7. 10. 2013

Jak jsme programováni 1.



Vlabi mě upozornila na jedno video s Stewartem Swerdlowem (tuším už tu o tomto člověku byla zmínka), které je zaměřeno na odkrytí způsobů a důvodů plošného i individuálního programovaní myšlení lidí.
Pokud vás tato problematika (v podstatě neustále probíhající válka) zajímá, upozorním raději jednak na to, co je i na začátku přednášky Swerdlowa řečeno - video může spustit i nějaký program ve vás. A jednak bych byl pro jistotu opatrný i v čistotě úmyslů samotné této přednášky.
Proč jsem se na  přednášku vůbec koukal, když si nejsem 100% jist jejím účelem? Protože jedno staré přísloví říká: Přítele měj na blízku, ale nepřítele ještě blíž."
Určitě bych ještě před shlédnutím přednášky rád nasměroval na dva zdejší články s tímto velice úzce související:
Nový seriál AC24 o konspiracnich teoriích...
a
Informace jako dvojitý špión


3 komentáře:

  1. Sám S.Swerdlow nábáda ku opatrnosti. My sme ale vystaveni informáciam tu a teraz, bez možnosti aby niekto zasiahol pre našu ochranu, on ani p. Edith nie sú s nami.
    V tom je veľké riziko. Ak ale má niekto neutuchajúcu túžbu skúsiť, nech.
    Osobne sa nezverím do "rúk" človeka, ktorého vidím cez obrazovku mašiny, a ktorého skúmali aliens.
    Let it be.... načúvam sebe samej. :-) B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bed:
      Nějak jsem nepochopil, co jsi chtěla říci. Proč by měl on nebo někdo jiný zasahovat pro naší ochranu? A proč se svěřovat do něčích rukou?
      Video s přednáškou je podle mě dobré shlédnout ať tak či onak. "Pštrosí taktika" - strčit hlavu do písku a dělat, že nic kolem není, nikomu zadek nezachrání :-)
      I kdyby na tom celém bylo 5% pravdy, stojí za to si jí vyslechnout. Filtrace balastu je na každém z nás - je to o zdravém myšlení. Je holý nesmysl si myslet, že někdo nám tu celou a čistou pravdu přinese ráno do postele na stříbrným podnosu.

      Vymazat
    2. Michale, ak je na tej prednáške 5% pravdy - je to málo.
      On sám v úvodu hovorí to čo som podčiarkla. - Ja netočím o pštrosej taktike, len počúvam informácie z dnu mňa. S čím nerezonujem to nepotrebujem. Nájdi konečne človeče dôveru v seba samého /neber prosím osobne/.
      Stonásobne sa oplatí. - Zachráň seba a tak prispeješ k záchrane všetkého okolo teba.
      B

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů