30. 12. 2020

Imunizace proti covidu a jiným chřipkám

Co je to imunita?
Zde lze najít základní informace. Hned v úvodu se píše o třech obranných liniích. Ve výčtu ale chybí tepelná imunita. Jde o objev starý minimálně 60 let (kniha Energetický blud - Hans-Joachim Zillmer). Ten objev spočívá v tom, že jednobuněčné organismy mají tepelnou zónu života o pár stupňů nižší než mnohobuněčné organismy, kam patří i savci a člověk. Vy, kdo každoročně zkvašujete ovoce k výrobě vína nebo destilátů, víte, že jednobuněčné kvasinky mají tepelnou zónu života zhruba mezi 10 - 35°C. Při teplotě pod 5°C a nad 39°C definitivně ustává buněčné dělení kvasinek a dochází k ukončení jejich činnosti. Všechny mikroorganismy mají až na pár výjimek stejnou tepelnou zónu. Bakterie žijící na dně moří v teplotách kolem 300°C nejsou žádnou výjimkou, protože bod varu je ve vysokém tlaku vody posunut téměř ke 400°C. Většina mikroorganismů při běžném tlaku a teplotě nad 37°C má potíže s buněčným dělení a se zvyšující se teplotou neschopnost dělení vzrůstá. Tato teplota chrání mnohobuněčné a lidi před infekcemi. Bohužel, dříve běžná tělesná teplota 37,2°C už u většiny lidí neplatí. Je logické, že při dnes běžné průměrné teplotě kolem 36,6°C se riziko nákaz u lidí zvyšuje.

27. 12. 2020

Tichá Putinova revoluce

26. 12. 2020 - Irena


Než začne samotný přepis části videa, chtěla bych připomenout, že Vladimiru Putinovi bylo vyčítáno, že se málo soustřeďuje na vnitřní politiku, respektive na vnitřní problémy, že si sice dokáže dobře poradit na mezinárodní scéně, ale lidem doma se stále nežije moc dobře. Takto mohou mluvit lidé, kteří nevědí, pod jakým je Rusko vnějším nepřátelským tlakem, kteří nevnímají, že válka neskončila.

21. 12. 2020

Co se děje v USA

Do redakce blogu přicházejí prosby se žádostmi o nové informace kolem amerických voleb. Lidé si stále více uvědomují, že se tam nehraje jen o to, kdo bude příštím prezidentem jedné země, ale o další směřování světa. Přitom nejen naše, ale i většina světových médií, pokud zrovna přímo nelžou, pak mlží nebo raději mlčí. Najít jakékoli informace je stále těžší.
Kdo však umí alespoň trochu rusky, může se leccos dozvědět například na stránkách "Příznivců Ideologií tři D a pět D", kde každý den aktuální události analyzuje formou krátkých videí profesor Igor Panarin, doktor politických věd.

Na ukázku výtah z videa ze dne 21. 12. 2020 s názvem:

18. 12. 2020

Andrej Ilnickij nejen o covidu



V Radě Federace proběhla diskuse/kulatý stůl komise Rady, která se věnuje ochraně státní suverenity a bránění vměšování se do vnitřních záležitostí Ruska (předseda komise – Andrej Klimov) na téma „Zahraniční pokusy o zneužívání bývalého sovětského prostoru a území v blízkosti ruské hranice s cílem destabilizovat politický systém Ruska“.

14. 12. 2020

8. 12. 2020

Operace Hvězdička


V listopadu 1943 poblíž Polotska ve vesnici Bělčica narazili partyzáni ze Ščorsova oddílu na dětský domov, ve kterém bylo 200 dětí. Ukázalo se, že se jednalo o děti z polotského sirotčince č. 1. Budova nebyla nijak zvlášť střežena, ale v Bělčici byla umístěna zesílená fašistická posádka. Partyzáni se od pečovatelek dozvěděli, že v roce 1941 se nepodařilo děti včas evakuovat. Nacisté tehdy zničili silnice a zaměstnanci sirotčince byli nuceni se i s dětmi vrátit do Polotsku.

1. 12. 2020

Klid, meditace, odevzdanost

Článek nám poslal čtenář Vláďa

Klid a meditace

Co můžeme udělat pro to, aby se rozvířená voda ve sklenici uklidnila? 

Nic, vůbec nic. Jakýkoli protipohyb, ať už i sebelépe myšlený, vždy vyvolá další reakci, které se bude muset opět uklidnit. Jediné, co tedy zbývá, je sklenici s vodou pozorovat. Pozorovat jak se hladina pomalu uklidňuje, až se úplně ustálí bez jediného zachvění.

A co děláme s myslí, když začínáme meditovat? Přistupujeme k meditaci stejně? Nebo se snažíme myšlenky všelijak zahánět, potlačovat a emočně se vzrušovat, že máme myšlenky, když je mít nechceme a tím vytváříme další a další podněty. Může se stát, že kdybychom aplikovali tento přístup na sklenici s vodou, brzy bude voda nejen na stole, ale i na podlaze.

Každý den je jiný, každý den je tělo jiné a každý den je i mysl jiná. Pokud toto pochopíme a přijmeme jako skutečnost, jaký by pak mělo smysl se vzrušovat nad tím, že včera meditace šla a dnes ne? Nebo že minulý měsíc meditace byly hluboké a tento měsíc je jedna myšlenka za druhou.

Vše se mění, pozorujme to a přijměme takové, jaké právě je – bez vzrušení a emocí. Nehleďme na to, jaké meditace byly, jaké chceme, aby byly, nebo si myslíme, že mají být. Uvědomme si náš stav, odevzdejme se mu a pracujme v něm, tak, jak je nám umožněno. Stůjme mimo emoce, myšleny a chtění. Je v pořádku, že tam jsou, jsme lidí a tyto aspekty jsou naší součástí. Nikdy je nepotlačíme silou. Proto je přijměme a místo ztotožnění se s nimi je pouze pozorujme. Ať tam jsou, je to v úplném pořádku. Voda ve sklenici se také ustálila sama sebou. Mysl k ustálení potřebuje dlouhotrvající uvědomování si (pozornost) toho, kdo to vše pozoruje.