1. 2. 2022

Detoxikace

Většina lidí žije v domnění, že při detoxikaci se musí pít odvary a jídla z kopřiv a stravovat se téměř vegetariánsky. Ono to samozřejmě jistým způsobem přínosné je, ale úspěchy jsou jen dílčí. Málokdo si uvědomuje, že mnou praktikovaný způsob léčby, od nemocí pohybového aparátu, až po módní covid, je v podstatě detoxikací. Na rozdíl od farmakomafie si nemyslím, že zdraví budeme jedině tehdy, když na vlastní biologický odpad v těle navršíme ještě ten farmakologický. Jen si vzpomeňte na moje slova, že když smrdí plný odpadkový koš, nepomůže ho stříkat Savem, ale je ho třeba vysypat. Alopatickou léčbu často doprovází sepse, která se v některých případech léčit nedá. Znám případ, kdy na postižené končetině musela být rozříznuta kůže, odchlípnuta a hnis byl vyškrabáván polévkovou lžící. Někdy už není léčba možná a zbývá jen amputace.

Nejedná se pouze o aplikaci termoreflexních nálepek, ale i další pomocné prostředky, jako je užívání tinktury na čištění a roztažení cév, zásaditého prášku a také užívání niacinu. Občas je dobrá sauna, velmi horká sedací koupel se solí (tyto dvě metody nejsou vhodné pro tlakaře), nebo elektrická dečka či bota. Kdo se chce zbavit všech problémů hned, může si zajet do USA na elektrické křeslo.

Termoreflexní nálepky roztahují cévy svým tepelným účinkem a zajišťují lokální proplach cév čistou krví. Nezanedbatelný je částečně dezinfekční účinek balzámu a schopnost vyvést toxické úsady z těla lymfatickými cestami. Nálepky se významně podílejí na detoxikaci, ale neumí rozpustit starší a ztvrdlé cévní úsady. Roztažením cév se spolehlivě vyplavují čerstvé úsady, to znamená kolonie bakterií aktuálních zánětů a zbytky vlastního biologického odpadu, o kterých jsem psal zde

Zásaditý prášek  neutralizuje kyselé úsady, převážně krystalickou kyselinu močovou do tekuté formy, která se snáze vyvádí z těla. Působí pomalu a přispívá k normalizaci tělesné hmotnosti.

Niacin roztahuje cévy, a to i ty nejtenčí kapiláry, a proto se významně podílí na proplachu cév a svalové tkáně čistou krví. Svalové křeče není nutno mírnit roztahujícím účinkem solí s obsahem hořčíku, problémovou partii lze vyčistit i niacinem.

Tinktura na čištění a roztažení cév má schopnost pomalu rozpouštět cévní úsady. Je sice pomalá, ale účinek hlohu jen těžko lze nahradit něčím jiným.

Důležité upozornění
Pokud současně používáme všechny uvedené způsoby detoxikace, občas se stane, že očistný účinek je příliš silný a do krevního oběhu se uvolní tolik jedů, že organismus přiotráví. Projevuje se to slabostí, únavou, chřipkovými příznaky, rýmou a vykašláváním. Při výjimečně silné reakci může dojít k zahuštění krve mechanickými nečistotami, zejména zbytky mrtvých bakterií a vlastními mrtvými buňkami. V tomto případě dojde ke skokovému zvýšení krevního tlaku. Proto jsem v tomto článku popsal užití tinktury z ginkgo biloby, k okamžitému roztažení cév.

Když to shrnu, tak pomalý účinek hlohové tinktury je v kombinaci s ostatními uvedenými způsoby detoxikace dostačující a někdy dokonce příliš silný. Silný tak, až je nám fyzicky zle a na pár dní musíme detoxikaci přerušit. Míra vyplavení odpadu do krevního řečiště se špatně odhaduje. Jsou období, kdy všechno probíhá vcelku pokojně, a najednou se uvolní větší množství odpadu, které bylo dřívějším užíváním tinktury tzv. načaté. Občas přijde podstatně silnější reakce těla, která vás může zaskočit. Proto předem na tento fakt. upozorňuji. Náhlou hypertenzi snížíte tinkturou z ginkgo biloby a ledvinovou nedostatečnost podpoříte urologickým čajem, kyselinou askorbovou, ledvinovou tinkturou, nebo Prazdrojem. Ideální je zastavit veškeré aktivity a vyspat se z toho.

Další reakcí těla může být průjem, který evidentně není ze špatného jídla. Pokud se z tkání uvolní hodně kyseliny močové, ta je následně vyloučena do střeva. Organismus ve snaze zabránit poleptání a perforaci střeva stolici naředí. Naředěná stolice postupuje daleko rychleji, a proto tento mechanismus snižuje riziko perforace. Následkem toho se zahustí krev, a proto je zapotřebí tekutiny doplnit a určitě nic nepokazíte, pokud si vezmete zásaditý prášek nad denní doporučené množství..

Proč píšu tak, jak píšu
Snažím se psát stručně ze dvou důvodů. Prvním je dostatek vlastních aktivit a počínající stařecká Lenóra, se kterou rád lehávám... Druhým je, abych přinutil čtenáře přemýšlet a odvozovat si potřebné informace podle základních principů. Komu se přemýšlet nechce, ať jde k obvoďákovi.

Předpokládám také, že čtenáři, kteří si moje články dostatečně prostudovali, se zamyslí sami nad sebou. Například to znamená, že léčba nebude zabírat naplno, pokud se ke svému tělu budou chovat kontraproduktivně. Je třeba přehodnotit svoje životní návyky a nezatěžovat tělo vlivy, které průběh nemoci zhoršují. Například stav slinivky určitě nepodpoří konzumace sladkostí, podobně jak nemocná záda nevyléčíme chladem a onemocnění cév přejídáním.

Na toto téma mám ukázkový příklad ze života. V dětství jsem býval často nemocný. Stejně tak sestra i matka. Pouze otec byl zdravý jak řepa. Nikdy neonemocněl a nedostal od nás ani vysoce nakažlivé angíny a chřipky. Dýchal, jedl a pil to, co my. Tajemství jeho zdraví spočívalo ve zvyku sprchovat se na střídačku vřelou a ledovou vodou. Jeho cévy si každodenně zacvičily roztahování a stahování, plak v cévách se uvolnil k vyfiltrování ledvinami a tělo se tak zbavilo biologického odpadu. My jsme to nedělali. S trochou nadsázky stačila jedna bakterie navíc, kterou jsme někde vdechli, a rozjel se samoočistný proces organismu - angína, chřipka, nebo jiná viróza. V podstatě se jednalo o efekt motýlích křídel, stačila malá intoxikace a tělo bylo v horečkách.

Podobně je třeba popřemýšlet nad psychosomatickými vlivy, Tělo není možné trvale vyléčit bez změny myšlení. Psychosomatický vliv je patrný i na úrazech. Opět malý příklad ze života. Asi před třiceti lety jsme se pohádali já a moji dva sousedi kvůli nějaké banalitě, na kterou si už nedokážu vzpomenout. Pohádal jsme se každý s každým. Protože naše mysl byla přezaměstnaná tím, jak nám ten druhý a třetí šlápl na kuří oko, nedávali jsme při práci pozor a do týdne z nás byli mrzáci. Já si nalomil žebra a druhý si urval Achilovu šlachu. Třetí řezal podélně fošnu na cirkulárce, zuby pilového kotouče fošnu nadzvedly a mrštily fošnu proti němu. Praskl mu močový měchýř. Na to sedí citát mého mistra z učňáku, "Když je blbá hlava, trpí celé tělo".

Další příklad kontraproduktivního jednání je úplně čerstvý. Manželka byla minulý týden na kafi s kamarádkama, které posléze chytly covid. Protože manželka je dobře disponovaná a málokdy onemocní, všemožně nemoci nadbíhala. V uplynulých dnech, kdy bylo relativně teplo, vybíhala ven věšet prádlo v tričku s krátkým rukávem, v šupákách a bez ponožek. Předevčírem ji skolil covid. Bolel ji žaludek, tak jsem jí nalevo od něho plácl nálepku. Za chvíli nemohla dýchat, tak to spravila nálepka pod levé žebro. Poté dostala horečku a bolest hlavy. Jedna nálepka na čelo, čaj s céčkem a acylpyrin. Včera ještě hřála a dnes už je zdravá, i když ještě slabá. Co mne ale překvapilo, byla její největší starost, kde sehnat potvrzení o prodělání covidu. Volala své zdravotní sestře a ta jí vysvětlovala, kam má jet a kde si frontu vystát. Uvědomil jsem si zhovadilost tohoto systému, nutnost sehnat si potvrzení za cenu podchlazení a zhoršení zdravotního stavu. Naštěstí si manželka dala vysvětlit, že je lepší se rychle vyléčit, než hrát ruletu o život na dýchacím přístroji.

Prevence je důležitější než vytahování horkých brambor z ohně.
Čtenáři mne často žádají o radu. Bohužel z některých mailů je evidentní, že žádost o radu či pomoc přišla pozdě. Když už je nemocný na ventilačním přístroji, nebo mu je podáván morfin proti bolestem, tento stav už zvrátit nemohu. Filozofie chlápka, co padal z mrakodrapu se slovy "zatím je to dobrý" (film Sedm statečných), opravdu není na místě. Tím, že si včas ošetříte bolavá místa, si často vyléčíte nemoci, o kterých vůbec nevíte, že se k nim schyluje. Různé akupunkturní body jsou spojeny s vnitřními orgány. Profesionální akupunkturisté tato propojení znají, ale i naprostý laik svojí péčí o tělo dokáže tato onemocnění odvrátit, aniž by o tom věděl. Podobně jak intuitivní řidič, který sjede z dálnice na kafe a netuší, že zatímco ho pije, o pár kilometrů dál, tam kde by se nacházel i on, došlo k řetězové havárii. 

Čtenář který si moje doporučení ověří, nemusí zabíjet čas v čekárnách ordinací, protože začínající drobné bolístky si vyléčí sám. Tím ušetří čas a velmi pravděpodobně mu dojde, že nemusí být úplně všude. Tím si buduje intuici. Pokud se nechá zdržet od blízkých, tak se většinou vyhne krizovým situacím. Tím, že je nebude muset řešit, ušetří svou životní energii k životnímu rozvoji. Dostane se do pozitivního "začarovaného kruhu", ve kterém mu bude život plynout mnohem snadněji a spokojeněji.

Registrace na mých stránkách
Registrací na mých stránkách nic nezískáte. Stránky jsem před lety narychlo splácal podle přednastaveného vzoru a registraci nestihnul vymazat. Posléze jsem kvůli zaneprázdněnosti zapomněl a ztratil přístupové heslo, a proto na nich nemohu nic změnit. Pro mne je jednodušší občas napsat článek, který si Vlabi přečte, upozorní mne na nedostatky, vloží případné chybějící části textu a odkazy schová pod klíčová slova. Bez ní bych napsal sotva polovinu. Proto jí za tuto ochotu velmi děkuji. 


MUDrland Wenca




2 komentáře:

  1. Ahoj MuDrlante!
    Vracím se k Vašemu článku o maceraci (v lihu, olejích, vodě) a poznámce, že část lihu zůstane v macerovaných bylinách nevyužita. Když jsem zmaceroval Marijánku, tak jsem zelené zbytky rostlin vylisoval na odšťavňovacím lisu, čímž jsem získal 2 deci hnědozelené šťávy, kterou mamina úspěšně používá na mazaní kloubů, ranek, zápalů a i střev (vnitřně)). Výlisek je hustější než macerát a má vyšší obsah CBD a nižší obsah THC, což znamená, že léčí a uklidňuje všechny záněty živých tkání. Podobná je kabidiová mast (nosičem je lékárnická vazelína).
    Rád bych Wenco znal Váš názor na úpravu spánku a nespavosti pomocí bylin, protože užívat driaky z "lekáren" je drahé dvakrát (cenou i účinkem).
    Pokud můžete napsat článek o konkrétních léčebných směsích bylin (všude uveďte, že info není certifikováno a návody jen na vlastní riziko), pomůžete mnoha čtenářům též dvakrát (nezávislost a znalost léčiva + úleva a účinnost).

    Díky za odpověď!

    Ďuro Trulo

    OdpovědětVymazat
  2. Nevím, ale zdá se, že je nutno dát do popředí znalost o vyrovnanosti PH v těle člověka.
    Vždyť všechny ty rýmy, chřipky, kašle, "covidy", jsou záněty, kterým vyhovuje kyselé prostředí!

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů