17. 4. 2022

Bleskovka 1

Ministerstvo obrany Ruské federace navrhlo plán kapitulace těm, kteří zůstali v Azovstalu


Ministerstvo obrany Ruské federace se večer 16. dubna obrátilo na zbývající ukrajinské vojáky dislokované na území závodu Mariupol Azovstal.

„Vzhledem ke katastrofální situaci, která vznikla v hutnickém závodě Azovstal, a také vedeni čistě humánními zásadami, nabízejí ruské ozbrojené síly od 6:00 (moskevského času) 17. dubna 2022 ozbrojencům nacionalistických praporů a zahraničním žoldnéřům, aby zastavili jakékoli nepřátelství a složili zbraně.
Všichni, kdo složí zbraně, mají zaručeno zachování života.
Zároveň znovu vyzýváme oficiální orgány Kyjeva, aby prokázaly obezřetnost a poskytly ozbrojencům vhodné pokyny k zastavení nesmyslného odporu a opuštění jeho centra. Uvědomujeme si však, že takové rozkazy a příkazy od kyjevských úřadů nedostanou, proto je vyzýváme, aby se tak rozhodli sami a složili zbraně.
Kromě toho apelujeme na veškerý vojenský personál Ozbrojených sil Ukrajiny a zahraniční žoldáky - s cynickým postojem kyjevských úřadů vás všechny čeká jedině nezáviděníhodný konec. S ohledem na to nepokoušejte svůj osud po vzoru mariupolské tragédie, ale udělejte jediné správné rozhodnutí - zastavte nepřátelství a složte zbraně hned, jakkoli vás vaši „kurátoři“ nutí bojovat za myšlenky nacismu.

Ruská federace zároveň každému z vás zaručuje zachování života a dodržování všech norem Ženevské úmluvy o zacházení s válečnými zajatci, jak se to již stalo vašim soudruhům, kteří se předtím vzdali v Mariupolu.

Pro praktickou realizaci činností této humanitární operace je k dispozici následující algoritmus akcí:
od 05:00 (moskevského času) je navázána nepřetržitá komunikace mezi ruskou a ukrajinskou stranou pro vzájemnou výměnu informací;
od 05:30 (moskevského času) ozbrojenci nacionalistických praporů spolu se zahraničními žoldáky na jedné straně a Ozbrojené síly Ruska spolu s vojenskými formacemi Doněcké lidové republiky na straně druhé vyhlašují „režim úplného ticha“ a garantují jeho přísné dodržování;
skutečný začátek „tichého režimu“ je v 06:00 (moskevského času) a na obou stranách je indikován vztyčením vlajek: z ruské strany - červená, z ukrajinské strany - bílá po celém obvodu Azovstalu.
Skutečnost, že strany jsou připraveny zavést „tichý režim“, je navíc potvrzena všemi komunikačními kanály;
od 06:00 do 13:00 (moskevského času) - odchod bez výjimky všech ukrajinských ozbrojených jednotek a zahraničních žoldáků, a to bez jakýchkoliv zbraní a střeliva.



17.04.2022 - 11:59
400 cizinců obklíčených u Azovstalu: Ruské ministerstvo obrany o žoldácích v Mariupolu a na Ukrajině (VIDEO) 
Během ranního briefingu ruského ministerstva obrany o situaci v zóně speciální operace informoval generálmajor Igor Konašenkov o počtu zahraničních žoldáků v Mariupolu a rozkazech kyjevského režimu ohledně kapitulace.
Obklíčená a zcela zablokovaná v Mariupolu na území hutního závodu Azovstal byla ukrajinská skupina požádána, aby dobrovolně složila zbraně a vzdala se, aby si zachránila život.
Kyjevský nacionalistický režim však podle radiového odposlechu zakázal jednání o kapitulaci a nařídil azovským nacistům, aby na místě zastřelili každého, kdo by chtěl složit zbraně z řad ukrajinského vojenského personálu a zahraničních žoldáků.
Celkem je podle ukrajinských vojáků, kteří se vzdali, nyní na území podniku Azovstal jako součást ukrajinské skupiny obklíčeno až 400 zahraničních žoldáků.
Většina z nich jsou občané evropských zemí a také Kanady. Již dříve jsme informovali, že rádiové rozhovory mezi militanty v Mariupolu probíhají v šesti cizích jazycích. V případě dalšího odporu budou všichni zničeni.
Celkem se zahájením speciální vojenské operace přilákal kyjevský nacionalistický režim na Ukrajinu 6.824 zahraničních žoldáků z 63 států.
Největší skupina dorazila z Polska – 1.717 lidí. Z USA, Kanady a také Rumunska dorazilo asi jeden a půl tisíce žoldáků. Z Velké Británie a Gruzie, každý - až 300 lidí.
Z oblastí Syrské arabské republiky kontrolovaných Tureckem dorazilo 193 lidí.
Drtivá většina žoldáků je nyní distribuována jako součást ukrajinských skupin ve městech Kyjev, Charkov, Oděsa, Nikolajev a Mariupol. Jejich distribuci do seskupení provádí „regionální koordinační velitelství“ tzv. „International Defense Legion of Ukraine“ ve městě Bila Cerkva.
V důsledku bojů počet žoldáků neustále klesá a dnes je to 4.877 lidí.
V bojích ruské ozbrojené síly zničily 1.035 zahraničních žoldáků. Dalších 912 žoldáků se včas odmítlo zúčastnit bojových akcí a uprchlo ze země.
Zahraniční žoldáci nemají podle mezinárodního humanitárního práva status „bojovníků“. Přišli na Ukrajinu vydělávat peníze zabíjením Slovanů. To nejlepší, co je tedy čeká, je trestní odpovědnost a dlouhé vězení.



17.04.2022 - 15:47
Čas, který ruská armáda poskytla ukrajinským ozbrojencům v Mariupolu, aby se vzdali, je u konce. Na obloze nad Donbasem byly spatřeny těžké bombardéry Tu-22M3... (VIDEO)
Nadzvukové raketové bombardéry dlouhého doletu míří k Azovstalu, což znamená, že poslední šance nacistů byla promarněna. Po skončení ultimáta pro neonacisty skončila práce humanitárních koridorů v Mariupolu.
Začaly práce na zničení militantů.


24 komentářů:

  1. Chyba, obrovská chyba.
    Juraj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juraji,
      můžete být, prosím, konkrétní?

      Vymazat
    2. Zmýšľanie a svetonázor človek ťažko zmení. Ťažko sa z príslušníkov azova, banderovcov a zahraničných žoldákov stanú mierotvorcovia a poľnohospodári. Ťažko z tých, čo pochodovali s vlajkami s hákovými krížmi po ukraine, zabíjali civilistov stanú vzorní ockovia chodiaci do fabriky aby uživili rodinu.
      Dúfam, že budú bojovať do konca a poslednú guľu si nechajú pre seba. Že v sebe budú mať tú odvahu, ako keď zabíjali napr. na Donbase. S hrdosťou a poctou nech bojujú do posledného.
      Plevel treba oddeliť od zrna a spáliť.
      Juraj

      Vymazat
    3. Juraji,
      stále nevím, v čem v tomto případě udělalo ruské ministerstvo obrany chybu. Vždyť nikde není ani slovem napsáno, že ti, co se provinili, zůstanou nepotrestáni. Nebo jsem něco přehlédl?

      Vymazat
    4. Juraji,
      pokud chcete cokoli řešit soukromě, nepoužívejte k tomu veřejnou diskuzi. K tomu je určena mailová korespondence a adresa mailu je v pravém sloupci.
      Nelze odpovědět na otázku, kterou mi položíte v komentáři s tím, že si ho nepřejete zveřejnit. Komentář neobsahuje kontakt na jeho pisatele a tudíž mu nejde odpovědět jinak než veřejně a tím ale nerespektovat jeho přání nezvěřejnění nebo neodpovědět vůbec, což může být zase bráno jako neslušné. Pro mě patová situace.

      Vymazat
  2. Juraj:
    A čo tak prípad "Savčenková"? Ono je to trochu inak..., a nebud prekvapený, ako budú "spievať" tí, čo TO pochopia a vzdajú sa. Však jastrabi z USA prehlásili, že budú bojovať do posledného ukrajinca... a tým, čo tam ostali ukrytí, to už aj patrične začína dopínať! A svet sa dozvie strašné veci...

    OdpovědětVymazat
  3. Myslím si, že je to vynikajúci ťah, po všetkých stránkach.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak, tak.
      Krom jiného, mrtví již nic nedosvědčí a ani žádná jména neřeknou. A to ví jak Západ, který je tam chce nechat zemřít a ví to i Rusko, které je chce proto raději živé.
      Ale jsou i další zřejmé (a pravděpodobně i nezřejmé) důvody.

      Vymazat
    2. Snáď majú rusi po vzore demokratickej ameriky ruské demokratické guantanámo.
      Juaraj

      Vymazat
    3. Juaraj:
      ruské gitmo se jmenuje - Vorkuta a je tam celoročně sníh, zima a mráz.

      jirik

      Vymazat
    4. Jirik, dohľadával som Vorkutlag, je to obyčajné mesto duchov. Ak by tam bolo demokratické guantanámo, bola by to prísne strážená oblasť, to by si niekto všimol, či?
      Juraj

      Vymazat
    5. Vorkuta (rusky Воркута́) je padesátitisícové ruské město ležící za polárním kruhem na nejzazším severovýchodě evropské části země v republice Komi.
      Vorkuta vznikla z Tábora Vorkuta, patřícího do soustavy sovětských koncentračních táborů – gulagů. Ty byly na tomto uhelném nalezišti zakládány od roku 1932, po postavení přes 1000 km dlouhé železniční tratě z města Kotlas. I tuto trať stavěli vězni gulagů. Vorkuta se oficiálně stala městem v roce 1943. Při teplotách v zimě klesajících pod −50 °C se Vorkuta stala jedním z nejobávanějších lágrů. Při stavbě města a do města vedoucích železničních tratí zahynuly desetitisíce vězňů. Dnes zde probíhá nerentabilní těžba uhlí a perspektivní těžba ropy a zemního plynu. Počet obyvatel dosáhl roku 1991 117 000, od té doby poklesl na současných 58 133 (2017).
      https://cs.wikipedia.org/wiki/Vorkuta

      Lágr se nacházel na severovýchodě Komiské republiky poblíž dnešního města Vorkuty, které v souvislosti s táborem vzniklo. Tábor byl oficiálně založen 10. května 1938, i když zde již předtím vězni těžili suroviny, které tu byly objeveny kolem roku 1930, a zanikl zřejmě počátkem 60. let 20. století. V hlavním táboře současně žilo až asi 73 tisíc vězňů, celkem tábory ve Vorkutě a okolí prošlo přes milion vězňů a vězeňkyň, z nichž zde asi čtvrtina zahynula.
      https://cs.wikipedia.org/wiki/Tábor_Vorkuta

      jirik

      ps:_ rozhodně není problém pro rusko takové vězení obnovit.

      Vymazat
  4. Ruský senátor Andrej Klimov v rozhovoru pro REN TV považuje Zelenského odmítnutí zachránit životy armády v Mariupolu za rezignaci na pravomoci vrchního velitele armády:
    https://ren.tv/news/v-mire/964434-klimov-obiasnil-otkaz-zelenskogo-spasti-zhizni-voennym-vsu-v-mariupole

    Bergoglio rozčiluje Ukrajince:
    https://tsargrad.tv/news/papa-rimskij-igraet-v-ukrainu-i-tolko-zlit-ukraincev_531860

    OdpovědětVymazat
  5. Mimo tému, krížnik Moskva
    Niečo mi tu nesedí
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Moskva_(raketov%C3%BD_k%C5%99i%C5%BEn%C3%ADk)
    16× protilodní P-500 Bazalt
    8×8 protiletadlový S-300PMU
    2×20 protiletadlový OSA-MA
    1×2 130mm víceúčelové dělo AK-130
    6× 30mm systém blízké obrany AK-630
    2× protiponorkový RBU-6000
    10× 533mm torpédomet
    Mal dostatočnú výzbroj aby ho nepotopili.
    Po takzvanom požiari mali zvyšnú muníciu poslať na ukrainu, dolet P500 bazalt je 500 km. Určite aj protiletadlovy S300 sa dá naviesť na pozemný cieľ.
    Všetka tá výzbroj je taraz pod vodou? Obetovali rusi rakety aby zbytočne nezabíjali? Zelenina sa nemá čo chvástať, niektorí kapitáni by to rovno všetko vypálili ako Vabank.
    Juraj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to zvláštní jako by to byla sabotáž. Kapitán prý žije, před dvěma dny byly informace, že zahynul.
      Na tomhle kanálu tvrdí, že zavřeli admirála, ale zase tak dobře rusky neumím https://www.youtube.com/watch?v=Xxz8sZ1OG5Y
      Eva

      Vymazat
  6. A co ta Vlabi ? Až zasadí, tak vstane z mrtvých aka. Fénix ? ;)
    J.

    OdpovědětVymazat
  7. Jedno sdělení na intergalaktické úrovni (čtenáře prosím, aby zcela ignorovali).
    Prosíme vytrvalé zástupce vyspělých vesmírných civilizací a inteligencí, aby nám do redakce nepsali žádné komentáře. Vaše texty jsou zcela mimo naše chápání a tudíž z důvodu ochrany naší mysli je ani nečteme. Ze stejných obav o mentální zdraví našich čtenářů je proto nepublikujeme a publikovat ani nebudeme.
    Neplýtvejte svým časem a energií a svá sdělení, rady, upozornění a ultimata směřujte prosím na oficiální mail naší vlády "posta@vlada.cz" nebo můžete jít ještě výš a dál. Třeba až do brusele.
    Tam se tím budou zabývat oprávněné osoby, nepochybně opravdoví odborníci a tudíž vaše texty tam padnou na úrodnou půdu.
    Za celé lidstvo a za redakci děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. MichalB

      Váš vzkaz je dokonalý, už dlouho jsem se tak s chutí nezasmál!

      MUDrland Wenca

      Vymazat
    2. Vynikajúci odkaz pre vesmírnu civilizáciu a inteligenciu.🙂

      Vymazat
  8. Ukrajinské orgány po 77mi letech poprvé vyhlásily 9. května za pracovní den. A tak se slavnostní pokládka květin nemusí konat:/
    https://www.politnavigator.net/vlasti-ukrainy-vpervye-obyavili-9-maya-rabochim-dnjom.html

    OdpovědětVymazat
  9. Poslední varování?:
    https://topwar.ru/195164-minoborony-rf-predlozhilo-ostavshimsja-v-zhivyh-boevikam-i-naemnikam-na-azovstali-slozhit-oruzhie-i-vyjti-po-organizovannym-koridoram.html

    OdpovědětVymazat
  10. Čečenci, Rusi, Avari – na Donbas odišla nová skupina dobrovoľníkov

    19.04.2022 19:02
    uvnitř 3 minutové video....

    https://sk.news-front.info/2022/04/19/cecenci-rusi-avari-na-donbas-odisla-nova-skupina-dobrovolnikov/

    jirik

    OdpovědětVymazat
  11. Výborný odkaz pre zástupcov vesmírnych civilizácií a inteligencií. Plne s Vami súhlasím. 🙂

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů