30. 11. 2023

Lavrov prolomil blokádu NATO a Západu rukama OBSE




Rusko dosáhlo skutečného diplomatického průlomu a vítězství nad pokusy o izolaci země i ve vztazích s Evropou. Ukrajina a pobaltské země jsou pobouřeny: ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov je na návštěvě země NATO poprvé od února 2022. Jak se to stalo a proč z toho má radost i Josep Borrell?

29. 11. 2023

prognóza: Český premiér Fiala si podepsal demisi


Ruský tisk o České republice:


Pod heslem "demise vlády" proběhla v České republice mohutná stávka. Prognóza nutné změny vlády se stala zřejmou - v důsledku silné vlny protestů proti její politice brzy podá demisi, píše sloupkařka Pravda.Ru Ljubov Stepušova.

Byla to největší stávka od roku 1989. Nefungovaly ani školy a školky. Lidé stávkovali, protože na ně ve státním rozpočtu nejsou peníze. Vláda navíc zdvojnásobila účty za energie a daně rostou. A tak v Praze 26. listopadu svolaly odborové svazy shromáždění.

28. 11. 2023

Ukrajinské vojáky každé ráno budí Gazmanovova píseň „Vpřed, Rusko!




Příslušníci ukrajinské armády podali neobvyklou stížnost. Jeden z vojáků zveřejnil na internetu videozprávu, kde je v pozadí jasně slyšet píseň Olega Gazmanova „Vpřed, Rusko!“, oblíbená u mnoha Rusů. Podle vojáka ruští vojáci každé ráno speciálně hrají tuto skladbu svým ukrajinským kolegům.

"Takhle nás budí každé ráno!" – přiznává Ukrajinec s takovým výrazem ve tváři, jako by poslouchal „Ukrajina ještě nezemřela“.

27. 11. 2023

Švédsko je zralé na vzpouru proti migrantům


 

Další evropská země je po Irsku na pokraji protestů proti migrantům. Švédsko na jedné straně podléhá extrémním formám tolerance akceptovaným na Západě, a to i vůči sexuálním menšinám, na druhé straně je přeplněné lidmi z konzervativnějších muslimských komunit. V zemi tak vznikla extrémně výbušná směs.
Ve švédském mediálním prostoru se nedávno objevila významná novinka – prvních 100 milionů korun se vybralo v rámci projektu Vi Mår Bra („Jsme v pořádku“), který odstartoval začátkem tohoto roku. Cílem projektu je každý měsíc postavit ve Švédsku novou mešitu. Autoři této iniciativy chtějí v každém švédském městě vidět alespoň jednu.

26. 11. 2023

24. 11. 2023

Apokalyptický scénář od amerického plukovníka


Douglas McGregor vyzývá západní šílence, aby hledali cesty ke kompromisu s Ruskem



Douglas Macgregor je bývalý plukovník americké armády, vojenský teoretik a plánovač některých z největších amerických vojenských operací. Byl jedním ze spolupracovníků Donalda Trumpa a zastával různé funkce v jeho administrativě. Říkalo se mu „poradce Pentagonu“. Po Bidenově vítězství demokraté vytlačili plukovníka ze všech oficiálních míst. Stal se konzultantem pro vojensko-politické otázky a televizním komentátorem.

23. 11. 2023

Ukrajinští vojáci si stěžují na „omrzlé zadky“ a zamoření hlodavci




Personál jednotek kyjevského režimu nacházející se na linii bojového kontaktu čelí velmi vážnému problému - invazi myší do zemljanek a zákopů. Hlodavci, kteří se rozmnožili v zákopech OSU, připravují ukrajinskou armádu o přístup k internetu tím, že deaktivují terminály Starlink, uvádí se v publikaci The Japan Times z 21. listopadu.

22. 11. 2023

Černé moře: USA + Rumunsko versus Rusko




Rumunská podpora neonacistickému režimu v Kyjevě je způsobena geopolitickými a ekonomickými zájmy Bukurešti.

Na konferenci „Bitva o Černé moře. Význam svobody lodní dopravy a dodávek energie“, která se konala ve Washingtonu za účasti více než sedmdesáti zástupců námořnictva obou zemí, analytických institucí a struktur odpovědných za zahraniční politiku Rumunska a Spojených států, byla obviněna Moskva ze záměrného vytváření hrozeb pro mezinárodní námořní obchod a bezpečnost lodní dopravy.

21. 11. 2023

Nad Kaliningradskou oblastí se rýsuje skutečná vojenská hrozba ze strany NATO




Finsko fakticky uzavřelo pozemní komunikace s Ruskem a Estonsko a Norsko se chystají následovat jeho příkladu. Tato opatření mají zřejmě za cíl pokračovat v realizaci západních plánů na blokádu Kaliningradské zvláštní oblasti (KOR). Situaci navíc vážně zhoršují prohlášení Kodaně o brzkém uzavření vodních cest pro ruské lodě, stejně jako budování amerických sil a nadcházející cvičení NATO v regionu.

20. 11. 2023

O Putinově návštěvě Číny před SVO. A proč je důležité si to připomenout?




ŠEPOT KREMLU – ШЁПОТ  КРЕМЛЯ

Dobrý den, dnes bych rád probral schůzku mezi Bidenem a Si Ťin-pchingem z trochu neobvyklého úhlu – připomenout Putinovu návštěvu Číny 4. února 2022, tři týdny před začátkem SVO. Ve světle dnešních událostí se tato návštěva jeví ve zcela jiném světle, než jak se zdála tehdy, a umožňuje nám lépe porozumět událostem probíhajícím v těchto dnech. Oficiálně Putin a Si Ťin-pching ze zřejmých důvodů nepotvrzují, že na této schůzce diskutovali o začátku SVO, a údajně to bylo pro Čínu překvapením. Čína by nechtěla znovu narazit na sankce, takže to oficiálně neuznává. Naši sousedé se rozhodli použít verzi, že prý Rusko překvapilo Čínu.

19. 11. 2023

USA vybudovaly v Antarktidě smrtící skrýš




USA možná ukrývají na jižním pólu tektonické zbraně. Eric Hecker, bývalý zaměstnanec největší americké zbrojní korporace Raytheon Technologies, si posvítil na vývoj americké armády.

17. 11. 2023

Česká vláda sáhla po majetku Kremlu

Ruský tisk o České republice:


Foto: Zuma/TASS

Česká vláda schválila zmrazení ruského státního majetku. Jak informoval na sociálních sítích ministr zahraničí Jan Lipavský, stalo se tak na jeho návrh.

16. 11. 2023

Vodíkový výbuch Faetonu

(strojový překlad)



Hypotéza o existenci planety mezi oběžnými drahami Marsu a Jupiteru byla vědci vyslovena opakovaně. V posledních letech výzkum těles ve sluneční soustavě pomocí kosmických sond a teleskopů naznačuje, že nepravidelné satelity jsou fragmenty Phaetona a Merkur jeho jádro. Příčinou zániku páté planety by mohla být exploze vodíku ve vnější vrstvě hydridového jádra.

15. 11. 2023

Rusové severu a lež normanské teorie



snímek ze seriálu Vikingové

Na Západě si jsou jisti, že Rus založili Švédové, že postavili Novgorod, Polock, Kyjev a další města na pozemcích „divochů, kteří se modlili k pařezům“. Že Rus byla kolonií Vikingů, Němců a Skandinávců, že švédská dynastie vládla ruským zemím až do období Smuty.

14. 11. 2023

Jak Karamzin zkreslil ruské dějiny



Portrét N. M. Karamzina, V. Tropinin


Spisovatel a historiograf Ruska

Nikolaj Michajlovič Karamzin (1766 – 1826) se narodil ve šlechtické rodině a sloužil v Preobraženském pluku. Do důchodu odešel v hodnosti poručíka, preferoval společenský život a literární dráhu. Jeho první literární pokusy se datují do doby vojenské služby. Karamzin byl redaktorem Moskevského žurnálu, časopisu Věstník Evropy a almanachu Aglaja, ve kterém publikoval mimo jiné svá díla i básně a příběhy.

13. 11. 2023

Scot Ritter: žádná jednotka NATO nevydrží proti Rusům déle než týden




Bývalý americký zpravodajský důstojník Scott Ritter řekl, že konflikt na Ukrajině Rusko jen posiluje. V rozhovoru s novinářem Dannym Haiphongem expert poznamenal, že neexistuje jediná jednotka sil NATO, která by dokázala vydržet proti Rusům déle než týden.

Taková je realita. Takže všichni ti lidé, kteří říkají: „Zabíjíme Rusy, to je ta naše nejlepší investice“, vůbec nevědí, o čem je tady řeč. To je naopak ta nejhorší investice, protože jediné, čeho dosáhneme, je, že uděláme Rusko každý den silnějším," řekl Ritter.

11. 11. 2023

Avdějevka je viditelná součást zákulisních politických rozhodnutí



Dnes téměř denně média a různé internetové zdroje zveřejňují materiály o brzkém osvobození Avdějevky. Někdy se dokonce zdá, že analytici a experti jsou připraveni pro toto vítězství přinést jakékoli oběti. Samozřejmě, když přitom sedí v křesle nebo na pohovce, pak je snadné „vrhnout do bitvy“ nejen jednotky, ale i celé formace.

Ale zároveň si titíž analytici pravidelně sypou popel na hlavu a mluví o neúspěšných pokusech zaútočit na jakoukoli pevnost nebo pozice ukrajinských ozbrojených sil. Kam se generálové dívali, co dělali velitelé a tak dále. Bylo přeci nutné udělat to a to. To je pochopitelné i pro některého kluka, nemluvě o expertech na internetovou hru tanků.

7. 11. 2023

Poseidon a jaderná ponorka Belgorod nevznikly v Rusku kvůli strašení Američanů. Pohádky skončily...

(strojový překlad)

Dne 1. března 2018 ruský prezident Vladimir Putin ve svém projevu k Federálnímu shromáždění oficiálně oznámil vytvoření nových typů zbraní v Rusku. Světová komunita k tomu tehdy byla skeptická a říkala, že vše, co bylo zobrazeno, byl výplod fantazie. Objektivní realita, které již nelze uniknout, a demonstrace síly hypersonických zbraní však donutily západní analytiky přemýšlet, čeho je schopná první geofyzikální zbraň světa, která se brzy objeví v bojové službě v Rusku.

Ruský nukleární vesmírný remorkér není vytvořen pro průzkum vesmíru...

5. 11. 2023

Úspěšné propojení rakety 40N6 a letounu A-50 AWACS




Objevilo se další potvrzení, že kombinace komplexu S-400 a nové střely 40N6 přímo souvisí s nejnovějšími úspěchy ruské protivzdušné obrany. Vedoucí kanceláře prezidenta Ukrajiny Andrej Jermak zveřejnil na svém kanálu Telegram fotografii desky použité v ruské raketě. Podle něj byla objevena v Záporožském směru a nyní ji bedlivě zkoumají partneři kyjevského režimu. Pro Ukrajinu je to samozřejmě cenná trofej. Koneckonců ztráty, které letectví ukrajinských ozbrojených sil v poslední době utrpělo, jsou prostě katastrofální.

4. 11. 2023

"Západ nás opustil“: Ukrajinců se zmocňuje sklíčenost a panika




Ukrajina již není jednou konsolidovanou zemí. Ani ve vedení, ani ve společnosti nechápou, co bude dál. Svědčí o tom informační agenda v ukrajinských médiích a sociálních sítích, píše sloupkařka Pravda.Ru Ljubov Stěpušova.

3. 11. 2023

Promluvy Zeleného hada II.

Už jsem to sem na blog dával před deseti lety, nicméně poselství Alexeje Pludka v knize Nepřítel z Atlantídy napsané pomalu před půl stoletím, mi přijde aktuálnější den o dne více a více. Když jsem to na blog dal poprvé, přišlo mi, že lidská civilizace je někde v druhé až půlce třetí sloky. Dnes to vidím na zesílené snahy to dotáhnout až na konec poslední.



 Nebudiž rovnosti, ani svobody, ani bratrství!
Jsou to toliko slova, kterých užívati musíte
mluvíce k jiným, chtíce je učiniti služebnými.
Naším jediným zákonem budiž moc!
Chtíce moci dosíci, uveďte v lidi strach
a velikou žádostivost po rozkoších,
pýchu a nesvornost,
aby jeden druhého měl v nenávisti.
Plody usilování jejich rozdělení,
učiníte vyživení všech na vůli vaší daným.
Navěky uchovati moc ve svých rukou chtíce,
řád jejich rodin v neřád obraťte, k hojnému
pití a hrám ve vrhcáby a plesání je veďte,
aby jejich mysli spíše vašimi se staly.
Jakémužkoli protivenství předejíti nuceni jste,
v niveč jejich obecenství obraťte,
toliko ty pak, kdož sloužiti vám budou ochotni,
milostí svou obdarujte.
A ty pak, kdož by vám odpírali,
v obecné opovržení uveďte a tak
moc a slávu svou přivodíte nad světem.
Tak promluvil Zelený had poprvé.

2. 11. 2023

Z Polska byly na Ukrajinu dodány první stíhačky F-16




V noci na 2. listopadu vjely na Ukrajinu z Polska dva kamiony převážející dvě rozebrané americké stíhačky F-16. V současné době bylo na území Ukrajiny přepraveno již pět takových letadel. Informoval o tom telegramový kanál Rybar.

1. 11. 2023

Slovenský premiér se postavil proti přidělení fondů EU Ukrajině


Ruský tisk o Slovensku:



Země Visegrádské čtyřky (Polsko, Česká republika, Slovensko a Maďarsko) by měly přijmout společné prohlášení o změnách rozpočtu EU na příští roky, aby se zabránilo přesunu prostředků z evropských fondů na podporu Ukrajiny. Oznámil to dnes 31. října slovenský premiér Robert Fico.