22. 10. 2018

Tunguzská událost a jakutské kotle

Každý správný konspirátor vám z fleku vychrlí minimálně pět verzí toho, co se stalo 30. června 1908 nad Podkamennou Tunguzkou. Meteorit? Ale nenašel se z něj jediný úlomek! Srážka dvou meteoritů? Ani z toho druhého sem nic nespadlo. Výbuch mimozemské kosmické lodi? Jediný šroubeček se tu z ní nenašel a že se o to snažil nejeden badatel! Exploze z nitra Země unikajícího metanu? Či snad maxihejna komárů? I tato verze fakt existuje!
Takových vysvětlení za uplynulých sto let vzniklo nepočítaných. Takže sem se svou troškou do mlýna asi nemá cenu chodit. My se na to raději podíváme jinak: ať tam vybuchlo cokoli, nás bude zajímat druhá stránka věci - co ten výbuch způsobilo. A když už tu byla řeč o různých utajených mašinkách, také vám o jedné takové, která má s tunguzskou událostí co do činění, povím. Ale připravte se, trochu přitvrdíme.

Možná jste slyšeli o jiné záhadě Jakutska – o měděných kotlech utopených v močálech v oblasti řek Viljuja a Ojguldach (Kotlové řeky). Leckde se o nich už psalo. Stručně zopakuji: v liduprázdné oblasti kolem této řeky lovci občas nacházeli podivné kovové kupole v barvě mědi, jejichž původ si nedovedli vysvětlit. Byly zanořené do země, často porostlé vegetací nebo pod ní přímo ukryté. Protože ale poskytovaly vítané přístřeší, v třeskuté zimě zde lidé občas hledali útočiště a přespávali tu. Nezmrzli, ohřáli se - jen jim pak vypadaly vlasy a trpěli různými ošklivými nemocemi…
Fotodokumentace není. Tedy alespoň volně dostupná na internetu. Badatelé, kteří se záhadné kotle vydali hledat, se vraceli s nepořízenou. Na internetu existují jen kresby vytvořené podle popisu těch, kdo tyto objekty na vlastní oči viděli:



Proč o těchto objektech píšu v souvislosti s tunguzskou událostí?
Podle informací od Valerije Uvarova z ruské Akademie národní bezpečnosti, který se spolu se svým týmem oblastí před lety velmi podrobně zabýval, se jedná o nikoli izolované objekty, ale vždy několik těchto „kotlů“ je uspořádáno do kruhu kolem centrální instalace. Zajímavé je, a to je patrně také příčina skutečnosti, že většina pátracích výprav se z oblasti vrátila s nepořízenou, že část celé instalace je většinu času zanořená do terénu, takže někteří svědci je patrně viděli v celé kráse, jiní narazili jen na část vrchní kupole, či dokonce jen na pahorek porostlý vegetací. 
Zvláštní! Objekty, které se vynořují a zanořují...
Česká expedice vedená Ivanem Mackerle v roce 2008 v těchto místech objevila podezřelé kruhové jezírko s malým ostrůvkem uprostřed:


Neměla však zařízení k odčerpání vody, aby zjistili, co je pod hladinou, a navíc je zaskočilo i nečekaně zhoršené počasí a podivné zdravotní problémy vedoucího, a tak místo nakonec byli nuceni opustit, aniž by ho řádně prozkoumali. 
Nevadí. Ruští specialisté už tak učinili dávno před nimi a mají ve věci jasno.

Celé toto zařízení – a že se jedná o umělou a velice důmyslnou strukturu, o tom není pochyb – má velice úzkou souvislost s tím, co jsme zmínili v úvodu článku – s tunguzskou událostí. Připomeňme si tehdejší podivné chování neznámého tělesa, které v roce 1908 vlétlo do atmosféry Země: nepohybovalo se, jak by se na správný meteorit slušelo, přímo, ale jeho trajektorie, která by zákonitě musela skončit někde v severní Itálii, se změnila a namířilo si to nad neobydlené oblasti Sibiře. Zvláštní, co? Jako by ho něco „odlákalo“ od původního úmyslu srovnat se zemí Evropu a pozvalo si ho tam, kde se s ním mohlo jak se patří vypořádat. Podle závěrů Valerije Uvarova to bylo právě ono tajemné zařízení v Jakutsku. A že není dílem naší civilizace a už vůbec ne našich ještě méně technicky vyspělých předků, je jasné. Takže nám nezbývá, než se ztotožnit s ruským badatelem a přiznat si, že se jedná o mimozemské zařízení.
Velmi jednoduše o jeho principu: ony „kotle“, nazvěme je přesněji kondenzátory, čerpají z jádra Země energii a v případě potřeby ji pak dodají zařízení nacházejícímu se ve středu kruhu, které ji pak použije k likvidaci nebezpečí. Tak by znělo moje (ženské) vysvětlení. A kdy a proč se ony kotle pohybují? Mají v sobě jakési zázračné „čidlo“, které reaguje na růst napětí v informačním poli Země. Je-li situace napjatá, nebo zaregistruje-li i někde daleko ve vesmíru blížící se nebezpečí, kondenzátory začnou s čerpáním energie a centrální "odpalovací zařízení" se vynoří na povrch. Jakmile nebezpečí pomine, opět zmizí pod vegetací tajgy. Celý proces nabírání energie je v okolí doprovázen výraznou změnou magnetického pole a extrémním vzestupem počtu záporných iontů, na což jsou citlivá zvířata i místní domorodci. Proto, jak známo, v případě tunguzské události zvířata místo opustila už čtyři měsíce předem a po krátké době je následovali i obyvatelé.
Takže podtrženo a sečteno - máme tu něco nesrovnatelně vymakanějšího než americké komplexy Stinger či systém Aegis, ba dokonce lepší než ruské S-500! Jakési superzařízení PVO, které nás chrání před zničením planety! 
Úžasné zjištění!

Co k tomu řekl Valerij Uvarov v interview z února 2003 pro britský UFO magazín Grahama W. Birdsalla:

„Musím to říct úplně na rovinu...Toto zařízení má vlastní silový zdroj, zdroj energie. Lokalizovali jsme ho. A bylo to v období konfliktu v dřívější Jugoslávii, když jsme u něj poprvé zaznamenali zvýšenou produkci energie. (Vida, jak dlouho už Rusové toto zařízení studují!) I pro nás je to neuvěřitelné, ale dnes už víme, že toto zařízení skutečně reaguje na sociální otřesy a konflikty. Součástí našeho výzkumu je i pátrání ve starověkých záznamech a archivech, a tam jsme narazili na texty Echutin Apposs Alanhor. Říkáme jim Alanhor a jsou přinejmenším 4 000 let staré. Popisují právě toto zařízení i to, co dělá, ve vědeckých termínech… Máme co do činění s technologií – velice vzdálenou té naší – co dokáže věci, které prostě neumíme.“

A jinde:

„My víme, co katastrofu v červnu 1908 způsobilo. Byla to planetka, asteroid, který byl zničen... takříkajíc řízenou střelou. Tuto ‚střelu‘ vypustilo v tajze fyzicky přítomné zařízení. Nevíme, kdo ho vybudoval, ale je tu, bylo zřízeno před pradávnými časy a je umístěno na Sibiři, několik set kilometrů severně od Tunguzky. Dnes už mohu říci, že naše bádání odhalila více než jen zmíněnou explozi v Tunguzce. Například toto zařízení sestřelilo i meteorit mezi 24. a 25. zářím 2002. Američané tuto explozi také zaznamenali.“ (viz New Scientist vol. 178, vydání 2399–14. června 2003).

A přidala bych, že s největší pravděpodobností i čeljabinský meteorit...

Toto zařízení však není ojedinělé. Další podobné instalace, chránící naši Matičku a s ní i neposlušné lidstvo, bychom mohli najít i na jiných místech. Ví se například o těchto:

zjištěná zařízení: Jakutsko; Čína - 120 km od hranic s Mongolskem; Jižní Amerika - mezi Peru, Bolívií a Brazílií; Etiopská vysočina; mořské dno - mezi Austrálií a Papua-Novou Guineou
Ale z obrázku jasně vyplývá, že jsou-li rozmístěna pravidelně na celém zemském povrchu, a to je pravděpodobné, nebyla ještě zjištěna (nebo spíš se o tom nemluví) například v Evropě nebo v Severní Americe.
Přijmeme-li tyto myšlenky a skutečnost, že mimozemšťané jsou nejen mezi námi, ale byli tu už dávno před námi, pak nás jistě napadne se zeptat, proč jim na nás tak záleží. Hollywoodské velkofilmy nám je přece kreslí jako krvežíznivé bestie, před kterými je třeba bezpodmínečně vzít nohy na ramena. A tady to najednou vypadá, že naopak jsou něco jako strážní andělé hloupého lidstva.
Ono se to však má ještě jinak. Naše planeta je ve vesmíru unikátní nejen jednou zcela specifickou vlastností pozemšťanů, díky které je o nás v galaxii velký zájem, ale naše sluneční soustava se navíc nachází v jednom z nejzajímavějších míst galaxie: pouhé dvě a půl světelné minuty za hranicí našeho solárního systému (prakticky za rohem) je totiž jeden z pěti velmi významných mezigalaktických portálů, což sice pro nás v současném stavu vývoje zatím není nic zajímavého, ale pro civilizace běžně se pohybující nejen v rámci galaxie, ale i mimo ni, je tento portál životně důležitý. A proto je nutná jeho ochrana před těmi, kdo by ho mohli zneužít, a spolu s ním, chtě nechtě, i naší sluneční soustavy. 
Sibiřské zařízení komunikuje s ostatními podobnými instalacemi na Zemi. Neprovádí však permanentní screening pouze prostředí naší civilizace, ale sleduje i okolní, pro nás vzdálený vesmír, odkud dostává informace od podobných zařízení, ale ještě daleko větších, a vy se zcela logicky zeptáte, kde se to tu vzalo a kdo tohle dokázal vybudovat.
Legendární civilizace Starověkých stavitelů, která tu operovala tak dávno, že to ani uhlí nepamatuje, si velmi dobře uvědomovala výhody, ale zároveň i obrovské nebezpečí ztráty kontroly nad tímto mezigalaktickým portálem, a tak vybudovala 3 perimetry jeho ochrany:
- základem jsou instalace těchto zařízení na všech planetách osídlených vyšší formou inteligence, které se nacházejí v okolí portálu. A nebylo jich málo: 58! K takovým zařízením patří i instalace na Sibiři. 
- Každý solární systém, kde se oněch 58 civilizací zabydlelo, pak dostal vyšší verzi tohoto obranného systému - tedy 2. perimetr ochrany portálu. Ví se o tom, kde se například nacházejí jednotlivé instalace v naší sluneční soustavě (Měsíc, Fobos, Ganymed,...) a dají se dohledat i jejich snímky. 
- 1. perimetr pak v sobě zahrnuje celkovou ochranu všech hvězdných systémů, které se nacházejí v obrovském prostoru kolem portálu. Tento prostor má průměr 35 světelných let! Všechny systémy spolu komunikují a předávají si informace k efektivnímu zabezpečení ochrany celého tohoto hvězdného klastru a reagují na každou hrozbu, jež by mohla přijít jak z kosmického prostoru, tak i z vnitřku.

Ale to už jsme se dostali hodně daleko. Takže brzdíme a příště vám nabídnu něco méně fantastického. Co třeba tu o perníkové chaloupce?


zdroje:
New Scientist vol. 178, vydání 2399–14. června 2003
a především informace z konference č. 12 „2012 – 2022: Návrat Anunnaki a vize nové budoucnosti / Agenda Blue Avian“ J. Chvátala (31. 8. - 2. 9. 2017)


97 komentářů:

  1. Myslím, že ony kotle souvisí i s "naší" Měsíční jeskyní a podzemními skleněnými(energetickými) tunely, které podle mne fungují jako rozvod energie po Zemi mezi všemi možnými prastavbami, pyramidami, i těmi kotli. A ty tunely, co ještě fungují, dokáží přemisťovat z místa na místo po Zemi v relativně krátkém čase. Myslím, že v severských legendách jsou zmiňovány jako duhové mosty - Bifrost(nebo také AsBru - Most Ásů).

    http://knihya.cz/tajemne-podzemi-na-slovensku-i-v-cechach/
    asi ve 3/4 článku je tenhle obrázek:-)
    http://www.matrix-2012.cz/images/stories/co1/podzemi/taj.podz.12.jpg

    Mimochodem, loni vyšla nová kniha o Skleněných tunelech, není tam moc nového, ale je celkem hezky shrnuto. Tady je ukázka: https://www.palmknihy.cz/zahady-nevysvetlitelne/sklenene-tunely-177284

    Tady je o tom ještě něco....
    http://www.matrix-2012.cz/index.php/podzemni-zakladny-96/155-tajemne-podzemi-udoli-smrti-na-sibii
    nenimito

    OdpovědětVymazat
  2. Vzhledem k tomu, že sem zjistil, že lze do komentáře napsat jen 4000 znaků rozdělim koment na dva.
    Kdysi dávno za mýho dětství sem čet ve zvláštním vydání časopisu Letectví a kosmonautika (někdy z konce 60. let) článek o tunguzským "meteoritu". Článek se opíral o zjištění sovětskejch vědců po 2. válce, kdy údajně dokázali spočítat dráhu tělesa a odkaď přilítlo. Kupodivu jim to nějak vyšlo i s vzájemně výhodným postavením Země a Marsu v tý době. Závěr byl takovej, že se jednalo o havárii kosmický lodě, která přilítla z Marsu. V době, kdy sem článek se zájmem čet sem se v rámci svý mozajky přikláněl k teorii o marsovským púvodu lidí. Respektive, že lidi byly vytvořený (dotvořený z místních zdrojů) marťanama, který v období přibližně před 15000-10000 lety přišli Zemi kolonizovat. Avšak protože místní klima nebylo pro marťany příliš snesitelný (vyšší přitažlivost a vyšší tlak vzduchu), nehrnuli se sem na povrch ve velkym množství, ale spíš žili v lodích na oběžný dráze (viz. indický eposy). A na práci na povrchu si poladili lidi. Proč sem uvažoval ještě před čtením článku v LK zrovna o marťanech? Z jednoho prostýho důvodu - spousta indicíí na ně ukazovalo. Jednak v bájích a legendách a často zmiňovaný obři (obyvatelé Marsu by měli bejt velký kvůli nižší přitažlivosti). A jednak kvůli úrovni techniky, kterou na Zemi používali. Všechny možný legendy napříč světem (třeba i ty indický eposy) popisujou techniku bohů poměrně konvenčně. Tzn. lítající stroje dělali rámus, táhly se za nima kouřový stopy ze spalin nebo kondenzační stopy (mayema oblíbený lítající hadi), zlatý modely letadel z latinský ameriky odpovídaj koncepčně našim současnejm, při válčení se používali atomový zbraně, nebo naopak konvenční střelný zbraně (průstřely v lebkách). Všechny tydle indicie svědčili pro ne příliš vysokou technickou úroveň přišelců. Takovou, která zhruba odpovídá naší současný technický úrovni. S takovou úrovní nelze rozumně cestovat na mezihvězdný vzdálenosti, ale lze se plácat v rámci jedný sluneční soustavy. Logicky pak z toho vyplynulo, že přišelci museli bejt buť z Marsu, nebo z Venuše, nebo z toho bordelu po něčem co zůstalo mezi Marsem a Jupiterem jako pás asteroidů. Vylučovací metodou sem se přiklonil k tomu Marsu (kvůli vejšce přišelců - obrů).
    Chorche

    OdpovědětVymazat
  3. No a vzhledem k tomu, že v bájích a legendách bohové spolu válčej a vzhledem k tomu, že Mars byl dycky s válčením spojovanej, usoudil sem, že marťani prostě byly náturou něco jako dnešní americký neoconi. A třískali se mezi sebou, kradli si vzájemně území i lidský otroky. A dotáhli to tak daleko že si pod zadkem Mars vyhodili do povětří. Je možný, že bojovali i na Venuši (nebo s obavatelama Venuše) a možná i planetou po kerý zbyl ten pás asreroidů. Prostě výsledek byl takovej, že se vymlátili mezi sebou (a druhejma) navzájem. Tehdá kdysi dávno sem stav vymlácení datoval někam k rokům 1000-500 před našim letopočtem. No a abych se vrátil k tunguzskýmu meteoritu - článek v LK mi nejen podpořil mojí teorii, ale nastínil možnej scénář. Skupina přeživších marťanů živořila od zničení Marsu někde v podzemí Marsu, instalace pomalu chátrala až se stala dál neobyvatelnou. Přeživší v zoufalství podnikli poslední zoufalej krok ke svý záchraně - vytáhli starou rezavou rachejtli, vyspravili co se dalo a vydali se k jediný žijící planetě v dosahu - k Zemi. V době kdy byla v rámci meziplanetárních letů ve výhodným postavení k Marsu. Zřejmě si řikali, že i pro ně nevhodný životní podmínky na Zemi budou lepší než chcípnutí na vlastní planetě. Možná si mysleli, že maj šanci se opět postavit do role "bohů". Kdo ví. Na Zemi se dostali, ale ta jejich stará plechovka vypověděla službu při manévrování v atmosféře. Došlo k poruše atomovejch motorů a skončilo to jaderným výbuchem nad Tunguskou... Z lodi nezůstal ani šroubek a z "bohů" jakbysmet.
    Chorche

    OdpovědětVymazat
  4. V době kdy sem dával dohromady tudle teorii sem ještě neznal Sitchina s jeho anunakijema, ale byť nejsem jeho příznivcem, zmiňovaný Nibiru mohlo bejt právě to co dneska známe jako pás asteroidů. Nicméně v dnešní svojí nepoměrně rozsáhlejší mozajce už vidím maťany jen jako epizodu. Přikláním se spíš k tomu, že lidstvo na planetě existuje výrazně dýl, možná stovky milionů let. Je možný že lidi přišli na Zemi odjinad v době, kdy se životní podmínky na planetě staly příznivýma pro život. A lidská existence je založená na střídajících se vlnách evoluce a involuce. Kdy vždycky na nějakym vrcholu kultury dojde k úpadku a degeneraci až po úroveň doby kamenný nebo až k pithecantropus nebo homo erectus, či rovnou k lidoopu. Jak jinak si vysvětlit kosterní nálezy současnejch lidí dohromady s kostma opočlověka. Nebo primitivních nástrů spolu s uměcky hodnotnejma předmětama. Navíc asi docházelo ke křížení všech možnejch vývojovejch fází(myšleno vývoj směrem dolu). Nějaký přeživší lidi se pak vždycky zase kultruně vyšvihly, vyhubili degeneráty, vytvořili kulturu aby se následně zase zvrhli... No a v nějaký fázi tohodle vývoje možná proběhla ta epizoda s marťanama. Berte to jen jako jednu z možnejch terorií o tunguzskym meteoritu, ale dávající věčí smysl než hejno komárů... Mějte taky na paměti, že meteority taky nevybuchojou jadernym výbuchem (s následným radioaktivním spadem a nemocí z ozáření pro houf přihlížejících Evenků...) ani když je zasáhne v tajze zakopaný PVO :-)
    Chorche

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ti Příchozí si tady tu dýchatelnou atmosféru a pro ně příznívý podmínky vybudovali sami. Země v době jejich příchodu byla v podstatě jen bažinou a močály, což se v podstatě i shoduje s těmi vědátorskými teoriemi.
      Ne všichni Příchozí byli stejně chytří, inteligentní a "magičtí". Někteří byli "vůdci" a měli suprbupr magické technologie, někteří byli spokojeni na úrovni lovců perel. Proto někdo z nich "lítal" na sluneční energii, někdo na elektrostatiku z blesků a někomu to fakt dělalo kravál a čadilo za vocasem. I dnes máme podobně rozdělené "kasty" - někdo má GLS medvěda, někdo Sobola a někdo to všechno zvládne v Tráboši:-)
      Odkud dorazili je fakt ve hvězdách, po všech informací, co znám, bych nikdy nedokázál něco střelit od boku.
      Nezdá se mi, že by se něco dokázalo zničit pár kiláků nad zemí a nikde nic po tom nezůstat.... ale třeba to do teď jen nikdo nenašel.
      Můj tichý vnitřní hlas ohledně výbuchu u Tunguzky mi napovídá spíše něco v tom smyslu o vzdáleném výbuchu supernovy nebo erupci na Slunku a nahromaděném množství pásu éteru(neutrin), co v té době dorazil k Zemi a tenhle obranný mechanismus to zastavil před vniknutím do jádra Země, což by mělo za následek obrovský nárůst hmoty a celosvětové katastrofy - zemětřesení, povodně, výbuchy sopek... Koneckonců jsou svědectví, co tvrdí, že koncem června toho roku byla tak výrazná Aurora, že šlo asi 2-3dny přes noc číst noviny bez svícení v celé Evropě, severní Americe a i v Itálii.
      nenimito

      Vymazat
    2. A to, když do toho zamíchám ještě Teslu, tak by taky to množství éteru tam mohl "poslat" on z Long Islandu, a buď o tom obranném mechanismu věděl a věděl, že se to stane a chtěl to třeba otestovat, a nebo byl nemile překvapen, že se to stalo:-) Někde jsem četl, že prý byl údajně pár dní před tím viděn v knihovnách, kde studoval mapy Sibiře. Taky mám pocit, že pak už nic na dálku netestoval.... teorie:-)
      nenimito

      Vymazat
  5. Tento Uvarovov seriál na tému Tunguzky vrelo odporúčam: https://www.cez-okno.net/rubrika/serial-co-sa-skryva-za-vybuchom-v-tunguzke

    OdpovědětVymazat
  6. Nenimito, pás neutrin těško před srážkou několikrát oběhne planetu a nebude pak manévrovat v atmosféře (měnit směr a rychlost pohybu). Prostě když udělam rozbor všech známejch informací, svědectví a logickejch předpokladů, jako nejpravděpodobnější vychází opravdu jadernej výbuch řízenýho dopravního prostředku. Nedokončený nouzový přistání, kdy pilot ve snaze zabránit větším škodám, navede poškozenej stroj do nejmíň vobydlený voblasti široko daleko. Ale k přistání už nedojde, éro bouchne ještě za letu. Přectaf si tu situaci, žiješ v nějakym podzemnim komplexu 3000 let, protože povrch planety je sežehlej napadrť. Docházej ti zásoby a technologie komplexu postupně umíraj. Víš že už to dlouho nepřežiješ a tak se rozhodneš pro riskantní krok, vyhrabat možná z vrakoviště starej eroplán, nebo možná ze starejch dílů z nějakýho skladu postavit novej, ale po těch 3000 letech už přesně nevíš ani jak se s tim lítá, ani jaký složení má mít palivo, na jakej moment máš dotáhnout ten kerej šroub... Přesto to riskneš s tim vodletět a už po cestě víš, žes to neměl dělat, protože to letí mizerně, kolabuje jeden systém za druhym, přesto to dotáhneš ten kousek mezi planetama a už máš skoro vyhráno, ale karma tě s potutelným smíchem dožene. A protože se v tvý jinak pustý duši vzedme před smrtí záchvěv svědomí, stihneš ten hořící šrot poslat nad sibiř, místo nad Prahu... Karma splnila úkol (víceméně) a vockákali to jenom Evenkové, protože se modlej ke špatnejm bohům... :-)
    Chorche

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To, co manévrovalo, byly ty ohnivé obranné koule z těch kotlů:-)
      nenimito

      Vymazat
  7. Ale gdeš :-D Záležitost s kotlema je bohužel hoax. Respektive, něco tam asi bylo, ale nikdo neví jakou to mělo funkci. Kdyby to byly zbraně o jakejch tu píšeme, Tartárie by nikdy neprohrála válku s provázkářema...
    Jak je možný že ty kotle tu jako byly, viděl je jako kdekdo a najednou s érou foťáků tu nejsou... :-) Jasně, tání permafrostu a blablabla. Taky sem někde čet, že rusové v 50. letech někde poblíž testovali atomovku a k velkýmu překvapení měl výbuch několikanásobně větší ekvivalent TNT než čekali (měli jako trefit asi nějakej kotel kerej jim explozi znásobil). Ale podobnejch věcí se člověk dočte a 99% z toho je bulšit jak by řekli pindosi. Podivej na chudáka Abysseho, i jeho napálili s falešnou koulí. Nevěř proto nikomu a ničemu.
    Já kotle už dávno neřešim, jestli byly, tak už nejsou a jejich účel zůstane neznámej. Každopádně nemohli bejt vojensky nebezpečný, protože by je zničili dávno před tim údajnym jadernym pokusem...
    Chorche

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiříku nevím, co jsi o tom kde zjišťoval, ale nemyslím si, že by Valerij Uvarov byl někdo, kdo by se snažil vypouštet do světa hoaxy:-)
      Možná by stálo za to zkusit alespoň si přečist tady ten odkaz na cez-okno. Popř. všechny odkazy na téhle stránce:-)
      nenimito

      Vymazat
    2. nenimito, já to čet už dávno, neni to apsolutně nic novýho ;-)
      Chorche

      Vymazat
    3. mimochodem ten Uvarov... http://www.zahadyazajimavosti.cz/index.php/2017/12/11/kdo-je-valerij-m-uvarov/ :-D
      Furt to tu vopakuju - nevěřte nikomu!
      Chorche

      Vymazat
    4. Znám, také jsem četl. A ano, i tak se to dá napsat.... vše lze vždy napsat na několik způsobů, aby to vyznělo, tak jak pisatel potřebuje, bohužel(buhudík?). Koneckonců kvůli tomu také byla vytvořena latinka i azbuka:-) (a vytvořen právní systém)
      nenimito

      Vymazat
    5. Nebylo by od věci si zjistit,kdo za záhadami a zajímavostmi stojí. Jak Chorche říkáš - nikomu nevěř.

      Vymazat
    6. Bohužel, Uvarov už kdysi nějaký ten hoax vypustil, kdo hledá, najde. V souvislosti s kotli je zajímavá teorie o zametání stop nějakým "čističem", který proletěl Tunguskou, zničil pozůstatky emzácké těžby a "maringotky" a nakonec se zaryl do země v místě Patomského kráteru.

      Vymazat
    7. Jjj, občas může být složité rozpoznat hoax o hoaxu. Není nic horšího než uražená ješitnost odmítnuté "skorocelebrity jinou celebritou". Ta pak nadělá víc škody než užitku:-) Určitě znáš... sice tomu často všichni říkají hrdost, ale je to jen ješitnost.
      Patomský kráter není právě podle mne nic jiného než další kotel:-)
      nenimito

      Vymazat
    8. Já mam na to svojí hoaxovou teorii :-) F poctatě de ve věčině případů o práci nepřítele - prováskářů. Ty vymejšlej velký procento všech "konspiračních" teorií a podobnejch "záhad". Má to dvojí účel - jednak diskreditovat ty, který opravdu rozkrejvaj jejich svinstva (v záplavě nesmyslnejch konspiračních teorí nakonec všechny vyzněj směšně a nikdo "rozumnej" se jima nebude zabejvat) a druhak tu funguje "rozděl a panuj". Záhadologové a konspirační teoretici se navzájem hádaj a spílaj si protože teorie dou proti sobě... Nikdo pak nemá šanci přijít na to jak to vopravdu je... A je úplně jedno z jaký strany světa, z jaký země teorie nebo záhada pochází. Bulšity nás zaplavuj jak z Pindostánu, tak z Ruska, tak Tibetu, prostě vodevšad. Člověk musí bejt maximálně kritickej a maximálně se snažit ověřovat všechny fakta a hlavně skládat a skládat a skládat. Teprve věci který logicky zapadaj do jinejch věcí lze s rezervou považovat za fakta...
      A tak přesto každej z nás sem tam (nebo častějc) naletí na nějakej hoax... :-) I já naletim, i nenimito naletí, i Vlabi naletí i Abysse naletí. Ale snažme se nenalítávat moc často a filtrujme důkladně sr..ky letící kolem nás ;-)
      Chorche

      Vymazat
    9. Chápu:-) Jen bych upřesnil, že VlaBi nenalítává, jen překládá. A já beru v potaz vše, co potkám a "hážu si na hromadu" všech puzlíků, i těch od exkrementů. Neskládám modly, nevěřím, jen sbírám informace, popř. předávám, ať si každý přebere a teoretizuje podle svého:-) Občas vyvozuji jen nějaké teorie, co mají hlavu a patu a tudíž jsou teoreticky schopny života, nic světoborného... Nikdy nevyhazuji, ani nefiltruji nic z toho letícího kolem:-)
      nenimito

      Vymazat
    10. Nenimito,
      tvůj moudrý názor plně podepisuji. Myslím, že ti, co tu s námi jsou na blogu už delší dobu, chápou, že se jim tu nepředkládají zaručené "istiny", ale že se snažíme přinášet různé pohledy, na základě nichž si pak čtenář může tvořit úsudek vlastní. S řadou věcí, o kterých jsem tu psala, možná vnitřně nesouhlasím, ale pokládala bych za arogantní primitivismus je šmahem na první pohled odmítnout a hanlivě onálepkovat jen proto, že mi nezapadají to mého současného pohledu na svět. Pro někoho, kdo je dál než já nebo má víc informací, totiž mohou být důležitým impulzem, který já zatím nechápu.
      Anebo nemusí. :-)

      Vymazat
    11. Chorche 14:18
      Jo přesně to si myslím i já. A je hrozně těžký z toho všeho balastu vyzobat to zrnko pravdy. Průser je, že to uvede do pomykova strašnou spoustu lidí a ti už pak naprosto rezignují. Přesně to samé se ale děje i v politice. Ačkoliv ty konspirace jsou vlastně taky hlavně politika. Udělat z nás ze všech blbce, páč blbci se jak známo snáze ovládají.
      Margon

      Vymazat
    12. Margone, pravda je jen jedna, ta Tvoje:-) Jiná není, nikdy nemůže být naprostě stejně ucelená, jako někoho jiného. A měla by se týkat pouze Tvého fyzického i duchovního Světa, nikoliv toho zprostředkovaného čímkoliv. Jakmile je něco zprostředkovaného, není to Tvůj Svět a Tvá pravda, ale někoho jiného, myslím.
      nenimito

      Vymazat
    13. Vlabi, to přece neni vůbec vo tom, jestli to zapadá či nezapadá do "mýho současnýho pohledu na svět". Vůbec nemám problém s akceptováním novejch faktů, který mi nezapadaj do současný mozajky. Od toho mozajka je, aby se moch obraz upravit když to dává smysl. Přídou nový fakta a pozměněj dosavadní obraz. Cílem je získat konečnej ucelenej vobraz istiny.
      Ale na druhou stranu je třeba přeci filtrovat evidentní nepravdy. Protože ne každej je už vytrénovanej v kritickym myšlení a akceptuje automaticky všechno (nebo téměř všechno) co si přečte na jinak důvěryhodnym blogu. A pak ty zvěrstva bude rozšiřovat dál, nebo v horšim případě je bude upgradovat nějakou vlastní hovadinou a šířit dál.
      Tim že Vlabi "jen" překládáš, jak říká nenimito, máš i určitou zodpovědnost ke čtenářům. Já si zdejšího blogu tuze vážím, ale moje nátura mi nedovolí se neozvat, pakliže uvidím něco evidentně špinavýho. Je to votáska mýho svědomí.
      Chorche

      Vymazat
    14. Chorche, chápu, jak to myslíš. Asi bych s tím sama měla problém - jestli zveřejňuju něco, co je nebo není nepravda, jestli kvůli mě někdo nesejde na špatnou cestu... Na druhou stranu, když jsem o tom přemýšlela, tak každý je zodpovědný sám za sebe. I za to, jak přemýšlí, čemu věří. Je to o selském rozumu, kritickém myšlení a ochotě se nad věcmi zamýšlet a ověřovat. (I když v současné době mám pocit, že čím více se křičí o kritickém myšlení, tím spíše lidi nemyslí. Počítačová gramotnost stále taky nic moc.).

      Brala bych to i tak, že toto je jen jeden ze stovek webu, zabývající se alternativou. Člověk, který bezprostředně věří všemu, co si přečte na nějakém blogu... no raději by se měl spíše dívat na ČT, kde mu řeknou tu bezpečnou pravdu a ještě mu rovnou řeknou, co si má o tom myslet. My to tady můžeme brát tak, že kdyby tu Vlabi tento čláenk nedala, nemohli bysme se dohadovat, jestli a co je nebo není hoax. Přeci i tímto se něco dozvídáme, a dokonce i sami o sobě - čemu věřím? věřím tomu? přijde mi to ujeté?.... (Mě teď nejvíc "trápí" zastánci ploché Země - nechtěj mi odpověď, jak se na té placce udrží voda a nesteče přes okraj, jak to, že se střídá roční období... ;-) ).

      Vymazat
    15. A ještě dodám ohledně toto svědomí. Co když jsem v životní fázi, kdy jsem o něčem 100% přesvědčená, ve svém vlastním životě jsem si to i ověřila, radím to druhým..., a v průběhu dalších let zjistím, že je to vlastně trochu jinak? Ale předtím jsem na základě svědomí jednala v dobrém....

      Vymazat
    16. Alexandrie,
      k tomu mohu vlastní zjištění. A to je, že sdělovat světu svá poznání, je na prdlačku, protože každý si k poznání má dojít sám. Jen taková poznání mají váhu. Nikoli si je přečíst od druhých. Vyšší síla (Bůh/Vesmír/atd.) každému umožní se k relevantním poznáním dostat a to tehdy a v takovém pořadí, když má člověk potenciál ho pojmout (kvantitativně i kvalitativně). Jestli takový okamžik pozná a zda poznání zachytí v potřebném objemu i významu, je pouze na něm. Z vyšších principů je nepodstatné, zda se taková poznání později ukáží jako nepřesná či mylná, protože až s patřičným odstupem času a nabytými dalšími poznáními lze pochopit veledůležitost oněch poznání předchozích byť nepřesných nebo vyloženě mylných.
      Zjišťuji, že sdělovat svá poznání, alespoň u mne, není o svědomí, nýbrž o potřebě se s nimi podělit. Jenže tato potřeba nemá základ ve svědomí, ale v touze. Zjišťuji, že čím více tuto touhu držím na uzdě a nemyslím si, že jde vyloženě o touhu ega se zviditelnit, tím více ke mně další poznání přicházejí. U mě platí známé "Mluviti stříbro, mlčeti zlato".
      Je paradoxem, že abych došel k tomuto poznání, jsem musel založit blog, kde některá svá poznání sdílím :-)

      Vymazat
    17. Я искренне рад за тебя Michal B.

      С уважением,
      Abysse

      Vymazat
    18. Michale, souhlasím. Myslím, že v tom běžném životě to zná každý, že někdy něco udělal, v dobrém úmyslu, a po letech, s dalšími informacemi a zkušenostmi to hodnotí jako ne moc dobré a udělal by to jinak. Ale to je přeci normální vývoj.

      Na druhou stranu podělením se s druhými můžeš v někom zasadit semínko zvídavosti, díky které se vydá na vlastní cestu hledání. Třeba jsou tu i tichý čtenáři.

      Vymazat
    19. Zvláštní - postřehl tu vůbec někdo, že informace podané v článku jsou patřičně ozdrojované dokonce od lidí, kteří na daném místě byli, zatímco Chorche nepodal jediný důkaz, kromě výkřiků o hoaxu a kritickém myšlení?

      Vymazat
    20. Alexandrie,
      už jsem to tu někde na blogu psal, ale klidně to zopakuji. Paradoxně ten nejhorší a nejkrutější čin, který jsem v životě spáchal (a že jich bylo!), se samozřejmě až po čase ukázal jako jeden z nejdůležitějších okamžiků mého života. Obdobně se to podle mne má i s nabývanými zkušenostmi i vědomostmi (nezaleží na tom, zda pravdivými nebo ne). Není záhodno vše ihned hodnotit, protože nikdy neznáme celý příběh:
      http://www.konstelace.cz/moudra/nezname-cely-pribeh.html

      Vymazat
    21. VlaBi, jestli Tě to potěší, já si toho všiml:-) Třeba i jiní.
      Zkusím rozebrat ten hoax o hoaxu.
      Nikde jsem nenašel, že by V.Uvarov uváděl něco o oficiální vládní agentuře, ten text je převzat ze stránek p. Chvátala. https://www.matrix-2001.cz/clanek/sibirske-zarizeni-727
      Nevím, co myslí těmi zbohatlíky, ale V.Uvarov pomáhá při budování pyramid ve studenském městečku Tomsk. https://newpyramids.ru.com/tomsk-faza2-en
      Ano, myslím, že i zbohalíkům pomáhal se stavbami pyramid, nestavěl.
      Ano Uvarov PROPAGOVAL žezla faraónů pro někoho z Ukrajiny. Co mu ten někdo nakukal, že jsou vyráběny tak a tak, ale přitom bylo odvisíláno na 1 telekanále, že obsahují prach. Čí byly a odkud se vzaly je nejasné. Jasné je jen to, že Uvarov prezentoval nějaká faraonská žezla (údajně od Vladimíra Kovtuna).
      https://www.zerkalov.org.ua/node/5180
      http://www.cylinders.ru/bolshaja_lozh_dmitrija_vladimirovicha_zerkalova.html
      Nějaký V.Kovtun provozuje u nás Nemocnici následné péče VIA s.r.o.
      Zbytek si asi každý přebere sám.....

      Nějak netuším, co si mám představit pod kritickým myšlením, ale asi není důležité. Osobně přemýšlím pořád stejně. Asi nerozlišuji kriticky, nekriticky, pokrytecky:-)

      Alexandie, tady z toho plánu Země je přeci jasné, že se z ní ta voda nikdy nevyleje:-)
      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/13/Orlando-Ferguson-flat-earth-map_edit.jpg

      Michale není to podle mne na prdlačku. Mne to třeba zajímá, netvrdím, že se tím musím řídit. Ale ta informace mne zajímá:-) Prostě jen zvědavost, jak se s něčím perou jiní... to jestli to nějak použiji(a třeba doladím anebo přeladím), je jen na mne.
      nenimito

      Vymazat
    22. Michale, pamatuju a příběh znám.
      Já už se vše snažím brát jako informaci. Čím více, tím lépe. Můžu si lépe tvořit mozaiku.
      Takže s Tebou souhlasím.

      Nenimito, definice z webu: "Kritické myšlení je schopnost zručně pracovat se svým rozumem a logikou. Můžeme tak odhalit dezinformace, mýty a polopravdy, a dopátrat se kvalitních a užitečných informací. Uvědomění si klamů a iluzí, které ovlivňují naše vnímání a rozhodování, je prvním krokem k jejich překonání a rozumnějšímu jednání."
      Proto mi přijde, že celý ten řev o kritickém myšlení je jen záměr, prázdný výraz, aby se zamaskovala ta manipulace.

      Ad plochá Země :-D :-D :-D tak to vysvětlení nemá chybu LOL.

      Připojuji se, i mě myšlenky zajímají a taky překlady od Vlabi. Taky si někdy napíšu, že mi to a to přijde jako blbost. Ale jsem moc vděčná, že si s tím Vlabi dá práci, protože mně by to trvalo měsíc, než bych se tím prokousala (každé osmé slovo si musím dávat do překladače).

      Vymazat
    23. nenimito, viděl sem několik Uvarovovejch videí, propagoval tam kabalu. Co víc dodat?
      Pro mě je to typickej chazarskej dezinformátor, kerej si navíc na svejch dezinformacích mastí kapsu. Takovejm "guruum" neni dobrý dělat reklamu.
      "Kotle" zmíněný v článku nikdo neviděl, nikdo je nevyfotil, nikdo nedokázal jejich existenci. Přesto že sem ochotnej jejich existenci připustit, dávat je vážně do souvislosti s tunguskou katastrofou považuju prostě za hoax. Chudák Mackerle tam uspořádal expedici, při který nic nenašel a slavnej Uvarov s nim pěkně vy...al. Já věci řešim tak, že když se chci přesvěčit o tom, jestli sou informace v článcích založený na pravdě, seberu se a jedu se tam podívat. Nevěřim apriori tomu co si někde přečtu dokud to nevidím na vlastní oči a nebo dokud to aspoň logicky nezapadá do existující mozajky. A přesvěčil sem se už mnohokrát, že spousta informací na alternativě (nebo záhadologickejch webech) sou dezinformace. Vypouštěný cíleně poskokama provázkářů, nebo jenom jedincema který se chtěj nějak zviditelnit a bejt zajímavý. Máme tendenci věřit spíš ruskejm stránkám (po tom co nás sklamaly ty západní), ale bohužel i na nich je množství vodpadu. Nedávno se o tom tady přesvěčil Abysse, ale já se o tom přesvěčuju dnes a denně. Mimochodem sem si vzpoměl třeba na dezinformaci o "záhadným pustým" ostrově Koldun zmíněnou tady v některym dílu o Hyperboree. Marně sem ostrov hledal v Lovozeru, v jehož "neméně záhadných" vlnách se měl nalézat. Nakonec sem zjistil, že neni pustej, nýbrž obydlenej a nenachází se v Lovozeru, nýbrš v Barentsově moři... Jasně, je to detail, ale podkopává důvěryhodnost celýho článku, respektive seriálu, protože je evidentní, že někdo kdo na místě nejspíš ani nebyl si vymyslel historku aby vypadal zajmavě... Naštěstí sem to zjistil, ještě před cestou na Kolu a nemusel tak onen ostrov v Lovozeru marně hledat... (bejt pro smích domorodcům).
      Vlabi sem chtěl jen upozornit na to, že ne dycky je dobrý "jen" přeložit nějakej materiál bez toho aniž bych se zamyslel nad obsahem. Bohužel sem narazil na nepochopení a trochu i na odpor (uražení?). Já to myslel dobře, ale budiž budu už držet hubu...
      Chorche

      Vymazat
    24. Остров Колдун (остров Волшебный), Ловозеро, 67.7403731N, 35.0787603E

      Vymazat
    25. Jiříku, nezastávám se Uvarova, ani si nemyslím, že je guru, nikdo není svatý. Ale vycházet jen z článků, kde ho očerňují, protože se ve spoluprácech, co vydělávaj peníze, rozkmotřili ohledně patentů(nebo množství peněz za odměnu?), co platej pro Ukrajinu, nebo proto, že postavili křivě pyramidu, je dost jednostranný. Učení KA a BA vychází z Hermetismu. Jen si ho hebrejci "přizpůsobili". Kabala, tak jak je známa dnes, byla sepsána až někdy v 18.stol. chazary(resp. aškenázi). Nesouvisí s původním učením ani hebrejců, ani hermetismu. Z učení KA i BA vychází dnes i NewAge, podobně jako kabala.
      Mne Uvarov a jeho písmenka ohledně kotlů zaujaly pouze z podledu na tu naší údajnou Měsíční jeskyni. Podle mne je tam popisováno jedno a to samé. A popisován onen "měděný skleněný" a velmivelmi tvrdý materiál mezikontinentálních tunelů.
      Naopak, rád si přečtu Tvé názory, i já si dovolím se ozvat k článkům, pakliže se to týká mého svědomí. Nikdo přeci není dokonalý, ani já ne:-) Použiji(a trochu upravím), co psala VlaBi: Pro někoho, kdo je jinde, na jiném místě než já nebo má jiné informace, totiž mohou být důležitým impulzem, který já zatím nechápu, protože jsem prostě jiný i na jiném místě(i čase).
      Spíše mi přijde uraženost tvrzení o držení pusy:-)
      Nenarazil jsi na nepochopení, jen se snažím vysvětlit(myslím, že i ostatní), že něco filtrovat jako dobré a špatné je minimálně uzkoprsé. Všechny zprostředkované informace mají podle mne stejnou váhu. Souhlasím s Tebou, nej je si to jet osahat:-) Také proto jsem si velmi rád přečetl Tvoje řádky ohledně cesty na sever, dalo by se říci, že přímo hltal.... já na to zatím nemám, nejsem schopen se utrhnout na delší čas než týden nebo vyjímečně 14dní:-(
      nenimito

      Vymazat
    26. Vlabi, jak si přišla na to, že ostrov Volšebnyj je Koldun? Na všech mapách se menuje Volšebnyj. Jedinej ostrov Koldun, kterej sem našel je zde https://mapy.cz/s/3a353

      Nenimito, držení huby sem měl na mysli ohledně komentování kauzy s Uvarovem. Jinak samozřejmě píšu dál ;-) Mam v plánu napsat ještě článek o tom co sme viděli v Bosně. Protože to je taky v relativnim dosahu a na celym Balkáně je co vidět.
      Chorche

      Vymazat
    27. Zadej si do vyhledavače - Остров Колдун (остров Волшебный), Ловозеро - a ono ti to nějaké odkazy vyjede.

      Vymazat
    28. V tom případě se Vlabi omlouvám za falešný nařčení ;-) Nicméně i tak se ve všech článcích co sem teď vygůglil zmiňuje prakticky jen ta jedna historka s doktorem co si sebou vzal kamínek, jen jednou je to v 197x roce a jednou v 1770 roce. Spojení Koldun s Bolšebnym sem našel jen v článcích o týdle historce, ale gůglil sem ne příliš důkladně, to přiznávám.
      Chorche

      Vymazat
    29. To je dobrý. Ale omluvy si cením. :-)

      Vymazat
  8. Tady jestli jste ještě neviděli Mackerleho výpravu ke kotlům.....čest jeho památce.

    https://www.youtube.com/watch?v=tD0BzZoExUA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nenasli nic, lebo nic neukazali. Ziadne kotle tam nie su. Taka jednoducha je pravda.
      Milan

      Vymazat
    2. Že tam nic není, to podle mě není tak jednoznačné. Vzhledem k jakutským mýtům, předávaným z generace na generaci a místním názvům, které se vážou na tyto mýty (kdy se to tam hemží kovovými, kotlovými a dalšími podivnými názvy) je více než pravděpodobné, že tam něco bylo nebo stále je, protože se to promítlo právě do těch mýtů a místopisných názvů. Co jsou/byly tyto kotle zač, je už druhá věc. Za zmínku stojí i ty podivné kopečky z kamenů (jak větších, tak menších), včetně jedné struktury z navršených kamenů, která vypadá jako pyramida s dvěma terasami na bocích, které tam objevily následné ruské výpravy. Ve hře je podle mě i možnost, že tam jde o něco zcela jiného a teorie o obranném kosmickém mechanismu je jen krycí zástěrkou, která zní ale velmi atraktivně.

      Vymazat
    3. To, ze metonymia sa v oblasti toci okolo kotla, nie je dokaz, ze tam nejake kotle su. Skor to moze byt nametom na scifi, ze obkast sa vola po kotly. V skutocnosti mohla dostat obkast nazov podla niecoho ineho.
      Jakutskych mytov sa daju popisat plne kniznice. Tamojsi obyvatelia jasne povedali, ze o kotloch nic nevedia. Ten najstarsi a klucovy urcite.
      Milan

      Vymazat
    4. Ospravedlnujem sa, nie metonymia ale toponymia.
      Milan

      Vymazat
    5. "V skutocnosti mohla dostat obkast nazov podla niecoho ineho." Tomu nerozumím. Ty místní názvy jsou prostě podezřele často zaměřené na kotle, kov, železo...vyskytují se tam třeba i názvy jako "Velký kotel utonul" nebo "Železní lidé". To musí mít nějaký důvod. Názvy kopců, řek apod. nevznikají (teď nemyslím moderní názvy ulic v satelitních městečkách) jen tak, že si někdo něco vymyslí, ale obvykle stál u vzniku původních názvů nějaký vztah k něčemu, co ti lidé znali, viděli, nebo si něco o něčem mysleli a proto to tak pojmenovali.

      Tamější obyvatelé jsou zdrojem informací o kotlech. Teď nemyslím ty, kteří žijí někde v nejbližších moderních městech, ale původní kočovné kmeny.

      Koreckij si to asi celé vymyslel. Pokud tím nejstarším a klíčovým obyvatelem myslíš Savinova, tak ano, ten popřel, že by někdy u kotlů byl, čili vyvrátil to, co se o něm traduje a dodnes ve článcích ko Údolí smrti pořád přepisuje. O Uvarovových teoriích jsem se zmínil už výše.

      Já bych prostě nezavrhoval, že tam nic není.

      Njurgun Bootur

      Vymazat
  9. Parádní debata. Tak to má být. Libí se mi tu :)

    OdpovědětVymazat
  10. Uvarov je starý hoaxer. Ale nič proti nemu, on sa tým živí. Ak mu niekto naletí, jeho problém. Informácie typu "nainštalovali sme to v 58 hviezdnych systémoch v bubline o priemere 35 svetelných rokov" totiž prinajmenšom musia dvihnúť nejedno obočie. Odkiaľ by ich asi mohol mať? Povedal mu jeho praded mimozemšťan?
    Tak či onak, musí sa oceniť krása jeho fantázie i keď sú to hoaxy. Ľudia chodia na jeho semináre a platia mu za tieto príbehy. Z týchto peňazí on potom stavia celkom zaujímavé projekty ako napríklad tu: https://www.youtube.com/watch?v=Gt84fdos4b0

    s0lar

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No paráda, musím se smát při představě, když něco takového vymyslí a zrealizuje hrstka lidí, drtivá většina obyvatel vůbec neví, že něco takového někde stojí, a za 1000 let lidi přemýšlejí, co to bylo za kulturu :-DDDDD

      Vymazat
    2. s0lare, pokud to bereš takhle, tak je každý z nás starý hoaxer:-)
      Každý, kdo na základě nějakých informací vyvodí nějakou myšlenku, fantazii, teorii, hoax.
      Přiznám se, ty pyramidy se mi osobně moc nelíbí, protože jsou stavěny ze ŽELEZO-betonu. Pochybuji o jejich funkčnosti, resp. o podobné funkčnosti jako ty staleté z betonových plátů, slídy, křemíku a jiných minerálů.
      (Je to, co jsem vyvodil hoax? :-))
      nenimito

      Vymazat
    3. Nenimito, s tým môžem súhlasiť iba tak na 40%. Medzi nami a ním sú aspoň 2 rozdiely:
      1. my sa tým neživíme
      2. my sa snažíme používať logiku, kdežto Uvarov používa skôr PR (pretože sa tým živí a musí prikrášľovať)

      P.S.: To čo si vyvodil nie je hoax, je to priama dedukcia. Megalitické stavby nepoužívali železo, pretože ich plášť neslúžil len ako obyčajný kryt proti dažďu a vetru, ale ako rezonátor (ultra/infra)zvukový / elektromagnetický, ako kondenzátor, alebo dokonca aj ako tranzistor/MOSFET, pričom ferromagnetické železo tieto - vlastne primárne - funkcie nuluje. Ak by Uvarov šiel skutočne do hĺbky, toto by vedel. Resp. pravdepodobne to aj vie, ale dneska takto nikto stavať nevie, lebo naša technológia nato ešte nemá. Z hľadiska PR je lepšie nabúchať rýchlo niekoľko pyramíd zo železo-betónu, ako sa pokúsiť "poctivo" napodobniť tie v Gíze napríklad v merítku 1:10. Z hľadiska PR je lepšie písať o 58 hviezdnych systémoch a intergalaktickom portáli 2.5 svetelnej minúty za rohom (mimochodom 2.5 svetelnej minúty je menej ako tretina vzdialenosti Slnko-Zem, pričom ten portál má byť za hranicou Slnečnej sústavy - keď vymýšľam fantázie, tak aspoň si dám záležať aby sedela matematika), ako pravdu, že niečo na tých kotloch bude, niečo tam bolo, ale poriadne nevieme čo..

      s0lar

      Vymazat
    4. Ale z těch všech textů(i komentů) mi vyplývá, že sbírá informace, prezentuje je a vyvozuje nějaké své závěry - stejně jako Sitchin, Blochová, Daniken, my, i jiní. Asi může být problém rozpoznat sbírané informace a nějaké své závěry - myšlenky. Tím, že někdo odsoudí celkovou práci daného jedince, ještě neznamená, že i ty sbírané informace, které povětšinou navíc nashomáždil někdo úplně jiný, i třeba před 100 nebo 200 lety, musí být nutně k odsouzení. Proto tvrdím, že filtrování obsahu není úplně vhodné. Ano souhlasím, že od mala vycvičená lidská logika to v podstatě dělá sama. Ale opravdu je to, co má vézt k nějaké své pravdě? To je podle mne lepší udělat to, co Michal. Vyndat z hlavy veškerou logiku nastudovaného vědění a začít od začátku pouze s vlastními zkušenostmi nabíjení si úst. Taky jsem to kdysi zkusil. Ano, mělo to určité výsledky. Ale přišel jsem na to, že je to podle mne přinejmenším asociální. Což je podle mne proti všem poznatkům kultury. Myslím, že je lepší jen rozlišovat vlastní a cizí - zprostřekované. Každý totiž filtruje jinak, protože každý je jiný, jinak vychovaný, na jiném místě - v jiném časoprostoru.

      Pro mne je typickým příkladem Malý Princ:
      Ukázal jsem své veledílo dospělým a ptal jsem se jich, nahání-li jim má kresba strach.
      Odpověděli mi: „Proč by klobouk naháněl strach?“
      Ale on to nebyl klobouk. Byl to hroznýš, jak zažívá slona. Nakreslil jsem tedy vnitřek hroznýše, aby to dospělí pochopili. Oni totiž potřebují vždycky nějaká vysvětlení. Má kresba číslo 2 vypadala takhle.
      Dospělí mi však poradili, aby nechal toho kreslení otevřených a zavřených hroznýšů a zajímal se raději o zeměpis, počty a mluvnici. Tak se stalo, že jsem se v šesti letech vzdal skvělé malířské kariéry. Neúspěch mé kresby číslo 1 a kresby číslo 2 mě odradil. Dospělí sami nikdy nic nechápou a děti to hrozně unavuje, stále a stále jim něco vysvětlovat. Musel jsem si tedy vybrat jiné povolání a naučil jsem se řídit letadlo. Létal jsem tak trochu po celém světě. A pravda je, že mi zeměpis hodně posloužil. Dovedl jsem na první pohled rozeznat Čínu od Arizony. Je to velice užitečné, když člověk v noci zabloudí.
      A tak jsem se v životě setkal se spoustou vážných lidí. Žil jsem hodně s dospělými, poznal jsem je velice zblízka. Ale mé mínění o nich se valně nezměnilo.
      Když jsem mezi nimi potkal někoho, kdo se mi zdál trochu bystrý, ověřil jsem si na něm svou zkušenost s kresbou číslo 1, kterou mám stále schovanou. Chtěl jsem vědět, je-li opravdu chápavý. Ale vždycky mi odpověděl: „To je klobouk.“ Nepovídal jsem mu tedy ani o hroznýších, ani o pralesích, ani o hvězdách. Přizpůsobil jsem se mu. Mluvil jsem s ním o bridži, golfu, politice a o kravatách. A dospělý byl velice spokojen, že poznal tak rozumného člověka.
      nenimito

      P.S. Jsem celkem rád, že i někoho dalšího napadlo, že železo a energie elektrostatiky země, ohně, vody a vzduchu k sobě moc nendou:-)
      Doba železná je prostě doba železná....z kultury do civilizace

      Vymazat
  11. Tunguzsku katastrofu sposobil meteorit. Spadol do oblasti, kde je vela mociarov, tak po nom nezostala ani stopa. Tento clanok je ciste scifi ako biblia. Asi ma pokrvnych autorov. Ked uz chce niekto robit fiktivne racionalne pribehy, nemal by zabiehat do detailov. Ten globus s tymi akoze zbranami je uz za hranou. To musel davat dohromady asi niekto mentalne retardovany.
    Milan

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On ale vybuchl ve vduchu. Nezapadl někam do močálu.

      Vymazat
    2. A to vies odkial, ze vybuchol vo vzduchu? Nasnimali to z druzice?
      Milan

      Vymazat
    3. Vybuchol vo vzduchu, pretože tam jednak nebol žiadny kráter a v okruhu 8km od centra výbuchu boli stromy nezvalené iba okosené od vetiev, za týmto 8km kruhom boli stromy zvalené až do vzdialenosti 30km. To je konzistentné s výbuchom nad povrchom zeme. Nehnevaj sa, ale argument že kráter tam nie je kvôli močiaru je trošku mimo. Podľa energie výbuchu (les zrovnaný v kruhu s polomerom 30km - niektoré odhady až 30 megaton TNT) by ten kráter (ak by ten objekt padol na zem) mal priemer niekoľko stoviek metrov.

      s0lar

      Vymazat
    4. s0lar: To jsem chtěl napsat, děkuji za shrnutí :)

      Jinak za kráter dopadu fragmentu tělesa bývá někdy považováno jezero Čeko.

      Vymazat
    5. Jsou trochu novější teorie.... https://www.interfax.ru/russia/545863
      a je jich vícero... https://www.interfax.ru/world/487567
      nenimito

      Vymazat
    6. Jen upřesním, ta informace o věku sedimentů 280let je podle mne zajímavější než to okolo Tunguzky:-)
      (samozřejmě je to jen info o nějakém radioizotopu, nic víc...)
      nenimito

      Vymazat
    7. Tady jsou taky nějaký vědátorský teorie
      http://web.archive.org/web/20080407110721/http://www.aero.org/conferences/planetarydefense/2007papers/P4-1--Zlobin_Paper.pdf
      https://arxiv.org/ftp/arxiv/papers/1304/1304.8070.pdf
      Co jsem tak pochopil, teoretizují tam o tom, že to byla ledová kometa s mnoha zamrzlými kamínky. Vyvozují to z tepelné stopy na povrchu a množství rozesetých kamenů s tepelnými (nízko i vysokoteplotními stopami). To ale nedokazuje, že byly součástí komety. Navíc jich testovali jen 1,5kg, tak nevím...
      Nemám představu, co by udělala obrovská ledová koule letící 60km/s.... proč by vybuchovala nad povrchem? Proč by svítila po výbuchu nebo před víc jak 2 noci nad severní polokoulí?
      Podle mne pořád více otázek než odpovědí, teorií mnoho a mnoho:-)
      nenimito

      Vymazat
    8. Nenimito, ano, je mnoho nezodpovedaných otázok. Napr. viacerí svedkovia vypovedali o 15 a viac-minútovej kanonáde pred výbuchom.

      s0lar

      Vymazat
    9. osobně nevířím na kometí ani meteorití teorii především kvůli prokázanýmu manévrování tělesa v atmosféře. Jak tu už bylo řečeno, těleso Zemi oblítlo a měnilo několikrát směr a asi i rychlost. To komety ani meteority nedělaj... Dále těleso vybouchlo ve vzduchu atomovým výbuchem (hřib plus radioaktivita). To taky komety nedělaj. Nedělaj to ani jiný neřízený tělesa jako plpa z antihmoty nebo oblak neutrin nebo cokoli jinýho z uvažovanejch věcí). Ba dokonce ani voblak komárů neumí vybouchnout atomovým výbuchem ;-) Takže chtě nechtě mi v tom zůstává jenom řízený těleso. Buďto s atomovým pohonem a nebo sestřelený atomovou zbraní. Proč by někdo plejtval atomovejma zbraněma na sestřelení letícího tělesa (s nevyhnutelnym následnym jadernym zamořením místa)? Praktičtější je použití buď konvenční rakety nebo energetický zbraně. Takže opět vylučovací metodou mi tam zůstává těleso s atomovým pohonem. A kdo superinteligentní bude používat pro mezihvězdnou dopravu jadernej pohon? Je to naprosto nepraktický a pomalý (i lidstvo to zavrhlo už u projektu Orion). Logicky z toho vyplívá, že jadernej pohon lze rozumně použít jen na meziplanetární vzdálenosti. Vylučovací metodou se v myšlenkách tedy opět vrátim k tomu, že těleso s relativně primitivním pohonem přilítlo odněkud z naší soustavy. Přičemž ideální trajektorie v danou chvíli odpovídala Marsu. Vše do sebe pěkně zapadá. Ale samozřejmě to nemusí bejt pravda a rozhodně nechci abyste tomu apriori věřili ;-)
      Chorche

      Vymazat
    10. Pokud vím, tak nikde nebylo nic radioaktivního naměřeno, nebo ano? Proč by TO mělo používat jadernej pohon? V tomu druhém odkazu na interfax píší něco o trajektorii z Jupitera? A je to poněkud novější než ten směr na Mars:-) Pravda ruština ani jiné jazyky není zrovna moje silná stránka....
      Nenašel jsem nic o oblítávání Země, ale o několika směrech letících objektů k jednomu bodu ano, může to být teoreticky vyloženo jako několik obletů Země(i opačně). A co ta popisovaná kanonáda trvající 15min.? Nasypali do něj tunu 30tek, než se rozhodli pro něco výkonějšího? To se těch 15 min. vznášela ta primitivní loď na jednom místě, aby to do ní mohli nasypat?
      Celkem Ti závidím, já v tom fakt jasno nemám, ani mi nic nezapadá:-)
      Teorie primitivního pohonu nelze vyloučit, stejně tak nevylučuji, že moje prapraprabábi žila v primitivní jeskyni(i třeba na Marsu):-)
      nenimito

      Vymazat
    11. Třeba v týhle ooobrjeskyni https://hirise.lpl.arizona.edu/PSP_003647_1745
      nenimito

      Vymazat
    12. Chcel som pisat o komete z ladu, ale nenimito ma uz predbehol. To, co videli ociti svedkovia, sa uz nikto nedozvie. Ak tvrdili, ze po dobu 15 minut dochadzalo ku kanonade, znamenalo by to, ze tych meteoritov bolo bud viac alebo sa jeden postupne rozpadal. Aj stihacka robi rachot pri prelomeni zvukovej bariery. Bolo to pred sto rokmi a to je dost casu na to, aby sa to popisalo mnohorako. S prikrasleniami, zvelicovanim pripadne s fantaziou. Napokon, na ocitych svedkov by som i tak velmi nevsadzal. Ludia toho narozpravaju mnoho a pokial nemaju dostatocne vzelanie, tazko mozu spravne popisat aj jednoduche fyzikalne javy. Na druhej strane, vidiet padat kometu sa nepodari kazdy den, cize ich reakcie vobec nemusia odzrkadlovat skutocnost. V soku clovek moze vidiet a pocut cokolvek.
      Milan

      Vymazat
    13. Chorche, vcelku dobrá logika. K tomu jadrovému pohonu. Nemuselo ísť len o primitívne odpaľovanie jadrových náloží za zadkom lode, ako to mal robiť Orion. Dovolím si domienku, že každá technológia schopná prekonať medzihviezdne vzdialenosti bude energeticky náročná a bude vyžadovať určitý typ jadrovej reakcie, aspoň z pohľadu našej veľmi mladej vedy (lebo kto chce tvrdiť že naša veda vie všetko, tak je mimo, veď len 150 rokov dozadu, najenergetickejším známym javom bolo spaľovanie uhlia, a tak fyzici si boli istí, že Slnko a iné hviezdy musia byť horiacimi guľami uhlia a lord Kelvin sa rád nechával počúvať, že vo fyzike už nie je čo objavovať). Na takej kozmickej lodi sa to teda bude len hemžiť jadrovými reaktormi (pravdepodobne fúznymi). Nekontrolovaná reťazová jadrová reakcia pri katastrofickom zlyhaní potom nemusí vypovedať veľa o type pohonu, a teda ani o tom že muselo ísť len o "medziplanetárny autobus".

      s0lar

      Vymazat
    14. Nenimito, bavíme se hypoteticky ;-) Já se o tunguzkej "meteorit" zajímal kdysi pradávno, ještě jako dítě a to co tu píšu sou informace kerý mi utkvěly v hlavě a na základě kerejch sem rozvinul onu "marťanskou" teorii. Tehdy se tvrdilo, že těleso 2x oblítlo Zemi a že před výbuchem měnilo směr a rychlost. A že ve stromech našli radiaci plus že měli stromy nestandartní kruhy. Jinak nevim v jaký poloze vůči Marsu se nacházel v tý době Jupiter, ale obecně vzato je Jupiter "za" Marsem, takže to nemusí bejt nutně od věci pakliže trajektorie mířila votamtať.
      Chorche

      Vymazat
    15. Solar, samozřejmě můžeš mít pravdu, nicméně vycházim z toho, že kdo chce cestovat mezihvězdně, bude k tomu používat poctatně sofistikovanější techniku. Koho by bavilo cestovat desítky, stovky, tisíce let zavřenej v konzervě (krom vědců a sci-fi spisovatelů z 50. let :-) )? Předpokládám, že emzáci používaj k cestování mimoprostor nebo něco podobnýho. Soudě i podle chování emzáckejch vehiklů, který se občas zjevujou nad Zemí nejsou poháněný konvenčním (tim myslim i jaderným) pohonem. A opět vopakuju, že se tu bavíme hipoteticky :-)
      Chorche

      Vymazat
    16. Ono v té teorii o marťanské lodi je jeden(pro mne) malý problém. Je to to, že v době, kdy byla vypuštěna tahle teorie(někdy po 2.sv.v.), si lidi naprosto reálně mysleli, že je Mars obydlen, protože se v meziválečném odbobí zlepšily kvality dalekohledů a na Marsu byly pozorovány "věci svědčící" o jeho obydlenosti. Neexistoval onen vychvalovaný kosmický program:-) Čili v té době ta teorie mohla být po dost lidí celkem reálná. Stejně jako byli někteří od mala vyučováni ve víře v nebe a peklo, někteří vzdělanější a údajně chytřejší prosazovali teorii obydlenosti Marsu, stejně jako Země.
      Ano, i dnes toho o obydlenosti Marsu víme kulový, ale nikdo tam zatím ty údajná vědecká vozíka nepřišel přivítat.
      Nějak nevím, jaký máš důvod si myslet, že ty emzácký vehikly musí být skutečně emzácký. Co když oni jsou místní? Co když naopak my jsme emzáci:-) Což je podle mne realističtější pohled, než nějaká evoluce hlasivek a plochých nohou....
      Navíc si myslím, že ony vehikly nemají pohon, jen lépe(spíš jinak) chápou elektrostatiku vesmíru i naší atmosféry.
      nenimito

      Vymazat
    17. příde mi, nenimito, že se za každou cenu snažíš marťanskou teorii dehonestovat :-) Jesli je Mars obydlenej či ne se my bohužel hned tak nedovíme. Tim my myslím nás dva :-) Nicméně, jestli si čet pozorně co sem tu psal, tak si jistě pochytil, že obydleností Marzu sem měl na mysli nějakou malou přeživší kolonii (nejspíš v podzemnim bunkru), která tam vegetovala od zničení povrchu planety. A jelikoš se jejich hotel stal nefunkčním, chtěli se zachránit na Zemi. V tom byla pointa tý mý originální teorie ;-) Tudíž v současný době už Mars obydlenej bejt nemusí (všichni pogíbli nad Tunguskou). Na druhou stranu úspěšnost přistání pozemskejch sond na Marsu je poněkud tristní (většinou se z neznámejch důvodů sonda odmlčí nebo rovnou havaruje, či zmizí). Jako by někdo neměl zájem na tom aby se v tom Marsu šťourali...
      Jinak ohledně emzáckýho původu lidí, sem se tu už zmiňoval víckrát, takže tam mi oponuješ zbytečně, páč sme víceméně zajedno :-) V evoluci dle Darwina nevěřim. Naopak věřim v involuci :-)
      Chorche

      Vymazat
    18. Nedehonestuji, ani nijak nefiltruji, jen přemýslím nahlas o jejím původu.
      Tvá teorie určitě základní logiku nepostrádá:-)
      Neoponuji, jen si nějak snažím objasnit pojem emzáci(který mi přijde poněkud hanlivý i zcestný), nic víc;-) To už je snad lepší neidentifikovatelní - ufouni:-o
      nenimito

      Vymazat
    19. Chorche, nečetls Kazancevova Návštěvníka z vesmíru?

      Vymazat
    20. VlaBi myslíš tohle? https://www.e-reading.club/bookreader.php/24814/Kazancev_-_Gost_iz_Kosmosa.html
      On pak pokračoval v Navštěvnících z kosmu, a pak ještě Hosté z kosmu...
      alespoň, co jsem pochopil.
      nenimito

      Vymazat
    21. Tady je to trochu lépe popsáno.....
      https://www.legie.info/autor/1999-alexandr-petrovic-kazancev
      nenimito

      Vymazat
    22. Kazancev byl pokud vím, jedním z předních členů Kosmopoisku a s výsledky různých expedic na Tunguzku byl velmi dobře obeznámen. Svou vlastní teorii propojil s informacemi o Hirošimě (bylo to těsně po válce) a zpracoval formou sci-fi, a ta pak byla natolik populární, že vzniklo přesvědčení, že to je ověřená pravdivá verze události. Povídku pak několikrát přepracovával a vycházela pod různými názvy.
      Děj v hlavních rysech odpovídá tomu, co tu popsal Chorche.

      Vymazat
    23. Kazancev tam popisuje výsledky expedic, které se vyrojily po vydání jeho závěrů. Popisuje tam, že ledová kometa by musela mít obrovskou rychlost nad 30km/s na to, aby to mohlo takhle explodovat, což nikdo neprokázal. A osobně se ani nedivím, něco takhle velkého rychlého by se rozbilo podle mne hned po proniknutí do atmosféry Země. Teoreticky se ledová koule rozpadne při rychlostech nad 4km/s? Podobné je to i s metority. Na to, aby ve vzdálenosti 60km od epicentra někomu ohořely šaty na sobě, by to podle něj muselo mít obrovskou rychlost.
      Proto první, co ho napadlo byl po zkušenostech s Hirošimou jaderný výbuch. Ale popisuje tam i teoretickou možnost pohonu na antihmotu, která, pokud by byla použita, by musela být uzavřena v nějakém magnetickém poli(dnes tak funguje plasma) a teoreticky by to pole mohlo nějak narušit pole Země? A tím dojít k výbuchu.
      "V laboratořích jsme připravili elementární částice antihmoty, nijak neliší od jiného než elektrického náboje látky. Pozitron elektron naproti němu - antiproton je - antineutron. V našich podmínkách nemohou tyto částice žít dlouho; v kontaktu s příslušnými částicemi pozemní hmoty, které zničí se převedou na fotony v energetických nosičů."
      Popisuje tam, že mladé stromy, co přežili explozi, které rostly po výbuchu, rostli desetkrát rychleji, než je obvyklé.
      Teoreticky se radiace po 50ti letech od výbuchu asi špatně měří:-)
      Ale asi všechny tyhle informace nijak nekolidují s existencí kotlů a jejich "plasmatických koulí", myslím.

      https://www.e-reading.club/bookreader.php/24818/Kazancev_-_Zvezdnye_prishel%27cy.html
      je to skoro dole, mojí ruštinu berte radši s rezervou....
      nenimito

      Vymazat
  12. Для MILAN. Прошу Вас поясните свою фразу - Tento clanok je ciste scifi ako biblia.
    Я не очень хорошо понял. Что и с чем Вы уважаемый пытаетесь сравнивать. Это необходимо для того чтобы я имел возможность понять Вас. Да и остальным читателям блога будет приятней если Вы дадите развёрнутый ответ.
    Жду Вашего объяснения
    С уважением,
    Abysse

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to vymysleny pribeh rovnako ako biblia. To, ze sa biblia opiera o niektore fakty neznamena, ze je pravdiva. Rovnako ako sa tento pribeh opiera o nazov oblasti. Oba pribehy sa snazia stavat na presvedceni o existencii bez dokazov, na slepej viere.
      Milan

      Vymazat
  13. Да MILAN. Я согласен с тобой. Но не до конца. Библию может увидеть и прочитать каждый желающий. И составить своё мнение о данном художественном произведении :)
    А вот котлы - по честному можно говорить что никто не видел. Так как кроме рассказов о них. Реального контакта с ними у исследователей никогда не было.
    Или я ошибаюсь и ваш земляк у которого заболела голова на берегу озера сделал секретный отчет для спец служб о котором никому не известно до сегодняшнего дня.
    У этих двух вещей есть одно общее все о них говорят но при этом никто не знает Правды.
    С уважением,
    Abysse

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abysse,
      hovori o bohu ako bytosti. A v tom je ten hacik. Bytost je vymedzena, teda je oddelena od zbytku. Boh vsak nemoze byt oddeleny od zbytku, lebo by nebol vsadepritomny. Boh tak nemoze byt samostatna bytost. Bibila je teda podrvh.
      Keby bol v tej oblasti nejaky kotol, uz by ho nasli. Bolenie hlavy moze byt spojene s tlakom vzduchu. Starsi ludia su na zmeny podnebia citlivejsi. Preto toho pana bolela hlava. Taky je moj nazor.
      Milan

      Vymazat
    2. MILAN.
      Очень похоже что Вы не правильно перевели моё сообщение.
      Я вообще не говорил о том кого Вы упомянули здесь. ОН - это святое.
      Я писал о книге под названием Библия. Библия это не ОН. И ОН никогда не станет Библией.
      Давай не будем трогать святое. Прошу.
      А вот библия и котлы - это близнецы братья. Только разные у них родители. И вообще они не похожи друг на друга.
      И если мне назовут имя и фамилию человечка написавшего лет 200-300 назад последнею редакцию Библии. Я буду меньше удивлён чем если увижу реальные фото и видео котлов.
      Я никоим образом не хочу обидеть чувства верующих. И не надо пожалуйста больше называть имя СУЩЕГО в суе (в праздном месте, просто так).
      С уважением, к чувствам всех верующих.
      Abysse

      Vymazat
    3. Abysse,
      az teraz som si vsimol, ze v uvodnej vete chyba slovo biblia. Veta mala zniet "biblia hovori o bohu ako bytosti". Tym cely text vyznel uplne inak, ako mal. Nikto nemoze hovorit v mene boha alebo potom mozu v mene boha hovorit vsetci. Boh je vsetko alebo nic. Ale kedze nieco existuje, tak je vsetko. Nema jednu podobu, my a vsetko okolo nas je jeho podoba. Len tak moze byt vsadepritomny. Preto povazujem bibliu za blud. Nie je o Bohu ale o nejakej bytosti. Jednej z nekonecneho mnozstva bytosti. Vlastne, boh je ten, kto ma z biblie uzitok.
      A to plati aj pre tie kotle. Su len obrazkom v knihe, v jednej z nekonecneho mnozstva knih. V skutocnosti je dovod o ich zmienke asi len ten, aby sa ludia o to zaujimali a najlepsie tam rovno isli. Cestovny ruch a zaujem o Rusko. To je pozitivne. V Rusku som sice este nebol, ala laka ma to tam. Je to krasna a obrovska krajina tak ako Amerika. Clovek tam moze ist na mnoho rokov a stale neuvidi ani zlomok toho prirodneho a kulturneho bohatstva.
      V jednej veci sa tie kotly a biblia lisia. Tie kotly este nikoho nezabili.
      Milan

      Vymazat
  14. A jejda. Perete se mezi sebou o pozici hegemona v této diskuzi, přičemž vám energie stříká na všechny strany. Uvědomujete si, jak výživné energetické korýtko, jste tu vytvořili? Začíná se tu tvořit docela fronta těch, kteří sem přichází se nabaštit, kteří nejsou vidět, o kterých nevíte a kteří udělají všechno proto, abyste pokračovali, aby zdroj nevyschl.

    Jeden z přitažených Vaší energii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vsetko su to len dohady. Mba zaujimaju fakty a tych je v clanku pramalo. Uz si niekedy videl bytosti z energie? Ako vyzerali?
      Milan

      Vymazat
    2. Milane, bytosti z energie jsou prostě sluky energie, a nebo je vidíš tak, jak Tvé podvědomí očekává. Takže zatímco někdo vidí jen shluk energie, jiný může vidět okřídleného anděla, další zase Panenku Marii, no a někdo jiný zase třeba jako skřeta, parazita... 100 lidí ti řekne 100 podob.

      Vymazat
    3. To nie je celkom pravda. Bytosti z energie maju urcitu podobu. Su si podobne, akoby to bol urcity druh. Otazne je, kolko tych druhov existuje. Preto som sa pytal, ako vyzerali. Mam vsak dojem, ze anonymny prispievatel len striela naslepo.
      Milan

      Vymazat
  15. Pro Milana: Podívej se na sebe a jednu z nich uvidíš. Nebo myslíš, že tvé tělo není z energie? Ach jo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje telo je z hmoty aj energie. Hmota a energia su dve rozne veci. Dovodom ich existencie je to, aby vobec nieco bolo. Preto musi byt vsetko dualne. Preto som sa pytal na bytosti z energie, lebo zakonite musia existovat.
      Milan

      Vymazat
    2. Ano. Jsou lide, kteří dokoce jsou schopni je vidět.

      Vymazat
    3. Su taki ludia. Preto som sa pytal ako tie bytosti vyzeraju.
      Milan

      Vymazat
    4. Milane,
      lidi, kteří opravdu "vidí", nepíší komentáře, nesdělují veřejně své zkušenosti světu. To, že "vidí", o nich většinou nikdo neví.
      Navíc, jak čtu vaše komentáře, tak stejně, pokud by odpověď neodpovídala vaším představám, označil byste jí ze blbost, případně samotného odpovídajícího za a teď použiju váš termín "mentálně retardovaného".

      Vymazat
    5. Viem ako niektore z tych bytosti vyzeraju. Viem to s takou istotou, akoze som tu, ako by povedal Descartes.
      Milan

      Vymazat
  16. Zírám čo sa tu robí ? Jeden píše akousi sedliackou rečou, zčasti podobnou moravštine, druhý azbukou asi rusky. Čert sa v tom nevyzná. Navyše sa tu škriepite o minulosti, sýtite egá, rozšafne sa pritom uculujete, akí ste znalí , kto kde bol, videl, no a hlavne počul. - Toť všetko je seccondhand. Starí Hopiovia , či Toltékovia upozorňujú : " Nevytvárajte si domnienky. ". Takže tak...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ked si myslis, ze si nad vecou, tak skus zodpovedat tuto otazku:
      Preco musia sucasne existovat aspon dve rozne veci?
      Milan

      Vymazat
    2. Ano, jeden píše rusky, protože je to jeho rodná řeč. A druhý mu odpovídá opět rusky, protože ovládá cizí jazyk. Eva

      Vymazat
    3. Vážený Eva. Budu rád, že psát vám v češtině. Protože znalost slovanských jazyků. Dává člověku - velké bohatství. Umožňuje více - zvýšit horizonty komunikace (pochopení).
      Doopravdy doufáte, že chcete rozumět v ruštině или по татарски.
      Сез гүзәл һәм мөлаем ханым.- Вы прекрасная и нежная пани.
      Toto je bohatství a svoboda.
      S pozdravem,
      Abysse

      Vymazat
  17. Když sem ležel ve špitále, shodou okolností na TV Kinosvět nebo jak se ta stanice menuje běžel dokument, kterej jednoznačně prokazoval verzi havárie kosmický lodi s jaderným pohonem a na základě rozhovorů s bejvalejma příslušníkama NKVD a KGB vyšlo na jevo, že teorie s meteoritem/kometou byla uměle vypuštěná na zametení stop a otázek... Doporučuju skusit vyhledat v archivu televize a zkouknout.
    Jinak se tu někdo ptal na Kazanceva, jasně že i z jeho prací sem při vytváření "svý" tunguzský teorie vycházel. Ale hlavně z prací jeho nástupců, který pracovali s faktama na místě.
    Chorche

    OdpovědětVymazat
  18. Letos v létě proběhla nová mezinárodní expedice v centru Tunguzsky. Byl tam i náš RNDr. Klečetka. Tak uvidíme, na co při vyhodnocování sedimentů z jezírek přijde...
    https://youtu.be/5RbYPXPWOGc
    https://russkiymir.ru/en/publications/260162/
    nenimito

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů