18. 2. 2022

Prohlášení Denise Pušilina

představitele Doněcké lidové republiky, dne 18. 2. 2022 



„Vážení obyvatelé Doněcké lidové republiky! Krajané!

V posledních měsících sledujeme každodenní nárůst počtu vojenského personálu a smrtících zbraní ze strany Ukrajiny, včetně odpalovacích raketových systémů Smerč a Uragan, raketometů NLAW, jakož i Džavelinů a Stingerů podél celé linie kontaktu.

Dnes jejich zbraně míří na civilisty, na nás a naše děti.

Ozbrojené síly nepřítele jsou v bojových formacích a jsou připraveny k násilnému dobytí Donbasu. Prezident Ukrajiny Vladimir Zelenskyj dá brzy armádě rozkaz k ofenzivě, k realizaci plánu invaze na území Doněcké a Luhanské lidové republiky.

Obracím se na všechny obyvatele našeho státu!

Ozbrojené síly Doněcké lidové republiky mají zkušenosti s vedením vojenských operací a jsou v neustálé bojové pohotovosti, plně schopné chránit civilní obyvatelstvo a infrastrukturu. Přesto, když nepřítel ostřeluje obydlené oblasti republiky, může dojít k ohrožení života a zdraví našich občanů. Proto je ode dneška 18. února organizován hromadný centralizovaný odchod obyvatelstva do Ruské federace. V první řadě jsou evakuovány ženy, děti a senioři.

Žádáme vás, abyste naslouchali a rozhodli se správně. Dočasný odchod zachrání život a zdraví vám i vašim blízkým.

Po dohodě s vedením Ruské federace jsou v Rostovské oblasti připravena místa pro příjem a ubytování našich občanů. Evakuovaným osobám bude poskytnuto vše potřebné. Pro rychlý přechod byly na kontrolních místech vytvořeny všechny podmínky.

Vedoucí podniků a institucí zorganizují odchod rodin zaměstnanců. Velitelství územní obrany zajistí dopravu pro evakuaci civilního obyvatelstva.

Drazí krajané, žádám vás, abyste zachovali klid a byli trpěliví. Společně obstojíme a vyhrajeme!" 




zdroj: https://rusvesna.su/news/1645189947

2 komentáře:

Podmínky pro publikování komentářů