5. 10. 2022

Světelné sloupy nad ruskými městy


Neobvyklé světelné sloupy na obloze byly spatřeny v Bělgorodu a řadě dalších ruských měst. Na síti kolují nejexotičtější verze od laseru až po světlomet protivzdušné obrany jako za Velké vlastenecké války. V řadě publikací se píše, že laserové komplexy Peresvet, které "pracují" na orbitálním uskupení NATO, byly konečně uvedeny do provozu. A někteří žertují, že se otevřely miny se strategickými jadernými zbraněmi a na oblohu dopadají reflektory soudného dne.
Odborníci se však domnívají, že jde o přírodní jev způsobený lomem světla v ledových krystalcích vznikajících v atmosféře.



Obyvatelé Belgorodu na sociálních sítích informovali o světelných sloupech na obloze nad městem. Záběry pořízené očitými svědky ukazují, že sloupy pronikají oblohou, jako by to byly paprsky silných reflektorů. Podle místních obyvatel jsou vidět z různých částí města.
Mnozí svědci brali neobvyklý jev jako vtip a spekulovali, že paprsky mohou být "projevem Sauronova oka", "voláním Batmana", "portálem do jiného světa", "ukazováním božího prstu", "UFO" nebo "komplementací lidstva". Realisté mezi místními obyvateli poukazují na to, že takové světlo mohou vyzařovat skleníky.
Již dříve se na internetu objevilo video vzácného přírodního úkazu - "vroucího moře" v sachalinském přístavním městě Korsakov. Podle úhlů záběru lze soudit, že video bylo natočeno dronem letícím mezi věžemi. Přitom zvednutá mlha doslova pokryla celou oblast moře i přístavu. Tento přírodní jev byl přisuzován změně teploty.
Předtím mohli obyvatelé čínského města Hailar v provincii Vnitřní Mongolsko spatřit světelný sloup ve tvaru trojzubce. Tento efekt vzniká odrazem světla od drobných ledových krystalků v atmosféře nebo lomem světla ve vysokohorských mracích, pokud toto světlo pochází ze Slunce.



Očití svědci hlásili podivnou záři v Bělgorodě. Paprsek žlutého světla se vznesl vysoko k obloze. Okamžitě se objevily spekulace, že Rusko používá nejnovější laserový systém Peresvet. Tento systém je schopen sestřelovat rakety a družice na oběžné dráze. Podle jiné verze se někdo domníval, že se jedná o výkonný protivzdušný projektor. Nejpravdivější verze je, že záře je způsobena silnými zdroji v belgorodských skleníkových komplexech.


Již dříve byly podivné světelné sloupy spatřeny v Bělgorodě. Odborníci z různě vysokých pohovek začali hádat, co to bylo. Zpočátku existovaly verze od laserových zbraní až po jakési světelné jevy ve skleníkových komplexech, které se nacházejí v blízkosti města. Po nějaké době byly podobné světelné sloupy pozorovány i v dalších ruských městech, vzdálených od Ukriany, takže verze se systémy protivzdušné obrany jsou odmítány. Některé mluvící hlavy se domnívají, že je to "Peresvet". Co si myslíte vy?


zaslal: lkr

Murmansk

8 komentářů:

  1. Jelikož se tyto jevy vyskytly nad více ruskými městy, lze dovodit, že všude nemají skleníky se silnými reflektory. Špičkové vojenské technologie jsou testovány vždy, když se uvažuje o jejich použití. A RF disponuje takovými technologiemi, jako nikdo jiný na této planetě. Má totiž jisté pověření...

    OdpovědětVymazat
  2. No teda, to bych musel vědět o trošičku víc. První foto připomíná svým způsobem duhu, takže s vodními parami by to mohlo mít cosi společného jako duha. Druhý snímek je "studeného světla". Sázel bych na podobnost s polární září a "čehosi navíc", možná magnetické pole plus "tepelné inverze u sebe".
    Tento nebo tyto sloupy však nejsou žádnou unikátností Ruska, zde je např. v Argentině:http://www.kudatotam.ru/pages/5598-svetovoy-stolb.html

    A zde je vše lépe vidět: https://pronedra.ru/zhiteli-belgoroda-uvideli-neobychnyj-svetovoj-stolb-nad-gorodom-663110.html
    Když se podíváte na fotografii v odkazu, je dobře vidět, že vychází nejméně na 98% z pouličních lamp. Ta fotografie je velmi pěkná.
    Zde je možné se podívat na optické klamy v přírodě:https://klikabol.com/2015/11/25-opticheskih-illyuziy-prirody-kotorye-porazyat-vashe-voobrazhenie.html
    Zde jsou další fotografie sloupů: https://klikabol.com/2015/11/25-opticheskih-illyuziy-prirody-kotorye-porazyat-vashe-voobrazhenie.html

    Pokud soudit teď, pak je to jev, který nejspíše vzniká podle fotek pouze nad světelnými zdroji, čili v obydlených oblastech, kde se může celkem snadno vytvořit podmínka pro takový optický klam. Aby se dalo soudit více, bylo by nutno znát podmínky počasí, tepelné změny, vlhkost ovzduší atd. Všechny fotky jsou v noci či podvečer. Což zase ukazuje na možnou souvislost se slunečním, či měsíčním světlem při západu. Nejspíše to nebude tak jednoduché, jako je vysvětlení v ruské verzi wiki, a bude to nejspíše "souhra" několika přírodních jevů spolu se zdrojem světla. Škoda, že se mi nepodařilo najít video s tímto jevem, které by se mi spustilo na mém PC a neustále se nenahrávalo. A hurá, jo.
    https://www.youtube.com/watch?v=slLNrH6Qbx8
    Mimochodem v komentářích u tohoto videa je typická proměna lidstva:
    Завораживающее зрелище! Посмотрела на одном дыхании!
    Fascinující podívaná! Shlédla jedním dechem!
    Chápete to? Dříve by se říkalo, přečetla jsem jedním dechem knihu ... jo tak změnily svět "moderní technologie.
    Mně by se ale nejvíce líbilo, kdyby to bylo od mimozemšťanů, kteří přiletěli na návštěvu k večeři a toto jsou stopy teleportačního výtahu. :)
    Bedřich

    OdpovědětVymazat
  3. Optická iluze, kdy se ve zmrzlých krystalcích mlhy mezi pozorovatelem a zdrojem odráží bod barevného zdroje a vytváří iluzi barevného sloupu nad zdrojem v jeho barvě:-)
    Takových světelných iluzí je hodně... Třeba tady jsou popsány skoro všechny, vč. i několikero sw simulátorů ke stažení.
    https://atoptics.co.uk/halo/lpil.htm
    nenimito

    OdpovědětVymazat
  4. Najpravdepodobnejšie vysvetlenie je nejaká grupa na VK, kde sa típci proste dohodli že budú v rovnakom čase svietiť baterkami na mraky. Teória s pouličným/skleníkovým osvetlením a zmrznutými kryštalmi je blud, v takom prípade by totiž vznikol halo-efekt, resp. efekt svetelnej gule. Svetlá v meste nikdy nesvietia úzkym kužeľom rovno k oblohe, ale práve opačne, čiže nadol. Dokonca aj podsvietenie historických budov svieti len šikmo nahor, nikdy nie kolmo nahor. Toto je úzky kužeľ svetlometu zamierený kolmo nahor a jeho viditeľnosť zboku môže byť spôsobená buď tými ľadovými kryštálmi, alebo mikrokvapôčkami vody (hmla, opar, oblačnosť), či časticami dymu alebo mestským smogom.

    s0lar

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus třeba tohle, třeba to bude lepší k pochopení téhle optické iluze:-)
      https://www.google.com/search?q=light+pillars&source=lnms&tbm=isch
      A pokud ne, tak už nevím, jak lépe vysvětlit k pochopení:-D
      To není prostě žádný reflektor na nebe. Je to zdroj na zemi, co svítí směrem na zem, ale opticky se odráží od zmrzlých krystalek mezi zdrojem a pozorovatelem, a vytváří optický klam, jakože to je "sloup nad zdrojem", ačkoliv tam nahoru nic nesvítí. Jen "vzdušný" odraz od zdroje na zemi. Taková "zmrzlá fata morgana".
      nenimito

      Vymazat
  5. Z mého úhlu pohledu je jedno, zda šlo o mimozemskou technologii, photoshop nebo rozklad světla odraženého od Jupiteru procházejícím unikajícím plynem z meteorologického balónu.
    Něco mi říká, že by bylo zajímavější (a asi i užitečnější) se zajímat více o věci, co jsou oku záměrně skryty, než o ty, jež se dávají (účelově) na odiv celému člověčenstvu. A to nemluvím o věcech nadpozemských :-)

    OdpovědětVymazat
  6. O ty kráso....skleníky 😂😂😂 nebo sražené krystaly vody dle odborníků. 😂😂😂 nevím co to je, ale tahto jsou nad námi rozesety různé satelity

    OdpovědětVymazat
  7. https://www.infovojna.bz/article/ukrajinske-jednotky-hlasia-katastrofalne-vypadky-starlinku-ktore-stazuju-dobyt-spat-uzemia-anektovane-ruskom-majitel-spolocnosti-spacex-americky-miliardar-elon-musk-ponukol-zaciatkom-tyzdna-kyjevu-mierovy-plan-ktory-sa-zlocineckemu-banderovskemu-rezi
    Zde odpověď na “záhadu světelných sloupů.
    Dále jmenování nového generála Zvláštní operace, velitel leteckých a vesmírných sil, myslím že je to jasnější.
    Dnešní války jsou o satelitech, tě h vesmírných

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů