24. 5. 2020

Mor - ničitel měst

Jak nevědomost a předsudky pomohly zabít miliony lidí.

zdroj
Mor vstoupil do historie a kultury lidstva jako monstrózní nemoc, před níž nikdo nemohl uniknout - dokonce ani samotní lékaři. Mor pronikal do domů, vyhlazoval celé rodiny, města plnily tisíce mrtvol. Nyní lidstvo zná příčiny nemoci a způsoby její léčby, ale v minulosti byli lékaři tváří v tvář moru bezmocní.
Nepomohla ani znalost astrologie, ani studium starověkých pojednání napsaných antickými autory. Tento článek hovoří o morových pandemiích a o tom, jak přiměly lidstvo, aby přemýšlelo o skutečné povaze infekcí.

13. 5. 2020

Adrenochrom, koronavirus, pedofilové - existuje spojení?

Možná jste o tom už četli, ale odbyli jste to mávnutím ruky. To přece není možné... To je nějaký nesmysl... To se přece nemůže dít...
Ale co když ano?
Nabízím článek ruské bloggerky a překladatelky Tatiany Peachblossom.


Tak přátelé. Informace, které si přečtete v tomto příspěvku, samozřejmě nejsou konečnou pravdou, ale zatím pouze tématem k zamyšlení. Toto téma však vysvětluje mnoho nesrovnalostí a mezer v logických řetězcích událostí, k nimž nyní ve světě dochází.
Mimochodem, dříve než se začtete, připomeňte si obdivované nestárnoucí představitele takzvaných „elit“. Nic nenaznačuji, přemýšlejte sami...

9. 5. 2020

Strašnější než Titanik

79 let od potopení byl nalezen parník „Arménie“

Parník „Arménie" 1935. Foto: wikipedia.org

Na dně Černého moře byla konečně nalezena loď „Arménie", potopená německými letadly v roce 1941. Potopení této lodi je považováno za jednu z největších tragédií na moři v celé historii: podle různých odhadů bylo na palubě 6 až 10 tisíc uprchlíků, zdravotnického personálu a zraněných. Vyhledávací operaci v současnosti provedlo ruské ministerstvo obrany. Studie a identifikace plavidla se zúčastnili odborníci Centra pro podvodní výzkum Ruské geografické společnosti. Proč byl vrak hledán tak dlouho a jak byl nakonec nalezen, se dočtete v tomto materiálu.

5. 5. 2020

Dráždit Rusa bosou nohou

Já vím, že se říká „dráždit hada bosou nohou“, a konstatuji, že rozhodně nepovažuji Rusy za hady. Rusko tedy rozhodně není had. Spíše bych řekl, že je to tygr. Možná sibiřský. A někdo, abychom použili další úsloví, začal toho tygra tahat za ocas. A foukat mu sůl do očí.


Formální podobu to mělo blbnutí kolem sochy maršála Koněva na Praze 6. Jistěže tam tu sochu nechali instalovat normalizační soudruzi, asi aby se „zavděčili“ v Moskvě. Ovšem ona socha byla odhalena 9. května 1980 u příležitosti 35. výročí osvobození Československa. To je problém. Pomatenci a političtí hrdinové po 30 letech od pádu bolševismu v SSSR, tedy v Rusku a ve východní Evropě, nevěděli nic lepšího než sochu odstranit v době 75. výročí vítězství nad nacismem. Úžasný nápad. Buď jsou aktéři toho svržení pomníku mimořádně hloupí, nebo naopak. Chytří až moc. Spíše vychytralí. Věděli, jak Rusy co nejvíce namíchnout, a mysleli si... no, vlastně nevím, co si mysleli, ale vím, jaký je výsledek.