26. 7. 2023

Výsledky nočních raketových úderů




Objevily se informace o objektech zasažených při nočním masivním raketovém útoku v týlových oblastech Ukrajiny. Jak již informoval Military Review, údery byly prováděny hlavně vzduchem odpalovanými řízenými střelami. Zároveň existují důkazy o použití hypersonických střel X-47 Kinžal.

Tiskový tajemník ukrajinského letectva tradičně uvádí, že „naprostá většina raket byla sestřelena“: ze 40 střel bylo zasaženo 36. Jedná se o 3 střely Kalibr a 33 střel Kh-101 / Kh-555. Přitom ty čtyři „zbývající“ rakety dokázaly nějakým „metafyzickým“ způsobem zasáhnout více než čtyři objekty od Lvova až po Kyjev a Oděskou oblast.

Je známo, že byly zasaženy systémy protivzdušné obrany, vojenská letecká zařízení a úložiště raket Storm Shadow na letišti Starokonstantinov v Chmelnické oblasti. Nedaleko Kyjeva zničila raketa Kinžal podzemní velitelské stanoviště kyjevského režimu. V oblasti Žitomyru byly v důsledku úderů způsobeny velké škody na objektech letiště Ozernoje. Podle některých zpráv byly odtud v poslední době na území Ruské federace (oblasti Brjansk a Kaluga) odpáleny rakety a útočné drony.

Dále byly zasaženy objekty ve Lvovské oblasti. Podle některých informací hovoříme o komunikačním centru kybernetických jednotek ukrajinského režimu, fungujícím pod záštitou důstojníků-kurátorů NATO. Ve skutečnosti se jedná o kybernetické centrum NATO na západě Ukrajiny, kam byly vpuštěni i příslušníci ukrajinské armády.

Několik skladů munice a vojenského materiálu bylo zničeno v dalších oblastech kontrolovaných kyjevským režimem, včetně skladů v Oděské a Charkovské oblasti.

Zelenskyj ve svém večerním projevu označil práci protivzdušné obrany za "důstojnou" a zároveň oznámil údery na různé objekty, ke kterým došlo.



1 komentář:

  1. "Přitom ty čtyři „zbývající“ rakety dokázaly nějakým „metafyzickým“ způsobem zasáhnout více než čtyři objekty od Lvova až po Kyjev a Oděskou oblast."

    Žeby Rusi konečne vymysleli gumovú bombu, ktorá po zásahu skáče ďalej? :)

    s0lar

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů