17. 10. 2018

Vottovaara

Než se s ruskou Karélií prozatím rozloučíme, nabízíme zamyšlení našeho ruského čtenáře Abysse, kterého inspiroval cestopis Chorcheho k zachycení jeho vlastních pocitů z návštěvy Vottovaary.



Vottovaara je jedinečné místo v Karelii. Takové množství megalitických ukázek činnosti (dopotopních civilizací) člověka abys ve světě pohledal. Ne, asi přeháním, když říkám, že musíme hledat. Ono stačí se naučit na tyto věci dívat. Ano, je třeba se dívat a ne hned křičet, že to je pitomost. 
— Vidíte? Ne? Nebojte se. Za chvilku uvidíte. Všimněte si toho podivného jezera (jezírka) uprostřed fotografie. Jak na vás působí?
Vojáci okamžitě odpovídají. Ti, kdo nikdy neviděli kráter po letecké bombě nebo taktické raketě, sice ještě přemýšlejí, ale pak už všichni s jistotou říkají: — To je přece kráter po výbuchu!


— Stop, stop, stop! Jaký výbuch? Copak nevidíte rozměry toho kráteru? Jak velká bomba by po sobě zanechala kráter takového průměru… Více než 80 m!
Nyní se ti, co něco vědí o munici, poškrábali v zátylku, potom za ušima a pak kdosi hvízdl a pronesl silné slovo.
— A proč zrovna kráter po výbuchu a ne po meteoritu? ptají se skeptici.
— Ale to je přece jednoduché. Meteority nepadají k zemi vertikálně, ale narazí do povrchu po dráze tečny. Stopa meteoritu by proto měla být ve tvaru prodloužené kapky. V žádném případě kulatý kráter.


A tak, co se týče první části této hádanky, budu předpokládat, že to máme vyřešené; mohutnost munice v ekvivalentu TNT si, kdo chce, může vypočítat nebo porovnat s krátery ve státě Nevada (USA). Ti, kteří nesouhlasí, si pak mohou jít zakouřit nebo si jít vypít něco ne moc silného (čaj - upřednostňuji Koporského nebo tureckou kávu — ta také hodí mozky na správné místo (neplést se španělskou, ta bude potřeba později)).

Přejděme k další hádance. Prohlížím si screenshot z aplikace Google Earth a snažím se uvidět (jako v laboratoři okulisty) čtverečky a trojúhelníky na barevných tabulkách.
Připouštím, že zatím to vidím jen já, ale pokusím se o tom přesvědčit i vás. Jdu na to. Ťukáte si na čelo? No... nejprve se podívejte na třetí screenshot. 
— Na tomto místě byl kdysi podivný geometrický objekt (budova). Je to tak? 
— Tak i budovu jste tu vykopali! Proboha, co bude dál? Zelení mužíčci?


— Ne, zelení mužíčci nebudou, ale budou fotografie dochovaných částí staveb. Ano, opravdu staveb a ne tektonické zlomy, jak si můžeme přečíst v oficiálních dokumentech o Vottovaaře. Co je tam napsáno si každý zájemce může najít ve Wiki. A pak v klidu zapomenout na tento článek. Cesta do ráje je dlážděná kostmi.


Moje kosti tam ale určitě nebudou.
— Takže kdo se mnou jde dál?
— Hurá za vimánami a vajtmarami! Vpřed!
Na páté fotografii vidíme obyčejný balvan. Balvan jako balvan. Ale prohlédněte si ho pozorně. Opravdu jen já tam vidím šestiúhelník? Ne, zde už vás neoklamou ani vaše oči. Je to ve skutečnosti část konstrukce budovy. Konkrétně místo zakončení sloupu šestibokého tvaru. Jenže které? Spodní nebo vrchní? Myslím, že spodní. Protože na horní část je kámen příliš masívní.



Na šesté fotografii určitě i bez mé nápovědy dobře vidíte dochovanou část sloupu čtvercového průřezu. Moc lituji, že jsem si ten sloup nevyfotografoval z více stran. Ale když jsem tehdy byl na Vottovaaře, byl jsem z toho, co jsem viděl, úplně vedle.
Ano, sloup má čtyřúhelníkový průřez. To vás hned udeří do očí. Ale podívejte se, v co vstupuje ten hranol. Nebo se to zdá jenom mně a vidím v tom to, co v tom vidět chci? Hranol přechází v jiný geometrický útvar, který je velmi podobný šestibokému hranolu. Možná od předchozího balvanu, ale může být i od toho, kterého to rozbilo na menší části.
Doufám, že teď už nepochybujete o umělém původu tohoto objektu. Nebo tu je ještě nějaký skeptik? Pro takové mám ještě několik zajímavých fotografií. Budou zajímavé i pro Lidi, kteří se snaží dohledat pravdu o naší lživé historii.
Ti, co si kdy četli o Vottovaaře, znají "Studnu" nebo "Bazén". Tady ho máme:



Obrovské bloky jsou perfektně leštěné a vzájemně spojeny. Ano, čas je poznačil, na jejich povrchu jsou patrné stopy eroze. Ale přesto je naprosto jasné, že s tím, co tu vidíte, nemá příroda co dělat. Jsou to výtvory rozumných bytostí.

Ale existují i jiné velmi zajímavé artefakty. Některé jsou umělého původu, nebo přesněji, vytvořené místními lidmi zabývajícími se falšováním, aby přilákali turisty a lovce senzací. Pro ně vytvářejí mystické labyrinty a píšou články, k nimž přikládají fotografie vytvořené ve Photoshopu. Zde je jeden z příkladů:


Kdo a proč toto vytváří, se mě netýká. Ale pokud znáte tvůrce, sdělte mu, že se mu podvod nepodařil.
Skutečné artefakty, které se na Vottovaaře nacházejí, jsou naopak často veřejnosti neznámé. Proč se je místní nesnaží turistům (a ani vědcům) ukázat? Protože se bojí o jejich bezpečnost. Za posledních 20 let se Vottovaara stala všeobecně známou. Bylo zničeno velké množství seidů (o kterých mnozí vědí, a kdo ne, nechť si o nich přečte), na internetu o nich najdete mnoho článků i fotografii.
Ano přímé linie nejsou pro přírodu charakteristické a to uznávají dokonce i ortodoxní oficiálové. Podívejme se tedy na ty přímé linie, které se zachovaly na ruinách budovy.


Když jsem prvně uviděl tyhle hádanky, už jsem se více let zabýval studiem podobných věcí. Přesto se mi přes rozsah katastrofy, k níž došlo na tomto místě, jen těžko dařilo přenést. Nebudu popisovat své pocity při návštěvě Vottovaary. Jsou vždy stejné. Lidé tu shořeli zaživa… A jejich energie dosud přivádí k šílenství některé zvlášť citlivé lidi. Já tu prostě cítím každou buňkou svého těla jejich přítomnost. A věřte mi, není to ten nejlepší pocit, pokud máte tento (třeba i nevelký) dar.
Ale vyprávění o nějakých sněžných lidech nebo o defektech elektrozařízení na Vottovaaře nemohu potvrdit. Mně tady vždycky všechno bezvadně funguje v kterémkoli místě. GPS Garmin, tablet Sony, fotoaparát Canon — všechno správně pracuje. I počasí mě tu vždy vítalo radostnými paprsky slunce.
V roce 2019 naše parta pojede auty znova na Sever.
— Kdo pojede s námi?






autor: Abysse
překlad: Vlabi


poznámka:
Odkaz od Chorcheho na 3D model areálu:
https://vottovaara.pro/home/features
A Abysse k tomu přidává varování:
Pozor, informace na této stránce nejsou bezpečné vaší peněžence.


61 komentářů:

  1. Vlabi - спасибо тебе за твой титанический труд. Обещаю - Если буду ещё что то писать. Это будет легче переводить.

    С уважением.
    Abysse

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abysse, děkuji za článek. Píšeš, že kráter po meteoritu bývá ve tvaru kapky. Jak tedy si tedy vysvětlit původ arizonského kráteru http://www.mreclipse.com/Observatory/Crater/full/Crater99-011w.JPG ? Má víceméně kruhový tvar a 1.200 metrů v průměru. Ať se daří! Člověk.

      Vymazat
    2. Неведомый мне друг, задавший вопрос про Аризонский кратер. Прошу Вас - укажите GPS координаты конкретного кратера. Это необходимо для идентификации. Что Вы и Я говорим об одном объекте.
      По фотографии мне не удаётся ничего сказать. Ни о размерах, не о форме. Кроме того что это может быть круг, может быть и элипс.
      Жду координат.
      С уважением,
      Abysse

      Vymazat
    3. Použiju-li selský rozum, pak mi vychází, že trajektorie meteoritu může mít v okamžiku dopadu vůči zemskému povrchu jakýkoli směr (v případě dostatečně velkého balvanu). Samozřejmě statisticky pravděpodobnější bude ten mimo kolmici.

      Vymazat
    4. Здравствуйте Abysse. Это первый раз что я говорю или пишу по русски, извините ошибки. Здесь координаты: 35.027222N, 111.0225W. Пожалуйста смотрите и напишите ваши отзыв. Спасибо. Человек.

      Vymazat
    5. Dobre den Michal.
      Извини что пишу на Русском млувит. Хочу быстрее Вам ответить.
      Перпендикулярное падение любого тела из космоса на Землю маловероятно.
      Перпендикулярно врезаться в землю может только осколок метеорита после его взрава в плотных слоях атмосферы. В остальных случаях всегда будет касательный удар о поверхность земли. Нас всех людей - спасает атмосфера Земли. Её плотные слои.
      Спасибо вам с VlaBI за ваш блог. Он нужен людям.
      С уважением,
      Abysse/

      Vymazat
    6. Для ЧЕЛОВЕКА. Спасибо. Вечером буду изучать.
      С уважением,
      Abysse

      Vymazat
    7. Abysse,
      v pořádku. Ruština mi nevadí, učil jsem se jí tuším 8 let :-)
      Však jsem psal, že statisticky pravděpodobnější je pád meteoritu v ostrém úhlu. Nicméně i ten kolmý je teoreticky možný. Vše je jen otázkou množství kinetické energie a fyzikálních a chemických vlastností meteoritu (projektilu?). Amatérsky - soudržností meteoritu při průletu atmosférou.

      Jo a kulatý kráter udělá těleso s trajektorií i jinou, než kolmou na plochu. I při úhlu 70° (možná i méně) bude po nějaké době (eroze) vypadat jako pravidelný kruh.

      Vymazat
    8. Michal. Jsem úplně souhlasím s vámi. Všechno skutečnosti, které jste uvedli. Оvlivní trektoriyu.
      Na formuláři vornki od výbuch. Stejným způsobem ovlivňuje čas a povrchu.

      С уважением,
      Abysse.

      Vymazat
    9. Abysse,
      klidně piš azbukou :-)

      Vymazat
    10. Для ЧЕЛОВЕКА. Я не могу вас ничем порадовать. Но информации об Аризонской воронке нет. Только Официальная версия. Которая не соответствует размерам и мощности. Царь бомба (50 мегатонн в TNT эквиваленте оставила след в несколько километров. А Аризонский по официальным данным имеет мощность 150 мегатонн. И всего 1 -1,5 километра. Кто и где тут кого то обманывают.
      Думайте. У меня версий нет.
      С уважением,
      Abysse.

      Vymazat
    11. Для Abysse. Oдна фраза из ческой Wikipedie: "Шумейкер также обратил внимание на сходство марса с кратерами на месте экспериментов с атомными бомбами в штате Невада." Bозможно имел правду. Xороший день. Человек.

      Vymazat
    12. když koukám na tu satelitní mapu toho kráteru, tak mně uprostřed zaujal ten čtverec a google k tomu dává popis, že je to důl.... skutečně se tam něco těží či lépe řečeno hledá?

      Vymazat
    13. Vlaďko,
      kdyby se tam opravdu něco těžilo, musely by tam být - minimálně - tomu odpovídající komunikace. :-)

      Vymazat
  2. Hodně komplexní stránka o Vottovaaře, doporučuju pozkoumat https://vottovaara.pro/home/features (hlavně 3D model)
    Chorche

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat
    2. Я присоединяюсь к мнению Chorche. Относительно материала этой группы людей. А вот выводы из увиденного - прошу вас друзья - делайте сами. Не сотворите себе кумира. Не поклоняйтесь. Мыслите самостоятельно. Система будет всегда бороться с Правдой.
      Думайте.
      Научитесь - Отделять зёрна от плевел (шелухи).
      С уважением,
      Abysse

      Vymazat
  3. Je zajímavý, že Abysse nabádá přesně k tomu, k čemu sem tu nabádal nesčetněkrát ;-) Abyste si především dělali vlastní názor!
    Díky Abysse za podporu!
    Chorche

    OdpovědětVymazat
  4. Mne už předtím zaujal ten název, rozhodně není ruského původu, nesouvisí s azbukou.
    Okolo té hory je řeka Votto, tři jezera Keyvotto, Vottozero a Vottomuks. Co jsem tak pochopil, tak slovo VOTTO u Sámů souvisí nějak s bohy, s kulturou(kultem) uctívání bohů. Podle ruské wiki slovo VAARA je sámsky něco jako hora, ale třeba ve finštině znamená něco jako zlo, špatnost, nebezpečí. Tak nevím...
    Při pohledu na ten "kráter" mi to připomenulo Oko Sahary - Richat:-)
    Což myslím souvisí s výbojem elektrostatické elektřiny, než s výbuchem bomby nebo meteoritem, teoreticky.
    https://www.elektrina.cz/kulovy-blesk-jak-vznika
    nenimito

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Křemíkové částice postupně ztrácejí světelnou a tepelnou energii, jinými slovy hoří a svítí."
      Vottovaara představuje hřbet protáhlý v délce 7 km tvořený kvarcity a pískovci.
      https://cs.wikipedia.org/wiki/Kvarcit
      jen teorie....
      nenimito

      Vymazat
    2. Tím nepopírám, že ten "blesk" musí být pouze přírozeného původu:-)
      https://www.bibliotecapleyades.net/electric_universe/thunderbolt16.htm
      nenimito

      Vymazat
    3. Já myslim, že celkem neni poctatný, jakym způsobem tam ty stavby zničili. Poctatný je to, že sou tam zbytky megalitickejch staveb. A rozhodně nevypadaj jako z pískovce :-)
      Chorche

      Vymazat
    4. jjj, ten pískovec mi taky trochu překvapil:-)
      Ale pro vědátory je to asi stejný, pískovec nebo románský beton, pro ně to je jen kus šutru...
      nenimito

      Vymazat
  5. nenimito. Вы очень хорошо знаете то что изложено в WiKi - это хорошо.
    Состав большинства "камней" (бетона) : калиброванный, не содержащий примесей Fe (железа), КВАРЦИТ на минеральном вяжущем белого цвета. Останци (остатки, руины) под городов Магадан имеют аналогичный состав. Расстояние по прямой 5430 километров :-) Какому природному явлению понадобилось очищать кварцит от примесей железа:-) На Воттовааре и под Магаданом???????????
    С уважением,
    Abysse.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abysse, я хотель только показать, что кварц и электростатическая молния может взрываться:-) Я не сомневаюсь идее искусственного бетона.

      https://podkozibike.rajce.idnes.cz/Jesenik_a_Rychlebske_stezky/#20160823_120638.jpg
      Єто я находил здесь https://mapy.cz/s/392hT
      И много подобный в Чехии....
      Например здесь:
      https://podkozibike.rajce.idnes.cz/MoravskaBrana/#20170826_154930.jpg
      https://podkozibike.rajce.idnes.cz/Ceska_Kanada/#20160428_174655.jpg
      или здць на сайте:
      https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2018/06/divna-mista-2b.html
      https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2018/04/divna-mista-4.html
      nenimito

      Vymazat
    2. nenimito. Да. Это возможно. ANENERBE активно использовали эту теорию на "северных территориях". Устраивая базы и организуя эксперименты на местах выхода кварцевых жил на поверхность земди.
      На озере Пизанец (Карелия) имеется очень интересная жила. Она идёт параллельно воде на высоте 3 метров (в так называемых осадочных породах). Я щучу когда говорю что осадочными их назвали - потому что любой здравомыслящий человек - увидив их "выпадает в осадок" (теряет дар речи) :-) Здоровья и счастья тебе и близким.
      С уважением,
      Abysse

      Vymazat
  6. Já jen ještě k tomu meteoritu. Celá hora, tedy ten střed v místě ruin, je rozřezaná rovnými řezy, jak kdyby někdo vzal obrovskou vodou chlazenou flexu a jel. Nevím, zda se to stalo po té apokalypse nebo při ní, ale je to tam. Stejně tak jsou divné ty sejdy. Musel někdo v minulosti (blízké?) jít a postavit je. Místní říkají, že jsou to něco jako flešky, sbírají informace a podepřené jinými kameny jsou aby se neztratily, nezapadly do terénu. také říkají z hory nic nebrat, jedině když ji tam něco přinesete na výměnu. Hlavně nebrat něco co tam někdo nechal....to prý se vám pak lepí smůla na paty. Tomu průvodci často volají, zejména v noci, že zapadli a že by potřebovali vytáhnout. A on se jich zeptá vzali jste něco z hory...ano jen kameny :) každého koho tahal něco vzal. :) Já jsem si přivezl krásný velký kus toho žilkovatého křemene, syn se s ním táhnul až k autu....ale nechal jsem tam u velkého šamana (ten největší seid) kámen z naší zahrady. :))
    Tož to jen tak, jsem zavzpomínal...jo a ta koule je novoděl, originál nějaký kreteni skouleli do Alenčina jezera, už jsem to tu psal, ale dal jsem to blbě k Jirkovi do expedice.
    А камень сейчас лежит на дне Алёнушкиного озера((( дураки скинули, но этот шар был привезен и поставлен совсем недавно, новодел!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. К.
      Прошу сообщить когда сбросили шар боле точно, Потому что этому фото более 6-8 лет. Оно сделано еще до пожара на горе. Кто предоставил информацию про новодел. Я знаю Симоняна и позвоню на его мобильный после информации от вас.
      Спасибо за правильное понимание.
      Этот шарик новодел - как и кто его туда доставил. Туда даже ГАЗ66 Симоняна не пройдёт. А на руках его не затащишь. Да и что вы называете Алёнушкиным озером? Случайно не воронко образное озеро на юго-восток от вершины. Оно никогда так не называлось -это 100%. У него вообще нет названия это просто Ламба.
      С нетерпение жду от вас информацию.
      С уважением,
      Abysse

      Vymazat
    2. привет Abysse
      мой друг сказал:

      ....Но могу с уверенностью сказать, что камень установили совсем недавно, у меня в друзьях есть Дмитрий Воеводина, пусть твой товарищ свяжется с ним, это он и его люди установили шар на Алёнушкином озере, которое находится к востоку от Горы!
      Дмитрий расскажет о происхождении камня, они его нашли где-то под Горой и на машине привезли на берег озера, установили, а потом его столкнулись в озеро. Иногда, когда я купаюсь там, я стою на нём, была мысль поднять со дна, но какой смысл, если найдутся ещё дураки, которые го опять столкнут.

      тебе нужна эта ссылка? буду искать... хочеш её?

      Karlos

      Vymazat
    3. Dobré ráno Karlos.
      Спасибо за твой ответ. Как только будет реально интересная информация, обязательно напишу. У меня нет оснований сомневаться в твоих словах. Надо теперь узнать тебе у Дмитрия в каком году сбросили шар. И в каком году Дмитрий его поставил. Да и еще просьба. Посмотри повнимательней на фото. Это точно тот шар который поставили Дмитрий и его люди или это другой шар. Заранее буду тебе благодарен в поиске истины. Да и Людям надо всегда говорить Правду. Хорошего Тебе дня и хорошего настроения.
      С уважением,
      Abysse.

      Vymazat
    4. Dobry den Karlos.
      Я только что разговаривал по телефону с Сергеем Михайловичем Симоняном.
      Я думаю тебе стоит поговорить с Дмитрием Воеводиным.
      Людям надо всегда говорить Правду.
      Извини я сейчас в серьёзном раздумье и думаю что в скором времени я приму решение после совещания с друзьями в Чехии и Сукозере.

      Vymazat
    5. Привет Abysse!
      Поговори с этим, он все знает о шаре...
      https://vk.com/id118014027

      Vymazat
    6. Dobry den Karlos. Будь здрав NENIMITO.
      Я заходил на страницу в контакте Д. Воеводина. Спасибо тебе за ссылку.
      Как я уже написал ранее мы посоветуемся с друзьями и примем решение. Мы приняли это решение. - ЧЕЛОВЕК должен жить честно. И наплевать на систему которая нас (ЛЮДЕЙ) пытается согнуть, подстроить под свои мерзкие законы. И нам не зачем устраивать разборки. Д.В. выбрал свой путь- это его решение. БОГ нас рассудит и осудит каждому по заслугам.
      Сейчас речь даже не о мне или Дмитрие. Сейчас речь о ЛЮДЯХ.
      Спасибо тебе за то, что помог нам в нашем деле.
      Надеюсь я ничем тебя не обидел и мы будем и дальше идти к ПРАВДЕ.
      У каждого своя дорога. Но не каждому дано её пройти с честью.
      NENIMITO. Твою версию случившегося. А именно природный характер событий на Воттовааре поддерживают многие ЛЮДИ которых я уважаю. Каждый из них провел не один год своей жизни в этих лесах и болотах и знают что они говорят.
      Если местные так говорят - что это природа. Значит у них есть на это право. Они там живут. Не Ты и не я.
      Желаю всем участникам этого блога - Здоровья, Счастья, Радости Жизни.

      С уважением ко всем ЛЮДЯМ,
      Abysse.

      Vymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Ještě k tomu nějakému dopadu meteoritu. Už to sem jednou někdo dával, tak zkusím ještě jednou. https://mapy.cz/s/39cj8 Takhle podle mne(doufám?) vypadá dopad tělesa do "hrany betonu". Pokud teroreticky přilít od jihozápadu, utrhl hřeben, vyhloubil jezero a rozprášil ten betonový hřeben v Kamenné moře směrem k severovýchodu.
    nenimito

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dobrej úlovek! Ale nemusel to vůbec bejt meteorit. Mohla to bejt energetická zbraň. Něco podobnýho co vyškrábalo ty dlouhý brázdy v Rusku.
      Chorche

      Vymazat
  9. Vážení, zde by se meli vyskytovat kamenní lidé. Balvany, ktere se sami posouvají a mění své místo. Kamenni lidé by meli byt zde a v Kalifornii.

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji do Ruska za další zajímavé informace. Ale moc jsem nepochopila, co by to mohlo být za stavbu. Jakou měla funkci? Jen vysoké zdi? A jak je na animaci vidět člověk, který stojí na zdi - to jako proč? Jako ukázka poměru velikosti? Ale co když stavitelé byli vyšší?
    Nebyla tu kdysi v nějakém článku zmínka o tom, že arizonský kráter vůbec není kráter po meteoritu?

    OdpovědětVymazat
  11. Уважаемая Alexandrie.
    Вы можете предположить всё что считаете возможным. В моей статье нет информации о высоте стен. В ней высказывается версия возможного варианта. Возможно на этом месте было здание. Возможно это здание уничтожено неведомым нам оружием. А возможно это просто квадратная снежинка:).
    Каждый создаёт свою картину произошедшего на ЗЕМЛЕ. И у каждого она своя.
    Вы хорошо ставите вопросы. Да никто не скажет нам правды. А официальная геология будет давать только ту информацию которая согласуется с официальной историей.
    Хорошего вам поиска истины. Получайте радость от того чем занимаетесь.
    С уважением,
    Abysse

    OdpovědětVymazat
  12. Alexandrie, těžko říct, co to bylo za stavby, na to dneska asi nikdo (krom těch co tahaj za provázky a maj přístup do svejch archivů) neodpoví. Ale zřejmě byly významný, protože někomu stály za to je zničit...
    Jinak "jen vysoký zdi" to určitě nebyly, jen zbytky zdí je to co do dnešních dob zůstalo. Mimochodem, zbytky zdí je přesně ten nejstarší druh staveb kterej zůstal všude možně po světě (a kterej nedává sám vo sobě smysl). Ten člověk na zdi je jen pro představu rozlehlosti areálu a velikosti zdí. Nemá vztak ke stavitelům.
    Chorche

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chorche, děkuji. Já jen přemýšlela dopředu, jestli už někdo bádal a jsou nějaké teorie o účelu stavby atd.

      Vymazat
  13. Zdravím :). Tak oprašuji ruštinu, před nedávnem na jiném webu kvůli gastronomii,nebo youtube, ale tady taky dobrý. Názorný příklad, co se v mládí naučíš...Mám spolupracovnici, mlaďoch, ta hledí na azbuku jak na šifru od mimozemšťanů.Majda

    OdpovědětVymazat
  14. Dobre rano Majdalena. Mám rád Vaše slova. Ne všichni mladí lhostejný k jeho historii. Podívejte se na to až do konce. https://www.youtube.com/watch?v=QIgy5fWHC6U Tento film lze sledovat. Bez znalosti jazyka. Uvidíte další - krásnou mládí.

    С уважением,
    Abysse

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abysse, очень сильные видео. Oни умерли чтобы мы могли жить. Mногие хотят чтобы мы и наши дети забыли. Ho подсознание не может забыть так что мы также не забудемe. Mое почтение.
      Человек.

      Vymazat
    2. Tak jsem neuposlechla úvodní varování .... strašně smutné a dojemné....

      Ohledně krásné mládeže jsem si vzpomněla na https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=6HUg6Mw1GUY (možná trochu divný název, ale jako motivace pro mladé myslím dobré).

      Vymazat
  15. Человек. Твоё послание подтверждает твой никнейм. Я горжусь твоими словами и передам их Людям в Сукозере и Сергею Михайловичу Симоняну.
    Таких как ты на Руси любят и уважают. И всегда рады таким гостям.

    С уважением,
    Abysse

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abysse, спосибо Тебе за красивые слова. Долгий путь за человечностью. Привет всем при Сукозеру. Я надеюсь, что раз я смотрю в России. Человек.

      Vymazat
  16. Film "A jitra jsou zde tichá" jste viděli?
    Na ten film jsem si vzpomněl, když jsem uprostřed Karelie narazil na tento pomníček.....
    https://photos.app.goo.gl/grgvT8wg7fsJ27mu8
    S detektorem také chodím, ale u nás jsou jen německé ustupovky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Černobílí pamětníci:-) Pamatuji, že když jsem na něj jako malý koukal, tak jsem u něj brečel... (dokonce ho nedávno přetočili)
      nenimito

      Vymazat
    2. Viděla jsem tu novou verzi, stará je prý lepší. No já prořvala i tu novou.

      Vymazat
  17. Ta nová verze neni tak silná jako původní černobílá. Ale nejsem k ní tak kritickej jako jiní. Je dobře že takový filmy natočej dneska aby je přiblížili dnešní mladý generaci.
    Chorche

    OdpovědětVymazat
  18. K tomu "v žádném případě kulatý kráter" přikládám snímek známého kráteru v Arizoně: https://www.topozone.com/wp-content/uploads/2017/05/bigs-Barringer-Meteor-Crater-northern-Arizona-aerial-view-showing-entire-crater-Large-1024x682.jpg

    Njurgun Bootur

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, už se diskutovalo výše, omlouvám se za duplicitu.

      Vymazat
  19. Jen podotknu, že Arizonskej kráter nemusí bejt nutně kráterem po meteoritu. Pokud vim, žádnej se tam nenašel. Může to bejt kráter po výbuchu čehokoliv (atomovka, konvenční bomba, havárie lodě, zásah energetickou zbraní...).
    Chorche

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toto je největší z úlomků, co našli: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/79/Meteor_Crater_08_2010_151.JPG

      Vymazat
    2. to může bejt jen "přání otcem myšlenky" ;-) Jak řikám, kráter mohlo způsobit kde co, nejen meteorit.
      Chorche

      Vymazat
  20. Vážení přátelé.
    Неужели вы всё поняли и полностью разобрались с феноменом Воттоваары?
    Если это так то я буду признателен вам всем если вы объясните мне. Что такое Воттаваара?
    Я уже много лет "ломаю" голову. Но у меня нет ответа на этот вопрос.
    1. Это геологический разлом.
    2. Это стечение обстоятельств и природного кварца - вызвавший огромный взрыв.
    3. Это элементарна мощностью то 1,5 до 2 Мегатонн в TNT эквиваленте бомбочка или ракетка прилетевшая из ...
    Если у кого есть другие варианты произошедшего прошу вас поделиться своими рассуждениями.
    С уважением,
    Abysse

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Дорогой Abbyse. Ответы я не знаю, но одну вещь хочу сказать. У геологических разломов и природных работах столбов нет. Воттаваара выглядит очень старая. Я думаю если эта катастрофа произошла в этой цивилизации или в в прошлый. Нам сейчас надо стать Человеками иначе наша цивилизация рухнет. Удачу нам всём. Человек.

      Vymazat
    2. Доброе утро ЧЕЛОВЕК.
      Да Ты давно уже человек и VlaBI и Michal B, Karlos, Chorche. На этом блоге общаются только честные в душе и старающиеся честно жить ЛЮДИ. Да у каждого из нас свои взгляды. Но мы никогда просто так не будем убивать ради забавы.
      Как хочется собрать вас всех на большой поляне в Тайге на берегу озера. И просто посидеть молча и послушать шум воды , ветра, треск костра, щебетание птиц...

      Vymazat
  21. Дорогой Abbyse, может быть, однажды встретимся :) Теперь мы должны работать на себе, на детях и в мире. Прекрасный день к Сукозеру. Человек.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ЧЕЛОВЕК - Всегда буду рад нашей встречи. И обязательно познакомлю с настоящими Людьми. Если надумаешь написать буду рад. Не прощаюсь надеюсь мы еще не раз будем обсуждать что либо на страницах этого прекрасного блога.
      С уважением,
      Abysse.

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů