16. 10. 2013

Zamyšlení nejenom pro matky

Právě se prokousávám koncem knihy Neomezené možnosti člověka a narazil jsem v rozsáhlé kapitole o myšlenkách na zajímavý a myslím důležitý odstavec. Krom něho jsou v této kapitole vědecky na základě torzních polí popsány (ale pokusy i prokázány) způsoby vzniků různých typů egregorů, jejich životnost a životaschopnost včetně jejich působení na další objekty včetně lidí.




"Možná to odporuje zdravému rozumu, ale věci, kterých se nejvíce bojíme, se nejčastěji také dějí. Víte, že těmi nejschopnějšími vědmami jsou matky? Ženy mají obecně zhruba tisíckrát mohutnější astrální představy než muži. Představte si, že si například dítě vyšlo na procházku a matka se začíná strachovat: vždyť je ještě malé, může ho srazit auto...
Tyhle myšlenky se však netvoří na základě srdce, ale na základě negativního uvažování, které v daný okamžik "zhmotňuje" danou představu. Modelová situace narušuje skutečnou realitu a neštěstí je na obzoru. Vždy buďte přesvědčeni o tom, že se vašemu dítěti nic zlého nestane, hledejte argumenty, dokazujte si to, a všechno bude v pořádku." (časopis Terminátor, ročník 1997, číslo 2, strana 29-30)
Důsledně kontrolujte čistotu vlastních myšlenek a mějte na paměti, že nehmatatelný svět myšlenek kontroluje a řídí svět fyzický.
Věhlasný americký vědec, profesor Compton, napsal:
"Je možné, že lidská myšlenka je tou nejdůležitější záležitostí na světě."

21 komentářů:

  1. je sice pravda, že ženy mají silnější představy, jenže to má i druhou stranu mince .. a to, že jak vytváří egregor sražení autem, tak ho zase tou stejnou silou ničí svou uklidňující myšlenkou .. a k likvidaci egregoru stačí menší energie, než k jeho vytvoření .. z toho vyplývá, že ikdyž tisíckrát silněji (než muži) něco vytvoří, stačí padesátkrát silněji to rozbít a je vše na nule :) ..
    Další věc je, že spousta egregorů, ikdyž se číslo 1000 zdá hodně vysoké, je tak slabých, že namají dostatečný potenciál k provedení... jo hold energoinformační síla mystiků se pohybuje v násobkách nesrovnatelně vyšších. Takže není se zas tolik potřeba bát realizace našich myšlenek... vliv mají, ale ne tak silný, jak to z čísla 1000 vypadá na první pohled... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petře,
      díky za uklidnění. Od Tebe to beru jako něco, oč se dá opřít. :-)
      I když - nevím, jak jiní, ale když bych se já (ne že to dělám) zaobíral strachem, že mi dítě srazí auto, tak na uklidňující myšlenky v takové myšlenkové vřavě není místo. Je sice asi pravda, že strach o někoho z prvopočáteční příčiny vychází z přání, aby se to nestalo.
      A právě z těchto zmatků vzniklých jednak informacemi z venčí a jednak z osobních zkušeností používám taktiku nemyšlení na nic, co se týká ovlivňované budoucí možnosti reality.
      Takže když moje přání je, aby se stalo "A", tak nemyslím ani na to, aby se to stalo ani naopak, nýbrž myslím na "B" nebo klidně i "Z". Osvědčuje a potvrzuje se mi to dnes a denně.
      Ovšem nejtvrdší oříšek u mě je, dosáhnout toho, aby ani na zlomek vteřiny neproblikla jakákoliv myšlenka "zamýšleného". V tomto směru je mozek potvora :-)

      Vymazat
    2. Fuha, Petr sa ale vyzná v ženských čo ? - prvý odstavec.
      Druhý odstavec - nuž tu si až taká istá nie som, ale som odvážna to skúšať. :-) B.

      Vymazat
    3. Ještě jsem si vzpomněl,
      ono že je někdo mystik vůbec nemusí vědět. Znám i matky, které se nezabývají "našimi" záležitostmi a přitom jim vůbec není divné, že mají schopnost třeba znát budoucnost, byť jen pár vteřin dopředu. Prostě vědí, co kdo kdy řekne, co se stane a nijak je to ani neudivuje ani netrápí. Co to znamená nemusím ani psát. Myšlenky takovýchto matek budou mít jistě opravdu velký potenciál modulovat realitu - zvětšovat pravděpodobnost některé z možných budoucích realit. A zrovna takovéto matky by měli vědět i o této možnosti. Přece už uskutečněný průšvih s dítětem se nedá vzít zpět - říká se pozdě bycha honiti.
      Je velmi důležité pozorovat a zkoumat sám sebe a své okolí, protože mi z toho vychází pro mě dost důležitá myšlenka (není moje):

      "Základním posláním lidského jedince na Zemi je evoluce."

      A určitě nejde o evoluci fyzickou, že? Poznávat a zkoumat sebe sama vede totiž nezadržitelně k vývoji Rozumu i Vědomí.
      A vo vo vo tom to je. :-)

      Vymazat
  2. Ano postavit se do toho hlediště a jen ty myšlenky pozorovat a nesoudit, nehodnotit nechat volně projít kolem.... těžká to práce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dévé,
      asi to znáš. Když si záměrně přeji, abych ani na vteřinu nepomyslel třeba na rohlík. Na co v příštích pár vteřinách zaručeně alespoň někde vzadu v koutku na pidizlomek vteřiny pomyslím? Jasně! Na rohlík. :-) Spíše to cítím tak, že na něj nepomyslím já, ale můj mozek. :-)

      Vymazat
    2. Vidíš Michale, co jsi napsal? ...cítíš, že jsi na to nepomyslel ty, ale tvůj mozek. A tady někde to je. A bavit se tím , na co dalšího mozek (né já) pomyslí...

      Vymazat
  3. príhodná debata na otázku ktorou sa zaoberám už veľmi dlho...
    ako sa dá určiť či sa jedná o vytvorenie myšlienkového egregoru, alebo o predtuchu?
    - Zrazí ma auto - myslím nato predtým a naozaj vydím že sa blíži nebezpečne rýchlo ale stihnem sa mu uhnúť - je to negácia egregoru alebo predtucha situácie ktorá sa môže reálne stať?
    Ono strašne zle sa to popisuje, tak som vás snád nedomotal...
    Možno moja otázka je na úrovni akademickej debaty čo bolo skôr: vajce alebo sliepka?
    M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. M.
      Vím moc dobře, co Vám asi probíhá hlavou. Měl jsem, mám a jistě budu mít nespočet otázek podobného založení.
      Bohužel nebo naštěstí (?) Vám nemohu říci pravdu neb jí neznám, ale pouze mojí domněnku-představu. Dost možná může jít i jen o moje zbožné přání. Pravdu poplatnou pro Váš momentální stupeň poznání stejně nakonec můžete najít pouze svým vlastním poznáním.

      Předtucha - je podle mne dílem intuice, což je pravděpodobně nevědomé napojení se na nějaký druh informačního pole. Zde na blogu používám převzatý pojem UIP - univerzální informační pole. Článků na toto tma tu již pár bylo. Jde pravděpodobně o prostorově i časově neohraničené pole obsahující informace o všem minulém, současném i budoucím (včetně všech možných variant budoucích realit) celého našeho Vesmíru (a dost možná i Univerza - což je u mne souhrn všech vesmírů: všech hmotných i nehmotných struktur) do posledního pohybu atomu a jeho stavebních částí. Vaše intuitivní část, která je svým způsobem součástí tohoto pole může při prolomení filtrační bariéry, která je pro nás nutná, abychom se ze všech informací nezbláznili (na principu hologramu máme kompletní informace o každičkém bodu Univerza, což je nekonečné množství informací - praskla by nám hlava :-) ) dojít k získání informací o tom, co hrozí - jedna z možných budoucích realit, která se může, ale také nemusí uskutečnit. O této bariéře psal Petr H. na svém blogu (http://astralnisvet.blogspot.cz/2013/10/substituce.html). Tudíž shrnuto předtucha je nevědomé získání informací o možné budoucnosti z UIP.

      Egregor (zde si dovolím výňatek z knihy Neomezené možnosti člověka): "U většiny lidí převládají myšlenky, které nesou velký potenciál a dokážou se spojovat do určitých energetických útvarů, čímž vytvářejí pole nejrůznějších rozměrů, od nejdrobnějších až po globální. Jelikož podobné přitahuje podobné (stejné náboje nebo torzní víry jednoho rotačního směru se přitahují), spojují se energie myšlenek s totožnými nebo velmi podobnými vibracemi, přičemž taková pole označujeme jako egregory."
      I když nebudu rozebírat význam slov torzní pole, potenciál myšlenek či velikost myšlenkových energetických útvarů (je třeba si přečíst knihu celou) je myslím na první pohled jasný rozdíl mezi předtuchou a egregorem. Mimochodem princip vzniků, udržení a zesilování egregorů je základním stavebním kamenem předvolebních kampaní, ale i náboženství, příslušností k sportovním fandům, rodin, národů atd. Podle toho se egregory i rozdělují.

      Tudíž z mého pohledu (osobně takové situace prožívám poměrně často) ve Vašem případě jde o vyvinutou intuici a hlavně důvěru v ní (ta je stimulem pro její další rozvoj).

      A co se té filosofické otázky o vejci a slepici týče, pak jsem myslím odpověděl také. Pokud je v UIP obsaženo vše, co se stalo, děje a stane se včetně všech budoucích možností, pak odpovědí je, že pomyslná vejce i slepice vznikly (pokud se slovo "vznikly" dá vůbec použít) současně.
      Budu rád za další osobní názory. I mě takováto témata zajímají.

      Vymazat
    2. Jen taková malá vsuvka o slepici a vejci .. :)
      První byl záměr vytvořit slepici, poté se začal ve fyzické struktuře formovat zárodek - vejce a z toho se vyklubala slepice .. takže první bylo vejce... ;)
      Samozřejmě to nebylo tak jednoduché, ale takhle se to dá zjednodušit. Pokud to budeme chtít pochopit přesněji, pak musíme začlenit ještě evoluci, tzn. někde se musel vzít stavební materiál, bílkoviny a pod pro stavbu vejce .. dejme tomu z předchůdce slepice, malého slepicomuta (viz film Vrrrr). Ještě jinak řečeno: Slepicomutovi se při početi vajíčko nespárovalo se vzorem dalšího slepicomuta, ale už klasické slepice.

      Vymazat
    3. Ty slepicomute :-)
      Vím, o čem píšeš (viz. původní ukázka o efektu fantomu z dané knihy uvedená tady na blogu).

      Nepsal jsem o skutečných dnešních potomcích slepicomamuta, proto jsem uvedl "pomyslná vejce a slepice". :-)
      Vrrrr.

      Vymazat
  4. Dakujem za odpoved, niečo o napájaní na UIP som kdesi čítal, zejdnodušene: príbeh o telefonáte s niekým koho som dlho nevidel myslím naňho a on mi zavolá alebo opačne... alebo veľa vynálezov (identyckých) vzniklo takmer súčastne na opačných koncoch sveta
    Možno napojením na UIP je aj zvláštny pocit po kolízii (v aute ho mám ak sa to stane "často") ako keby som niekde inde v tej chvýli nabúral - ono stačí že niekto nedá prednosť, alebo nepredpokladatelná situácia.... proste ide o ten pocit - akoby to môj dvojník v paralelnom svete "schytal" a vtej chvýli podakujem, a som rád že môžem žiť dalej...
    dakujem za odporúčané články pozriem to.
    Prajem pekný večer
    M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. M.:
      Při Vašem komentu mě až proběhl mráz po zádech. :-)
      Přesně to, co jste popsal v pocitech při kolizích v autě jsem měl na mysli, když jsem psal, že to zažívám téměř denně v práci. Prostě mám pocit, že v jiné linii TEĎ (v jiné paralelní realitě) došlo k odlišnému vývinu po předcházející situaci a já mám na malý okamžik jak fyzické, tak psychické pocity "toho druhého". Pokud okolnosti dovolí, také poděkuji (i když dnes již nevím komu - zda andělu strážnému, průvodci, či svému intuitivnímu JÁ).

      Vymazat
  5. Mám aj iné naviazanie na UIP. Informuje ma , čo sa udeje. Často 2-3 dni vopred. Ak je otvorené tretie oko a ucho, prichádzajú síce informácie v kóde, zdá sa akoby nič. Ale v momente prejavu-udalosti v tejto realite sa spodobnia našimi prostriedkami, ktoré zmysly dokážu vnímať.
    Takže obrazy, slová, vety, prebúdzacie sny, alebo ten "dvojník" ma zrazu pohladí , :) alebo ma pozvú "súrodenci" na výlet. Tiež sa aspoň desaťkrát denne ďakujem. :-) B

    OdpovědětVymazat
  6. Ešte mi napadlo : V rozsiahlom diele p. Jána Kubína sa zmieňuje o tom, že po určitom období kedy máme okolo seba pomoc, sme postavenie opäť na istý čas na seba samých. Sprievodcovia, Oni, ONO, nás nechávajú plávať, čím potvrdzujeme či sme sebestační. :-) B

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, Michale, k tomuto tématu se můžu vyjádřit, jen jako matka . Když mi byly řtyři roky, moje mamka nakupovala v zelenině u hlavní silnice a moje maličkost se rozhodla, že půjde sama domů, šla jsem rovnou do silnice a na vteřinu se zastavila v jízdním pruhu, podivala jsem se před sebe a viděla nákladák. Lehla jsem si přímo proti němu a zaspala uši, auto mě přejelo i s přívěsem, nic se mi nestalo. Moje mamka nic netušila, povídala si a nic zlého netušila, ani nepředstavovala. . . . . Nikdy se mi nic nestalo, protože moje máma mě od té doby stále hlídala a kontrolovala. . . Já byla matka ještě úzkostlivější, neustále hlídající děti, spřádala jsem katastrofické scénáře, jakmile jsem je neměla na dohled. NIC SE JIM NESTALO:))))) myslím, že to funguje nějak obráceně:) AHOJ IVA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo,
      to je dobře, že víš, jak to konkrétně funguje u Tebe. Myslím, že to tu na blogu už někde bylo i s odůvodněním, proč to u někoho funguje tak a u druhého opačně případně úplně jinak. Nejdůležitější je si uvědomit, že nikdy nejde o náhody a zkoumat co a jak. I já jsem prošel několika etapami, než jsem našel tu nejoptimálnější metodu, která se mi oscvědčila.
      Výhodou je vědět o možnostech, protože pak se zrychlí pokusy a omyly a zkracuje se doba, než přijdeš na to svoje "nej".

      Vymazat
    2. Ivo,
      můj otec říkával: Mám-li se oběsit, tak se neutopím.
      Tím chci připomenout, že taky existuje osud - tedy plán duše, přes který ani sebevětší náklaďák nepřejede. :-)

      Vymazat
    3. Tak. - veta tatínkova poputuje do môjho zošitu VlaBi, a prvýkrát som sa dnes zasmiala.
      Deň bude aký má byt. B

      Vymazat
    4. Vlabi:
      Co dodat? Snad jen, že plán nemusí mít jen konkrétní Duše, ale mohou existovat i společné plány většího množství Duší (např. rodina, přátelé, cestující v letadle co spadne, národ apod.), existuje i svobodná volba coby protiklad osudu a napadají mě i další okolnosti.

      Vzpomněl jsem si na příběh králíka z knížky Duše zvířat a lidí, kdy schválně vběhl pod kola auta. Při dotazu proč to udělal přišla odpověď, že je to jeho oblíbená zábava, kterou často praktikuje. Že ho prostě baví přechod mezi fyzickým a nefyzickým bytím. :-)

      Vymazat
    5. Někdy je až k neuvěření, jak jsou ty plány provázané a kolika duší se ta dotyčná situace týká a následky toho ovlivní další běh životů - tedy alespon' zdánlivě nyní pro nás - v téhle realitě..

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů