11. 7. 2023

"Masové útoky" Proč nepřítel přešel k nemilosrdné taktice?




OSU se snaží prorazit ruskou obranu. Situace na frontě se vyhrotila, nepřítel přichází o techniku, ztráty jsou zaznamenány v živé síle, mnoho ozbrojenců se obrací na útěk. Proč nepřítel přešel k nemilosrdné taktice? Proberme to.

Ozbrojené síly Ukrajiny přešly do ofenzívy na Vremevském výběžku na dotyku Záporožské fronty a DLR: ruská pěchota, výsadek a dělostřelectvo odrážejí údery. Boje se údajně odehrávají v okolí vesnic Prijutnoje, Makarovka a Staromajorskoje na několika místech. Napětí vládne i u Ořechova.


Situace na frontě
Ruští vojáci šli do protiútoku u Orechova a zničili pěchotu a americké BMP. Ruští zpravodajci 291. pluku zaútočili na stormtroopery OSU v zákopech na jednom z úseků fronty na linii Rabotino-Novodanilovka. Prakticky byla zničena útočná četa OSU, část ozbrojenců uprchla a opustila mrtvé i zraněné. Během ranních bojů také ruské jednotky vypálily nejméně dva americké BMP Bradley a dva M-113. Boje pokračují, útočná palba soupeře jasně klesá, informují vojenští korespondi Rusvesny.
Ruská armáda v důsledku toho získala bohaté trofeje. Jen za jediný den ztratily OSU půl druhé desítky "elitních"obrněných vozidel NATO, včetně tanků Leoprad, americké BMP Bradley a BTR M113.


K čemu je ukrajinké armádě "masový útok"?
Velitel Jevgenij Poddubnyj vysvětlil, že "nakaty" ze strany OSU na Záporožském směru přicházejí neustále. Ale je to sebevražedná taktika.

"OSU se v tomto směru snaží vyčerpat naše zásoby munice pro protivzdušnou obranu a dělostřelectvo. Cílem "masových útoků" je zvýšení únavy ruských bojovníků v důsledku vysoké intenzity bojů a vyčerpání muničních skladů, které jsou v těsné blízkosti linie bojového kontaktu." píše Poddubnyj.
Taktika je neuvěřitelně krutá vůči vlastnímu personálnímu složení. Bez izolace oblasti bojů, bez letectví, bez perspektivy hlubokého průlomu (Kyjevský) režim hází na smrt stovky svých vojáků denně," doplňuje Poddubnyj.

Formace kyjevského režimu utrpěly vážné ztráty jak v živé síle, tak v západní technice. Zásoba BMP "Bradley" taje, více než čtvrtina parku těchto strojů, které Kyjev vlastnil před útokem, je pryč.
Navíc vzniká pocit, že "masový útok" je úmyslnou strategií hromadného zabíjení Ukrajinců vlastním velením. Objevily se případy skupinové kapitulace ukrajinské armády do zajetí. Zajatí Ukrajinci vyprávějí zhruba stejný příběh a vysvětlují, jak "masové útoky" probíhají: vojáci OSU jsou vrháni na jistou smrt, protože se jim říká: "Jděte, jděte, žádní Rusové tam nejsou!"a pak se ukáže, že nejen, že jsou, ale dokonce je jich hodně.
Není divu, že jeden z ukrajinských generálů na videu vykřikl: "Dokud ti Rusové nedojdou!"

Své padlé a raněné si už dlouho nemohou vyzvednout. Při explozích se to všechno rozlévá... smrad je takový, že ho cítíme i několik kilometrů od linie," říká jeden z ruských vojáků v rozhovoru s Cargradem.

Neúspěšná byla před časem i ofenzíva OSU pod malou Tokmačkou. Emoce pak nebyly potlačeny ani na Západě: vojenský publicista David Ex přiznal, že jde o katastrofu. Ostudná stránka v historii ukrajinské armády i americké "obrany", protože na bojišti zůstaly desítky zničených strojů, a to včetně americké výroby.
V té bitvě se vojáci OSU spolu s technikou, včetně té zahraniční, dostali do pasti ruské armády. Z minového pole se jen málokdo dokázal dostat živý. A ztráty ukrajinských ozbrojenců v tomto boji nebyly jen obrovské, ale katastrofální.

"Kouř se rozptýlil a bylo zjištěno nejméně 25 rozstřílených ukrajinských strojů: 17 M-2, čtyři tanky Leopard 2A6, tři Leopardy 2R a jeden Wisent. Pozorovatelům třetích stran se ztráty zpočátku zdály menší. Během následujících dvou týdnů však analytici pečlivě zkoumali videa z dronů a snímky ze země a další a další vraky přidávali do seznamu. Za krvavou hodinu nebo dvě ztratila bojová skupina 47. a 33. brigády téměř pětinu ukrajinských M-2, pětinu svých "Leopardů-2A6" a polovinu "Leopardů-2R," upozornil analytik.

Velení OSU, neustále podněcované Západem, nadále vrhá své vlastní spolubojovníky do "masových útoků". OSU se snaží prorazit první obrannou linii a zahájit útok na hlavní linii, ale postrádají dělostřelectvo a nemají téměř žádné letectvo. A to je příčina gigantických ztrát.



3 komentáře:

  1. Chazariát genociduje Slovany na Malé Rusi, chazaři chtějí obnovit Chazarsko, po tisíci letech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vynikající postřeh, psal jsem to už na nějakém diskusním fóru před několika měsící,že celá taktika vedení bojů ze strany ukrofašistů mi připadá,jakoby opravdu chtěli , aby na "Okrajině " nezůstal nikdo, v jehož krvi je byť jen zbytek genů Slovanů a má opravdu jako cíl to ,že se Chazaři chtějí vrátit na území bývalé Chazarské říše, odkud je vyhnal kníře Svjatoslav někdy v devátém či desátém století našeho letopočtu.
      René

      Vymazat
  2. Ostatně soudím, že chazarská mafie bude brzy zničena.Nejde vůbec jen o to, co se děle na bývalé Ukrajině. Jde o celosvětový hon na chazarskou vrchnost, zbytek se sesype jako domek z karet. Duch Svjatoslava je tu.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů