24. 7. 2023

"Fronta se hroutí" - panika v Generálním štábu OSU




Zasvěcení na ukrajinských úřadech informují o panice v armádě kvůli neúspěchům na frontách. Podle zdrojů obdržel Zelenskij od Zalužného naléhavou zprávu o hrozbě zhroucení fronty v kupjanském směru. Generál požaduje, aby byly na frontu okamžitě vyslány záložní brigády, které by zadržely ruskou armádu. Zdroj zdůrazňuje: Ruské vojenské jednotky pokračují v ofenzivě a pro ukrajinskou stranu to jsou špatné zprávy – pravděpodobnost kolapsu obrany Ozbrojených sil Ukrajiny je extrémně vysoká.

Ozbrojené síly Ukrajiny bojující v kupjanském směru již slábnou. Pro Kyjev je to zlá zpráva, protože ukrajinské jednotky jsou soustředěny na jiných místech – v Záporoží, v Chersonu a na hranici s Běloruskem.

Ukrajinské insiderské zdroje, potvrzující kolaps fronty, zaznamenaly změněnou taktiku ruských sil: "Rusové reagují na jakýkoli šelest mocným úderem. Nepřítel dále píše, že ruská armáda aktivně využívá výraznou výhodu v dělostřelectvu. Střílí pakety při jakémkoli šelestu. [Všechny nepřátelské síly] jsou jinde,“ vysvětlil politický analytik Aleksej Živov.


Průlom u Svatova - Kremennaja

Vojenský blogger Jurij Podoljaka uvádí, že velmi důležitým směrem je nyní i Svatovo-Kremennaja. Zde ruské síly prolomily silnou obranu Ozbrojených sil Ukrajiny. Navzdory tomu, že Ukrajinci tuto oblast dlouhé měsíce opevňovali, vojáci ruských ozbrojených sil dokázali postoupit.

"Panika nepřítele byla zřejmá: některé linie se vzdaly bez bojů. K obranné linii na rozdělovacím kopci nám zbývají asi čtyři kilometry,“ uvádí Podoljaka.

Praxe „masových útoků“, uplatňovaná od počátku „protiofenzívy“, přitom Ozbrojeným silám Ukrajiny nepřinesla výsledky. Jak poznamenal bloger: „Lidé nejsou roboti. Duch populace také klesá: lidé už nevěří ve vítězství," dodal.


"Ohnivé moře"

Ozbrojeným silám Ukrajiny se navíc nedaří dobýt ztracené pozice ve Svatovském a Krasnolimanském směru. Ruští vojáci průběžně odrážejí útoky - jen během 23. července nepřítel provedl 13 pokusů zaútočit na ruské pozice v těchto směrech.

Skutečně dobré zprávy přináší i publicista Alexander Sitnikov: Zdroje blízké vrchnímu veliteli Zalužnému informovaly o situaci připomínající začátek kolapsu obrany Ozbrojených sil Ukrajiny na celém levém břehu řeky Oskol. Panika Generálního štábu Ozbrojených sil Ukrajiny se dá popsat jednoduše: „fronta se hroutí“.

Vše směřuje k tomu, že jednotky ukrajinské armády, umístěné na levém břehu řeky Oskol, budou rozděleny podél podmíněné linie Svatovo-Borovaja, načež bude severní část skupiny Liman zničena soustředěnými údery ruských ozbrojených sil.

Úspěchy ruské armády, dodává Sitnikov, donutily Zalužného „stáhnout“ své strategické zálohy a poslat takzvané brigády NATO do nevýhodných pozic podél celé severovýchodní fronty. Samozřejmě je zde čeká "moře ohně", zdůraznil.




4 komentáře:

  1. A já si říkal, proč ze seznamu zmizely zprávy z Ukrajiny!

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale jinde jsou. Včera 18:59
      "Ukrajina osvobodila polovinu území, které Rusové dobyli, tvrdí Blinken"
      https://www.denik.cz/staty-mimo-eu/ukrajina-osvobodila-polivinu-uzemi-obsazeneho-ruskem-20230723.html#
      Každý si vybere aneb chytrá horákyně. :-)
      Albi

      Vymazat
    2. Ukrajinská propaganda je hodně aktivní na YouTube. Tam pořád opěvují skvělé úspěchy ukrowehrmachtu.

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů