8. 2. 2025

Kyselina močová, kyselina L askorbová a lactobacillus bulgaricus DWT1



 
 
Než navážu na předchozí článek, vysvětlím nejdůležitější účinek kyseliny L askorbové v lidském těle. Všude možně se píše, že vitamín C - kyselina L askorbová, má zásadotvorný účinek. Nikdo ale nevysvětluje, proč má kyselina zásadotvorný účinek. Jak může kyselina působit zásadotvorně? Vždyť je to kyselina! Je to protimluv? Je tato informace vycucaná z prstu? ... Není.


Podstatou tohoto jevu je, že lidské tělo dokáže syntetizovat kolagen za dodržení jediné podmínky. Musí mít dostatek kyseliny askorbové. Kolagen je to, co drží lidské tělo pohromadě. Šlachy a jejich úpony, různé blány, bránice, chrupavky, kloubní chrupavky, ploténky, podkožní výplň zesiluje odolnost kůže, aj.


Kyselina močová
Je produktem buněčné látkové výměny, různých parazitů i bakterií. Je to odpadní produkt, kterého se tělo jen velmi těžce zbavuje, protože tato kyselina je velmi špatně rozpustná ve vodě. Do jisté míry pomáhají rostlinná barviva - antokyany. Na trhu jsou preparáty ke snížení hladiny této kyseliny. Popravdě ale, daleko rychleji sníží hladinu vaší hotovosti. Antokyany jsou rozpustné ve vodě a močovina prachmizerně, v tom to je! Tím je logicky jejich účinek omezen.
 
Protože si tělo úzkostlivě hlídá Ph krve, vytláčí močovinu mimo krevní oběh. Močovina vyžírá vápník z kostí a způsobuje jejich řídnutí. Vyžírá dentin, zuby žloutnou, dentin ubývá na objemu, a proto z nich odpadává sklovina a posléze i plomby. Zuby se očividně "sesychají". Močovina ucpává tkáně, a proto jsou starci tak nemožně slabí. Jejich svalovým buňkám se nedostává kyslík a krevní cukry, protože všude kolem je to ucpáno tímto svinstvem. Močovina se dostává do podkoží, kde vyžírá kolagen. V obzvláště napadených partiích způsobuje propadliny kůže. Nejlépe je to vidět na lidech s pleší. Pod kůží není hned lebeční kost. Nene! Pod kůží je kolagen, který dělá plešounům hezkou, kulatou hlavinku. Ti z nich, kteří trpí záněty na hlavě, mají propadlou kůži v ložiscích zánětů. V těch místech jim močovina vyžrala kolagen. Vnitřní záněty, které ústí v kožní boláky, vyžírají v kolagenu jamky kdekoli na těle.

Močovina se usazuje v kůži. Krystalizuje, kůže se stává křehkou - vrásčití a pergamenovatí. Pergamenová kůže není jen výsadou starců. Jsou různá onemocnění předčasného stárnutí s těmito příznaky a medicína si s nimi neví rady.

Močovinou se živí část našich vnitřních bakterií, v čele se zlatým stafylokokem. Nemusíte mít laboratorní vybavení. Vždy spolehlivě poznáte kde řádí, podle jeho žlutých - zlatých výměšků. Pokud z boláku teče něco nažloutlého, má to na svědomí právě on. Bohužel, tyto metabolity jsou pro tělo rovněž jedovaté. V případě zápalu plic postižený vykašlává žluté hleny a ty mohou zabít. Pokud se bakterie přemnoží a ucpou cévy v některém orgánu, zamezí průtoku čerstvé, okysličené krve s živinami a průplachu orgánů. V ucpaném orgánu se přemnoží anaerobní bakterie. Sežerou všechno, co se dá, a výsledkem je mrtvá, černá tkáň - rakovinný nádor. Pokud je orgán definitivně sežraný, pak nepomůže ani svěcená, protože jeho životně důležitou funkci nemá kdo převzít.

Močovina vyžírá i kloubní chrupavky! Děje se tak v důsledku zánětů. Bakterie přidají vlastní močovinu a ta žere a žere kolagen. V kloubu to rachtá a bolí. Močovina je prostě obrovský problém!

Obezita
Ano, obezita také souvisí s močovinou. Jsou dva zásadní druhy lidí. Ani jeden z nich se neumí účinně zbavovat močoviny. Těm štíhlým se močovina skrytě ukládá do tkání. Furt vypadají zdravě a bác ho, seschnou se a najednou je po nich! Ti druzí si pro účely ukládání močoviny a jiných jedovatých metabolitů budují odpadkový koš, ve formě tělesného tuku. Přibírají a kynou. Trpí vlčím hladem, při kterém si musí nacpat břicho. Přijatou energii ale nejsou schopni vynaložit na vyšší pracovní výkony, ani jiné tělesné aktivity. Přednost má odpadkový koš. Čím větší, tím lepší! A tak přibírají a žádné diety nezabírají.

Zásadotvornost kyseliny askorbové vysvětlena!
Princip je velmi jednoduchý. Kyselina askorbová nereaguje s kyselinou močovou, protože kyselina nemůže reagovat s jinou kyselinou. Reakce je až druhotná. Pokud užíváme dostatek kyseliny askorbové, podle hmotnosti asi kolem 5 gramů denně, tělo si vytvoří zhruba tolik kolagenu, o který ho obere kyselina močová. Ano, chápete to správně. Na jedné straně kyselina močová neustále vyžírá z těla kolagen, na druhé straně ho tělo dokáže doplňovat, díky příjmu kyseliny askorbové. Samozřejmě, s přibývajícím věkem získává navrch močovina. Není nám dovoleno stát se nesmrtelnými, ale je v našich silách tento proces zpomalit!

Mám to dlouhodobě vypozorováno. Teprve dnes jsem si troufl tyto poznatky zveřejnit. Propadliny v kůži se vyrovnávají a poškozené chrupavky se doplňují, bez potřeby invazivní výměny za nerezový kloub. Nerezák už nikdy nebude fungovat jak ten původní, byť svérázně opravený.

A co dělá lactobacillus bulgaricus DWT1?
V dokumentu uvedeném v tomto článku https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2025/01/jeste-napisu-par-clanku.html se účinek DWT1 vysvětluje neutralizací tělní kyseliny mléčné. Jsem přesvědčen, že to není jediný jeho účinek. Proč?

V předchozím článku jsem vyjmenoval jeho účinky. Zjednodušeně, člověk přestává smrdět po močovině. DWT1 musí logicky vyžírat močovinu z těla, podobně jak vyžírá zbytky organického života zavaleného dávnými horninami, tak jak bylo uvedeno ve zmíněném dokumentu. Toto tvrzení mám navíc podpořeno pozorováním beznadějného ležáka, který začal chodit. Samozřejmě s oporou chodítka a vozíčku, nicméně se začal sám pohybovat. Pročištěním organismu od močoviny ucpávající tkáně a buněčné stěny, získal opět sílu. Sice ne tu, co měl ve dvaceti, ale získal alespoň částečnou soběstačnost. Považuju to za obrovský úspěch. Prosím o potlesk pro pana profesora!

A co dělá DWT1 s obezitou? Zhubnete? Jeho účinky pozoruju zatím krátce na to, abych udělal zodpovědný závěr. Zatím to vypadá tak, že mizí vlčí hlady a váha se začíná redukovat. Určitě to nepůjde do chorobné vychrtlosti, ale určitý redukční efekt je zřejmý.

Příznivá zpráva, především pro ženy co se chtějí líbit! Dostatek podkožního kolagenu vyhlazuje vrásky.

Bakterie DWT1 má oproti původnímu bakteriálnímu osídlení těla jednu nespornou výhodu. Její metabolity nejsou pro tělo jedovaté!

Takže máme k dispozici dva účinné způsoby, jak udržet močovinu na uzdě, potažmo zdraví i mládí. Jestli už jásáte, jak té smrduté potvoře dáte na frak a zvoláte "ó adonáj, omládli jsme!", nejásejte předčasně. Není to až tak úplně jednoduché. Ano, užíváním céčka a DWT1 si zcela určitě polepšíte, ale pokud trpíte chronickými zdravotními potížemi, budete ještě nějakou tu berličku potřebovat. Ale o tom zase příště.

Mimo téma
Všimli jste si, že v mých článcích chybí slovo lékař? Chápu, že je spousta lidí potřebuje pro vypsání neschopenky a možná i pro nějakou duchovní útěchu, že bude líp. Za sebe je musím pochválit za šití před lety, když jsem si sekerou rozsekl prst i se šlachou. Super! Ale jinak chodím pouze k zubaři, protože nemoci vidím trochu jinak jak oni. Takže asi tak.
 
 
MUDrland Wenca

24 komentářů:

  1. Dakujem Vam. Som velmi rada, ze som Vas web objavila. Je nesmierne dolezite chapat suvislosti.

    OdpovědětVymazat
  2. Chtěla bych se zeptat je-li možné užívání DWT1 i v jiné formě než v domácím jogurtu?
    A druhá otázka - jaká je optimální denní dávka kyseliny askorbové ?
    Albi

    OdpovědětVymazat
  3. Anonyme, není na škodu se nějak podepsat. S covidovým zápalem plic je to trochu jinak. Zanedlouho vyjde poslední článek z této série, závěrečné shrnutí léčebných způsobů. Pak bude následovat článek, který se bude týkat i covidu. Váš příspěvek si uložím a v článku na něj odpovím.

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat
  4. Albi, články píšu proto, aby si čtenář mohl najít potřebné informace. Je tam odkaz https://daflorncz.cz/produkt/laktera-antioxidant/ kde najdete spoustu přípravků s DWT1. Také jsem uvedl průměrnou denní dávku kys.askorbové, kolem 5g. Je na každém jakou dávku zvolí, protože ne každému dělá céčko dobře na zažívání. Předávkování nevadí, přebytek céčka tělo vyloučí. Pokud vám nebude dělat céčko dobře na žaludek, kupte si kapsle https://fichema.cz/vyhledavani?controller=search&s=kapsle

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, pročtu si všechny odkazy. Na Acylpyrin jsem se ptala proto, že už ho asi 20 let beru na "ředění krve" - ale lékař mi řekl brát 1/2 tbl denně, lékárník 1/4 denně, tak to byl jen dotaz, jaká je opravdu účinná dávka - i vzhledem k soustavně stoupající ceně - pokud by (lékárnická) 1/4 byla málo, vrátím se k 1/2 toho doporučení lékařského. :-)
      Jinak s Acylpyrinem žádný problém nemám, jde mi výhradně o tu účinnost.

      A ještě osobní poznámku:
      Taky se lékařům snažím vyhýbat "co to dá" (někdy to bohužel nejde),, takže vaše nedůvěra k lékařům je mi víc než blízká. A Covid mi potvrdil, že ho lidé měli "profiltrovat" zkušenostmi minulých tisíců let. Jenže když dnešní věda je spíš víra, kterou se dá zmanipulovat v pohodě a bez sebemenšího náznaku nedůvěry většina, těžko s tím něco udělat.

      Takže jak jste psal před pár dny v úplně prvním článku, že už napíšete ještě pár článků a končíte - zkuste v dobš najít ještě trochu trpělivosti s námi - "nepozornými" čtenáři, čtoucími pod lavicí rodokapsy a krváky (momentně doslova - šerif Trump, se kterým přichází zákon s pistolí místo zákoníkem v ruce :-) , Ukrajina, Gaza - a pište dál. Určitě nebudu sama, kdo to tak vidí. Předem děkujeme.
      Albi

      Vymazat
    2. Albi, ale to jste se upsala! Ptala jste se na kyselinu askorbovou. Neptala jste se na kyselinu acetylsalicylovou - tedy aspirin a jeho generika. Otázku dávkování kvůli ředění krve bych nechal na lékaři, který tak rozhodl na základě odběru krve.

      Se psaním se to má asi tak. Na jednu stranu se mi už psát nechce, na druhou stranu se občas najde téma, na které mám svůj odůvodněný názor, lišící se od většinového.
      Podstatné je, že se mi podařilo najít pravou příčinu mnoha nemocí a zjistit logiku funkcí lidského těla. Přitom jsem nic z toho neobjevil já. Jen jsem čerpal z veřejně dostupných zdrojů a vyvodil z nich jiné logické vývody. Například o syntetizaci kolagenu za pomoci kys.askorbové lidským tělem, jsem se před lety dočetl na wikipedii. Když tuto informaci hledám teď, nemohu ji najít. Nemohu se zbavit podezření, že někdo úmyslně likviduje informace nebezpečné pro farmacii. Příštím článkem tento seriál končí, protože je ucelený a dá se použít jako základ účinnější medicíny. Pokud nenajdu nástupce, moje poznatky zaniknou se mnou.

      MUDrland Wenca

      Vymazat
  5. Chtěl bych se zeptat MUDRlanda Wenci: Nepomohlo by k odbourání močoviny z těla saunování? Popř. detoxifikační horké koupele s terpentýnem? Vždyť saunování dokáže odstranit i otravu z těla po polití rozehřátého těla studenou vodou. https://www.biosferaklub.info/sauna-stara-slovanska-metoda-liecenia-a-prevencie/

    OdpovědětVymazat
  6. Franto, všechny tepelné terapie pomáhají. I obyčejná práce na horkém letním slunci, kdy nevíte co vypít a pot se z vás jen řine. Nejhůř na tom jsou stejkožravci, kteří tráví většinu života v klimatizovaných prostorách. Bohužel, tyto tepelné terapie většinou nestačí a proto o tom píšu.

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat
  7. U vitamínu C hraje určitě také podstatnou roli jeho vstřebatelnost. Různé studie uvádí dokonce pouze 15 až 20 procent při perorálním podání. Možná stojí za zmínku, zda nebude lepší přijímat kyselinu askorbovou v lipozomalní formě, která má vykazovat účinnější vstřebatelnost proti klasické práškové nebo tabletové formě. Váš názor?

    OdpovědětVymazat
  8. Kvapile, klidně ho zkuste. Moje rodina dobře reaguje na obyčejnou práškovou formu, kterou kupujeme v kilovkách. Používáme ji rovněž jako čistící prostředek, jako náhražku citronu do čaje pokud zapomenem koupit, do domácích sirupů a jako aditivum do jablečnému moštu, kterému mění barvu na zlatavou, mění chuť ze sladké v příjemně sladkokyselou a oddaluje kvašení.

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat
  9. Díky, MUDrlande Wenco,

    já používám liposomální C a D s K2.
    Lékaře neznám už léta a to dokonce i zubaře. Toho mám jako zadní vrátka a paní doktorka se tomu už směje, když zase oddaluji zákrok s někdy se zlobícím zubem moudrosti. Ten vážně sama nezvládnu. Ovšem stále léčenou kdys dávno, dávno paradentozu mám vyléčenou k údivu těch znalých.
    Přiroda a trochu sledování to je nejlepší lék.
    Moc mi pomáhá kopřiva na všechny možné i doslova nemožné způsoby a včeličky.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jano, já užívám céčko od 15 let. Tehdy na intru jsem chtěl balit holky, ale to nešlo, protože mi krvácely dásně a smrdělo z huby. Došlo mi že ve stravě ze závodky mi chybí ovoce. Céčko zabralo a od té doby si s ním napravuju jeho deficit. Paradentóza je důsledkem jeho nedostatku.

      MUDrland Wenca

      Vymazat
    2. Posledne jsem si nechal vytrhnout stolicku kvuli nesnesitelne bolesti. Prestoze jsem uz pres 80, je mi lito kazdeho zubu, ktery ztracim.
      Po nekolika mesicich mne zacala bolet zase stolicka. Protoze rad experimentuji, zacal jsem terapii bolaveho mista nizkoenergetickym laserem a take frekvencni terapii podle Dr. Clark. Bolest zmizela, zadna nova extrakce nebude. Pomohlo to! Zrejme byly zniceny patogeny byl i vylecen zanet nervu. Zatim jsem uz 2 mesice stale v pohode!
      Jogurt z bulharskym bacilem vyrabim a konzumuji. Jeste zkusim DWT1 jako doplnek stravy.

      Vymazat
  10. Kyselina močová z pohľadu epigenetiky
    https://www.epivyziva.cz/dna-kdyz-boli-i-prikryvka-na-nohach/
    Marian

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mariane, k tomuto jen stručně. Zaujal mne paradox kuřáků, kteří močovinou trpí méně. Pokud je to pravda, pak je to paradox na druhou, protože základní aditivem průmyslově zpracovaného tabáku je právě močovina. Přidává se protože váže vzdušnou vlhkost a zabraňuje drolení tabáku na prach.

      V případě údajného genetického vlivu sledovaného u dvojčat, výzkumníci zapomněli na zděděné stravovací návyky a jiné zlozvyky. Třeba chodit nedostatečně obutí. Trvalým podchlazením nohou, které někteří jedinci považují za normální, se zužují cévy, snižuje se průtok a proplach krví a proto se u nich močovina usazuje rychleji.

      MUDrland Wenca

      Vymazat
    2. Mohu potvrdit. Telesne teplo je velice dulezite pro optimalni funkci organu. Teple se oblekat a v noci teplou prikryvku. Jinak nastanou problemy.

      Vymazat
  11. Děkuji za odpověď - ještě že jsem se zeptala - o čisté kyselině askorbové jsem nikdy nic nezaslechla, nečetla a kdybyste se nezmínil, možná by mě to ani nenapadlo hledat. Teď si k tomu najdu nějaké podrobnosti.
    A např. bez vašich článků bych se ani nedověděla o MUDr, Erbenovi a významu homocysteinu a jiné zajímavosti.

    To jen abyste věděl, že nepíšete zbytečně.
    Albi

    OdpovědětVymazat
  12. Musím uznat, že mě i mé rodině články od MUDrlanda dost změnily život. Takže čekám na další s očekávání informací co vše si potřebuji nastudovat. Pro mě naprosto super, že se o své poznatky podělí. Moc si toho vážím. Tolik nových věcí, co tím objevuji. Děkuji za články a doufám, že budou pokračovat.
    Roman Š.

    OdpovědětVymazat
  13. Dobrý den,

    už mi z těch informací "jde hlava kolem" . . . já teď "řeším" oxaláty a v této problematice zase někteří dávají do spojitosti užívání "chemického" vit. C (kys. askorb.) se vznikem krystalků až ledvinových kamenů ?!? . . .hezký den, Jara Š.

    OdpovědětVymazat
  14. Zdravím pana Wencu a jen jsem se chtěl zeptat na výrobu jogurtu z nepasterizovaného mléka, nebo spíše si ověřit, že jsem vše "nasál" dobře:
    1. Převaření mléka, zchladnutí mléka
    2. Aktuální mléko (jeden litr) dostat na teplotu 39 (na topení) a přidat do něho kávovou lžičku probiotik https://daflorncz.cz/produkt/laktera-colon-zn/
    3. A tady si nejsem jist, jak zhruba dlouho nechat pracovat? Píše se po dosažení kyselosti a potřebné konzistence..... dá se nějak odhadnout, zhruba čas za 1 litr mléka a kávové lžičky "matroše"?
    4. Až bude hotovo, tak asi ideálně dát sklenic a do ledničky, aby déle vydrželo - respektive jakou trvanlivost má potom takovýto jogurt?

    A na závěr se zeptám, aby pro tělo mělo dlabání daného jogurtu smysl, jak často ho jíst? Každý den?

    Předem moc děkuji za zpětnou vazbu.

    MartinPeč

    OdpovědětVymazat
  15. Zdravím, nechci do vcelku zajímavého článku vnášet chaos, ale nedá mi to a musím podotkout, že kyselina močová (prokletí masožroutů a původce dny) a močovina jsou dvě zcela rozdílné sloučeniny a každá se v těle chová jinak, kromě podobnosti názvu mají společné hlavně to, že není žádoucí mít jich v krvi vysokou koncentraci. Zbavit se kyselina močové je obtížné a zdlouhavé, na močovinu stačí dobrý pitný režim...

    OdpovědětVymazat
  16. Napiste prosim k ucinku DWT1 a DWT4 pri onemocneni rakovinou.

    OdpovědětVymazat
  17. Zdravím pana Wencu. Chtěl bych se zeptat, jestli Lactobacilus Bulgaricus DWT1 umístěný v kapslích nebo v prášku poškodí rentgenové záření při skenování na hranicích? Pracuju ve Velké Británii a cestuju tam autobusem a pravidelně nám skenují zavazadla před vstupem do eurotunelu nebo na trajekt. Dále bych se chtěl zeptat, jestli můžu používat práškovou formu jen tak, bez přidání do jogurtu. Díky předem za odpověď.

    OdpovědětVymazat
  18. Franto, nejsem vševědoucí. Zeptal jsem se umělé inteligence: Lactobacillus bulgaricus je probiotická bakterie, která se běžně používá v potravinářství, zejména v jogurtech a jiných fermentovaných potravinách. Pokud jde o rentgenové záření, které se používá při skenování zavazadel na hranicích, obvykle není dostatečně silné na to, aby poškodilo živé mikroorganismy, jako jsou bakterie v kapslích nebo prášku.

    Nicméně, je vždy dobré mít na paměti, že různé formy probiotik (kapsle, prášek) mohou mít odlišnou odolnost vůči okolním podmínkám, a tak je dobré zkontrolovat, zda výrobce doporučuje nějaké specifické podmínky pro skladování nebo přepravu. Obecně platí, že pokud jsou probiotika správně zabalená a skladovaná, neměla by být při běžném skenování na hranicích nijak negativně ovlivněna.

    Pokud máte obavy, můžete také zvážit, že byste se mohli obrátit na výrobce nebo prodejce pro další informace o stabilitě a odolnosti produktu vůči takovýmto podmínkám.
    Tolik tedy UI.
    Podle mne: Bakterie jsou bez mozku a podle pravidla "čím hloupější - tím odolnější", se jim nestane vůbec nic.

    Práškovou formu můžete užívat nasucho. Je velmi chutná.

    MUDrland Wenca

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů