30. 3. 2020

Může se ukázat, že svět byl oklamán

Názor vojenského zpravodajce na korovinarovou hysterii
Na pozadí paniky „Všichni umřeme!“, děsivých vyjádření lékařů i pacientů, do karantény se uzavírajících států a apokalyptických zpráv z Itálie, si poslechněte hlas zdravého rozumu.


Alexander Jevsin – vedoucí situačního centra a zástupce vedoucího Centra pro řízení provozu vedení Moskvy – je v současné době zapojen jako dozor nad rozsáhlými protiepidemiologickými opatřeními hlavního města a zajišťuje především řízení provozu v oblasti výstavby nové nemocnice pro infekční choroby.
Sám Alexander Jevsin je specialistou na hodnocení stupně ohrožení různého druhu, včetně rozsáhlých epidemií. Je analytikem a jeho příspěvky na internetu jsou zajímavé především proto, že jsou klidné a logické.

29. 3. 2020

Legální způsoby ovlivňování podvědomí

Informační toky nás neustále obklopují. V každém domě je televize a ne jen jedna, ale hned několik. Nespočet televizních a rozhlasových kanálů nás „krmí“ novinkami a událostmi, které se odehrávají ve světě, v zemi, ve městě. Četné televizní zábavné programy slibují, že naplní náš volný čas a pomohou nám relaxovat po dlouhém náročném dni.


Jakou kvalitu však nyní mají prodávané televizní produkty? Barevný, atraktivní obal. A obsah? Skvělé hollywoodské filmy (všimněte si – zahraniční, nikoli domácí) nám nabízejí nejrůznější typy hrdinů-nositelů hodnot, které v „obtížném boji“ se „zlem“ podporují. Kam nás odvádějí tyto informačně-zábavné tsunami? Jaké hodnoty v našem podvědomí formují filmy a talk show se zprávami o nejrůznějších skandálech? Jaké hrdiny miluje mladší generace? A jaký má všechna ta „značková filozofie“ řinoucí se z televizních obrazovek a pláten kin vliv na náš život?

24. 3. 2020

Existují gigantičtí pavouci-lidojedi?


Nepochybuji o tom, že většina z vás bude informace obsažené v tomto článku vnímat jako výmysly, pohádkový horor či folklórní legendu. Pochopím i ironické komentáře a narážky na neadekvátnost vypravěče, který se patrně jen snaží na sebe upozornit ne zcela správnými metodami. Sám jsem tomu totiž nevěřil, a pochopím tedy, že neuvěříte ani vy. Abych byl upřímný, ani nyní nejsem o pravdivosti stoprocentně přesvědčený, a tak se to pokusím rozebrat ze všech stran. 
Odborník v daném oboru mi hned zkraje jasně řekl: To není možné, protože…protože... to prostě není možné. Takže nám nezbývá, než uvést fakta, neboť tato „fikce“ je založena nejen na legendách z dávných let, ale i na zážitcích očitých svědků. 
Dejme tedy slovo spisovateli a novináři N. V. Kotljarovi, regionalistovi z podkavkazského města Nalčik v Kabardino-balkarské republice:

19. 3. 2020

Koronavirus financovaný světovou vládou

Mutantní koronavirus vypuštěný ať už z americké, nebo čínské laboratoře a který způsobuje pneumonii, známý také jako COVID-19, pokračuje ve svém vítězném tažení po celém světě a úspěšně pracuje na rozpadu globální ekonomiky.


Volání zdravě uvažujících lidí, včetně lékařů, abychom se podívali na lékařské statistiky, uklidnili se a nevyvolávali paniku, zůstávají bez pozornosti těch, kteří jsou u moci: koronavirus se totiž stal nejen příležitostí pro masovou psychózu ve většině zemí světa, ale skutečnou kognitivní zbraní, s jejíž pomocí je ničena světová ekonomika, strategické plány a v budoucnu možná celé státy. Dosud (článek vyšel 12. 3. 2020) žádný ze seriozních analytiků nevyvrátil předpoklad, že cílem zahájení hysterie s koronavirem bylo podkopat čínskou ekonomiku, zadaným Spojenými státy prostřednictvím amerických agentů, takzvaných „Komsomolců“, mezi něž patří vedení města Wu-chan. Hlavní role při podpoře hysterie patří přirozeně americkým a evropským médiím, ovládaným globálními oligarchy, a strukturám pod jejich kontrolou, jako je Světová zdravotnická organizace, která včera oznámila pandemii coronavirus (se 100 a několika tisíci případů po celém světě!), která umožnila Spojeným státům okamžitě uzavřít své hranice před Evropany. 
РИА Катюша publikuje článek analytika Konstantina Carenka, který je z první ruky obeznámen s moderními biologickými zbraněmi a dalšími metodami informační války. Redaktoři nesdílejí názor tohoto analytika ve všem, ale považují ho za velmi zajímavý a hodný pozornosti našich čtenářů.

14. 3. 2020

CO VY NA TO? 4

Přistálo v redakční mailové poště:

Konec legrace: Tohle je válka.

Sultán posílá desetitisíce džihádistů do útoku na Evropu.
Připraveny další miliony. Humanitární plkání.....
Donutí Brusel otevřít brány?
Budeme obklopeni nepřáteli a zrádci ve vlastní zemi ?????

Od minulého týdne jsme svědky další horké fáze muslimské invaze do Evropy. Desetitisíce mohamedánů byly dovezeny či po svých vyrazily na řecké hranice ihned poté, co je k útoku fakticky vyzval prezident Erdogan. Migrantské invazní jednotky se ovšem snaží prolomit řecké hranice již několik měsíců. Nyní však dostaly téměř neomezené posily.
Každým dnem a hlavně nocí se situace stává neudržitelnější. Řekové sice na obranu hranic povolali už nejen policii, ale i armádu včetně speciálních jednotek, leč nápor desetitisíců džihádistů zvládají už jen s největším úsilím. Granáty se slzným plynem stejně jako střelba do vzduchu nicméně dlouho invazní jednotky sultána Erdogana neudrží. Kvůli dramatické situaci se scházejí tento týden na mimořádném summitu ministři vnitra zemí Evropské unie.
Je ovšem otázka, co vlastně Brusel skutečně zamýšlí.

12. 3. 2020

Západní farmaceutičtí obři - aneb Nezaplatíš, zemřeš

Jak ve svém článku uvádí stálý pozorovatel IEE (Independent War Review, týdenní doplněk novin Nězavisimaja Gazeta) Ursan Gunnar, každý normální člověk si myslí, že kterýkoli západní farmaceutický gigant se celou svou obrovskou mocí a finančními prostředky stará v prvé řadě o zdraví pacientů.


Přinejmenším proto, že právě díky nim tyto společnosti vydělávají peníze. A pak veřejné zdraví je přece záležitostí národní bezpečnosti pro kteroukoli zemi. Každému je přece jasné, že země zdravých a obětavých lidí má mnohem větší šanci odrazit vnější útok než země lidí, kteří jsou nemocní a závislí.
Proč by tedy takové společnosti nejen zneužívaly obyvatelstvo jiných zemí, ale trávily i vlastní populaci?!!

9. 3. 2020

VELKÁ CESTA TAM A ZASE ZPÁTKY 10


Kultuk. V lomu vpravo nahoře se těží ten nejbělejší mramor na světě.
Den dvacátý šestý:
Ráno po snídani balíme věci a jedeme dál. Zastavujeme se ještě kousek od trhu, přecházíme lanový most a nabíráme minerální vodu do lahví jako dárek do Irkutska.
Jedeme od hor do údolí, nad polem opět visí horkovzdušný balon. Odbočujeme k němu a ptáme se, za kolik vozí. Balon je na laně, do 50 m 500R, do 100 m 1.000R a do 150 m 1.500R. Pro jednoho. Směju se, že jsou drahý, a jedeme dál.
Najíždíme na hlavní cestu od Bajkalu a míříme dál směrem na Mongolsko. Až tam sice nejedeme, ale vrcholky na druhé straně údolí už jsou v Mongolsku.

7. 3. 2020

VELKÁ CESTA TAM A ZASE ZPÁTKY 9


Sajany, Aršan

Den dvacátý čtvrtý:
Po snídani jedeme pro Táňu do Irkutska. Ta nás pak naviguje přes celé město na výpadovku na Čínu a Mongolsko. Za městem máme sraz s Olegem a společně jdeme na hřbitov, kde jsou pohřbeni rodiče Marišky.
Pak pokračujeme v cestě serpentínami přes hory k západnímu konci Bajkalu.



5. 3. 2020

VELKÁ CESTA TAM A ZASE ZPÁTKY 8


Lena, Talcy, Listvjanka

Den dvacátý:
Dnes odjíždíme z Olchonu zpět.
Ráno v 8 hodin vyjíždíme z Chužiru, abychom nečekali dlouhou frontu na trajekt. Naposledy se ještě díváme na pláže a na moře, na hory a cesty, po kterých jsme týden jezdili… Je nám smutno.



3. 3. 2020

VELKÁ CESTA TAM A ZASE ZPÁTKY 7

- předchozí část -

Mys Choboj, rybalka

Den devatenáctý:
Před snídaní jdu kousek cesty k moři nalovit pod kameny chrostíky, jako návnadu na ryby.
Po snídani totiž odjíždíme na celodenní výlet: Mariška maršrutkou na mystický mys Choboj, já na celodenní rybalku na Bolšoje more s manželem Leny Slávou.

Severní mys Olchonu – Choboj, zdroj

1. 3. 2020

VELKÁ CESTA TAM A ZASE ZPÁTKY 6


Esoterický výlet, Tyrkysové hory

Den osmnáctý:
Na dnešní den máme objednaný esoterický výlet s průvodkyní. Po snídani odjíždíme jejím autem. Jedou s námi ještě dva mladí manželé z Vladivostoku, kteří bydlí v chatičce kousek od nás. Začínáme několik kilometrů za Chužirem. U písečných dun porostlých sem tam borovicemi se nacházejí tři labyrinty. 

Tři labyrinty