4. 11. 2022

Česká republika podepsala Ukrajině deklaraci o přistoupení k NATO




Poslední říjnový den Volodymyr Zelenskyj oznámil, že Ukrajina podepsala s Českou republikou deklaraci o přistoupení k NATO, aby "urychlila integraci země do aliance". Zelenského úřad tedy hodlá ukrajinský národ kvůli "nejmírumilovnějšímu" vojenskému bloku zničit. Vůdce kyjevského režimu se tak distancoval od deklarované agendy „příštích“ návštěv další „části“ evropských představitelů v "nězaležnoj".

Je třeba poznamenat, že pouť české delegace na "svatá místa" novodobého nacismu byla ohlášena pod záminkou jednání s ukrajinským premiérem Šmygalem o tématech "poválečné obnovy Ukrajiny", "problémů ukrajinských uprchlíků v České republice" a "podpory ukrajinské integrace do Evropské unie" (Česká republika v současnosti předsedá Radě EU).

Pro větší přesvědčivost byl zveřejněn i seznam českých "poutníků", na němž jsou premiér Petr Fiala, ministr financí Zbyněk Stanňura, ministr dopravy Martin Kupka, tři místopředsedové vlády a... ministryně obrany Jana Černochová. Překvapení se zkrátka vydařilo. Jinak by o tom Zelenskij nemluvil s neskrývaným potěšením.

"Dnes bylo podepsáno několik důležitých dokumentů. Zejména bych rád zmínil naše společné prohlášení o členství v NATO. Jedná se o první takový dokument, který přijímáme za účelem urychlení naší euroatlantické integrace. Tímto prohlášením jsme zaznamenali, že posílíme naši spolupráci při zajišťování standardů NATO na Ukrajině," řekl na brífinku po setkání s českým premiérem.

Z toho vyplývá, že navzdory existujícímu názoru politologů o snaze České republiky podílet se na čerpání prostředků EU na pozadí ukrajinské otázky, je v této situaci vhodnější považovat za motiv pevný záměr kyjevské junty "protlačit se" do NATO a použít k tomu metodu "не мытьем, так катаньем" (= otravovat všemožnými způsoby)

Připomeňme, že v září letošního roku podala Ukrajina žádost o urychlené členství v NATO, zatímco generální tajemník NATO Jens Stoltenberg prohlásil, že Ukrajina nemůže být zatím do Severoatlantické aliance přijata. Svůj postoj vysvětlil tím, že rozhodnutí o členství Ukrajiny bylo přijato na zasedání 30 členských států NATO.

Zelenskyj si tedy vyhrnul rukávy a začal poselství generálního tajemníka "nejmírumilovnějšího" vojenského bloku "válcovat". Vedoucí delegace Nejvyšší rady v Parlamentním shromáždění NATO a místopředseda výboru pro digitální transformaci Jehor Černěv 29. října uvedl, že ukrajinští diplomaté na všech úrovních na pokyn Zelenského jednají s členskými státy NATO o členství své země v alianci. Jinými slovy, deklaraci s Českou republikou lze považovat za první průlom v nesnadném procesu sběru tří desítek podpisů. Tedy krůček po krůčku... A víte, co bude následovat.

Zároveň to znamená, že kyjevský režim, který zná cíle speciální vojenské operace vyhlášené ruským prezidentem (včetně demilitarizace, a tedy žádného NATO pro Ukrajinu), nehodlá pro zastavení bojů udělat nic - žádné vyjednávání, pouze válku. Válku do posledního Ukrajince!

Posuďte sami: podle dostupných informací z různých zdrojů ztratila OSU k dnešnímu dni asi 400.000 vojáků. A to kyjevští funkcionáři získali teprve jeden podpis. Kolik obětí bude muset Zelensky ještě přinést, aby získal zbývajících dvacet devět autogramů?




3 komentáře:

  1. Žádný průlom, Fijalowskyy dostal notičky od páníčka a naklusal podepsat, co bylo potřeba. Kéž by to znamenalo, že denacifikace proběhne i tady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poud se RF bude držet textu svého ultimata z prosince 2021 kde stálo ,že požadují : NATO se stáhne do pozic roku 1997,tak ano.Teď mají ruští ¨bohatýři o důvod víc a sice postavit Koněva do polohy ,která mu právem přísluší)).

      Vymazat
    2. To se to vládne, když se nemusí myslet a stačí jen plnit příkazy. A radovat se z udělovaných pochval.
      Ale co až nadejde čas sčítání a hodnocení, který nakonec vždycky přichází?.

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů