27. 7. 2022

5 důvodů, proč dolar stále více ztrácí své pozice





Vysvětluje Vjačeslav Volodin:


1. Dolar není krytý skutečným zbožím a zdroji. Poté, co USA odstoupily od brettonwoodské dohody, dolar již nebyl navázán na zlato. Americký tiskařský lis je nespoutaný. Proto ten obrovský státní dluh USA a Bidenova rekordní inflace.


2. Dolar je používán jako nástroj politického boje. Nezákonné sankce: omezení provádění plateb, krádeže devizových rezerv – to vše nepřináší ostatním státům důvěru, že jejich peníze budou v bezpečí.


3. Geopolitické změny. Unipolární model přežil sám sebe. Ve světě existuje poptávka po multipolaritě. V důsledku toho je tu alternativa k dolaru. Důkazem toho jsou rostoucí vzájemná vypořádání v národních měnách.


4. Neochota Washingtonu přiznat své vlastní chyby a pracovat na jejich nápravě.


5. Cyklický charakter dějin. Existuje vzorec: každá světová měna má své vlastní období - asi 100 let. Portugalský real byl nahrazen španělským. Poté trvale dominovaly holandský gulden, francouzský frank, britská libra a americký dolar. Ten bude rovněž nahrazen novým. Dnes můžeme říci, že se s největší pravděpodobností nejedná o euro (které stále více ztrácí), ale o měny států se suverénními ekonomikami. Jak rychle, to je otevřená otázka, ale je zřejmé, že proces dedolarizace po celém světě byl spuštěn a nelze jej zastavit.


zdroj: 
https://politikus.info/events/145421-5-prichin-pochemu-dollar-vse-bolshe-teryaet-svoi-pozicii.html




17 komentářů:

  1. Ve skutečnosti končí celý mnohatisíciletý globální finanční a sociální systém. Ten nový se zrodil z poznání, že starý je vadný a slouží pouze několika málo elitářům a jejich suitě. Současné kroky k využití národních měn v mezinárodním obchodě je začátek vedoucí k využití kvantového finančního systému (QFS) na bázi vysoce pokročilých kvantových technologií. K tomu všemu se mění vědomí lidí za účasti dalších vysoce pokročilých technologií směrem ke galaktickému myšlení a lidské psychice. Mnozí z nás již po cestě ke Zlatému věku lidstva již kráčíme a zveme ostatní - pojďme společně ke Světlu a bezelitní, bezparazitní a plně soběstačné globální společnosti jednotlivých národů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jedna z ciest akým sa ľudstvo vydať môže, avšak tvrdenie akým to uvádzate je prinajmenšom naivné. Okrem toho práve tento smer je cestou do ešte hlbšieho pekla, čo sa však v očiach dnešných uvedomelcov a duchovných znalcov javí presne opačne, až príliš pozitívne. Človek nepotrebuje výdobytky techniky a ani iných technokratických smerov. A už vôbec nie sme schpní a ani pripravení vstúpiť do vesmírneho priestoru.. na to má ľudstvo ešte kopu času.

      Vymazat
    2. Otázka je jenom jedna. Co, sakra, je pravda ze všech informací, co kolem nás jsou. Nejsem naivní, abych si myslel, že jde dneska jen tak o blaho lidstva a navíc jako celku.
      To nejhorší je, že nás zaplavili daty a my, přestože máme teda k dispozici nejvíce informací za celou historii, kterou známe, nedokážeme najít perly, jistoty a odlišit, vysypat informační popel. Celkem nedávno jsem mluvil s jedním člověkem, který má dost znalostí i zkušeností a on mi řekl "otřesnou" pravdu, jak ji vidí on. Řekl, že k tomu, aby člověk mohl chápat celkové souvislosti, potřebuje v podstatě tak středoškolské znalosti, ovšem dobře osvojené, znalost několika řečí a hlavně chuť hledat. Jeho názorem je, že vysokoškolské vzdělávání "jen" vytváří odborníka, ale z daného základu a mělo by ho učit samostatnosti a chápání souvislostí. A to, že je ta největší bída, protože podle něj to se dnes neděje. A výjimky potvrzují pravidlo, protože když se prý "kopne" hlouběji, zjistí se, že tyto výjimky se vzdělávají samy po dlouhou dobu, a vlastně od dětství. Především čtou dobré knihy. A mají dar "fantazie", jak řekl, to je "rozpohybovaná" představa. Představa je to co se děje, ale fantazie je to, co tu představu aplikuje - v duchu - do pohybu, do jiných podmínek, umožní si představit následky změn.
      Ano, je jisté, že současná měnový systém je přežilý v té podobě jaké je. Výměnný prostředek tedy nejspíše zůstane, ale změnit by se mělo něco jiného. Hlavní bídou systému je to, že umožňuje parazitovat těm, kteří nic nevytváří a nedělají, jen shrabují zisky.
      Bedřich

      Vymazat
    3. Buffer

      Co je ve skutečnosti QFS, vysvětluje tento článek. https://aeronet.news/csrq-sm-globaliste-chystaji-desivy-financni-reset-a-kazdy-clovek-bude-mit-urcenu-kvalitu-bezne-socialni-role-v-okamziku-kdy-dojde-k-prechodu-ze-systemu-swift-na-kryptograficky-blockchain/

      Naletěl jste na prognózy světlých zítřků žlutomodrého webu, stejně jak houfy ostatních důvěřivců.

      MUDrland Wenca

      Vymazat
    4. Bedřichu, páči sa mi, keď Človek rozmýšľa sám za seba a svoj názor necháva zavretý v špajzi. Analyzovať a rozmýšľať nad informáciami, ktoré ku mne prúdia je presne to, čo dnes malo ľudí robí. To čo ste napísal je už hmatateľne časť pravdy. Ďakujem, ze ste sa vyjadril.

      MUDrlande, článok v jeho pôvodnej forme som nedávno čítal a aj keď na mňa pôsobil nanajvyš vážne a snažil sa v čitateľovi vyvolávať dokonca strach, musím Vám s poľutovaním oznámiť, že aj keď sa jedná o black-ops tak si nijak nemyslím, že by z týmto plánom boli schopný dôjsť do finále to za prvé a za druhé je v článku mnoho nezrovnalostí, ktoré len potvrdzujú môj záver, že je to iba výstrel do tmy.
      Okrem toho na Zemi pôsobia sily, ktoré takýmto operáciám dôkladne bránia v realizácií. Nejedná sa ale o žiadnych mimozemšťanov ani nič podobné. Kto je dostatočne uvedomelý a presne ako píšem používa rozum a je si vedomý tak vie presne čo sa deje a čo už je za hranicou reálnosti

      Lukáš

      Vymazat
    5. Lukáš

      V této věci je mnoho nejasností. GP vytvořil USA jako své svaly, ale ty mu začaly přerůstat přes hlavu. Když jsem před rokem nebo dvěma viděl konvoj satelitů Starlink, bylo mi jasné že tato monstr-akce není kvůli našemu komfortu, ale kvůli hlídání lidí, jak bylo nastíněno ve filmu Nepřítel státu z r.1998. Pjakin šéfa projektu Elona Muska označuje za figurku hlubokého státu, což mi vzhledem k globálnímu dosahu sítě Starlink nesedí a spíš bych řekl že kope za GP. A tak je to s většinou osob které se podílí na plánu globálního zotročení lidstva. U nikoho není jasné pro koho vlastně pracuje, zda pro DS, nebo GP. A nikdo to ani neví, nedozvíte se to od Pjakina, ani od VK. Čína total controll už používá a má momentálně blízké vztahy s RF. RF by tento systém potřebovala k deaktivaci osob kteří pracují pro USA. I když RF bojuje proti západu, mám obavy z toho že total controll může přijít i z východu, protože tento systém může být užitečný i pro upevnění ruské moci. Obávám se že GP vytvoří podmínky podobné těm v 89, kdy obyvatelé východního bloku uvítali změnu režimu, protože věřili že teď už bude dobře. A jak jsme se poučili, každá změna je vždy k horšímu,

      QFS je jiný název měnového systému Total Controll, vytvořený "náborovým oddělením". Je to v podstatě zbraňový systém proti vnitřnímu nepříteli. Vzhledem k tomu že ho má Čína, nevidím jediný důvod proč by se Rusko mělo zrovna tohoto zbraňového systému vzdát. Když ho nebude mít, za čas by mohla převrat v Rusku zařídit Čína skrze svoje lidi. Myšlenka Total Controll je lákavá pro každý mocenský systém.

      MUDrland Wenca

      Vymazat
    6. MUDrlande
      To je jedna z mnohých pravdepodobností, ktoré na svojej ceste vnímam. Je možné, že prechod k úplnej totalite je cestou, ktorú si ľudstvo ako celok zvolilo k svojmu uvedomeniu, možno je to preto, aby videli a poučili sa aký je opačný pól Človeka.
      Netvrdím, že je to tak ale ani, že je to inak..
      Možno celý proces, ktorý prebieha je určitou formou očisty čistého od zhnitého a tak na konci tohoto procesu buď ľudia dajú prednosť novému systému alebo začnú žiť tak, ako prvý Človek na Zemi v čistej prírode a v čistote svojich zámerov.
      A aj keď si netrúfam vyjadriť aký plán so všetkým má Stvoriteľ, tak určite viem, že jeho karty prevyšujú všetky ostatné.. ale to je skôr formou prekvapenia a podpory.
      Verím, že pokiaľ na Zemi žije len jediný Človek hodný svojho mena, tak su plány a moc elít márne. A zďaleka nie som ten jediný. Je nás mnoho. Akú majú oni moc, keď pri nich nestojí príroda, živly, láska a samotný Boh? Kto sú oni, že sa stavajú medzi synov a dcéry Boha a neho samotného?
      Tisíce rokov vyhladzovali Čelovečné pokolenie a stále sme tu.. potom asi neodvádzajú svoju prácu tak dobre ako si myslia a keď veria, že zopár trikov a technológií môže zastaviť Človeka vo večnosti, tak to sú na môj vkus veľmi naivní a hlúpy a to nášho súpera nijak nepodceňujem. Myslím si naopak, že som ho dlhé roky preceňoval v ich sile a rozume.

      Možno teda príde na určitý krátky čas to čo tak z vervou dlho plánujú ale o to rýchlejšie s akou snahou sa to snažia zaviesť sa im to rozpadne do základu...

      Lukáš

      Vymazat
  2. Dobrý den, o článku jsem uvažoval hlouběji ne proto, že bych měl vůbec nějakou západní měnu, kromě koruny české, ale komplexněji nebo spíše jinak.
    Vlastně nelze např. jen tak souhlasit s tím časovým údajem cca sto let. Ve středověku byly mince, peníze, které platily mnohem delší dobu (i po zániku státu) a to bylo především kvalitou obsahu mincí. Později papírové formy peněz a dnešní mince již neobsahují V SOBĚ žádné drahé kovy, nikdo tak nepozná kvalitu těch směnných papírků.
    Když vezmeme jen dolar, pak v průběhu se měnilo "pozadí" jeho "krytí" od zlata až oficiálně k ropě, ovšem jinak než si laik (i já) představoval. Totiž ne k fyzické ropě, ale k objemu celkově uzavřených obchodů prostřednictvím dolaru. To znamená, na rozdíl od fyzického přivázání (např. 1 galon ropy = 1 dolar), že dolar musí být rok od roku více obchodován "třetími zeměmi", to je probíhají obchody bez přímé účasti USA dolaru. A zase za různých kursů (tj. za Kč se koupí jiné množství než za oficiálně platný kurs (jakoby v dolarech) a tak je to u každé měny). A nebo musí VŠECHNY obchody probíhat v dolarech. Což se vlastně do nedávna dělo, prakticky se mohly vyskytnout jen takové případy, kdy v základu docházelo k výměně zboží o stejné hodnotě, ale přesto to bylo účtováno v dolarech.
    To umožnilo dolaru získávat zisky de facto za "vekslácké" služby prostřednictvím výměn nár. měn na dolary a zpět. Takto probíhá ještě celé to neokoloniální vysávání, dokonce bez přímé účasti USA či FEDu. Samozřejmě kromě přímo ovládaných zdrojů a výrob po světě prostřednictvím podílu na vlastnictví - akciemi v té či oné formě. To je další způsob, který poznáváme např. my na cenách jak elektřiny, tak plynu, ropy, benzínu atd.
    Proto jestliže se dolar vytlačí jen z určité části obchodování, musí prostě padat, bez ohledu na ceny ropy. Jeho hodnotu nedrží obrat zboží, ale množství "papírků" v oběhu. A těch je jak kvůli množství obchodů přes něj uzavíraných velice mnoho, pak tištění dolaru od dob Reagana je vlastně jen urychlením "až" dnešního procesu. Proto Rusko může působit takové potíže dolaru, když se snaží obchodovat, jako i Čína ve své měně. A tyto dvě země jsou dostatečně velkými hráči, aby ty problémy mohly působit. Jedna svou velikostí a druhá počtem obyvatel a rozsáhlou základnou výroby.
    Bedřich

    OdpovědětVymazat
  3. Doporučuji poslechnout si,dnes už spoustu,přednášek p.ing. Jaroslava Tichého především na téma NESARA/GESARA.
    Potom si můžete říct "Včíl mudruj!"
    Martin

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  5. Lukáši,
    lidstvo nebylo tisíce let vyhlazováno. Bylo potřebné jak lidský zdroj na práce, služby a války. Teprve s objevem energetických nosičů, uhlovodíků uhlí, ropy a plynu, globalisté zafinacovali jejich těžbu a logistiku, díky kterému vzniklo ropné zemědělství a to bylo příčinou exponencionálního růstu populace. Do jisté míry to hrálo globalistů do karet, protože mohli získat více nadaných mozků, které vymyslely úžasné technologie. Pro globalisty, protože přes patentové úřady mají přehled které vynálezy je nutno utajit, nebo pozměnit do nefunkčního stavu a funkční originály zavřít do trezoru. Teď už onu ohromnou armádu lidských zdrojů nepotřebují. Pravdou ale je, že vládli tisíce let s nohama na stole a překotný rozvoj lidstva je zastihl nepřipravené. Proto se objevilo několik variant depopulace, narychlo spíchlých horkou jehlou.

    Žádný, byť sebelepší plán nikdy nevyjde na 100%! Řízení sociálních supersystémů je mimořádně složité. Zabývá se psychologií davu, takže většinově tyto plány vycházejí, jak jsme se mohli přesvědčit při blázendemii ucrovidu. Většina lidí zprávám z ulhané bedny plné pohyblivých obrázků dokonale uvěřila. Uvěřil jim i kamarád, inženýr a majitel střední prosperující firmy. Pomáhal jsem jeho manželce zlepšit zdravotní stav, protože jí covid naměřila testovací sada. Do rána jí zmizely typické bolesti a úplné vyléčení je otázkou pár dnů. Fascinovala mne jejich důvěra v testovací sady. Měřili se ráno i večer a v duchu jsem se tomu smál. Vysvětlil jsem jim, že testovací sada je užitečná asi tak jak věta "Stěrače stírají", ve filmu Vrchní, prchni! Tak jak víme že stěrače netřeba hlásit, protože "přece vidím že stírají", tak nemoc netřeba detekovat, když cítím že je mi blbě.

    Plány globalistů nevycházejí proto, že kromě většiny ovládané davovým jednáním a smečkovým nemyšlením, jsou ve společnosti také jedinci kterým není žádná autorita svatá a proto si mohou dovolit luxus zvaný myslící mozek a zdravý selský rozum, kterým ovlivňují své nejbližší okolí Tito jedinci vždy najdou nějaká řešení a to i ze zdánlivě bezvýchodných situací. Někdo vymyslí upytlačit maso k obživě, jiný nařezat vedení VN, aby při nejbližším větru spadlo samo a pak se ono úžasné vedení planety může divit proč jejich kolonie kolabuje.

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. MUDrlande
      Ako viete, že Človek nebol po celé tisícročia likvidovaný? len preto, že nás dnes je niečo cez osem miliard, to neznamená, že nemám pravdu.. oni sa od samého začiatku nemohli rovnať Človeku. Oni sa od nás učili všetko, preto vedeli kto sme a hlavne to, že pred nepriateľom ako oni nikdy neustúpime.. My sme zas doplatili neznalosťou. Pretlačili nás ľsťou a intrigami, manipulovali naše myslenie, vraždili všetkých, ktorí im skrížili cestu a nechceli sa poddať novému Bohu. A presne takto vykorenili našu kultúru.. To presne znamená, vyhladenie védickej spoločnosti pred tisíckami rokmi.
      A nebolo tomu inak.

      Dnes sa po Zemi pohybujú bezduché, neľudské tvory, nie hodné nosiť meno Človek. Vzdali sa svojich koreňov, svojej podstaty, dobrovoľne si vybrali zhubu. Preto nemám dôvod, takýchto ľudí zachraňovať.
      Ale stále je nás tu dosť, ktorí si so cťou možne hovoriť Človek. Vraciame sa ku koreňom svojich predkov, približujeme sa k Bohu a chceme znovu vybudovať védickú spoločnosť tak, ako tomu bolo na počiatku.

      Ale náš oponent, aby som uviedol na správnu mieru, je veľmi mocný a ľstivý protivník. Neviete si ani predstaviť čoho všetkého je schopný a do akých rozmerov on dokáže svoje ruky natiahnúť.
      Čo čo je dnes známe ako faktická literatúra, alternatívna literatúra a Ďalšie zdroje informácií, ku ktorým sa dá dostať.. to je len plocha ľadovca, len malý útržok toho, čo všetko je pred ľuďmi schované a verte, že sú toho oceány, čo Vy sám neviete, čo nevie prakticky skoro nikto tak ako zo širokej ani z úzkej verejnosti a to dokonca ani samotné elity, nevedia zďaleka všetko. Všetci sú nástroj. Všetky informáciu, ktoré sú dostupné, sú vonku zámerne a nie preto, že niekto pravdu odhalil a zverejnil z dobrého záujmu.
      Viete, to, že ľudia plnia kvóty a plány, ktoré si niekto stanovil, fungujú z veľmi dobrého dôvodu. Ich myslenie je pomalé a ako som tiež na začiatku spomenul, je medzi nami mnoho neľudí a biorobotov, ktorý za seba rozmýšľať nedokážu a rovnako od ich narodenia sú bezduchými schránkami. To je dôvod, prečo hŕstka vyvolených dokáže predvídať udalosti na tisíce rokov dopredu a potom sa im už ľahko ovláda svet.
      Ale ani oni nie sú všemocní, kedysi sme boli na ich úrovni všetci.
      Dnes nás je len hŕstka

      Čo ale bude a ako to bude, to môžme len predpokladať..

      Lukáš

      Vymazat
    2. Lukáši,
      stojím si za tím, že lidstvo nebylo vyhlazováno, myslím globálně. Psal jsem že lidstvo bylo využíváno jak lidský zdroj, mj. k vedení válek. A ve válkách hynou lidé. Ano, sem tam byla nějaká Sodoma - Gomora, vyhlazení indiánů, snahy o genocidu Rusů a jiných národů, ale nikdy nebyla vedena depopulace globálně. Teprve v poslední době se rozjíždí globální depopulace různými prostředky, jako jsou nové nemoci z laboratoří, smrtonosné vakcíny, likvidace úspor inflací, indukce hladomoru v důsledku nedostatku hnojiv, nabídka náhradního řešení hmyzí potravy do které se dá přimíchat kdejaký blivajz co zkracuje život, systém sociálního kreditu v kterém neposlušní umřou hlady. Zrušením hotovosti by získala globální moc naprostou kontrolu nad příjmy a výdaji každého jednotlivce a mohla by zavést systém sankcí. Někteří z mých kamarádů kteří pracovali před více jak dvaceti lety v USA mi říkali, že amíci alkohol platili zásadně v hotovosti. Pokud by ho zaplatili kartou, údaj o platbě by se z banky automaticky dostal do dceřiné zdravotní pojišťovny a ta by tohoto výtečníka zařadila do kolonky "alkoholik", se zvýšeným pojistným. Tímto způsobem by mocenský systém mohl zařadit do sankcionovaných plateb prakticky cokoli co není nutné k přežití, od drog přes tabák, cukr, až po zábavu. Jediné nesankcionované platby by byly za vodu, obilniny a hmyz. Všechno ostatní by systém mohl prohlásit za životu nepotřebné, to znamená že koupí jednoho plátku pravého masa by si mohl platící vyčerpat finanční kredit za celý měsíc.

      Tato globální forma depopulace která nám reálně hrozí, nebyla dosud v nám známých dějinách realizována.

      MUDrland Wenca

      Vymazat
    3. MUDrlande

      Vy mi stále tvrdíte jedno a to isté dookola. Choďte hlbšie, o mnoho hlbšie keď chcete odhaliť viac z našich dejín. Tie dejiny, ktoré sa odohrávajú posledných 8000 rokov ja nutne nepovažujem za naše.

      A to ostatné funguje len v predpokladoch. Buď to tak bude, nebude alebo to môže byť všetko inak. Vyjadril som sa jasne. Informácie, ktoré sa k nám dnes z vonku dostávajú, sú vypustené systémovo a zámerne. Porozmýšľajte nad tým aký to môže mať význam..
      Všetko to znie skôr ako sci-fi. Záleží na ľuďoch či to tak chcú alebo nie.

      Lukáš

      Vymazat
    4. Pánové, dovolím si pohled z vnějšku. Debata mě přijde jako přetahovaná, čí že ty zdroje informací jsou lepší.
      Můžete nám každý z vás napsat, z jakých zdrojů čerpáte, kterak to bylo s Gomorou, co bylo nebylo před 8000 lety, jak jsme byli kdysi všemocní apod.? Nerýpu, opravdu mě ty zdroje zajímají.

      Vymazat
    5. Michale

      Žiadnym spôsobom sa diskusiu nesnažím preťahovať ani nijak svoj vnem a vedomosti propagovať a označovať za "tie lepšie". Príde mi to nerozumné a smiešne.
      Mojim cieľom je sa podeliť o informácie z miest do, ktorých sa ľuďom z dobrého dôvodu nechce.. nepríde im príjemné, že sa hovorí skutočnosť a pravda, keď majú hordy médií, všakovakých vlastných zdrojov, vedcov a oficiálne či iné alternatívne zdroje informácií.
      Pre mňa osobne však, tieto a ostatné zdroje nie su zárukou pravdy a spoľahlivosti. Viac menej sa spolieham sám na seba a svoju rodovú pamäť aj keď je pod skrytom odpadkov z vonka často krát zatienená.. preto nájsť čistotu je náročne no nie nemožné.
      Zdroj informácií z ktorého ja čerpám a ktorý ponúkam je k dispozícií každému kto je ochotný vystúpiť z vlastného tieňa a postaviť sa tvárou v tvár sebe samému..
      Preto sú informácie a pravda za odmenu, nikdy nie len tak.

      Lukáš

      Vymazat

  6. Michale, Lukáši,
    mohu vycházet pouze z dějin naší civilizace a to nemám jistotu že nejsou zfalšované. Jít hlouběji nemá smysl pro nespolehlivost informací. To co se zdá jako sci-fi, se nemusí zrealizovat, pokud lidé nebudou chtít. Obávám se však, že zmanipulovaná většina odkývá všechno a pak nás bude bonzovat za kdejaký přešlap, jen aby dostali o kilo červů měsíčně víc. Zeptejte se známých, zda o těchto plánech ví. Možná budete tristní neinformovaností překvapeni. A neznalému lze nakukat kdejakou hovadinu, s kterou bude rád souhlasit.

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů