27. 11. 2013

ISON a dnešní erupce

V noci na dnešek (27.11.) Slunce vyslalo kometě ISON přivítací výbor v podobě hmoty vyvržené koronární erupcí. Je možné, že bude zasažena část hmoty v "ocasu" komety. Zítra, jak jistě víte dojde k maximálnímu přiblížení ISONu ke slunci na vzdálenost "pouhých" 1,1 milionu kilometrů od jeho povrchu. Co to s kometou udělá, je i mezi vědci značnou neznámou.

25. 11. 2013

Může jednotlivec spolupracovat na zastavení války?

Nacházíme se v období vrcholícího čtvrtého světa, Kali-jugy, v období završujícího se hvězdného aktivačního cyklu, kdy je nesmírně důležité, v jaké vibrační a morální úrovni se lidstvo nachází. V mnoha předchozích vrcholech hvězdných cyklů se síly, jež se brání změně, vždy postaraly, aby se situace na Zemi důkladně zkomplikovala – válkami a katastrofami všeho druhu - a ke změně nedošlo. I dnes pozorujeme výrazné snahy o rozpoutání jakéhokoliv světového požáru za každou cenu. 
Můžeme proti tomu něco udělat i na úrovni nás samých?
Nabízím na toto téma úryvek z knihy Svoboda na počátku i na konci, v níž jeden z nejznámějších duchovních učitelů 20. století, Jiddu Krishnamurti, odpovídá na otázku:

Může jednotlivec udělat něco pro to, aby zastavil hrozící válku?

23. 11. 2013

Sníme a umíráme :D

Sny jsou něco, co mě neustále fascinuje. Znáte to - buď jsou naprosto na palici, nic nedává smysl a to ani když jste ve snu, natož když se probudíte. Nebo smysl dávají až zatraceně dobře. Možná ani ne tak smysl jako Smysl. Jeden sen blogera jménem Spiiiidy bych vám rád tady nasdílel.
Mazec.
Poslední dobou si sny pamatuju spíš jen útržkovitě, ale ten jeden útržek teda stál fakt za to.

Podruhé v životě jsem totiž ve snové realitě prožil svoji smrt. (Ne nadarmo se říká, že to je znamení větší změny v životě, ale o tom zase jindy.)

22. 11. 2013

Matěj - Úvaha blázna 8

Vy nás ale zásobujete pane Karfík :-)
Ne, vážně. Matěji tohle je zase pecka! Dík! I Dík i Vlabi za nádhernou ilustraci!

 (reportáž jedný bakterie z první úrovně druhý triády, tedy mikroorganismů)



Lidi, představte si, jsem jedna z mnoha a mnoha druhů bakterií a tedy součást Matějova těla už od jeho narození. Putuju v něm a pracuju pro něj. Proto nás asi někteří znalci zvou přátelskou mikroflorou.

20. 11. 2013

Matěj - Úvahy blázna 7

Teď vám musím popsat den, kdy jsem se tak trochu znovu narodil. A to v říši panování matičky Země, tedy z nerostů a půdy do poslední a vrcholný fáze týhle triády, tedy do říše rostlin.
Možná si budete myslet, že se Matěj už úplně zbláznil, když téměř až na výjimky ztratil kontakt s jevem Amadea. Máte možná skoro pravdu. Ale já se nejspíš nezbláznil, protože jsem právě teď vylezl po odpolední siestě z postele a půjdu do docela studenýho a větrnýho podvečera končícího listopadu na stráň za chalupou posbírat na větvích rozvěšený smradlavý montérky z dnešní zvláštní šichty na dokončování rekonstrukce školky v Čáslavi. A fakt nejspíš zrovna teď potkám svýho prvního, opravdu i fyzicky zažitýho déva. Nebo snad potůčkovou vílu, či škádlivýho skřítka?
Ale proč to takhle složitě popisuju. Protože při tý siestě jsem jako dost utahanej usnul. A řekl bych, že na odpoledne poměrně hluboce. A zdál se mi takovej sen-ne-sen. Copak se lidem běžně zdaj sny o neosobním, energetickým a informačním prostoru a torzních polích? No, to fakt vypadá, jako že ten postarší pán už úplně zhloupl.

19. 11. 2013

Stopař


Dnes, když jsem jel od zákazníka, jsem v tom sychravém, pod svetr zalézajícím počasí nabral stopaře. Byl to kluk asi v mých letech (manželka teda tvrdí, že v mých letech už nemám nárok si říkat kluk). I postavou se ode mne příliš neodlišoval (kdo zná, ten ví :-) ). Jeho stopující gesto (ruka držící užmoulané "kolečko") bylo směsicí emocí, které snad ani nejdou všechny vyjmenovat. V druhé ruce objemnou tašku a přes docela lehkou bundičku přehozenou reflexní vestu. Šlo o málo frekventovanou cestu, takže si už určitě pěkný kus odšlapal. Celkové moje okamžité pocity zavelely "ZASTAV MU!"
Ve zpětném zrcátku jsem jasně uviděl, že ke směsici emocí, které vyzařoval, se přidala další - nazval bych ji "štěstí v neštěstí". Nasedl a já se ho zeptal, kam to jako bude. Nejprve všelijak drmolil a já si už začal říkat, jestli jsem nešlápl vedle. Prý někam na Chrudim a Pardubice. Tak jsem se usmál a s pocitem, že mu určitě udělám radost, jsem mu řekl, že jedu tím směrem. Sice ne až tam, ale flák cesty mu tím zkrátím. Nikterak na to radostněji nezareagoval.

16. 11. 2013

Janův blog - Věčný boj řádu s chaosem aneb chození na červenou

Zrovínka jsem měl včera ještě před upozorněním na tento článek sen, kdy dohled a manipulace s občany dosáhla takových rozměrů, že Orwelův román 1984 byl slabým dětským čajíčkem. Pocity prožívané ve snu byly .... skličující. Anarchista či rebel jako jsem já, byl ovládán skrze jeho rodinu a blízké. Nebylo žádného východiska. Fyzická likvidace byl pro občana dar, kterým mocipáni šetřili. Promyšleně bestiální psychický nátlak byl alfou a omegou všeho. Každého bylo možno takto ovládat. Hodně nepříjemný sen.
MichalB
Kdybych (jak už se koneckonců dlouho chystám) opět re-re-emigroval z české neutěšenosti do německé perfektnosti (teď už nejen že tam mají například mnohem kvalitnější potraviny v supermarketech, ale i levnější), tak bych ve svých seminářích je, Němce, učil přecházet na červenou. Ve věčném boji mezi entropií a uspořádáním v Německu (potažmo v Evropě) definitivně vítězí řád, což je pouze zdánlivě k užitku společnosti. Ve skutečnosti se od jisté hranice právě přílišným řádem dostává přirozená kreativita lidí, cosi jako jejich animalita, do krize. Pokusme se to trochu rozvést.

11. 11. 2013

Vesmír jako hologram

Předpokládám, že nejsem jediný, kdo při sběru informací narazil na zprávy, že celý vesmír je hologram. Dlouho mi vrtalo hlavou, co to znamená. Pokud i vy patříte mezi zmatené, pak mohu předložit úvahu, jak se s tímto srovnáním věci možná mají.
Jelikož pod pojmem hologram jsem vždycky měl světelnou show, kdy z několika světelných zdrojů je speciální technikou vytvářen virtuální nejenom 2D, ale i 3D obraz v prostoru, který podle stupně dokonalosti použité technologie je méně či více reálný.


Nechci zabředávat do technických podrobností, neboť tomu zase až tak moc nerozumím, ale kdo má zájem si základy pročíst, může třeba ZDE:

10. 11. 2013

Úvahy blázna 6



Ovšem jedna zpráva mě před pár dny velice vzrušila, potěšila a utvrdila v tom, čemu se moji kolegové na blozích furt a pořád jen smějou. Von teda Matěj je asi fakt popleta a blázen, když začal už před nějakým čáskem tvrdit, že tenhle náš prostor pobytu není v zajetí duality, ale pouze v lapáku binární iluze. No a představte si, že tuhle bláznivou myšlenku z mý měkce vodnatý hlavy potvrdil nejspíš největší koryfej současný vědy i toho, čemu říkáme duchovno, akademik Grigorij Grabovoj - když řekl, cituju:

„Jestliže je možné podle fantomu s použitím elementárních částic fyzického těla regenerovat všechny tkáně organismu, proč by nebylo možné vzřísit, nebo přesněji řečeno vytvořit nové fyzické tělo, zbavené nemocí a vložit do něj informaci, představující nesmrtelnou duši člověka?“

A tenhle chlápek, vážení, vzkřisit fakt dokáže!

No dobrá, dochechtat a pokusme se přemejšlet. Grabovoj přesně takhle uskutečňuje princip neumírání!

Výlet za humna

Ležím v posteli a spím.
Spím?
Vždyť nad tím přemýšlím, což ve snu nedělám.
Hmm. Je to jedno.
Oči jsou zavřené a přece si prohlížím modrý strop.
Je to divné, vždyť je tma jak v pytli, k tomu ty zavřené oči a přece ho vidím. Támhle to zedníci odfklákli. A tu pavučinu zítra vysa....fííííííííííííí!
Co to?
Kde je strop?
A pavučina s vycuclou mumíí mouchy?
To, to, to je ..... Slunce!

8. 11. 2013

Jak vnímám tuto dobu?

Jeden obrázek vydá za tisíce slov. Tato fotografie se autorce mimořádně podařila a plně vystihuje, jak vnímám tuto dobu.



7. 11. 2013

Zbrojní pas

další kousek z dílny naší čtenářky:


ISON - snímky z Hubbleova teleskopu

V debatách na AC24 je jeden zajímavý odkaz. Zkuste si snímek z Hubbleova teleskopu vycentrovat na kometu ISON, trošku zvětšit a snížit jas. Budete se možná divit, co se tam objeví.
Odkaz ZDE:

Printscreeny:

6. 11. 2013

Jak se má člověk vyznat v tom informačním nepořádku a hledat pravdu?

Poslední odstavec článku, kde G. Edward Griffin odhaluje největší tajemství peněz. Ale hodí se na jakékoli masově šířené informace. Celý článek najdete zde:

"Myslím, že s tím se musí poprat každý sám. Když jste navíc starý jako já, ucítíte lež na sto honů. Zaprvé musíme přestat být pohodlní a začít si uvědomovat některé věci, které nemáme servírované přímo před očima. Rozhodně se odpovědí nedobereme tak, že budeme večer koukat na zprávy, které jsou silně filtrované. Takže první krok je přestat sledovat tyto kanály, odpoutat se od nich. A udělat si trochu toho vlastního výzkumu. Problém je, že do toho se nikomu moc nechce, většina lidí se o nic nezajímá. Ale pokud opravdu chcete, informací je spousta. Vy samozřejmě zprvu nevíte, co je pravda. Čím víc se ale snažíte, tím lépe se orientujete a odlišíte relevantní informace od nesmyslů. A začnete si všímat, že ten mechanismus je pořád stejný a není moc sofistikovaný, protože stále vychází a není třeba ho měnit. Hlavně musíte být sám k sobě poctivý a jít do hloubky. Začněte a uvidíte."Více na: http://zen.e15.cz/pribehy/g-edward-griffin-odhaluje-nejvetsi-tajemstvi-penez-1035752#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

Soudem nařízená léčba

Včera jsem položertovně napsal v tomto článku:
"Aby nedošlo k nechtěnému - "preventivní" prohlídka nebude (alespoň prozatím) povinná. Ovšem v případě malého zájmu o takové prohlídky si umím představit v blízké budoucnosti změny v zákonu."
A dnes si pročítám tuto zprávu na czechfreepress.cz: 



"Nehodlám se podrobit tomu, o čem rozhodl soud" – prohlášení otce nemocné holčičky rakovinou. Víra v přírodu se vyplatila

4. 11. 2013

No potěš koště!

Pojišťovny rozešlou tisíce pozvánek v rámci prevence rakoviny

Zvací dopis k vyšetřeníPraha - V rámci celostátního screeningu ministerstva zdravotnictví začnou pojišťovny v září rozesílat lidem pozvánky na zdravotní prohlídky. Zvací dopisy budou rozesílat všechny pojišťovny, a to po následující dva roky. Pacienty budou zvát na preventivní vyšetření tlustého střeva, prsou a děložního čípku. Ten, kdo se na bezplatnou prohlídku nedostaví poprvé, bude pozván znovu za rok. Celý projekt vyjde ministerstvo na 107 milionů.

Pozvánku dostanou všichni ti, kteří v posledních letech chyběli na preventivních prohlídkách a jsou ve věku, který podle lékařských tabulek vyžaduje prevenci. "VZP začne obesílat milion dvě stě tisíc svých klientů, budeme zvát vždy v měsíci, kdy se narodili," sdělil Oldřich Tichý, mluvčí VZP.

2. 11. 2013

Jedna z reálných (nedalekých) budoucností?




K. Schwarzenberg: „Islám je jedno z největších světových náboženství ve světě a já, i když jsem silně věřící katolík, nemám proti tomuto náboženství žádné výhrady. Mám několik muslimských přátel v zahraničí, několikrát jsem byl v Saúdské Arábii, Jemenu a jiných zemích a jsou to výborní lidé. To, co se v ČR děje teď, jsou akorát reakce nevzdělaných lidí a této hysterii napomáhá i prezident Zeman, využívá ji a nazývá jako problém číslo jedna. Pokud bude (má na mysli v ČR) tolik muslimů, aby taková mešita mohla vzniknout, nemám s tím žádný problém. Větší strach než z Česka plných mešit mám spíš strach z prázdných kostelů“

1. 11. 2013

Podzim


Prozatím nejmenovaná čtenářka mi poslala sbírku básní ze své vlastní tvorby. Moc se mi to líbí, proto velmi rád otisknu.