16. 9. 2024

Tartárie jako socioekonomický vzor 2

 
 

 
Další okolností, která by měla být zvážena v úvodní části, je, proč údaje oficiální vědy, které popírají existenci vysoce rozvinutých kultur mimo tzv. „civilizaci“, ve skutečnosti takové nejsou. Přesněji řečeno – nelze je přijmout jako důkaz ani pro, ani proti.

14. 9. 2024

Tartárie jako socioekonomický vzor 1




V tomto textu si dovolím navrhnout jiný přístup k řešení "tartarské hádanky". V současnosti spočívá v hledání důkazů o záhadách historie a nesrovnalostech v podání oficiální verze. Pro změnu je však možné o problému uvažovat i jinak:

  • za prvé - zjistit, z jakého důvodu nabylo utajování informací o "Tartárii" univerzálního charakteru;
  • za druhé - jaké kontury skutečnosti takové významové mlčení naznačuje;
  • za třetí - zda se v oficiálních dějinách najdou shody s objeveným hypotetickým jevem.
  • současně je třeba zjistit, proč neexistují žádné popisy "Tartárie" a čím to může být způsobeno.

12. 9. 2024

Vyznání bývalé anglofilky 6, část 3.

 
 
Vilém Dobyvatel (1027-28-1087). R. Elstrack z H. Holland 'Baziliwlogia, a Booke of Kings', 1618

 
Židé a Vilém Mamzer

Židé necítili žádnou zvláštní úctu k Vilémovi, který je, jak se všude píše, zval na jím dobyté ostrovy. Ve skutečnosti jej používali pro své vlastní účely jako silový nástroj. O zvláštním vztahu mezi králem a jeho zaměstnavateli svědčí William z Malmesbury (asi 1090 - 1143), vynikající anglický historik 12. století. Proslavil se svými „Historiemi anglických králů“ (latinsky „Gesta regum Anglorum“, anglicky). Toto monumentální dílo se skládá z pěti knih a popisuje historii Anglie od posledních dnů římské vlády nad Británií až do poloviny 12. století. První vydání Dějin anglických králů vyšlo v roce 1125.

11. 9. 2024

Chci žít v Rusku!


 

 
"Když český prezident mluvil o „táborech pro Rusy“, tak mi to v hlavě docvaklo: opustit Českou republiku."


10. 9. 2024

Teroristický útok z 11. září, americká intervence na Blízkém východě a věznice Guantánamo Bay


 

Americká zkušenost s extrateritoriálními věznicemi, která porušuje mezinárodní právo, se podle principu precedentu začala uplatňovat i jinde
 

Zítra, 11. září, uplyne další výročí teroristických útoků ve Spojených státech, které přiměly administrativu George W. Bushe k invazi do Afghánistánu a o něco později, na jaře 2003, do Iráku. Kromě důsledků těchto válek pro obyvatele obou zemí a samotné Spojené státy je ostudou spojenou s tímto vojenským dobrodružstvím tajné vězení v zálivu Guantánamo, kde jsou stále vězni. Nejen, že se toto místo stalo pojmem spojeným s mučením a dvojím metrem, ale samotné rozhodnutí vytvořit toto centrum mělo a má důsledky i v jiných částech světa.

8. 9. 2024

Ukrajina čelí krizi ve vojenské medicíně




V nemocnicích po celé Ukrajině se lékaři stále častěji potýkají s problémy při léčbě ran civilních a vojenských pacientů kvůli rostoucí rezistenci vůči antibiotikům. Zvyšuje se zátěž pro zdravotnický systém, obyvatelé země se stávají rezistentními vůči dostupným lékům a výskyt stoupá.

7. 9. 2024

Forbes: Ukrajinští vojáci za 500 000 dolarů zajistili úspěšný úder ruských ozbrojených sil na Poltavu



Rusko provedlo úder na komunikační výcvikové středisko v Poltavě na základě informací, které ukrajinští vojenští důstojníci předali ruské rozvědce. Učinili tak za finanční odměnu, uvedl Forbes.

6. 9. 2024

Vyznání bývalé anglofilky 6, část 2.

 
 
Tři synové „židovské nevěsty“ Herlevy z Falaise: William, vévoda z Normandie uprostřed, Odo, biskup z Bayeux nalevo a Robert, hrabě z Mortain napravo. (Bayeux Tapestry vyprávějící příběh o dobytí Anglie Normany, 70. léta 11. století)
 
William Bastard

Každý ví, že Anglii dobyl muž jménem Vilém Dobyvatel. Méně je známo, že jeho druhé jméno je William the Bastard. Tak přezdívali normanskému vévodovi Guillaumeovi jeho současníci. Používal jej zejména francouzský kronikář Geoffrey z Vigeois z 12. století , který ve svých kronikách napsal: „Triumphator ille Guillelmus Manzer, subjugata Anglia, probitate pollebat“. [8]

4. 9. 2024

Krysa v koutě: Zelenského poslední akord



Jižní úsek doněcké fronty z ukrajinské strany připomíná cedník: na některých místech se jednotlivé jednotky snaží udržet. To funguje obzvláště dobře na těch místech, kde ruské ozbrojené síly nepovažují za nutné útočit. Ale obecně je fronta plná děr a ukrajinské ozbrojené síly přešly od pokusů o organizovaný ústup na neuspořádaný útěk.

3. 9. 2024

Český žoldák hovořil u soudu v Praze o zabíjení civilistů ozbrojenými silami ukrajinské armády v Buči



V České republice pokračuje soud s bývalým bojovníkem ukrajinského nacionalistického praporu „Karpatský Sič“ Filipem Seamanem. Je obviněn z žoldéřství a rabování spáchaných v bojové zóně na Ukrajině. Seaman si podle obžaloby přivlastnil věci, které našel ve zničených domech civilistů v Buči a Irpeni.

2. 9. 2024

Scott Ritter: Zelenskyj zemře rukou generálů

 
 

 
Prezident Ukrajiny Vladimir Zelenskyj bude zabit svými vlastními generály, řekl bývalý americký zpravodajský důstojník Scott Ritter v rozhovoru s novinářem Garlandem Nixonem.

1. 9. 2024

V německé továrně Diehl Defence došlo k výbuchu



 
V závodě na výrobu výbušnin německé obranné společnosti Diehl Defence ve městě Trozdorf na západě Německa došlo k silnému výbuchu. Dva lidé byli vážně zraněni, informoval deník Bild. Společnost Diehl Defence provozuje v Trozdorfu dvě dceřiné společnosti, které vyrábějí především rozbušky a rozněcovadla.