18. 7. 2022

Nezygar: plán dalších akcí Ruské federace na Ukrajině



 
Populární telegramový kanál „NEZYGAR“, který je spojen s úřady RF, napsal o bezprostředních vyhlídkách speciální vojenské operace na Ukrajině.

„O nové etapě SVO
V blízké budoucnosti budou dokončeny přípravy na maximální uspíšení speciální vojenské operace na Ukrajině. Svědčí o tom řada navenek nesourodých a nesouvisejících událostí.
Fráze prezidenta ledabyle pronesená „Ještě jsme pořádně nezačali“ (bojovat na Ukrajině) odráží jeho manažerskou a organizační logiku, potvrzenou četnými příklady za celou dobu jeho vlády.
Původní plán okamžitě dobýt Kyjev a dát kyjevskému režimu „dětský mat“ z mnoha důvodů selhal. Proto v souladu s psychologií juda začalo vyčerpávání nepřítele postupnou systematickou a komplexní přípravou – od budování ekonomické a technologické nezávislosti na nepřátelských spojenectvích až po výcvik a posilování úderných skupin – s cílem rychle a co možná nejnekrvavěji porazit Ozbrojené síly Ukrajiny, odstátnit osvobozená území a jako výsledek speciální operace nastolit neutrálně přátelský režim.
V souladu s těmito směrnicemi vláda zintenzivnila aktivity zaměřené na diverzifikaci exportně-importních dodávek, organizování paralelních dovozů při současném zvýšení investic do reálného sektoru a zablokování či omezení stahování cizí měny a exportu surovin nezbytných pro obranný průmysl. V současné době neexistuje žádná závislost na externích nákupech spotřebního zboží a potravin, kritické dovozy přicházejí přes třetí nebo čtvrté země.
Státní duma se na pátečním jednání za zavřenými dveřmi zabývala návrhy zákonů, jejichž podstatou je vytvoření právního rámce pro rozšíření pravomocí zvláštních služeb a zajištění svobody jednání v podmínkách SVO.
Armáda je na ofenzivu připravena, což nepřímo dokládá nedávná Šojguova dvoudenní cesta k liniovým jednotkám a jeho neobvykle tvrdé pokyny pro aktivní útočné operace a přidělení dalších zdrojů na povzbuzení nejúspěšnějších velitelů a personálu.
Personální změny se výrazně zaměřují na posílení obranných schopností s primárním úkolem minimalizovat závislost na výrobě bezpilotních letounů, letadel, tanků atd., a to navýšením domácích dodávek nebo uchýlením se ke skrytým nákupům ze zahraničí. Manturov v projevu ve Státní dumě hovořil o tom, že tyto procesy chápe jako „přesahující import“. Borisov po prvním setkání v Roskosmosu označil vojenskou složku vesmírných aktivit za prioritu.
Dnes Rusko, DLR a LLR ovládají asi 20 % ukrajinského území s přibližně 6 miliony obyvatel. Plánované rozšíření v blízké budoucnosti na 40 – 45 % s 12 – 15 miliony obyvatel vyžaduje okamžitou práci na komplexním přizpůsobení nových oblastí provedením administrativní a manažerské reformy v nich a začleněním hospodářství, školství, kultury a medicíny do ruského základního státního systému.
Dosud se rozpočtové výdaje a imputované závazky oligarchických korporací pro tyto účely odhadují na 700 miliard - 1 bilion rublů. Přípravy na znovusjednocení po osvobození tak rozsáhlých území jsou bezprecedentní a vyžadují pomalý vývoj souboru právních předpisů.
Dlouho se předpovídal pravděpodobný vojensko-strategický úkol nové etapy SVO - obloukem podél pobřeží Černého moře dosáhnout linie Charkov - Záporoží - Nikolajev - Oděsa k Podněsteří a zároveň oddělit levobřežní Ukrajinu a vytvoření předmostí pro další postup ve směru Dněpropetrovsk - Kyjev.
Tato konfigurace je předurčena historickým právem Ruska na tyto země a geopolitickými prioritami zadržet NATO ze strategicky výhodných opěrných bodů. Současný vojensko-ekonomický potenciál Ruska podle propočtů expertů RISI (Ruský institut pro strategická studia) umožňuje tuto operaci provést zcela nebo zčásti během 2 – 2,5 měsíce.“



1 komentář:

  1. Ehm, Rudý plukovník je neschopný otrocký vykladč symbolů, aniž tuší, proč jsou používány stejně jako proč se potkal Putin se Schwabem. A Kedmi? Ten nechápe vůbec nic. Města dobývají s obrovskými civilními obětmi a za zničení infrastruktury pouze západní parazité. Takže je sice zdrávo si Rudého plukovníka osvěžit, ale jako příklad omezeného rozvědčíka SSSR z doby úpadku marxistické západu prodejné vrchnosti SSSR. Tečka. My, vědí, víme, kdo, s kým proč a s jakým cílem a podle toho soudíme na vhodnost či nevhodnost aliančních vazeb.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů