojem „красный перец/červená paprika“ a je tím myšlen druh pálivé papriky obsahující velké množství kapsaicinu, my bychom použili výrazy „čili“,  „paprička“ nebo „feferonka“, tedy nikoli červená paprika - kapie)
2. jitrocel (pozn. překl. - pravděpodobně kopinatý)
3. česnek

Už vás slyším, jak říkáte: To my přece víme! Našel jsi něco, co by nás mohlo překvapit? Ale vy to neznáte! Jen jste někde něco zaslechli, ale neumíte to používat. Vysvětlím vám, jak a kdy a co.

Pálivá paprika - lék číslo jedna pro všechny akutní stavy


12. 7. 2019

Tajemství AS-12: nejtajnější ponorky ruského námořnictva


Po celá desetiletí nebylo až do nedávné doby nic známo o existenci tohoto vojenského podvodního zařízení. A dokonce i teď jsou informace o incidentu, k němuž na něm došlo, velmi skoupé - vznikl oheň, existují lidské oběti. V současné době zbývá jen spekulovat, na čem vlastně členové posádky pracovali a k čemu je AS-12 - nejtajnější ponorka ruského námořnictva – určena.

8. 7. 2019

Kursk

- aneb malý příspěvek k belgicko-lucemburskému filmu, který nedávno proběhl v našich kinech


Tragédie Severní flotily ze srpna 2000, kdy se potopila ponorka Kursk, je jednou z nejsložitějších a nejbolavějších stránek v historii postsovětského Ruska. Situace ukázala v plné nahotě ohromné problémy, které se v ruské armádě nahromadily. Tato tragédie tedy vyžaduje zvlášť pečlivý a zodpovědný přístup k pátrání po příčinách katastrofy a jejich analýze. 
Kdo by měl být povolán se jimi zabývat? 
Dánský režisér Thomas Vinterberg?

2. 7. 2019

PETER RUNZEL 12. kapitola


Po zveřejnění zprávy cítíme potřebu, aby nám někdo řekl, co dál, jaké úkoly čekají na jednotlivé bohy. Co uděláme s kooperujícími antickými bohy? Jako na zavolanou se objevuje mezi námi král Darej s doprovodem. 
Učiní krok k Elovi a osloví jej: „Musím říct, že jsi mne překvapil, jak jsi šel do sebe. Asi ještě nejsi ztracený. Vykonal jsi mnoho zlého proti lidstvu. A chci ti říct, že velkou část tvých hříchů můžeš napravit.“
El povstane ze svého trůnu, chvíli přemýšlí a po zjevně těžkém rozhodnutí klesne po rytířském způsobu na jedno koleno. Nemůžeme uvěřit svým očím: veliký, obávaný a krutý El pokleká před Darejem!
„Králi, vyhrál jsi. A nebýt tvých lidí, už bych nežil a smažil bych se v tom nejtemnějším pekle. Mimochodem jsem zrovna toto hnusné místo pojmenoval Tartaros po vaší Tartárii, abych na tento název přitáhnul negativní pocity.“

27. 6. 2019

Proč se neuskutečnil projekt židovského státu na Krymu



Ve druhé polovině 19. století se židovská elita roztroušená po celém světě začala zabývat hledáním území pro trvalé sídlo židovského národa. Mnoho možností bylo zvažováno, ale dvě z nich převládaly - Palestina a Taurida na území dnešní jižní Ukrajiny a Krymu. Území Tauridy bylo pro usídlení židů považováno za nejvhodnější variantu. Hlavní překážkou realizace tohoto projektu tehdy byla existence Ruské říše, k níž provincie Taurida se správním centrem v Simferopolu náležela. Málo se však ví, že americká elita neplánovala vytvořit Izrael v Palestině, ale právě na Krymu.

23. 6. 2019

Děsivá historie Monsanta, nejďábelštější korporace na světě 2


V roce 1994 FDA opět zločinně schvaluje další zrůdnost Monsanta, syntetický růstový dobytčí hormon (rBGH) získaný z geneticky modifikované bakterie, a to přes zcela zřejmé rozhořčení vědecké obce kvůli jeho nebezpečnosti. Samozřejmě že Monsanto tvrdí, že mléko z nemocných krav, plné antibiotik a hormonů je nejenom bezpečné, ale že je vlastně pro vás dobré! A co je ještě horší, mlékárenské společnosti odmítající použít tento toxický kravský hnis a které na svých výrobcích uvádějí, že tento hormon neobsahují (rBGH-free) jsou Monsantem žalovány za to, že tím získávají nečestnou výhodu před těmi konkurenty, kteří ho ve výrobcích mají. V podstatě Monsanto říká: „Ano, víme že kvůli hormonu rBGH jsou lidé nemocní, ale není v pořádku, když uvádíte, že ho ve svých výrobcích nemáte“.

18. 6. 2019

Děsivá historie Monsanta, nejďábelštější korporace na světě 1


V některých nedávných vydáních časopisu jsme psali o nebezpečí glyfosátu – jedu, který se vyskytuje v zemědělských herbicidech, spojených s Roundupem od Monsanta. Německý farmaceutický gigant Bayer nedávno ukončil  své akvizice u Monsanta a má v plánu distancovat se od jeho pošpiněného jména. Nicméně se očekává, že soudní žaloby proti společnosti se rozmnoží ve světle nové skutečnosti, že porota v Kalifornii přisoudila bývalému majiteli pozemků, který umírá na rakovinu v důsledku vystavení se glyfosátu, odškodné ve výši 289 milionů USD. Uvedený článek, napsaný v roce 2014, zkoumá historii Monsanta a důvody, proč je považováno za „nejzlovolnější korporaci“ na Zemi.

11. 6. 2019

Černobylská havárie byl teroristický útok

- aneb malý příspěvek k hranému dokumentu USA / Velké Británie, který v tyto dny vysílá v podobě pětidílné série kanál HBO

Nejsem fyzik a jaderný už vůbec ne, takže překlady odborných partií prosím berte jako velmi laické. Ale jsem přesvědčena, že právě na tomto případu je markantní, jak snadno je možné překroutit historii a manipulovat tak s většinovou populací, která nemá čas (a mnohdy bohužel ani zájem) hledat si alternativní informace a bezmezně věří televizi – že jsem uznala za potřebné s článkem čtenáře seznámit.
Pokud snad je tu někdo, kdo by byl ochoten případné nedorazy v překladu napravit, velmi bych to uvítala.


Podle zprávy Komise OSN začala katastrofa v Černobylu 26. dubna 1986 v 1:23:40, kdy operátor během experimentu stiskl tlačítko, aby blokoval automatickou ochranu reaktoru před přetížením. Tento muž zemřel v nemocnici na ozáření a nikdy nepochopil, v čem se dopustil chyby. Nikdo dosud neobjasnil obyvatelstvu objektivní obraz, proč reaktor explodoval stisknutím jediného tlačítka a jaké byly výsledky vyšetřování.

Protože autor tohoto článku byl v té době sám v kruzích vojenských technických specialistů SSSR, může dosvědčit, že už na podzimu roku 1986 vojenští specialisté v řadách lékařů, plukovníků a kandidátů technických věd dospěli k jednoznačnému závěru, že se jednalo o teroristický čin, sabotáž. O tom se zcela otevřeně informovalo na vojenských technických univerzitách SSSR a pro armádu to nebylo tajemstvím. V roce 1986 nebylo známo jen kdo, proč a za jakým účelem. Dnes je už vše nejen známo, ale i publikováno v otevřených zdrojích a je možné dát odkazy na vědecké publikace.
Vzhledem k tomu, že existuje mnoho textů o havárii v Černobylu a pro nepřipravené čtenáře je těžké vše pokrýt, předkládaný článek informace shrnuje a činí závěry.

6. 6. 2019

Posun pólů se zřejmě nekoná

Minulý rok jsem tu někde v diskuzi psal, že jsem udělal fotku západu slunce a chtěl bych totéž učinit i příští rok - tedy letos. Vše z důvodu, abych si osobně zjistil, kolik je pravdy na údajném rapidním nárůstu změny osy rotace země, tzv. precese zemské osy. Některé konspiračně orientované zdroje již nějakou dobu uvádějí, že v posledních pár letech dochází k enormnímu navýšení rychlosti změny natočení zemské osy a že dokonce je tento fakt před veřejností zatajován. Mnozí údajní svědkové to dokládají tvrzením, že slunce vychází i zapadá na jiném místě, než by mělo a že tato místa se každý rok posouvají po horizontu dokonce až v řádu celých úhlových stupňů.
Abych nebyl odkázán jen na katastroficky, jindy tajemně, případně mysteriózně či ezotericky zaměřené články na internetu, udělal jsem si to nejjednodušší ověření, které může učinit každý sám - na vlastní bulvy.

4. 6. 2019

Bormann… žil a zemřel na Krymu?



Tohle i ta nejdivočejší fantazie těžko připouští: Martin Bormann, pravá ruka Hitlera, „šedá eminence“ ve věrchušce Třetí říše, který po útěku Rudolfa Hesse měl na führera neomezený vliv, byl... hluboce zanořený agent sovětské rozvědky, které předával informace, jež rozhodly o výsledku druhé světové války! Byl to on, kdo řekl Moskvě přesné datum a čas německé ofenzívy v Kurském oblouku v létě 1943. To umožnilo sovětské armádě zaskočit nepřítele a nanést masivní dělostřelecký úder na německé jednotky připravující se na útok, v důsledku čehož bylo zničeno mnoho hitlerovských tanků, zbraní, obrněných transportérů i vojáků.
Přesný čas začátku útoku v Kurském oblouku byl znám jen několika málo jednotlivcům z Hitlerova nejužšího kruhu. Který z nich byl zrádce? Analýza dává jasnou odpověď: Martin Bormann.
Nikdy předtím se sovětská rozvědka nedostala na takovou úroveň jako v tomto případě. Pod rouškou notoricky známé „Rudé kapely“ působil hlavní informátor! Nyní je jasné, proč jeho jméno zůstalo i po válce neznámé: protože byl jedním z vůdců Hitlerova režimu a zveřejnění těchto informací by podstatně změnilo oficiální verzi událostí druhé světové války…


29. 5. 2019

Jedna z nejtajnějších tajných služeb: pět otázek o KGB SSSR





Před 65 lety vznikla struktura, která je od té doby, a pravděpodobně navždy zůstane, jedním z hlavních „symbolů“ SSSR – Výbor státní bezpečnosti (KGB). Případy, lidé a tajemství této struktury, která hrála obrovskou roli jak v národních, tak i světových dějinách, stále straší nejen v postsovětském prostoru, ale muzea KGB existují v mnoha dalších zemích a nová se otevírají. Přitom pokud ne vše, pak velká část toho, co je s Výborem spojeno, bylo zpravidla zkresleno do nehoráznosti, zahaleno ve spoustě nadsázek, podrazů a otevřených výmyslů, že nalezení pravdy v této „nevědecké fantazii“ není snadný úkol. Ale přesto se pokusíme dát odpovědi alespoň na základní otázky o této impozantní, tajemné a mocné tajné službě.
Níže diskutované otázky se mohou ledaskomu zdát příliš naivní, někomu zas příliš obyčejné. Přesto, ať tomu věříte či nikoli, to jsou právě ty momenty, které dnes nejvíce zajímají jak ty, pro které už je zkratka KGB pouze historií, tak i ty, kteří nejčastěji vedou ty nejžhavější diskuse. Takže začněme.

25. 5. 2019

Z HISTORIE EVROPY 7

- předchozí část -

Na chvíli teď opustíme slovanský svět a podíváme se, jak se věci mají na západ od Rýna.

Keltové
Řekli jsme si, že v průběhu 5. tisíciletí se na západ od Rýna zformovala první nám známá západoevropská civilizace, civilizace dolmenů/megalitů (pozor neplést s rondely), tedy protokeltská větev. V průběhu dalších tisíciletí se její obyvatelstvo početně rozrostlo, postupně se vyprofilovaly jednotlivé kmeny, a ty se kolem roku 450 př. n. l. daly do pohybu hned čtyřmi směry: na území dnešní Itálie, do střední Evropy, do Španělska (kde smíšením s místními obyvateli vytvořili Iberokelty) a na Britské ostrovy. Slovo „Keltové“ tehdy ještě neexistovalo; říkali si Galové a svému domovskému území, jehož centrum se rozkládalo na území dnešní Francie – Galie (Celtika).

Keltské kmeny, které se vydaly na Apeninský poloostrov (Senóni, Bójové, Insuburové, Lingové,...) vytlačily z Pádské nížiny Etrusky a následně se střetli i s Římany. V roce 387 př. n. l. se jim dokonce podařilo vypálit Řím. Situaci však neuměli vojensky využít (Keltům se někdy také říká „lovci lebek“ či „uřezávači hlav“ - a v Římě tehdy místo co by zaútočili na obránce ukryté na Kapitolu, po tři dny se usilovně věnovali sběru trofejí - uřezávali hlavy padlým na ulicích), a tak se byli nuceni stáhnout zpět do severních oblastí Itálie, které osídlili. Památkou na ně jsou města jako Miláno, Turín, Bergamo nebo Bologna, kterou mimochodem založil keltský kmen Bójů.

Mapa Galie kolem roku 58 př. n. l.; Předalpská Galie (severní Itálie), Gallia Narbonensis (jižní Francie) a Gallia Comata, jež sestává z území Akvitánů, Keltů a Belgů - zdroj


20. 5. 2019

Deportace Tatarů: Co se opravdu stalo na Krymu na jaře 1944

Nedávno vystoupil na fóru věnovaném 70. výročí přijetí Všeobecné deklarace lidských práv Petro Porošenko s tím, že srovnal ruskou moc na Krymu (aniž by k němu jako obvykle připojil „okupační“ štítek) s „akcemi Stalina, který snil o likvidaci tatarského národa". Řečeno to bylo hlasitě... A také - lživě a negramotně. Zkrátka porošenkovsky. Aby však bylo možné plně pochopit, jaký nesmysl ukrajinský prezident pronesl, je nutné pochopit skutečnou podstatu událostí z jara 1944 na Krymu a především jejich skutečné příčiny.


15. 5. 2019

Hokejová zborná na Slavíne

(z mailové pošty)
V Deň víťazstva nad fašizmom na Slavín si došla uctiť padlých vojakov celá ruská hokejová zborná. 


Tu vidno, aký neuveriteľný duchovný a mravno-etický rozdiel je medzi nielen západnou civilizáciou, ale aj medzi slovanskými národmi. Keď porovnáme náš hokejový zväz ktorý zdegradoval symbol našej štátnosti - slovenský štátny znak - a nahradil ho ohnutými palicami, a správanie ruskej zbornej, je nám jasné, že my ako jeden zo slovanských národov sme zdegenerovali v duchovnej a etickej oblasti neuveriteľne. Mali by sme sa pozastaviť a zamyslieť pokiaľ je ešte čas. Je to neuveriteľná hanba nás všetkých, lebo my vychovávame deti bez úcty k dejinám, vlastnej kultúre a k vlastnému štátu.
Koľko rodičov si ide uctiť padlých vojakov spolu so svojimi deťmi na Deň víťazstva?? Alebo SNP? Alebo na Bradlo Štefánika - minulosť
video: https://www.facebook.com/144236145934519/videos/1292389157593464/

autor: Anonym

14. 5. 2019

PETER RUNZEL 11. kapitola


El sedí zdrcen na svém trůnu. Ten mu ještě dodává zdání, že vše je na svém místě, říše je v pořádku. Ale racionální duch mu našeptává, že to dlouho nepotrvá a jeho moc se zhroutí jako domeček z karet. Tak jako on zabil svého otce, který totéž učinil svému otci, může i on od některého ze svých synů očekávat smrt. Zatím je dokázal držet na uzdě, nechal je utápět v radovánkách a přepychu spojených se strachem z odepření sómy. Ale i on sám byl tímto strachem paralyzován. Trpce se usmívá: své otroctví si vytváříme sami a přesvědčujeme se o své úžasnosti, abychom neviděli okovy, které nás poutají. Jak jsme byli naivní, když jsme věřili, že svou nesmrtelnost využijeme ke svému osvobození. Jako kdyby narkoman doufal, že jej droga vysvobodí ze závislosti na ní. Moc, luxus, naše ego nás zaslepily, abychom neviděli holou a jasnou skutečnost. 
Staří měli pravdu a my vzbouřenci a zrádci jsme se chovali jako puberťáci. Nezradili jsme jen staré bohy, zradili jsme celé lidstvo. 

9. 5. 2019

Ukradené vítězství

...aneb proč se na celém světě domnívají, že fašisty porazili Američané

V předvečer Den vítězství korespondentka KP mluvila se Západoevropany, Číňany, Američany, Australany…, aby zjistila, co vědí o druhé světové válce. Hrozné je, že většina odpověděla zcela jednoznačně: „Přece Spojené státy vyhrály!"
Akt úplné kapitulace Německa byl nakonec podepsán 8. května 1945 poblíž Berlína. To je před 74 lety. Zdá se, že těchto sedm desetiletí bohužel stačilo, aby svět zcela zapomněl na roli Ruska ve vítězství nad fašismem.


7. 5. 2019

Kdo ve skutečnosti ve 30. letech způsobil v SSSR hladomor?

Ukrajina začala oslavovat další „nezapomenutelné datum“ - „85. výročí genocidy hladomorem“. Takové tam jsou dnes "významné dny", přitom si nevybereš - ať už svátky, nebo pietní akce – vždy je to jen další tanec na hrobech. Je však třeba poznamenat, že nyní má tato iniciativa „Nězaležnoj“ tak širokou a silnou podporu ze strany Západu jako ještě nikdy předtím. Ptáte se, proč tomu tak je? Proč se na Ukrajině stále více připomíná tato tragédie stará téměř sto let, a to tak, že se kolem ní jen hromadí stále větší hory lží a výmyslů? Abychom získali odpovědi na tyto otázky, je nutné nejprve upřímně a objektivně pojmenovat skutečné viníky těchto strašných událostí.