25. 1. 2021

Šikana

Stalo se to asi před patnácti lety. Jedna moje známá byla šikanovaná na pracovišti svojí nadřízenou. Pracovala jako kuchařka v jídelně. Šéfová se chovala jak Trautenberg. Jednou byla bramboračka moc bramborová a jindy zase bylo kyselo moc kyselý. Anebo se otřískané sklenice neleskly jak zámecký servis, vždycky se něco našlo. Protože byla matkou - samoživitelkou, měla strach o práci a proto trpělivě snášela rozmary své šéfky. 
Časem si tato žena našla muže, asi o 20 let staršího. Byl to Čech s německým důchodem. Později se za něho provdala a rázem se z ní stala zajištěná žena, protože důchod jejího manžela dělal v přepočtu kolem 70 tisíc korun. Pochlubila se s tím kamarádkám na pracovišti a tak se tato informace donesla i její šéfové. Rázem byl se šikanou konec. Šéfová úplně otočila a chovala se jak její největší kamarádka. Došlo jí totiž že ztratila páku na buzeraci a také že při sebemenším útoku by její pracovitá a spolehlivá podřízená okamžitě z práce odešla. S šikanou vůči její osobě byl definitivní konec.

24. 1. 2021

Bin Ládin opět na scéně


…ale tentokrát v jiné roli. Tenhle vyškolený zpravodajec západních tajných služeb s plnovousem a přesvědčivým výrazem fanatického mohamedána už posloužil několikrát jako vhodný věšák na připravený politický kabát. Ať už jako potřebný autor technicky zázračného mrakodrapového teroristického útoku z 11. září 2001 anebo legendární vůdce ničemných řezačů křesťanských hlav Al-Kajdá. Je to vyfabrikovaný záporák hollywoodského střihu (ala Zod nebo Luthor ze Supermana a Batmana) tajuplně pobíhající v podzemí afghánské hory Bora-Bora spolu se svými nejbližšími přisluhovači. Za těch 20 let vychovaly především CIA a MI6 nejen americkou, ale i méně chápavou část světové veřejnosti k tupému nepochopení podstaty tzv. mezinárodního terorizmu, přestože je tak prostá – někdy nelze k prosazení žádoucích společensko-politických změn ve světě střihu PaX Americana použít regulérní armádu. Bylo by to nepěkné, neamerické, nedemokratické. Tak si vytvoříme neregulérní, stejně kvalitně vyzbrojenou, stejně bohatě sponzorovanou a stejně kvalitně řízenou silovou složku typu: Organizace tajné armády OAS (Francie – 60. léta), Rudých brigád (60. léta Itálie a NSR), IRA (50. až 80. léta Severní Irsko) a nakonec i Islámský stát (Sýrie posledních cca 8 let), na některé další jsem určitě zapomněl.
Ostatně – čím byli takoví „ordneři“ v českých Sudetech na konci 30. let? Tímtéž.

20. 1. 2021

Josef Skála: Trumpem vyryté příkopy Biden nezakope. Přinutí nás ještě více nenávidět Rusko a Čínu

Jana Petrová

Každý nový americký prezident v Česku tradičně vyvolává (oprávněné nebo neoprávněné?) naděje. Bylo tomu tak i v roce 2016 po vítězství Donalda Trumpa nad Hillary Clintonovou.

„Já si myslím," řekl tehdy v rozhovoru pro Sputnik nyní zesnulý poslanec Evropského parlamentu Jaromír Kohlíček," že pro Čechy ten výsledek znamená, že se budou Američané méně angažovat v zahraničí, že se budou snažit méně komentovat kroky ať už našeho prezidenta nebo naší vlády. A doufám, že pan velvyslanec USA nebude tak netaktní, jak nynější – pan Schapiro, a že tedy pan nový prezident USA v tomto případě učiní pozitivny kroky.“

18. 1. 2021

Rozkaz přežít! 3


Máme tu ještě jednu jednoduchou hádanku.


Co mají tito lidé společného (samozřejmě kromě pohádkového bohatství)? Nápověda myslím není třeba. Všichni tři drží nějaký podlouhlý pruhovaný předmět, jehož obratné zacházení může přinést spoustu peněz. Pro krále je to obecně symbolem moci. Ale nemluvme o symbolice a položme si otázku - proč má tento objekt takový tvar?

14. 1. 2021

Koluje po internetu...

V síti se objevily neověřené informace o zvláštní operaci italských speciálních služeb ve Vatikánu, která proběhla 9. ledna 2021. Během ní byl údajně zatčen papež František I. a jeho blízcí spolupracovníci. 
Odkazuje se na článek na kanadských stránkách www.conservativebea, který je však údajně podle autora nedostupný. V současné době je na této adrese poněkud jiný obsah.
Zde jsou informace přenášené Telegram-kanálem "President Gordon":

12. 1. 2021

Rozkaz přežít! 2


Abychom pochopili, jak Berija a jeho podřízení takové problémy vyřešili, vrátíme se zpět do slavného města Murom, tentokrát už v době druhé světové války a prvních dvou desetiletích po ní. 


(zapamatujte si tuto vývěsku plakátů, připomeneme ji o něco později)

Čtenáři mi doufám odpustí, že právě tomuto městu budu věnovat pozornost. Znám ho totiž od svých pěti let, stále si pamatuji všechna jeho zákoutí, dokonce i ta, která již dnes neexistují. Hodí se nám to, až se budeme zabývat některými zvláštnostmi stalinské architektury. Jsem přesvědčen, že pro regionální historiky z jiných měst, dokonce i z měst bývalého socialistického tábora v Evropě, budou tyto informace zajímavé a užitečné, až je o něco později popíšu. Jako vždy budu své analýzy doprovázet vtipy, průpovídkami, vzpomínkami z dětství i odbornými úvahami. A jako vždy dávejte pozor na satelitní snímky.

10. 1. 2021

Dopis předsedy republikánské organizace v Nevadě veřejnosti


Když vám dnes píšu, nepochybuji, že tento dopis najde mnoho z vás rozdrcených pod tíhou zoufalství nebo možná ztracených v bludišti zmatku. Doufám, že v době, kdy dočtete tento dopis, se budete moci sebevědomě připojit k milionům dalších, kteří podporují prezidenta a další čtyři roky.

8. 1. 2021

Pár poznámek k dění v USA

Vyňato z posledního videa profesora Igora Panarina:


- Před několika hodinami si už Twitter netroufl zablokovat projev stávajícího prezidenta (přece jen oficiální stránku prezidenta USA na Twitteru používá 30 milionů Američanů)

- Trump ve svém vystoupení řekl: "Jsem ohromen násilím a nezákonností. Okamžitě jsem aktivizoval Národní gardu, aby pomohla osvobodit budovu. Ti, kdo porušili zákon, za to zaplatí."

- Kdo zaútočil na Kapitol? Demokraté a bojové oddíly Atify. Na to je velké množství důkazů. V čele těch, kdo první násilně vstoupili do budovy, byli členové Antify označení jako přívrženci Trumpa.

2. 1. 2021

Rozkaz přežít! 1

Dnes nebudeme mluvit o slavných sovětských zpravodajských důstojnících, kterým dávali rozkaz nacházející se v titulku, ale o obyčejných lidech. Nikoli však o prostých, či dokonce nejen o sovětských. Ale vzhledem k tomu, že objem informací, které se vám chystám nabídnout, je velmi velký, nebudu dělat dlouhé úvody a půjdu rovnou k věci. 

ukázka "stalinského empíru" - budova Ministerstva zahraničí RF, postaveno v letech 1948 - 1953, zdroj