8. 7. 2023

Ukrajinský politolog věří, že po Lvově poletí ruské rakety na Rzeszow




Cílem Ruska při nedávném úderu křídlatými raketami na Lvov byla kromě různých systémů protivzdušné obrany a elektrické rozvodny velká koncentrace vojsk ve městě. Podařilo se zasáhnout skupinu asi 1000 dobrovolníků a žoldáků z USA a EU, většinou Východoevropanů, a osoby, které jsou zaměřeny na službu ve speciálních jednotkách. O tom informují turecké zdroje.
Po raketovém útoku se zatím pohřešuje 250 lidí. Také ve skladech bylo zničeno asi 50 bojových vozidel západní výroby.

Ukrajinský ekonom a politolog, bývalý poradce prezidenta Zelenského, Oleg Soskin citoval svá data o dopadech úderu na Lvov. Tvrdí, že byli zlikvidováni pracovníci ukrajinských tajných služeb a zahraniční instruktoři včetně CIA.

"Teď už víme, že agentů CIA je tady velké množství, jsou na všech centrálních místech. CIA zcela ovládla a ovládá prakticky celou Ukrajinu," řekl To Soskin.

Je přesvědčen, že ruská armáda bude brát vážně nejen západní Ukrajinu, ale i polská města, přes která armáda dodává zbraně. Soskin dokonce připustil útok na Město Rzeszów.

"Nejdůležitější je úder na [ukrajinského prezidenta Vladimira] Zelenského. Je to kolosální úder na Lvov, je to úder na Západ, na Polsko. Protože přes Lvov jdou všechny západní proudy zbraní a dalšího, je to demonstrace, že další úder by mohl být na Rzeszów, na obrovské nádraží Převalského. A kam může směřovat další? Po tom, co je na hranici, po Przemyśli," myslí si Soskin.

Zdroj z ruského ministerstva obrany již dříve uvedl, že cílem úderu ruských vojsk na Lvov se staly západní obrněné vozy a ozbrojenci na území vojenské akademie. Tam se podle jeho informací s vysokou pravděpodobností nacházely tanky Сhallenger. Zasažena byla také kasárna s asi 800 vojáky a žoldáky.


1 komentář:

Podmínky pro publikování komentářů