21. 4. 2022

Bleskovka 2


Ruský ministr obrany Sergej Šojgu informoval prezidenta Vladimira Putina o úplném osvobození Mariupolu od ukrajinských nacistů.
„Ozbrojené síly Ruské federace a Lidové milice DLR osvobodily Mariupol. Zbytky nacionalistických formací se uchýlily do průmyslové zóny závodu Azovstal,“ řekl Šojgu na setkání v Kremlu.
Upřesnil, že za 8 let kyjevský režim proměnil město ve skutečnou opevněnou oblast, když do Mariupolu přivezl obrovské množství těžkých zbraní, vojenského vybavení, tanků, Uragan MLRS a raketových systémů Točka-U.
"V době obklíčení Mariupolu činil počet personálu Ozbrojených sil Ukrajiny a zahraničních žoldáků asi 8.100 lidí," uvedl ministr. "V současné době se v podzemí průmyslové zóny závodu Azovstal ukrývá více než 2000 nacistů. Dobytí podzemí bude trvat 3 – 4 dny.
Během operace bylo z města evakuováno více než 142.000 civilistů," zdůraznil Šojgu.
https://rusvesna.su/news/1650525460

Prezident Vladimir Putin nařídil útok na továrnu Azovstal odvolat, protože taková operace by byla pro ruskou armádu příliš nebezpečná.
„Navrhované dobytí průmyslové zóny považuji za nevhodné. Nařizuji zrušení. Toto je případ, kdy musíme myslet (a musíme to dělat vždy) na ochranu života a zdraví našich vojáků a důstojníků.
Není třeba lézt do těchto katakomb a plazit se pod zemí průmyslovými zařízeními. Zablokujte tuto průmyslovou oblast, aby vám ani moucha neuletěla!
Vyzvěte ještě jednou všechny, kteří ještě nesložili zbraně, aby tak učinili. Ruská strana zaručuje jejich životy a slušné zacházení v souladu s mezinárodními právními akty. Všem zraněným se dostane lékařské pomoci.
Dokončení bojových prací na osvobození Mariupolu je úspěchem! Gratulujeme! Pošlete slova vděčnosti vojákům, předložte návrhy na odměnění těch, kteří se zvlášť vyznamenali,“ řekl Putin během setkání s ministrem obrany Sergejem Šojgu v Kremlu.
https://rusvesna.su/news/1650526015


24 komentářů:

  1. Blbá otázka. To nevedia zamínovať vchody do podzemia? Odpáliť, zapáliť sviečku, pomodliť a ísť ta hoja.
    Juraj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juraji,
      nechci urazit ani se vás nějak dotknout, to chraň bůh, ale takhle nějak by si tu válku podle mě představoval Hurvínek sledujíc jí z gauče ve zprávách na ČT24 s pivem v ruce.
      Stále uvažujete způsobem 1+1=2, jenže vám v té rovnici chybí velká spousta neznámých, proměnných, konstant, variací a kombinací :-)
      Váš způsob boje je přesně ten, který používají celou dobu ušáci a jejich mopslíci - všechno a všechny srovnat se zemí alias "Zabít krtka!"

      Vymazat
    2. Já to momentálně vidím tak, že proč by měl chodit Mohamed k hoře, když nakonec přijde hora k němu. 2000 lidí toho sní a vypije celkem dost a zásoby nejsou nekonečné. Stačí si jen obrazně dřepnout na zadek, nic neriskovat a počkat až začnou vyhublí s prosíkem vylézat ven a mezitím se zaměřit na plnění dalších úkolů.

      Vymazat
    3. Ak som čítal , tak v podzemí je 2000 žoldákov a nackov.
      Ak je pravda, že sú tam bio laby, 400 osadenstva + 3000 ostraha v bunkroch. Bunkre budú predpokladám dobre vybavené na druhý Leningrad.
      NEVIEM čo je na tom pravdy.
      Žiaden Hurvínek, postupne po jednom odpaľovať vchody, tým pádom tam stačí hliadka, ak sa začnú vyhrabávať, stačí granátik granátik.
      Popri odpaľovaní by možno začali premýšľať o svojich životoch.
      Po odpálení všetkých vchodov by sa armáda mohla venovať iným veciam.

      A znova opakujem, to že sa ukro obrnila v mestách je vojnový zločin. Vojačikovia majú bojovať na poli a lopatkami kopať zákopy. Ukro armáda sú vojnoví zločinci. Ak zvolili tento spôsob boja, nech si nesú následky, hoc aj zrovnať so zemou. S teroristami sa ťažko bojuje, boj v meste a horách je najzložitejší. S teroristami sa nevyjednáva.
      Juraj

      Vymazat
    4. Juraji,
      když Putin řekne, že není třeba se plazit v katakombách, tak podle mě ví, o čem mluví a proč. Leda, že byste měl nějaké přesnější a novější informace z bojiště, než on :-)

      Vymazat
    5. Juraj: Zrejme ich chcú živých. Dôkazy o činnosti v podzemí sú pravdepodobne už dávno zničené. Už sú len v hlavách tých čo tam ostali. Ak tam boli naozaj nejaké citlivé informácie, ktoré by mohli uškodiť chobotnici, tak buď príde začisťovací rozkaz zo CIA, alebo majú už dopredu dohodnutý začisťovací protokol a pochybujem že takáto "čistka" by predpokladala že majú Banderovci zostať nažive, takže problém sa z veľkej časti vyrieši sám. A kľudne tam môže byť aj nejaké samodeštrukčné zariadenie, ktoré by mohli odpáliť ak by tam nabehli zvonku. Každopádne je lepšie čakať a zbytočne neriskovať životy ruských vojakov...

      s0lar

      Vymazat
    6. Já v tom vidím hlavní rozdíl mezi, jak bylo výše uvedeno, ušáky a Rusy. Rusové se snaží šetřit především svoje lidi, protože ví, že každá ztráta bolí, ale ta druhá strana uvažuje jen v kupeckém stylu. Jen co se jim vyplatí. Když zničí celý komplex, a asi by to nebyl takový problém, pak sice dosáhnou svého cíle, ale pak by skutečně ztratili svou tvář. Dali jim několik možností se vzdát a zůstat naživu. Navíc případná obnova závodu by byla již nemožná.
      Jak bylo v jednom rozhovoru z oblasti Doněcka, když se stalo zvykem uvazovat lidi ke sloupům a vysmívat se jim, či je "trestat", jako v tom Lvově celkem nedávno, tak tam se to stalo jen jednou a rychle se to změnilo na prosté oficiální zatčení ukrajinské zaměřovačky. A to nejdůležitější bylo - "... abychom především zůstali tváří v tvář zločincům lidmi."

      Bedřich

      Vymazat
    7. Včera na srbském zpravodajském webu vojenští odborníci navrhovali, že ideálním řešením, jak dostat zbytky nacistů Azov z podzemních katakomb, by bylo zatopení areálu Azovstal vodou pomocí hadic umístěných ke vchodům do podzemí.

      Vymazat
    8. Připomínám, že v tom podzemí je s velkou pravděpodobností další biologická laboratoř a nebylo by asi zrovna moudré nechat ty brebery, co tam vypěstovali, jen tak uniknout mimo kontrolu.

      Vymazat
    9. Netroufám si posuzovat vhodnost tě či oné vojenské strategie, ale pokračovat v útoku na Azovstal by znamenalo více mrtvých na obou stranách, a to je pro mě zásadní. Rozumím tomuto dle mého moudrému rozhodnutí.

      Vymazat
  2. malá schéma ako to tam asi vyzerá: https://www.reddit.com/r/interestingasfuck/comments/u7a6fa/the_mazelike_network_of_tunnels_and_bunkers_under/

    OdpovědětVymazat
  3. Potřebují především ty "poradce" ze západu žívé,aby z nich dostali informace a hlavně fyzické důkazy toho,co tam západní přátelé dopravili....asi tak...
    martin

    OdpovědětVymazat
  4. Ak je toto pravda : Ukrainian media showed a video of Ukrainian soldiers dragging the corpses of dead civilians. It is reported that the video was filmed in the famous city of Bucha, where the AFU staged a massacre, blaming Russian troops for war crimes.
    Tak je to fakt hnusná hra...
    https://southfront.org/staged-bucha-massacre-ukrainian-soldiers-spotted-laying-out-corpses-on-streets/
    Peter

    OdpovědětVymazat
  5. Toto videjko tu dávam ako podnet na dôkladné previerky ukro vstupujúcich na naše územie. Mužov, ženy, deti. Nie pre slabé žalúdky. Ešte že neprevzali tajomné číslo ktoré sa nesmie používať.
    https://rumble.com/v11l8lb-pravda-o-ukrajin.html
    Juraj

    OdpovědětVymazat
  6. Nějak vymizely z tisku zprávy o Dalajlámovi,nemáte někdo info?V tomto dění?

    OdpovědětVymazat
  7. Ani v ČR není dne bez jobovky :(
    https://www.byznysnoviny.cz/2022/04/21/cesko-uzavre-s-usa-obrannou-dohodu-dca-umozni-pritomnost-americkych-vojaku-v-zemi/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obranná dohoda, eufemizmus pre okupačnú zmluvu, alebo darovanie českého územia američanom.

      s0lar

      Vymazat
  8. To je dobré rozhodnutí. Umím si docela živě představit, co udělá pobyt v tomhle podzemí s těmihle vymatlanými palicemi, ti se sežerou navzájem. Rusové navíc získají ty cizí "jazyky", pokud se tam tedy sami nezlikvidují. Ale spíš jim začne kručet v bříšku, předpokládám, že nějaký zdroj vody tam mít budou, když tam jsou ty bio hazard laborky s těmi místnostmi, kde prováděli ty pokusy na lidech.

    OdpovědětVymazat
  9. Ruská armáda našla způsob, jak zakázat celou latinskou abecedu:
    https://politikus.ru/events/143137-rossiyskie-voennye-nashli-sposob-zapretit-ves-latinskiy-alfavit.html

    OdpovědětVymazat
  10. Vidím, že po zablokování ruských webů je zde problém získat aktuální informace z bojiště. Doporučuji navštívit maďarský web Hirado.hu, kde jsou k dispozici podrobné zprávy neovlivněné propagandou jako v českých médiích.
    https://hirado.hu/kulfold/cikk/2022/04/22/az-orosz-tabornok-elarulta-hogy-mire-keszulnek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím které weby máte na mysli, já se dostanu zatím všude. Kromě těch, co označili v Rusku jako zahraniční agenty a které se postupně i samy vypínají. Nejspíš nepoužíváte VPN, nebo jak jsem doporučil v předchozí diskusi, prohlížeč Brave, kde je možno vyhledávat přes okno přímo s Torem. Sám prohlížeč má v sobě prvotní ochranu proti šmírování.
      Zopakuji trochu podrobněji: ustavit na PC prohlížeč Brave, nainstalovat plnohodnotné DuckDuckGo (Brave má již svoji verzi jako vyhledávač Brave, ale je tam méně zemí), které si vložíte (ikonka na to je hned vlevo od řádku pro vyhledávač Brave (název - Přidat tuto kartu do záložek) do kolonky záložka (pokud to bude třeba první adresa do záložky, pak se vám odkaz zobrazí v lištičce pod vyhledávacím řádkem (nahoře)) a potvrdit, pak si můžete spouštět Duck... rovnou přes tento odkaz v záložce, stejně jako ostatní weby, které si označíte a zařadíte do záložek (záložky jsou trojí. Jedny přímo na ploše, kam se vejde 12 adres, pak záložka (1), která začíná pod tím řádkem výše popsané a pokračuje to - zase vpravo dvěma tlačítky, kde jedno je záložky (1) a druhé - více vpravo - záložky 2. Záložky můžete různě spravovat v nastavení Brave.
      Pro "běžný" provoz, když nefunguje základní konfigurace Brave - web je "nepřístupný", stačí zapnout např. zdarma VPN Zenmate /nejlépe v této zdarma verzi - Singapur/ a zkusit to, jde většina, jen pokud toto nejde, pak použít okno s Torem - stisknout ovládání a přizpůsobení Brave - úplně vpravo a zkusit to. Je pravda, že útoky na weby - a nejen ty ruské - jsou, tak to prostě zkuste po čase znova. Zatím jsem se tak dostal, opakuji, všude. Jiní mají dobré zkušenosti s Firefoxem, ale nepochybně používají rovněž VPN.
      Pro ty, kdo neví jak na VPN - stačí zadat slova /VPN Zenmate/ a nainstalovat vše podle stránky, označit zdarma - Free verzi, nebo jít na získání rozšíření Brave a tam zadat vyhledat VPN, pak si můžete vybrat podle chuti a rovnou přidat do prohlížeče. Placené i zdarma.
      VPN se dá vypnout a většinou nastavit i několik zemí (placené verze mají samozřejmě mnohem větší výběr). Nedoporučuji použít ty VPN, které jsou adresově pouze na evropských a severoamerický (USA) adresách, ale hledejte možnost zapnout cestu přes země Asie, Afriky a Jižní Ameriky. Takže si hlídejte, kde a jak to máte nastaveno. V nastavení rozšíření lze všechnya rozšíření zapínat, vypnout, i zcela odstranit.
      Ještě k Duck... Je to alternativní vyhledávač, tupější, ale dá se tam najít skoro všechno. Jen nebudete mít až tolik výsledků a zadávání MUSÍ být přesnější, vynalézavější. Dá se sice jako vyhledávač nastavit google, ale pak se musíte prostě prokousat "přihlašovacími" procesy, tj. musíte odsouhlasit Cookies. A vypnout jdou pouze tehdy, kdy si - aktivně ke google přihlášeni - a tedy s účtem, stáhnete speciální aplikaci z google obchodu, zdarma, ale přesto tak můžete dát dost údajů k tomu, že někdo nechce být sledován. To je vidět třeba i u jednotlivých webů, kde jen relativně malá část vám nabídne jedním kliknutím odmítnout všechna cookies. Duck... má rozdílné výsledky vyhledávání pro každou zemi, kterou v něm lze nastavit!!
      Samozřejmě, je potřeba počítat s prodloužením vyhledávací doby a je třeba ještě dávat bacha na různé ochrany proti IT útokům, kterými se stránky chrání.
      Snad to někomu pomůže se aspoň trošku zorientovat.

      Bedřich






      Vymazat
    2. Bezva videonávod obsahuje 3 způsoby obcházení cenzury:
      https://cz24.news/videonavod-obchazeni-cenzury-internetu-mobilnimi-operatori-vytvorenim-vlastni-vpn-a-anonymita-pres-tor-browser-video-cz-16-min/
      (Ten třetí je Tor Browser. Jednoduchý, nic se nemusí instalovat.)

      Vymazat
  11. A bude něco dál ? Rusvesnu čtu zatím přes Google překladač a v poho. J.

    OdpovědětVymazat
  12. Ještě dodám několik adres webů se zprávami:
    https://www.kp.ru/
    https://ren.tv/
    https://iz.ru/
    https://rusvesna.su/
    https://cz.sputniknews.com/
    https://rusnext.ru/ - (prodloužení projektu rusvesna)

    Analýzy, názory atd.
    https://www.russiapost.su/
    https://topcor.ru/
    https://aftershock.news/
    http://ru-an.info/
    https://topwar.ru/ (zde plná ochrana vaší cesty - Tor plus VPN)


    Bedřich


    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů