27. 6. 2019

Proč se neuskutečnil projekt židovského státu na Krymu



Ve druhé polovině 19. století se židovská elita roztroušená po celém světě začala zabývat hledáním území pro trvalé sídlo židovského národa. Mnoho možností bylo zvažováno, ale dvě z nich převládaly - Palestina a Taurida na území dnešní jižní Ukrajiny a Krymu. Území Tauridy bylo pro usídlení židů považováno za nejvhodnější variantu. Hlavní překážkou realizace tohoto projektu tehdy byla existence Ruské říše, k níž provincie Taurida se správním centrem v Simferopolu náležela. Málo se však ví, že americká elita neplánovala vytvořit Izrael v Palestině, ale právě na Krymu.

23. 6. 2019

Děsivá historie Monsanta, nejďábelštější korporace na světě 2


V roce 1994 FDA opět zločinně schvaluje další zrůdnost Monsanta, syntetický růstový dobytčí hormon (rBGH) získaný z geneticky modifikované bakterie, a to přes zcela zřejmé rozhořčení vědecké obce kvůli jeho nebezpečnosti. Samozřejmě že Monsanto tvrdí, že mléko z nemocných krav, plné antibiotik a hormonů je nejenom bezpečné, ale že je vlastně pro vás dobré! A co je ještě horší, mlékárenské společnosti odmítající použít tento toxický kravský hnis a které na svých výrobcích uvádějí, že tento hormon neobsahují (rBGH-free) jsou Monsantem žalovány za to, že tím získávají nečestnou výhodu před těmi konkurenty, kteří ho ve výrobcích mají. V podstatě Monsanto říká: „Ano, víme že kvůli hormonu rBGH jsou lidé nemocní, ale není v pořádku, když uvádíte, že ho ve svých výrobcích nemáte“.

18. 6. 2019

Děsivá historie Monsanta, nejďábelštější korporace na světě 1


V některých nedávných vydáních časopisu jsme psali o nebezpečí glyfosátu – jedu, který se vyskytuje v zemědělských herbicidech, spojených s Roundupem od Monsanta. Německý farmaceutický gigant Bayer nedávno ukončil  své akvizice u Monsanta a má v plánu distancovat se od jeho pošpiněného jména. Nicméně se očekává, že soudní žaloby proti společnosti se rozmnoží ve světle nové skutečnosti, že porota v Kalifornii přisoudila bývalému majiteli pozemků, který umírá na rakovinu v důsledku vystavení se glyfosátu, odškodné ve výši 289 milionů USD. Uvedený článek, napsaný v roce 2014, zkoumá historii Monsanta a důvody, proč je považováno za „nejzlovolnější korporaci“ na Zemi.

11. 6. 2019

Černobylská havárie byl teroristický útok

- aneb malý příspěvek k hranému dokumentu USA / Velké Británie, který v tyto dny vysílá v podobě pětidílné série kanál HBO

Nejsem fyzik a jaderný už vůbec ne, takže překlady odborných partií prosím berte jako velmi laické. Ale jsem přesvědčena, že právě na tomto případu je markantní, jak snadno je možné překroutit historii a manipulovat tak s většinovou populací, která nemá čas (a mnohdy bohužel ani zájem) hledat si alternativní informace a bezmezně věří televizi – že jsem uznala za potřebné s článkem čtenáře seznámit.
Pokud snad je tu někdo, kdo by byl ochoten případné nedorazy v překladu napravit, velmi bych to uvítala.


Podle zprávy Komise OSN začala katastrofa v Černobylu 26. dubna 1986 v 1:23:40, kdy operátor během experimentu stiskl tlačítko, aby blokoval automatickou ochranu reaktoru před přetížením. Tento muž zemřel v nemocnici na ozáření a nikdy nepochopil, v čem se dopustil chyby. Nikdo dosud neobjasnil obyvatelstvu objektivní obraz, proč reaktor explodoval stisknutím jediného tlačítka a jaké byly výsledky vyšetřování.

Protože autor tohoto článku byl v té době sám v kruzích vojenských technických specialistů SSSR, může dosvědčit, že už na podzimu roku 1986 vojenští specialisté v řadách lékařů, plukovníků a kandidátů technických věd dospěli k jednoznačnému závěru, že se jednalo o teroristický čin, sabotáž. O tom se zcela otevřeně informovalo na vojenských technických univerzitách SSSR a pro armádu to nebylo tajemstvím. V roce 1986 nebylo známo jen kdo, proč a za jakým účelem. Dnes je už vše nejen známo, ale i publikováno v otevřených zdrojích a je možné dát odkazy na vědecké publikace.
Vzhledem k tomu, že existuje mnoho textů o havárii v Černobylu a pro nepřipravené čtenáře je těžké vše pokrýt, předkládaný článek informace shrnuje a činí závěry.

6. 6. 2019

Posun pólů se zřejmě nekoná

Minulý rok jsem tu někde v diskuzi psal, že jsem udělal fotku západu slunce a chtěl bych totéž učinit i příští rok - tedy letos. Vše z důvodu, abych si osobně zjistil, kolik je pravdy na údajném rapidním nárůstu změny osy rotace země, tzv. precese zemské osy. Některé konspiračně orientované zdroje již nějakou dobu uvádějí, že v posledních pár letech dochází k enormnímu navýšení rychlosti změny natočení zemské osy a že dokonce je tento fakt před veřejností zatajován. Mnozí údajní svědkové to dokládají tvrzením, že slunce vychází i zapadá na jiném místě, než by mělo a že tato místa se každý rok posouvají po horizontu dokonce až v řádu celých úhlových stupňů.
Abych nebyl odkázán jen na katastroficky, jindy tajemně, případně mysteriózně či ezotericky zaměřené články na internetu, udělal jsem si to nejjednodušší ověření, které může učinit každý sám - na vlastní bulvy.

4. 6. 2019

Bormann… žil a zemřel na Krymu?



Tohle i ta nejdivočejší fantazie těžko připouští: Martin Bormann, pravá ruka Hitlera, „šedá eminence“ ve věrchušce Třetí říše, který po útěku Rudolfa Hesse měl na führera neomezený vliv, byl... hluboce zanořený agent sovětské rozvědky, které předával informace, jež rozhodly o výsledku druhé světové války! Byl to on, kdo řekl Moskvě přesné datum a čas německé ofenzívy v Kurském oblouku v létě 1943. To umožnilo sovětské armádě zaskočit nepřítele a nanést masivní dělostřelecký úder na německé jednotky připravující se na útok, v důsledku čehož bylo zničeno mnoho hitlerovských tanků, zbraní, obrněných transportérů i vojáků.
Přesný čas začátku útoku v Kurském oblouku byl znám jen několika málo jednotlivcům z Hitlerova nejužšího kruhu. Který z nich byl zrádce? Analýza dává jasnou odpověď: Martin Bormann.
Nikdy předtím se sovětská rozvědka nedostala na takovou úroveň jako v tomto případě. Pod rouškou notoricky známé „Rudé kapely“ působil hlavní informátor! Nyní je jasné, proč jeho jméno zůstalo i po válce neznámé: protože byl jedním z vůdců Hitlerova režimu a zveřejnění těchto informací by podstatně změnilo oficiální verzi událostí druhé světové války…