19. 4. 2022

Koluje po internetu...

Ku krížniku Moskva...


"Krížnik bol v Odeskej oblasti, bližšie k Rumunsku! Pred rokom naň dali nový fázovaný lokátor, dosah osvetlenia bol 500 km! Prečo tam bol? Na letisko v Rumunsku preleteli ukrajinské lietadlá, a odtiaľ vzlietali smerom k moru, urobili"obchádzku"a zo strany Odesy vstúpili na breh, potom odleteli na Dnepropetrovsk a Záporožie a udreli na jednotky Ruskej federácie!

Všetky letiská v oblasti Nikolajev a Odesy boli rozbité a nemohli pochopiť odkiaľ? Moskvu preto vybavili výkonným lokátorom! Začal svietiť aj z letísk na Kryme a z blízkosti Donecka začali zachytávať chochlov naše Su 35, takže bolo zostrelených 9 MiG-ov a SU! Toto všetko si vypočítalo NATO! A tu je výsledok!

Najprv krížnik zasiaholi dronom, rozbili lokátory a antény! Krížnik jeden zostrelil! Ale už napoly slepý! Potom chochli odpálili 2 riadené strely z pobrežia! Navádzanie vykonával NATO Orion, ktorý visel nad Rumunskom, zapol aj elektronický boj a rozsvietil detekčnú stanicu protivzdušnej obrany krížnika! Rakety išli na loď s vypnutými samonavádzacími hlavami, aby loď nezachytila lúč žiarenia, navádzanie vykonával Orion NATO! Odoslaním presných súradníc lode na rakety! Výsledkom sú 2 zásahy, detonácia munície a krížnik sa začal potápať!

Krížnik Moskva, okrem svojho hlavného účelu - zničenia KUG a AUG, je schopný poskytnúť protivzdušnú obranu na veľké vzdialenosti pre lodnú údernú skupinu s komplexom S-300F Fort s dosahom detekcie vzdušných cieľov do 300 km.

Krížnik dostal nasledujúcu úlohu: Bojová služba 100-120 km od Odesy s cieľom kontrolovať vzdušný priestor v okruhu 250-300 km. To. zabezpečiť, aby bola jej lokalizačným poľom pokrytá južná polovica Moldavska, priestor od Izmailu po Odesu a časť územia Rumunska (vrátane prístavu Konstanca).

„Moskva“ značne zasahovala do tajného presunu vojenských lietadiel (vrtuľníkov a lietadiel) z územia Rumunska na územie Ukrajiny.

Krížnik bol monitorovaný leteckým prieskumom NATO.

Zničenie vlajkovej lode flotily bolo naplánované ako strategická úloha. Preto operácia dodania protilodných rakiet do Odesy prebiehala v prísnom utajení a pod rúškom elektronického boja. (píšu Rusi, že veľké rušenie, keď vykladali "náklad" prebiehalo)

Za „vraha“ krížnika bola vybraná RCC, nie však „Neptún“ – ako sa šíri ukrajinská propaganda, ale RCC piatej generácie NSM (Naval Strike Missile, dosah - 185 km, vyvinuté Nórskom-USA. Tento typ RCC bol vybraný z potreby dosiahnuť 100% výsledok.

NSM je schopný dosiahnuť cieľ po naprogramovanej trase vďaka INS s GPS korekciou, samostatne nájsť cieľ, letieť k nemu vo výške 3-5 metrov. Pri dosiahnutí cieľa NSM manévruje a vytvára elektronické rušenie. Ako navádzací systém sa používa vysoko citlivá termokamera, ktorá nezávisle určuje najzraniteľnejšie miesta cieľovej lode.

Ako odpaľovacie zariadenie bola použitá stacionárna kontajnerová inštalácia tajne dodaná na Ukrajinu. Takže po poškodení krížnika Moskva, ktoré viedlo k jeho potopeniu, NATO znovu otvorilo letecký koridor na presun lietadiel na letiská Černovskej, Zakarpatskej a Ivano-Frankivskej oblasti.

Po zničení krížnika Moskva už, žiaľ, Čiernomorská flotila nemá ani jednu loď s protilietadlovým raketovým systémom dlhého doletu.

Ale nie je to až také zlé!

Na Kryme je umiestnený trojpásmový radar Nebo-M, ktorý je schopný sledovať všetky vzdušné ciele na vzdialenosť až 600 km. Tento radar riadi oblohu do mesta Černovice.


17 komentářů:

  1. Vyjádření kapitána hodnosti II, který si přál zůstat v anonymitě:
    https://antimaydan.info/2022/04/o_gibeli_raketnogo_krejsera_moskva.html

    OdpovědětVymazat
  2. Ukazuje se jak je to loďstvo zranitelné a proti takovým střelám neschopné obrany. Drahý špás. Tak by se daly potopit i letadlové lodě.

    OdpovědětVymazat
  3. Ja mám problém s prvou vetou: "Najprv krížnik zasiahol dron". Takže otázka - prečo krížnik zasiahol dron?

    s0lar

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba dron (kdo, co) zasáhl křižník (koho, co).

      Vymazat
    2. Vlabi: nemyslím gramatiku, ale z vojenského hľadiska je také niečo neospravedlniteľné. Pretože ak v nejakej oblasti nepriateľ má možnosti poslať buď masívny útok (ako popisuje ten vojak v mir-ovom odkaze), alebo útok s pomocou elektronického boja, tak tam nepošlem tento krížnik samotný, bez podpory, ale jedine v skupine, ktorá sa je schopná brániť všetkým možným aj nemožným hrozbám v regióne. Preto ak je pravdivá táto, alebo mirova alternatíva, tak je možná len vďaka zrade, alebo ak sa na nás hraje z oboch strán divadielko.

      s0lar

      Vymazat
    3. Myslím s0láre, žes přesně trefil hřebíček na hlavičku:-)
      Tohle JE divadélko o obrovským byznysu nerostnýho bohatství a levné pracovní síly na výrobu levných produktů, co chtěj dostat za "vydřený" a "vybojovaný" peníze z východu na západ. Čajna i Indie (zatím)mediálně bojuje proti eubankám, a těm, co jsou z nich živy. Izrael radši mlčí...
      Tak kde bude ten hlavní uzel železnice z východu na západ? Na Ukru bo v Turecku? A to bude kontainerů, co potřebují přendat z širokorozchodných na eu koleje...
      https://img32.rajce.idnes.cz/d3202/17/17049/17049608_dfb244b37756e17b3dcefd28f607e6dc/thumb/kdoto.jpg
      nenimito

      Vymazat
  4. Predsa keď niekde pošlem jednotku s takými jedinečnými schopnosťami a nechcem aby som o ňu prišiel, tak to poistím tak, aby sa to nestalo, alebo len s pravdepodonosťou 0.01%. Toto vyzerá na zradu v armáde. Možno preto bolo aj vymenené velenie operácie.

    s0lar

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. s0lar, zde píšou o čtyřech verzích:
      https://topwar.ru/194963-krejser-moskva-zatonul.html
      Jestli křižník nevyzvednou, pravdu se asi nikdy nedozvíme.

      Vymazat
    2. Myslím, že velení v armádě bylo měněno minimálně ze dvou důvodů. Za A) snížení možnosti podchytit velící kádry, a za B) přesun priority z první fáze operace na druhou, která má značně odlišný cíl a tudíž potřebuje i jinou taktiku.
      Ale nedělám si iluze že ve VS RF nejsou pořád ještě krtci a spící. Proto ta operace jde ve fázích, aby v každé oklepali nějaké suché listí.

      Já to ale hlavně vidím tak, že i s takovou ztrátou se počítá, a protivník při tom pokaždé vyzradí něco dalšího o svých možnostech, a vyloží další eso z rukávu. Krátkodobě je to rána, ale dlouhodobě... Rusko bude mít nový křižník, a novou zkušenost. Západ o jedno eso míň, a zas tak moc tím nezískal, z pohledu sledovacích možností to jde operativně nahradit monitorovacími letadly, z pohledu operačních možností to pokryjí pozemní PVO.
      Alchy

      PS: Jestli ten křižník trefili dvě supermoderní protilodní rakety, a přitom vojáci stihli evakuovat a ještě se pokusit doplout do přístavu, tak to koneckonců tak peckovní rakety asi nebudou.

      Vymazat
  5. Povídka na první pohled mimo mísu

    Nesuď, neznáš celý příběh

    „V malé indiánské osadě žil starý muž se svým synem. Lidé k němu chodili pro radu, byl uznáván za nejmoudřejšího stařešinu až do dne, kdy se spustil řetěz podivuhodných událostí.

    Onoho dne se muž vydal na lov se synem a vrátil se s nádherným hříbětem, které přišlo o matku. Hříbě vyrostlo v divukrásného hřebce. Všichni říkali: „Dědo, ty máš ale štěstí!“ „Štěstí? Možná ano, možná ne. Neznáme celý příběh!“ odpovídal stařík. „Co to říká, jak může pochybovat?“ divili se ostatní.

    Náčelník kmene se dověděl o krásném hřebci a nabídl muži za něj deset svých nejlepších koní. Stařík však výměnu odmítl. „Blázen!“ komentovali dědovo rozhodnutí ostatní.

    Jednoho dne hřebec zmizel. „Takové neštěstí!“ lamentovali všichni. „Možná neštěstí, možná štěstí, neznáme celý příběh,“ odpověděl muž. „Pomátl se na rozumu,“ soudili ostatní a přestali jej považovat za mudrce.

    Za dva týdny se hřebec vrátil z hor a přivedl s sebou pět nádherných klisen.
    „Ten děda má ale štěstí!“ volali sousedé. „Zda je to štěstí či ne, to ukáže život,“ odpověděl muž. „Radostí mu přeskočilo!“ domnívali se druzí.

    Mudrcův syn začal klisny cvičit a jedna z nich jej shodila na zem tak, že si vážně zlomil nohu. Šaman prohlásil, že už nikdy nebude chodit jako dřív. „To je hrozné, taková smůla!“ litovali jej lidé. Ale děda zase mlel svou: „Smůla? Štěstí? Kdo ví.“ „Bolestí se zbláznil!“ křičeli ostatní.

    Druhého dne vstoupil kmen do války a všichni zdraví muži museli odejít do boje. Mudrcův syn kvůli svému zranění nikam jít nemohl. Z bitvy se nevrátil nikdo. A tak všichni říkali:

    „Dědo, ty máš ale štěstí, my jsme přišli o muže a syny, taková tragédie. Jen ty máš vše, ten kůň byl pro tebe opravdu požehnáním.“ „Tragédie nebo požehnání? Neznáte stále konec příběhu.“
    „Šílenec, co chce ještě slyšet, když naši muži jsou mrtví!“

    Zbytku kmene se zmocnila banda desperátů a zotročila je. Pracovali těžce, až živí záviděli mrtvým. „Měl jsi, dědo, pravdu. Kéž bychom zemřeli v boji s našimi muži a syny!“

    „Z hlediska přítomného okamžiku se to tak jeví, ale nesuďte. Stále neznáte smysl příběhu.

    Už za okamžik to může být jinak.“ Lidé se chtěli na starce vrhnout, ale zvenku se ozval válečný ryk. Objevili se jejich muži, které považovali za mrtvé a osvobodili je z otroctví. Dověděli se, že v boji nezemřeli, byli pouze zajati. Bylo to radostné shledání.

    U večerního ohně si vzpomněli na dědova slova o tom, že nemají soudit, neznají-li příběh celý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten příběh nemá s indiány nic společného. Ten příběh napsal Lao´C a je starý 2500 let.

      Vymazat
    2. Takže, VaKlo, sdělení povídky tedy neplatí?

      Vymazat
    3. MichalB: Ďakujem za príbeh. Niečo podobné ma napadlo. Že je to súčasť mozaiky do ktorej nevidíme. Už len samotná poloha krížnika je divná. Akoby si o raketu žiadal :)..

      s0lar

      Vymazat
  6. Prozatímní dění na Ukrajině nelze sice srovnávat s tím, co proběhlo v r. 1941, ale podstata je stejná. Je naivní se domnívat, že velení je jednolitý blok, který bezchybně vyplňuje příkazy. Znají to všichni co byli na vojně. Je nutné vše neustále prověřovat a i ověřovat kolem dokola stále.
    Ano, je nutné prosévat a nalézat skutečně schopné řídící kádry. Málokdo si uvědomuje, že v SSSR po napadení Němci a v celém průběhu VVV se změnila značně velící jména, ti kteří byli "nahoře" před válkou, málokdy byli schopni skutečně velet a řídit velké operace. Válka a boje vyzdvihují do čela všech typů vojsk a oddílů ty, kteří to skutečně prokážou schopnosti. Protože ve válce nerozhodují generálové a maršálové, až na výjimky, ale hlavní nápor je na plukovníky. Ostatně nevzpomenu si na název filmu o válce, který byl kdysi v SSSR posuzován před uvedením do kin, ale "ideologům" se nelíbilo, že tam prakticky nebyl žádný generál. Spor tehdy dospěl až k Brežněvovi. Ten film shlédl a na námitky dal jednoznačnou odpověď, kterou jsem uvedl výše a to, že opravdu válku vyhráli plukovníci. Hotovo a film byl propuštěn.
    Němci zase měli jiný přístup, kdy ve vlastním zájmu učili nováčky co nejvíce dokonale vojenskému řemeslu s tím, že ve válce se musí vždy spolehnout jeden na druhého, že neudělá osudovou chybu. Závisel na tom i život "učitelů". I proto měli takové úspěchy z počátku a hlavně měli dostatek zkušeností i z První světové války a bojů při obsazování Evropy. Jejich slabinou byla malá představivost a fantazie, kterou měl z vojenského hlediska, bez ohledu na to že to byl zločinec par excellence, Adolf Hitler. Sovětští velitelé se teprve učili tomu co je skutečný boj a skutečná válka. Ale válku vyhráli i proto, že velení Rudé armády i jako celek dokázalo přijímat nové a do té doby nezvyklé postupy boje.
    Ani nejlepší generál nedokáže velet bez schopných podřízených, a ani jeden jeho podřízený nic nezmůže bez kvalitních velitelů rot, batalionů atd. A samozřejmě vojáci, ti prostí musí plnit dobře rozkazy. Stačí jediný zádrhel a je možný velký průšvih.
    Možná, že došlo k nežádoucímu souběhu "nevinných" chybiček a podcenění. Každopádně je to ztráta pro Ruskou armádu, ale myslím si, že si budou moci poradit. Pro ně bohužel jim to zabere nejspíš trochu času. My ostatně "koučujeme" od "gauče". Oni si to musí vyřešit sami a po svém.
    Já bych si troufl tipovat, že je možné hledat souvislost i s vypuštěním ruské vojenské družice tak nějak před pár dny. Ostatně Američané prý také vypustili špionážní družici. A navíc si myslím, že Rusové, pokud to ještě neví, tak zjistí kdo za tím doopravdy stojí a odpoví mu. Po svém.
    Konec konců v některých článcích v ruském prostoru bylo naznačeno, že v nějakém ukrajinském přístavu kotví loď stejného typu, která by se dala eventuálně po opravě a modernizaci, což by mělo být rychlejší než stavba od nuly, využít. Dosud tato loď rezaví a v Kyjevě jen přemýšleli, jak ji prodat za co nejvíc.

    Bedřich

    OdpovědětVymazat
  7. Co kdybyste prokleply tohle,16. dubna letošního roku, měla být vyhozena z nájemního bytu matka, která v něm žila sama se svými třemi dětmi ve věku 5 let, 3 roky a šest týdnů. Měla být ten den vyhozena i s dětmi na ulici, protože prý neplatila nájem v bytě, do kterého se přistěhovala v lednu i se svými dětmi. Tato matka se v březnu vrátila z porodnice. Tato žena z bytu vyhozena nebyla, protože když se dostavila majitelka bytu i s novými nájemníky, aby ji a děti vyhodili na ulici, tak majitelka po té, co otevřela dveře do bytu vlastními klíči, našla zakrvavenou ženu s nožem v ruce. Tříletá holčička zemřela, několikatýdenní kojenec leží v nemocnici. Policie na případ uvalila přísné embargo – proč – podle psychologů se matka nejspíš v šoku z vystěhování na ulici pokusila zavraždit své děti, a zřejmě svůj čin nedokonala, protože se z šoku prvních útoků na své děti zhroutila. Děsivá tragédie. Žena v době útoku podle kriminalistů nebyla ani pod vlivem drog ani pod vlivem alkoholu. Žena prostě neunesla Českou realitu – vrátíte se z porodnice a vyrazí Vás i s dětmi na ulici.

    OdpovědětVymazat
  8. Zdravím,také děkuji za článek a články a za slušnou diskusi,taktéž chci poděkovat za velmi přínosné odkazy v diskusi. Kuky

    OdpovědětVymazat
  9. Co tato varianta? Rusi zinscenovali potopenie Moskvy brilantne. Do čiernomorského prístavu vedie len jeden malý, úzky priechod, široký 135 metrov, a Rusi nejakým spôsobom potopili loď, ktorú nepotrebovali, aby vytvorili prekážku a uzavreli tento úzky priechod. Uzavreli tak vstup do prístavu a zajali 12 ponoriek NATO vrátane jadrovej ponorky a viac ako 80 lodí NATO. Táto skupina NATO nemá šancu dostať sa von, byť zničená alebo zajatá… zdroj
    https://m.facebook.com/iulian.adrian.3950/posts/321771250024803

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů