7. 7. 2022

Z brífingu MO RF k výsledkům analýzy dokumentů souvisejících s vojensko-biologickou činností USA na území Ukrajiny



Níže je jeho text:

Během speciální vojenské operace byla dána k dispozici závěrečná zpráva o činnosti DTRA (Threat Reduction Office, součást Pentagonu) za období 2005 až 2016. Dokument obsahuje informace o hodnocení účinnosti zdravotnických systémů, veterinární medicíny a biologické bezpečnosti, které připravila skupina amerických expertů v roce 2016.
Zpráva je koncepčním dokumentem pro další plánování vojensko-biologických aktivit Pentagonu na Ukrajině a obsahuje závěry k realizaci hlavních směrů programu.


Navzdory více než desetileté spolupráci v oblasti údajně „… snižování biologických hrozeb…“, poznamenávají odborníci: „… V zemi neexistuje žádná legislativa týkající se kontroly vysoce nebezpečných patogenů, existují značné mezery v biologické bezpečnosti… současný stav zdrojů znemožňuje laboratořím účinně reagovat na mimořádné události v oblasti veřejného zdraví…“ konec citátu.
Dokumenty zdůrazňují, že „... za posledních pět let Ukrajina neprokázala pokrok v provádění mezinárodních zdravotnických předpisů Světové zdravotnické organizace“.
Zvláštní pozornost je ve zprávě věnována nedodržování požadavků biologické bezpečnosti při práci a skladování sbírek mikroorganismů. Uvádí se: "... že většina zařízení je charakterizována četnými hrubými porušeními, jako jsou neuzamykací systémy oplocení, nezamřížovaná okna, rozbité nebo neaktivní systémy kontroly přístupu patogenů, nedostatek poplašných systémů..." Na základě výsledků odborného posouzení se dochází k závěru, že na Ukrajině neexistuje systém ochrany nebezpečných patogenů.
Zároveň je kladně hodnocena činnost Úřadu pro snižování hrozeb ministerstva obrany USA: organizaci se podařilo převézt národní sbírku mikroorganismů do Spojených států, organizovat práce na hodnocení biologické situace a realizovat projekty na studium zvláště nebezpečných mikroorganismů a ekonomicky významné infekce, které mohou způsobit zhoršení (změnu) epidemiologické situace.
Zpráva dokládá účelnost pokračovat v práci v zájmu Pentagonu, jejíž náklady od roku 2005 přesáhly 250 milionů dolarů. Příloha dokumentu obsahuje nejednoznačné komentáře týkající se sponzorů a vykonavatelů Programu snižování biohrozeb na Ukrajině, které nemají nic společného s otázkami biologické bezpečnosti. Zejména je zmíněna Sorosova nadace s poznámkou "...přispěla k rozvoji otevřené a demokratické společnosti..."
To opět potvrzuje, že oficiální aktivity Pentagonu na Ukrajině jsou jen zástěrkou pro nelegální vojenský biologický výzkum.

Opakovaně jsme zmiňovali roli představitelů Demokratické strany USA při financování vojenských biologických aktivit na území Ukrajiny a zprostředkovatelských organizací, které byly k tomuto účelu využity.
Rád bych se podrobněji věnoval jednomu z klíčových dodavatelů Pentagonu, který získal prostředky z investičního fondu Huntera Bidena, Metabiotě.
Z dostupných materiálů vyplývá, že tato společnost byla pouze zástěrkou pro řešení z hlediska mezinárodního práva pochybných úkolů a je využívána americkou politickou elitou k provádění netransparentních finančních aktivit v různých oblastech světa.
Abychom uvedli konkrétní příklad, Metabiota se podílela na reakci na epidemii eboly v západní Africe. Činnost zaměstnanců společnosti vyvolala u Světové zdravotnické organizace otázky ohledně jejich dodržování požadavků biologické bezpečnosti. Zde je zpráva mezinárodní skupiny expertů „Viral Hemorrhagic Fever Consortium“, která se v roce 2015 podílela na boji proti viru Ebola v Sierra Leone.
Zaměstnanci Metabioty podle dokumentu nedodržovali pravidla manipulace při jednání s pacienty a zatajili skutečnosti o zapojení zaměstnanců Pentagonu, kteří tuto společnost využívali jako zástěrku.
Hlavním cílem této aktivity byla izolace vysoce virulentních variant viru od nemocných a mrtvých a také export kmenů do USA.
Philippe Barbosa, koordinátor Světové zdravotnické organizace pro ebolu, si uvědomil zjevnou nekonzistenci činností společnosti Metabiota s cíli boje proti šíření choroby, a proto doporučil odvolání zaměstnanců společnosti s tím, že je velmi znepokojen potenciálními riziky takové spolupráce pro pověst WHO.
Zvýšený zájem amerického vojenského dodavatele o virus ebola není náhodný: tato nemoc je pro člověka jednou z nejvíce patogenních. Během epidemie, která začala v roce 2014, onemocnělo 28 000 lidí, více než 11 000 z nich zemřelo a úmrtnost byla asi 40 %.
Během speciální vojenské operace byly získány dokumenty ukazující na plány Metabioty a Ukrajinského vědeckotechnického centra pro studium viru ebola na Ukrajině.
Před vámi je žádost americké strany o finanční prostředky na diagnostiku zvláště nebezpečných patogenů na Ukrajině, včetně viru ebola. Takové požadavky jsou součástí strategie USA spočívající ve snaze přesunout vysoce rizikovou práci s nebezpečnými patogeny do třetích zemí. Výzkum se plánoval provést na základě Mečnikovova protimorového ústavu v Oděse.
S přihlédnutím ke skutečnosti, že nemoc není endemická a navíc nebyla na území Ukrajiny nikdy zaznamenána, vyvstává přirozená otázka o potřebě takových studií a skutečných cílech jejich chování.

Již jsme poznamenali, že Ukrajina a další státy postsovětského prostoru se staly zkušebním místem biologických zbraní nejen pro Spojené státy, ale i pro jejich spojence v NATO, především Německo. Řada projektů byla realizována v zájmu ústřední zdravotnické a hygienické služby ozbrojených sil Německa.
Specialisté Bundeswehru věnovali zvláštní pozornost původci krymsko-konžské horečky. Byl proveden rozsáhlý screening vnímavosti místní populace k této infekci se zobecněním demografických, epidemiologických a klinických dat. Tento přístup umožňuje identifikovat nové regionální genotypy virů a vybrat kmeny, které způsobují latentní klinické formy.
Studium přirozených ložisek krymsko-konžské horečky probíhalo pod rouškou zdokonalování ukrajinského systému epidemiologického dozoru, na práci se podílel Ústav veterinárního lékařství v Kyjevě a Mečnikovův protimorový ústav v Oděse.
Zájem Bundeswehru o krymsko-konžskou horečku je dán tím, že úmrtnost nemoci může dosáhnout 30 % a její propuknutí vyvolává potřebu zdlouhavých a nákladných opatření pro léčbu, prevenci a speciální léčbu.
Budu citovat z pokynů pro specialisty Bundeswehru: „... věnujte zvláštní pozornost smrtelným případům infekce krymsko-konžskou horečkou, protože nám to umožní izolovat virové kmeny z mrtvých, které mají pro člověka maximální patogenitu a virulenci...“

Kromě Německa projevili o infekce přenášené klíšťaty velký zájem mikrobiologové ze Spojených států, výzkum v této oblasti financovala DTRA v rámci projektů UP-1, UP-8. Samostatný projekt pro studium klíšťat ixodidů, kteří jsou přenašeči řady zvláště nebezpečných infekcí (tularémie, západonilské horečky, krymsko-konžské horečky), realizovali specialisté z Texaské univerzity.
Odběr klíšťat byl prováděn především v jihovýchodních oblastech Ukrajiny, kde jsou přirozená ložiska infekcí typická pro území Ruské federace.
Práce se zároveň shodovaly s rychlým nárůstem výskytu klíšťové boreliózy mezi ukrajinskou populací a také s nárůstem počtu klíšťat v řadě ruských regionů sousedících s Ukrajinou.
Touto problematikou se zabývají specializovaní ruští odborníci spolu se specialisty ruského ministerstva obrany.

Již dříve jsme poukázali na význam výsledků realizace vojenských biologických projektů s kódovým označením UP pro Pentagon. Věnujte pozornost zprávě, kterou pro americkou armádu připravily společnosti Black & Veatch a Metabiota. V souladu s dokumentem byly současně s projekty UP na Ukrajině realizovány „Veterinární projekty“ s kódem TAP.
Jejich hlavním zaměřením jsou ekonomicky významné karanténní infekce, které mohou poškodit zemědělství jednotlivých států i celých regionů, např. vozhřivka, africký a klasický mor prasat, vysoce patogenní ptačí chřipka a newcastleská choroba.
Zvláštní zájem amerických vojenských biologů byl věnován africkému moru prasat – tomuto patogenu se věnují dva projekty.
Projekt TAP-3 je zaměřen na studium šíření patogenu ASF prostřednictvím volně žijících zvířat, v rámci kterého byly studovány migrační trasy divokých prasat na Ukrajině. Projekt TAP-6 rozšířil tento proces do zemí východní Evropy.
Studii populace přenašečů nebezpečných zoonotických infekcí provedli zaměstnanci Ústavu nových patogenů Floridské univerzity v oblastech Volyně, Rivne, Žitomir, Černigov na Ukrajině a také na územích sousedících s Běloruskem a Ruskem.
Pozor na zhoršující se situaci s africkým morem prasat ve státech východoevropského regionu: podle Mezinárodního úřadu pro nákazy byla od roku 2014 zaznamenána ohniska nákazy v Lotyšsku (4.021 případů), Estonsku (3.814 případů) a Litvě (4.201 případů). V Polsku bylo zjištěno více než 13.000 případů ASF a ztráty zemědělského průmyslu z tohoto onemocnění přesáhly 2,4 miliardy eur.

O používání biologických zbraní na Kubě v 70. a 80. letech jsme již mluvili. Dnes bych se rád zastavil u vojensko-biologických aktivit Spojených států během korejské války.
V březnu roku 2022 publikoval americký armádní institut pro strategická studia zprávu o americkém programu chemických a biologických zbraní během korejské války. Účelem zprávy je vybudovat možnou obrannou linii proti obvinění z nezákonné činnosti amerických biologických laboratoří na Ukrajině. V dokumentu byl učiněn pokus vyvrátit svědectví 38 amerických vojenských pilotů, kteří přiznali použití biologických zbraní v Číně a Koreji.
Podle dokumentu, v rámci přípravy na korejskou kampaň: „...americké letectvo našlo dodatečné finanční prostředky na nákup velkého množství chemické a biologické letecké munice, získalo pro ně testovací místo v Kanadě a udělalo hodně koncepční práce na jejich využití...“.
V té době Američané považovali patogeny brucelózy a ekonomicky významné infekce, včetně rzi stébla pšenice, za prioritní biologické činitele. Velení strategického letectva amerického letectva plánovalo použít dva a půl tisíce kusů takové munice: „...k úderu na sovětské obilí...“
Analýza materiálů zprávy svědčí o využití výsledků výzkumu získaných v rámci japonského vojenského biologického programu americkým velením a určité „kontinuitě“ prací, které dříve prováděl Detachment 731 pod vedení Shiro Ishii.
Zde je protokol z uzavřeného jednání zástupců CIA, ministerstva zahraničí a Pentagonu ze 7. července 1953. Dokument jasně ukazuje, že Američané se ve své obranné strategii před obviněním zaměřují na techniky manipulace veřejného mínění a agresivní protiofenzívu.
Zápis poznamenal, že úředníci nejsou ochotni skutečně vyšetřovat chemické a biologické incidenty ze strachu z publicity činností prováděných americkou Osmou armádou.
Srovnávací analýza aktivit USA během korejské války a v současnosti na území Ukrajiny tak svědčí o neměnnosti americké politiky budování vlastního vojenského biologického potenciálu a obcházení mezinárodních dohod.

Na závěr bych rád uvedl reálné údaje o zdravotním stavu ukrajinských vojáků, kteří dobrovolně složili zbraně. Na snímku jsou uvedeny informace o přítomnosti protilátek proti patogenům infekčních onemocnění bez uvedení osobních údajů.
Výsledky jsou následující: 33 % dotázaného vojenského personálu onemocnělo nebo je nemocných hepatitidou „A“, více než 4 % – horečkou s renálním syndromem, 20 % – západonilskou horečkou. Tato čísla jsou výrazně vyšší než průměr. Vzhledem ke skutečnosti, že tyto nemoci byly aktivně studovány Pentagonem v rámci ukrajinských projektů, existuje důvod se domnívat, že vojenský personál ukrajinských ozbrojených sil byl zapojen jako dobrovolníci do experimentů na posouzení tolerance nebezpečných infekčních nemocí.
Podle dostupných informací byla při ústavní léčbě vojenského personálu Ozbrojených sil Ukrajiny ve zdravotnických zařízeních zaznamenána absence terapeutického účinku se zavedením antibakteriálních léků. V jejich krvi byly zjištěny vysoké koncentrace antibiotik, včetně sulfonamidů a fluorochinolonů.
Tato skutečnost může naznačovat profylaktické použití antibiotik a výcvik personálu k plnění úkolů v podmínkách biologické kontaminace, například původce cholery, což nepřímo potvrzuje informaci ruského ministerstva obrany o plánování použití biologické látky ukrajinskými speciálními jednotkami.

Obdržené materiály budou zahrnuty do americké „vojenské biologické dokumentace“, budeme je nadále studovat a informovat vás.




2 komentáře:

  1. Jen se dokumentálně potvrzuje to, o čem se mluvilo během "pandemie". Je to otřesné, když se něco takového potvrdí. Protože jinak byla ještě aspoň naděje ...
    Poznamenám jenom heslovitě.
    1. Celé to působí dojmem, že vzhledem k zanedbávání konvenčních zbraní, má být toto nejspíše hlavní zbraní při ovládání světa.
    2. Potvrzuje se znovu a dokonce jmenovitě, kolik lidí "s tituly" je ochotno ničit všechno a všechny jen pro "třicet stříbrných". A pak máme věřit pokání takových slouhů, byť jen některých? Ovšem poté, co vykonali svou "práci" ...
    3. Celá ta "předchozí pandemie" na mne dělala podivný dojem, dokud nedošlo k očkování a projevům následků toho očkování. Hned pak mi to začalo dávat smysl. V souvislosti se Španělskou chřipkou.
    4. To nejdůležitější je, proč si nikdo z "těch zákazníků a vědců" nepoloží jednoduchou otázku. Co když proběhne jedna jediná nežádoucí mutace v tom širokém pásmu "zkoušených" nemocí a už nepůjde zastavit? Jsem stoprocentně přesvěčen, bohužel, že je možné i čistě přírodní cestou (ale podle mne jsou tu prostě přirozené bariéry, které tomu za normálních podmínek brání) vytvoření něčeho, co 100% zabije každého, podobně jako nedostatek vzduchu, nebo nedostatek vody. Proto je takové experimentování velmi nebezpečné.
    Pak také "tvůrci" zapomínají na jednoduchou věc, že neexistuje spolehlivá ochrana přede vším takovým a to ani když to udělají uměle a řízeně. Pak nepomohou žádné úkryty jakéhokoliv typu, jednoduše proto, že se musí nakonec vyjít z krytu ven ... žádné zásoby nejsou nekonečné.
    Na tom celém zaráží právě ta prodejnost "vědců", lidí kteří jsou pomalu dnes oslavováni jako tomu bylo dříve "se svědomím národa", pamatujete a víte na koho narážím? A jaký je výsledek? Nedá se na jejich produkci s malinkými výjimkami "koukat".
    Pokud se týče genetických zbraní, mám na mysli teď ty které působí jen na nositele určitého genu, pak platí rovněž to o té mutaci. Cokoliv je živého a schopného rozmnožování, podléhá mutacím, což sice zní jako pro tvorbu monster, ale je to přirozená vlastnost všech živých organismů. Bez toho nelze předávat geny následným generacím.
    Vždyť "vědci" konkrétně v této oblasti narušují svatou přísahu vůči pacientům! Jediní kdo zaslouží uznání jsou ti, co možná bojují proti těmto "novotvarům", aby ochránili aspoň co největší množství lidí.
    Bedřich

    OdpovědětVymazat
  2. Je na de vší pochybnost, že existující doku´mentace slouží k zastírání zločinů protio lidskosti a současně že je předmětem sběru důkazů o těchto zločinech. Očekávám, že bude brzy aktivován tribunál Norimberk II a neúplatní soudci pošlou zločince proti lidskosti tam, kam patří. Vojenské zákony stále platí, nikdo je nezrušil.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů