15. 7. 2023

NATO stahuje k hranicím Ruska 300 tisíc vojáků. Pod rouškou obrany připravuje ofenzivu



zdroj

Západní média zveřejnila plán NATO pro případ války s Ruskem. Předpokládá růst počtu aliančních sil rychlé reakce na 300 tisíc lidí a také "obranu" východoevropských zemí silnějšími spojenci. Jak přesně toto rozdělení vypadá a jak by mělo Rusko na realizaci podobných plánů reagovat?

Německý deník Bild zveřejnil podrobnosti plánu NATO pro případ vojenského konfliktu s Ruskem. Dokument, který popsal generální tajemník aliance Jens Stoltenberg jako "největší obranný plán od studené války", má více než čtyři tisíce stran. Mimo jiné z něj vyplývá, že vrchní velitel sil NATO v Evropě bude moci část rozhodnutí dělat sám, bez dalších konzultací s Aliancí.

Některé země Aliance navíc převezmou ochranu zemí východního křídla. Německo bude mít na starosti Litvu, Británie Estonsko, Kanada Lotyšsko a USA Polsko. Německo přitom v dokumentu figuruje jako nejdůležitější logistický uzel – k tomu aliance otevře v německém Wiesbadenu druhé velitelství pozemních sil Aliance (první je v tureckém Izmiru).

Aliance také hodlá zlepšit ochranu ropovodů a dalších objektů kritické infrastruktury; posílit jednotky vybavené těžkými zbraněmi a systémy protivzdušné obrany, zvýšit zásoby raket dlouhého doletu a dělostřeleckých systémů. Členské země NATO potvrdily závazek zvýšit výdaje na obranu na úroveň minimálně 2 % svého HDP.

A co je nejdůležitější – plán předpokládá nasazení 300 tisíc vojáků ve vysoké míře připravenosti (nyní 40 tisíc). Tato otázka byla dohodnuta před několika dny na summitu ve Vilniusu, přičemž ještě na jaře se předpokládalo, že se zvětšené seskupení vojsk rozdělí na dvě úrovně. První bude mít 100 tisíc vojáků připravených k expedici do deseti dnů. Druhý stupeň pro odeslání bude trvat až 30 dní.

Moskva již dříve zdůraznila, že výsledky summitu NATO ve Vilniusu svědčí o návratu Aliance ke schématům studené války, což je způsobeno konfrontací "jedné miliardy" a "druhé části lidstva". A tento názor potvrzují i údaje z dokumentů, které zveřejnila německá média.

Kromě toho je nyní v Evropě již umístěno 100 tisíc amerických vojáků, o čemž den předtím informoval deník Politico. Také Polsko a Německo opakovaně deklarovaly nárůst počtu ozbrojených sil. Země NATO tak pokračují v kurzu militarizace a vytvoření úderné pěsti ve východní Evropě, i když ji označují za výlučně obrannou.

"Současné rozšíření kontingentu Sil rychlé reakce NATO v Evropě není ve skutečnosti první. Počet vojáků se již zvýšil ze 4 - 5 tisíc v roce 2010 na dnešních 40 tisíc. Nyní se počet vojáků dostane na 300 tisíc, to znamená, že západní země vytvářejí v Polsku a Pobaltí velkou armádu pro případnou invazi. Pravomoci generálního štábu NATO se rozšiřují za stejným účelem - pro přípravu budoucí války," řekl vojenský expert Alexandr Artamonov.

Militarizují se i země východní Evropy.  Varšava nyní dostává obrovské množství útočných zbraní: RSZO HIMARS, Leopard a K2. To vše dorazí do země v příštích letech. Také na 25 tisíc lidí se zvyšuje společný Polsko-litevsko-ukrajinský sbor, do kterého již nyní probíhá aktivní nábor," konstatuje.

"Podle mého názoru se NATO drží následující taktiky: buď Rusko uvězní v dlouhé válce na Ukrajině do vyčerpání, nebo s ním bude uzavřeno příměří, které Aliance používá, aby Rusko obklíčila ze všech stran. Se stejným cílem se nyní vyhrocuje situace na jižním Kavkazu, západní země se snaží vytvořit druhou frontu proti Rusku," domnívá se mluvčí.

"Abychom mohli čelit plánům NATO, musíme přejít od aktivní obrany k ofenzívě. K tomu potřebujeme zvýšit počet vojáků o dalších 100 až 150 tisíc, abychom doplnili armádu a rotovali. Kromě toho je nutné zničit důležité logistické uzly VSU, což protivníkovi značně zkomplikuje dodávky munice na frontu," zdůraznil Artamonov.

"Pro pochopení toho, jak velké seskupení NATO bude v Evropě rozmístěno, stačí se podívat na částečnou mobilizaci v Rusku. Celkem bylo do jeho jednotek povoláno něco přes 300 tisíc lidí. To stačilo k uzavření potřeby ruských ozbrojených sil v osobním složení na frontě dlouhé přes tisíc kilometrů. Počet budoucích Sil rychlé reakce bude vyšší než u armády Británie nebo Francie. Tento příklad je také ukázkový," řekl vojenský expert Vasilij Dandykin.

"Jednotky rychlé reakce NATO budou rozmístěny v Polsku a Pobaltí. Tam mohou být trvale založeny další letecké síly. Alianční jednotky by mohly být nasazeny i ve Finsku, které uvažuje o vybudování vojenské základny na svém území. Nesmíme také zapomenout na Rumunsko a Řecko, kde už jsou ozbrojené síly našich protivníků," konstatoval mluvčí.

"Rusko na tyto hrozby již reaguje. Vzniknou vojenské kraje, vzniknou nové jednotky. Probíhá aktivní nábor do smluvní služby. Ruská armáda také pomáhá při obraně Běloruska. V republice se nachází náš vojenský kontingent. Pomáháme posilovat obranu spojenecké země, instalujeme tam protivzdušnou obranu. Nedávno zde byly dokonce umístěny taktické jaderné zbraně. Všechny tyto akce jsou spojeny s přípravou na pravděpodobnou agresi ze strany NATO," shrnul Dandykin.


autor: Ilja Abramov

21 komentářů:

  1. Rudi generalove se dozerou a vydaji rozkaz k tomu splouchnuti od Poseidonu. Sam zazrany autor zednar od Simpsonu to ukazal, jak se potapec nori dolu k vezi Big Benu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsme český blog a čeština se pyšní diakritickými znaménky. Takovýhle guláš napříště nebudeme publikovat.

      Vymazat
    2. Vlabi, a co když se jedná o Čecha, žijícího v zahraničí, například v USA, a tudíž s klávesnicí bez diakritiky? Přimlouval bych se proto v tomto směru (diakritika) za drobet tolerance.

      Vymazat
    3. Nojono, co s vámi mám dělat... :-)

      Vymazat
  2. Bezva. O nás bez nás.
    Nejdřív nás - "Východoevropany" - vmanipulují do role nepřátel a pak nás přijdou bránit. Pokud si ještě někdo myslí, že jsme SUVERÉNNÍ, měl by si nastudovat význam toho slova.
    Albi

    OdpovědětVymazat
  3. Uvažujme logicky : kdybych chtěl někoho napadnout, tak to budu roztrubovat do celého světa i s počty nasazených sil a jejich dislokací ?
    René

    OdpovědětVymazat
  4. Jednotné jednanie NATO je vtip. Anglosasom sa bojovať nechce a dúfajú, že umierať za nich budú iní a najlepšie Slovania. Anglosasi nikdy neokúsili vojnu na vlastnom území, resp. nie posledných 250 rokov. Východná Európa si pamätá ako západ dodržiava dohody, pamätá si Mníchovskú zradu, kedy si nás porcoval Hitler a pridali sa aj Poliaci a Maďari. Poliaci boli s Hitlerom najlepší kamaráti a ten sa im odvďačil inváziou po ktorej sa za týždeň rozutekali. Taká je hodnota dohôd a aliancií na západ od Dnepra. Stačí pár ruských rakiet a bude každý za seba. Žoldnierske západné armády vezmú nohy na plecia. A za koho bude bojovať ľud? Za západné LGBTI hodnoty? Za zelenú tyraniu a dlhové otroctvo? Za jedovaté vakcíny? Myslím že nie.

    s0lar

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Existuje někde vysvětlení, nějaká historická událost, důvod, proč zrovna Slované jsou terčem takové nenávisti?
      Albi

      Vymazat
    2. Albi,
      ta nenávist je už na genetické úrovni a formovala se celá tisíciletí. Mnohé lze pochopit z článků A. Kljosova, např. https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2020/08/kapitoly-z-dna-genealogie-kljosova-1.html#more
      https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2020/08/kapitoly-z-dna-genealogie-kljosova-2.html#more
      a dalších

      Vymazat
    3. A pořád budou lhát, provokovat, podvádět. Tentokrát ústy pomatence Stolteberga, jindy dalšího pomatece Schwaba a nezavřou ta nevymáchaná ústa dokud jim je někdo nezavře. Mám dojem, že je na čase je umravnit několika údery na citlivá místa aliance velkohubých.

      Vymazat
    4. Pro Albi především.
      Například holandština má slovanský základ, předkové Holanďanů byli Slované. Mnohem více:
      https://www.tart-aria.info/velikany-slavjane-v-gollandii/

      Jsou tam i další články na toto téma.
      Mimochodem je předpoklad, že velmi mnohé starověké stavby na území Britských ostrovů nebyli dílem Římanů, ale předchozích obyvatel - se slovanskými kořeny.
      Takže je to nenávist k těm, které zotročili, proměnili na vybojovaném území. V Evropě se problémy řešívali - podle oficiální historie - vždy na úkor jiných a to válkami, vyrabováním. Tyto zdroje pak sloužily k "rozvoji" vítěze. Jak Anglie, tak USA řešily své problémy kolonizací a to přímou, či ekonomickou. A proto Slované, kteří i dnes představují většinu obyvatel Evropy překáží. Podle této logiky totiž zabírají místo a případné zdroje a nejvíc jich má suverénně Rusko. No a my, Češi, jsme pro ně stále kacíři, potenciální husité. Podle této logiky postupovalo i nacistické Německo - vhodné začlenit, nevhodné, vzpurné a odbojné buď vyslat někam daleko nebo zlikvidovat. U nás tomu zabránila jen prohra Němců veStalingradu a Kurská bitva. Jinak všechno bylo již připraveno. Němci pak potřebovali stále udržet výrobu naplno, jak jen to šlo.
      Bedřich

      Vymazat
    5. Díky Vlabi a Bedřichu za odpovědi.
      O haploskupinách jsem už před časem četla, ale ne až tak podrobně,
      o Tartarii jsem se kdysi dověděla tady.
      Ale všechno pročíst znovu doplněné o zajímavost ze staré slovanské historie (Bedřich), mi zas asi vytvoří trochu jiný a možná i lépe pochopitelný obraz.

      Vymazat
    6. Pro pana Bedřicha: ta teorie (nebo spíše pouhá hypotéza) o Slovanech na britských ostrovech je dosti divoká a nenašel jsem o tom nikde ni zmínky... byla by nějaká důvěryhodná reference?
      A ještě - o jaké stavby by se jednalo? Hadrianův val, Stonehenge či další megalitické památky třeba i na Orknejích a Hebridách? Když jsem je navštívil tak nikde o Slovanech ani písmenka. Jirka

      Vymazat
    7. PRO BEDŘICHA
      Je to ještě složitější a komplexnější. Důvody nejsou pouze genetické, ale i spirituální a duchovní, tedy nejen na hmotné, ale i na nehmotné úrovni.

      Četl jsem na toto téma řadu literatury a pokusím se to nějak stručně shrnout. Předpokládám, že čtenáři jsou alespoň částečně obeznámeni s pojmem inkarnace (vtělování duší), že mají alespoň částečné povědomí o vyspělých humanoidních civilizacích na planetě Zemi i ve Vesmíru, konkrétně reptiloidního (plazího) typu.

      Pokud ne, napřed si o tom prosím něco přečtěte (na internetu je toho celkem spousta, ale "globální správci" to hodně mažou). Nebudu tyto věci vysvětlovat, protože to dalece přesahuje rámec mého komentáře (i tak to ale bude hodně dlouhé). Budu vycházet z informací od Ivo Wiesnera, Georgije A. Sidorova, Miroslava Zelenky, Jana Betka, částečně Nikolaje V. Levašova a "insiderů" z tajných kosmických programů.

      Hned na začátek je nutno připomenout slova z jedné anekdoty od Jana Wericha: "VŠECHNO JE JINAK!" (nepochybuji o tom, že čtenáři tohoto blogu na to už dávno přišli sami)

      Všichni si ze školy pamatujeme, že tuto planetu kdysi obývali divocí plazi "dinosauři". Jenže kromě těchto divokých plazů tu existovali i vyspělí, inteligentní, humanoidní plazi "reptiloidi". Měli tu svou vlastní civilizaci a kulturu, které fungovaly obdobně jako u nás lidí.

      Jednou, ale přišla katastrofa, kdy do Země narazilo malé těleso (nebo planetka či asteroid) o průměru cca 10 km. Odhaduje se, že těleso dopadlo na Zemi silou asi 5 miliard Car-bomb (nejsilnější atomová bomba v dějinách) a způsobilo tak zánik asi 85% veškerého života. A bylo po idylce. Většina Země se proměnila v neobyvatelnou pustinu. Velká část reptiloidů a dinosaurů zahynula, ti zbylí se z planety evakuovali nebo se přestěhovali pod zemský povrch.

      Vymazat
    8. Uplynul nějaký čas a do sluneční soustavy dorazily vlny osídlení humanoidních savců - lidí. A ano, právě jsem načmáral na Darwinovu teorii cimrmanovskou poznámku "pavědecké - Loudovi na zátop!"
      Prakticky všechny lidské rasy přišly na Zemi z jiných hvězdných soustav (Orion, Sirius, Altair ...) mezi nimi i Praslované, naši předkové, kteří přišli na Zemi ze soustavy Vega, v souhvězdí Lyry. Jednotlivé rasy následně pracovali na zvelebení planety Země, tím že si přivezli flóru a faunu, ze svých domovských planet a soustav (mezi severoamerickými indiány existují příběhy, že zvířata jako medvědi a orli byli "přineseni z hvězd").
      Praslované mají v průběhu historie a napříč kulturami mnoho jmen: Árijci, Bílá rasa, Indoevropané, Asové atd. Protože první dvě pojmenování byla znesvěcena německými nacisty, další dvě mi přijdou nepřesná a v ruské publicitě se mluví se o nich píše jako o Rusech (což je mi proti srsti úplně, protože je to omezující), budu používat výraz Praslované.

      Údajně existuje legenda, že Praslované, přiletěli na Zemi ve vesmírných lodích, které se jmenovali "Labut". Tyto vesmírné koráby byly prý vizuálně velmi podobné se sovětskými/ruskými bombardéry Tupolev Tu-160, kterým se dodnes říká "bílé labutě" a taktéž jejich kamufláž je bílá.
      (Opravdu si nejsem jist jestli se v tomto případě nejedná o drb, ale nic nemění na tom, že je to zajímavé)
      Osídleny byli i další planety sluneční soustavy, jmenovitě Mars a Maldek.
      V té době však došlo k návratu reptiloidů do sluneční soustavy a vůbec se jim nelíbilo, že jim "jejich" planetu zabrali nějací teplokrevní kolonizátoři a už vůbec se jim nelíbilo, že na ní vytvořili pro reptiloidy nepříjemný ekosystém.

      A tak došlo k hvězdným válkám, ke skutečným hvězdným válkám. Při nich byla kompletně zničena planeta Maldek, které se nacházela mezi planetou Mars a planetou Jupiter. Jediné, co po ní zůstalo je onen "Hlavní pás".
      (na tyto události se odkazuje v mytologii mnoha starých civilizací i přírodních národů a dokonce existuje reliéf ve staroegyptském chrámu, jenž zobrazuje vesmírné boje kosmických plavidel, ale už si nepamatuji, kde se nachází. Jen vím, že egyptologové z počátku vysvětlovali, že ten reliéf je "fantazie starých Egypťanů", později to tam zavřeli, dnes už tam veřejnost nemá přístup a úřady popírají, že by tam cokoliv bylo)

      Obě strany byly válkou nakonec vyčerpány a tak došlo k uzavření příměří a dohodě, že lidstvo zůstane na planetě Zemi (protože planetu víceméně ovládalo) a bude mu umožněn samostatný vývoj. Součástí příměří bylo také označení sluneční soustavy za demilitarizované, neutrální území. Reptiloidi příměří uznali a stáhli se, ale nároku na planetu Zemi se nezřekli.

      Mezitím na Zemi lidské rasy prosperovaly včetně Praslovanů. Praslované se postupně ze svého hyperborejského domova na severním pólu (tehdy tam byl kontinent s teplým klimatem) rozšířili na Sibiř a odsuď expandovali do Evropy a Ázie. Střetli se při tom s jinými lidskými civilizacemi, které buď porazili a zničili (v Indii) či asimilovali (v Evropě) nebo přestavěli (v Číně). Všimněte si prosím, že celý tento vzorec, je nápadně podobný ruské/sovětské vojenské strategii v průběhu dějin. Zajímavostí jsou Baskové, národ na pyrenejském poloostrově, jehož jazyk není podobný žádnému na planetě. Baskové jsou totiž poslední z původních evropských národů a nebyli Praslovany zcela asimilováni (byli však silně ovlivněni).

      Vymazat
    9. A TEĎ SE DOSTÁVÁM K TOMU PROČ TO CELÉ PÍŠI.
      Reptiloidi porušili dohodu a podle starého přísloví "vyhodíš-li ho dveřmi, vrátí se ti oknem" se rozhodli, že když planetu nemůžou převzít přímo, zkusí to nepřímo přes prostředníky. A těch napříč dějinami bylo. Atlanťany počínaje, Egypťany pokračuje, Anglosasy konče. Za tu dobu se Praslované rozštěpili do mnoha větví, ale Slované (především Rusové) si z původních Praslovanů dokázali nejvíce uchovat. Reptiloidi už kolikrát měli planetu skoro získanou, už tolikrát skoro uspěli, a těsně před vrcholem vždy selhali. Slované vždy nepřátele odrazili, všechno překazili a muselo se začít od znova. Slované po celá tisíciletí bránili tomu, aby reptiloidi ovládli planetu Zemi, vždy přežili pokusy o svoje vyhlazení a to jak pokusy fyzické tak mentální. Reptiloidi se na nás proto dívají jako na odolný "hmyz", který neustále kazí jejich dlouhodobé plány a je nemožné jej "deratizovat". Za to nás k smrti nenávidí! Při svých snahách o naši likvidaci na nás nasadili vše, nejprve si vyšlechtili Atlanťany, které zkazili vytvořením náboženství i praktikováním černé magie a následně je vstrkali do války s tehdejší praslovanskou Hyperboreou.
      Opět si všimněte jaký je ten vzorec stále stejný: vždy vyšlechtit nějaký národ nebo skupinu loveckých psů, vštípit jim patologickou nenávist ke všemu slovanskému a přinutit je toužit jen po zabíjení a ničení "primitivních, barbarských, krvežíznivých, necivilizovaných, zaostalých, divokých, bolševických, vodkou opilých Moskalů".
      PROTO TA NENÁVIST, PROTO TA DÉMONIZACE, PROTO TA PERMANENTNÍ ŠIKANA, PROTO TA SNAHA O GENOCIDU, PROTO TA SNAHA VYMAZAT SLOVANY Z DĚJIN!!!
      A těch anti-slovanů napříč dějinami bylo: Atlanťané, Kitajci, Egypťané, Peršané, Makedonci, Frankové, Křižáci, Chazaři, Tatři, Poláci, Švédové, Turci, Holanďané, Francouzi, Britové, Japonci, Němci, teď Ukrajinci a kdo to bude příště?

      Obvzláště vyšlechtěným plemenem se stali Anglosasové a to jak geneticky (reptiloidi do nich vložili velkou část své DNA), tak jazykově - angličtinou. Angličtina je uměle vytvořený jazyk, který vznikl spojením francouzštiny a němčiny (latina posloužila jako základní kostra) v době Williama Shakespeara, do té doby se v Anglii hovořilo dvěma jazyky - šlechta mluvila normanskou francouzštinou a prostý lid skandinávským dialektem němčiny. Proto je Shakespeare tolik obdivovaný a propagovaný (i když jeho dílo je výsledkem kolektivní práce mnoha anonymních autorů).

      Vymazat
    10. Druhá světová válka byla předposlední křížovou výpravou proti Slovanstvu, jenž měla vše slovanské definitivně vymazat z dějin. Jenže vyskytli se dvě chyby
      1) začali příliš brzy, bez dostatečné přípravy (nemohli se dočkat a tak to uspěchali)
      2) v čele tehdejší SSSR stál Stalin se skupinou několika silných a vyspělých duší (jejich hlavním dějiným úkolem bylo oné genocidě zabránit)

      Esotericky zaměření badatelé píší, že mnoho reptiloidních duší se inkarnovalo do čelních představitelů nacistického Německa, nacistického Japonska a Tibetu. Stejně tak se inkarnovali do určitých osobností v tehdejším Československu a SSSR, kde následně působili jako pátá kolona. Proto si Němci tolik rozuměli s Japonci a Tibeťany. U nás Emanuelové Moravcové či K.H. Frankové, v Rusku Pjotrové Krasnovové atd. Spojovala je nenávist ke všemu slovanskému a praslovanskému zakořeněna nejen geneticky, ale i vštípená od reptiloidů.

      Po celou tu dobu sloužil mezi reptiloidním vrcholkem pyramidy a spodním nástrojem jako prostředník těsně pod vrcholkem ... můžete třikrát hádat ...
      ano správně

      !!!GLOBÁLNÍ PREDIKTOR!!!

      Ten v dobách pozdní Atlantidy získal od reptiloidů ony znalosti, které dodnes uplatňuje při řízení procesů na planetě Zemi. Po zániku Atlantidy se přesunuli do Egypta, kde se stali oněmi 22 hierofanty a dál to známe.
      Po vítězství nad Slovany se měli stát oficiálními správci planety jménem reptiloidů. Jenže naštěstí pro nás se GP nechce s nějakými ještěry dělit o moc. Uvědomují si, že v případě vítězství po "determinaci" Slovanů by došlo i na ně a hráli by pouze druhé housle. A to jim jejich ješitnost (a především závislost na moci) nedovoluje skousnout. A tak i když se aktivně za tisíciletí pokoušeli Slovany zničit, vždy to zároveň trošku flinkali, a v kritických situacích Slovanům mírně pomohli, aby reptíci neuspěli. Aby to však nevyznělo, že se GP zastávám, chtějí si stále držet moc nad lidstvem a planetou Zemí, neboť moc je droga na které jsou závislí jako feťák na pervitinu. Ačkoliv si uvědomují, že NWO už nemůžou zavést (a pokud se jim ho podaří zavést nebude to mít dlouhou životnost), protože kvalita časoprostoru ve sluneční soustavě se mění. A tak GP podniká kroky, aby mohli alespoň v klidu dožít a pak odejít na druhý břeh. Proto se děje to co se děje, ale to už je jiné téma.

      Uff, to bylo vyčerpávající. Omlouvám se, že je to tak dlouhé, ale opravdu jsem se to snažil maximálně zestručnit a zjednodušit, abych nevynechal to podstatné. Děkuji pokud jste dočetli až sem, budu rád pokud jsem vám pomohl rozšířit obzory. Napsal jsem to jako nadstavbu nad KSB protože, mě v určitých chvílích rozčilovala určitá očividnost některých věcí, ale její autoři zůstali v těch směrech přízemními.
      Zdeněk

      Vymazat
    11. "Pro pana Bedřicha: ta teorie (nebo spíše pouhá hypotéza) o Slovanech na britských ostrovech je dosti divoká a nenašel jsem o tom nikde ni zmínky... byla by nějaká důvěryhodná reference?" co třeba LONDON je rusky. LON je rusky LŮNO a DON je řeka tzn. ústí řeky patrně delta. a podle mapy to tak je

      Vymazat
  5. a kde by ich zobrali, tych 300k? uz teraz maju malo a este potrebuju udernu silu na na cinu. matesky

    OdpovědětVymazat
  6. ,, Kde je vezmou 300tisic"? V tv, pred par dny, ,,pro posileni vychodni hranice ,bude povolano 800 000 !!! vojaku cz a ! Španělska. Žeby v tv se spletli o jednu nulu ,nebo nadhodnotili armadu?

    OdpovědětVymazat
  7. Rusove nici zapadni zbrane 200 krat lacinejsimi Lancety. Do Leopardu si uz Ukrosi nechteji sedat, protoze je Rusove prednostne nici vzhledem k premii 1 milion Rublu za zniceny kus, kterou jim vyplaceji.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů