15. 7. 2022

Ohledně diskuse o HIMARS



1. V současné fázi se používají na stejnou vzdálenost, na kterou může fungovat Točka-U. I noční úder na Luhansk byl proveden nejen s pomocí HIMARS, ale také s raketami Točka-U. Jak je vidět, zatím k žádnému zásadnímu zvýšení dosahu ničení nedošlo. Dříve létaly rakety docela dobře do Berdjansku, Taganrogu, Millerova, oblasti Bělgorod atd. Bez jakéhokoliv HIMARS a z větší části zasahovaly. Pro HIMARS je samozřejmě více střel dlouhého doletu, ale ty buď ještě nebyly dodány, nebo byly dodány, ale nebyly použity. Pravděpodobnost takových dodávek bych odhadl jako vysokou. Pentagon již dal souhlas k úderům na území Ruské federace. V podstatě sám sobě.

2. Jak již zdroje z terénu poznamenaly, použití HIMARS je spojeno s dalšími MLRS ("Grad", "Alder", "Smerš", "Hurricane") a OTRK "Točka-U"; tyto staré sovětské komplexy mají za úkol „přetížit systémy protivzdušné obrany více cíli a zvýšit tak šance, že raketa HIMARS zasáhne cíl. Jak můžeme vidět v případu Nové Kachovky, systémy protivzdušné obrany a raketové systémy protivzdušné obrany mohou sestřelit rakety HIMARS stejně, jako sestřelí rakety Hurricanes nebo rakety Točka-U. Právě proto, že je to možné, používá nepřítel masivní odpal raket na jeden konkrétní cíl, aby zvýšil své šance na úspěch.

3. Problém tedy není v samotném HIMARS, což je jen dobrý systém MLRS, ale ve změněné taktice nepřítele, který pomocí technických a tajných zpravodajských dat zaměřil svou pozornost na logistickou a velitelskou infrastrukturu RF. Ozbrojené síly na Ukrajině se snaží operovat v rámci konceptu síťově orientované války, snaží se narušit dodavatelské řetězce a vyřadit jednotlivé prvky velitelské struktury.

4. Jsem si jist, že změna v přístupech k taktice provádění úderů je rozhodnutím USA/NATO, které zajišťují určení cílů, zajišťují dodávky potřebných zbraní pro takové údery a s největší pravděpodobností se samy přímo podílejí na zajištění provozu komplexů. OSU zde není nic jiného než obrazovka a umělci.


autor: Boris Rožin
zdroj: https://politikus.info/events/145147-otnositelno-diskussii-pro-himars.html



7 komentářů:

  1. Odpověď Ruské armády lze očekávat nejpozději 22. 7. 2022 a bude jistě překvapující. Jenom se divím, že Rusi nezorali všechna nádraží a tunely na západní okrajině i s přepravovaným emerickým šrotem, asi je to daleko od odpališť a proto je třeba nejdříve oslepit nepřítele (zlikvidovat družice GPS a špiondružice) jediným překvapivým ůderem. Zirkony pak přeorají všechno co se hýbe bez povolení Rusů.

    OdpovědětVymazat
  2. Celá skoroválka na ukrajině je jenom velkým cvičením Rusů na jedné straně a Brito-Američanů na druhé. Ověřuje se účinnost jednotlivých zbraní v praktickém boji v mírném evropském pásmu, upravují se taktické postupy. Probíhá výcvik velitelů menších mechanizovaných a tankových jednotek do stupně prapor, tzn. i rotace co největšího počtu velitelů, cvičí se součinnost pozemních jednotek s letectvem a REB. Studuje se taktika jednotek nepřítele a provádí se úprava vlastní taktiky. A samozřejmě nikdo neukáže ty nejlepší zbraně a ty nejlepší taktické finty, které má. Ukrajinci jsou jenom statisti, kteří vytvářejí dojem skutečného prostředí Evropy. Samozřejmě v této nepřehledné situaci se vyskytne i mnoho vykuků, kteří chtějí sami zbohatnout. Např. KOlomojský - majitel východní Ukrajiny a jeho figurka major Zelí, který žebrá po světě peníze a výzbroj, aby je obratem dodal na účet Kolomojského a na černý trh se zbraněmi. A pak tady je celosvětové hnutí, které využívá tohle cvišení k celosvětové protiruské propagandě - tomuto hnutí patří skoro všechny sdělovací prostředky na světě a kontroluje většinu politiků. A Putin jim dupnul do jejich záměru vytvořit na Krymu a ve vých, Ukrajině Novou Chazárii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. aby někdo neříkal, že si údaje cucám z prstu - několik zdrojů informací, především Veterans Today
      https://www.youtube.com/watch?v=Ldm9SgUehhs&t=34s
      https://www.youtube.com/watch?v=ywdS8J5dAaI

      Vymazat
    2. No kdyby použili VSRF svůj nejúčinnější REB, tak by Ukrajina již neexistovala a všichni tamní by vzali nohy na ramena. Takže zatímco z USA je potíž dodávat raketu s dvojnásobným doletem, protože jich v USA mají sami málo, ale velkohubě o tom mluví, ze strany RF se veškeré nekonvenční prvky cíleně zamlčují (ano, test zirkonu byl) a chystá se eliminace očí ukronacistů na orbitě a následně ukázka toho, co je totální blackout. Co to udělá s jakoukoli těžší výzbrojí je zcela jasné, zůstanou tak jen Kalachy.

      Vymazat
  3. Nevím proč Rusové s pomocí svých satelitů a dronů nevyslídí místa s HIMARSY a neničí je třeba i během dopravy. Pro Korendora - Ruský židovský kongres je proti chazarským sionistům, přece.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale oni používají a vědí - nejprve je ale třeba připravit zvěrstvy ukronacistů co nejvíce přesvědčených abonentů ruských pasů. Vím, chudáci někteří lidé, ale je to malá cena za velkou změnu ve prospěch všech kromě zločinců.

      Vymazat
  4. Příteli, chce to myslet vlastní hlavou a nepapouškovat rudého plukovníka. Za prvé nejde o pejzaté, ale o Chazary, za druhé s nimi Kreml hraje vlastní hru a není jimi ovlivněn, naopak ví mnohé, co by bez toho nevěděl.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů