13. 2. 2022

Nad otázkami Ďura Trula


z diskuze zde. A něco navíc

Ďurova poznámka o vylisování macerovaných bylin je zcela správná. Samozřejmě že vylisovat macerované byliny si může každý, kdo odšťavňovací lis má. Já mám pouze lis na ovoce s košem o objemu 70 litrů, na kterém malé množství bylin nevylisuju. Proto mám při výrobě tinktur větší ztráty.

Ďuro se ptal na můj názor ohledně nespavosti a bylin. Rád bych předeslal, že vše, co píšu o zdravotních potížích, mám ověřeno na sobě, anebo svých blízkých. Nespavostí u nás nikdo netrpí, a proto jsem se touto otázkou nezabýval. Já sám jsem mistr světa v usínání. Když si po příchodu z venkovního chladu sednu v obýváku do křesla, slýchávám poznámky "dávám mu minutu, maximálně dvě", a pak už nevím nic. Před pár lety jsem jel po dálnici se synem, který tehdy ještě neměl řidičák, a přepadla mne únava. Zastavil jsem s tím, že si zdřímnu. Synovi se to moc nelíbilo, ale nezbylo mu než počkat až se vyspím. Povolil jsem si opěradlo sedáku, ztišil rádio a zavřel oči. Když jsem se probral a nastartoval, syn se divil: "To není možné, ty ses stihnul vyspat? Vždyť ještě neskončila písnička!"

Nicméně jednu zkušenost s nespavostí mám ze zcela nedávné doby. Každou noc jsem se budil kolem jedné - druhé hodiny. Podle orgánových hodin za to mohla játra. V oblasti jater jsem našel pár pigmentových znamének, která byla citlivá na dotek. Tyto body jsem lepil asi po dobu 14 dnů a pak problém s nočním buzením ustal.

Potíže s usínáním se dají řešit vypitím piva, nebo jiného šláftruňku se sedativním účinkem. Pokud se jedná jen o občasné potíže s usínáním. Jde asi o nejjednodušší řešení. Pokud to však je o setrvalý stav, je třeba hledat příčinu v dysfunkcích příslušných vnitřních orgánů podle orgánových hodin.

Když už jsem nakousl problém s játry, rád bych upozornil na opomíjenou bylinu, obyčejnou pampelišku. Opomíjenou snad proto, že je všeobecně považována za plevel. Jistou indicií, jak je tato bylina účinná, je fakt, že se vietnamský akupresurista Lien rozhodl pampelišku pěstovat a vyvážet do Vietnamu. Tam sice pampeliška roste, ale pouze v horách jako neduživá a podvyživená bylina. V našem klimatu má pampeliška daleko lepší podmínky k růstu.

Ďurovo poslední přání bylo, abych popsal více bylinných léčebných směsí. Musím ho zklamat, protože nejsem bylinář. Ano, ve sklepě mám v tmavých lahvích uloženo ke třiceti macerátům z jednotlivých bylin, ze kterých skládám směsi pro léčbu konkrétních zdravotních problémů, ale moje znalosti bylin jsou pouze povrchní. Povrchní jsou proto, že byliny používám pouze jako podporu léčby. Za nejdůležitější považuju obnovení krevního oběhu v dysfunkčním orgánu pomocí masáží a aplikace termoreflexních nálepek.

Recept na tinkturu k čištění a rozšíření cév jsem nevymyslel. To na mne jednou jukla reklama na předražené tobolky k čištění cév. Po chvíli hledání se mi podařilo najít její přibližné složení. Tento recept jsem doplnil další bylinou a na doporučení kamaráda pak ještě jednou. Po důkladném odzkoušení jsem popsal průvodní jevy jejích účinků v tomto článku v odstavci Důležité upozornění.


Infarkt
O tom, jak důležité jsou funkční cévy pro organismus, vypovídá příběh ze života, který mi odvyprávěl kamarád - lékař který jezdí s rychlou sanitkou. Jednou byl poslán k infarktu.

Věc se měla tak, že ovdovělá důchodkyně si našla vrstevníka za účelem sexu. Žena bydlela v patře rodinného domu. V přízemí, kde byl jediný záchod, bydlela dcera s rodinnou. Důchodce byl tlakař a prostatik a po sexu měl vždy naléhavé nutkání. Nechtěl se zdržovat oblékáním, aby mohl jít do přízemí na záchod a řešil to pokaždé tak, že nahý vyšel na balkon, odkud se vyčural dolů do trávy. Takto to praktikoval po mnoho letních večerů. A pak přišel osudný večer. První podzimní a výrazně chladný! Muž rozpumpovaný sexem, s EKG až v nebi, si jako obvykle odskočil na balkon. Jenže venkovní vzduch byl tak studený, že se mu stáhly cévy na končetinách. Vzhledem k jejich celkovému zanešení bylo stažení tak intenzívní, že se krev do končetin nedostala. Rozpumpované srdce ze setrvačnosti tlakovalo krev, která neměla kam téct, a krevní tlak narostl do té míry, že to srdce nevydrželo a prasklo. Muž byl na místě mrtev, což okamžitě po příjezdu lékař rozpoznal podle posmrtných skvrn.

Celá situace se dá přirovnat k ústřednímu topení s termoventily, se starým kotlem bez bezpečnostních prvků (chladící smyčka - přetlakový pojistný ventil). Když se při intenzívním topení pozavírají termoventily a horká voda přestane téct do radiátorů, v kotli naroste teplota a tlak vody do té míry, že se kotel roztrhne.

Příklad náhlého infarktu důsledkem podchlazení jsem uvedl záměrně jako demonstraci toho, jak rychle reagují cévy na chlad. A stejně tak rychle reagují na teplo. Chladem se cévy stahují, teplem se roztahují. Toto je základní princip termoreflexních nálepek.


Mozková mrtvice
Závěrem ještě přidám návod na efektivní první pomoc při mozkové mrtvici. Příznaky najdete zde. Samozřejmostí je přivolání záchranky. Druhou nejdůležitější věcí je zahřát postiženému dlaně. Nemusíte vědět absolutně nic o akupunkturních bodech, stačí když postiženému vložíte dlaně do horké vody. Rozhodně nic nepokazíte, když totéž uděláte i s chodidly. Pokud není horká voda k dispozici, snažte se masážemi dlaně rozehřát. Tím efektivně snížíte jeho krevní tlak a snížíte riziko většího poškození mozku. Nejdůležitější je rychlost zásahu. Čím rychleji tohle provedete, tím míň škod se v mozku stane. Váš pohotový zákrok může zabránit nejen doživotním následkům, ale i smrti.


MUDrland Wenca


3 komentáře:

  1. Mnohé...všetky články na tomto zdroji sú dokladom o nefungujúcej a úmyselne podvodnej vede. Okúsil som to, žiaľ, na vlastnej koži. Aj to, že medicína technicky vysoko vyspela, dokáže chirurgiou a resuscitáciou zachraňovať životy a to je všetko. Celá ostatná medicína je zbožné prianie, štúdium medicíny je ako kurz farmaceutického dílerstva. Aj zubári fungujú dobre.

    Medicína zásadne neurčuje príčinu choroby, teda nemôže chorobu ani liečiť. Určuje len príznaky a tie sú potláčané chemickými farmakami. Mal som sučku, mala veľa mlieka, bez pôrodu a šteniat, pravidelne 2x ročne. Doktor predpísal medicínu a ja som konštatoval, že po každej proti laktačnej kúre sa jej zväčšovali a hrčkaveli mliečne žľazy, až umrela na rakovinu vnútorných orgánov. Pointa: Doktor mi raz povedal, že ten liek bol stiahnutý z veterinárnej distribúcie, lebo spôsobuje rakovinu, ale v humánnej medicíne sa tá istá účinná látka predpisuje-predpisovala naďalej a tak mi liek aj predpísal. U zvierat "liek" spôsobuje rakovinu, bol stopnutý, ale u ľudí bol predpisovaný naďalej Je to na tvrdý kriminál.

    A tak som vekom nabral rozum a moje poznanie, nie viera, poznanie mi káže: Vírusy neexistujú, nákazlivé choroby neexistujú, dodnes nebol izolovaný ani jeden vírus a nepodarilo sa nakaziť zdravého človeka ani tzv. španielskou chrípkou, ani tbc, ani našou dnešnou chrípkou, osýpkami..., dokonca ani besnotou. Vakcinácia proti tetanu je výsmech medicíny, rovnako ako všetky vakcinácie. Nákazlivé baktérie neexistujú, baktérie žijú tam kde im človek svojim zhýralým spôsobom života na to vytvorí podmienky. To jest baktérie žijú na miestach, na ktorých už telo začína odumierať. Úlohou bakterií je rozklad mŕtvej hmoty, oni nečakajú v lese, ani na ulici a neskočia úmyselne na človeka, aby tento ochorel.

    Ak neexistujú vírusy, tak proti nim nemožno vytvoriť vakcínu, ani liek. Dodnes neboli dokázané špecifické protilátky proti vírusom, ani baktériám, čiže celá imunológia je na vode. Vedci hovoria o tom, že dlhodobá imunita funguje inak, ako si mysleli. Základné vedecké metódy sú: myslime si, predpokladáme, veríme, mohlo by to tak byť... Poznanie pravdy sa rovná bosoráctvu. Podobne je to s každou vedeckou disciplínou, nie nadarmo sa slová veštec a vedec podobajú, každá veda žije z grantov, granty niekomu patria a keď siahnete vedcom, alebo grantárom na ich ich podvod-ilúziu, tak vás začnú upaľovať ako bosorky v stredoveku.

    Existuje celostný prístup ku zdravému spôsobu života, ktorý je garanciou dlhého /100 rokov/ a zdravého života, bez doktorov a liekov a pri plnom fyzickom a duševnom zdravý do poslednej sekundy žitia. Skladá sa z makrobiotickej stravy a aktívneho pohybu, optim. beh a plávanie /min. 1x týždenne 30 min. sa potiť a zhlboka dýchať s rýchlym tepom, tempo závisí od tréningu/, potom zdravý vzduch, voda a duševná pohoda. Všetky tieto ukazovatele sa každým rokom rýchle zhoršujú.

    Makrobiotika, napr. Kushi, Makrobiotikou ke skutečnému zdraví, u zdravých pôsobí preventívne, u chorých pôsobí liečebne na všetky civilizačné ochorenia!!! Liečba trvá mesiace až roky, zlepšenie je po krôčkoch, pozorovateľné mesačne a je isté. Návrat ku predošlému spôsobu života je návrat do choroby, bolesti a predčasnej smrti. Makrobiotiku možna z pohľadu dnešného stavu ľudstva charakterizovať ako vláknina, vitamíny, minerály a priemyselne nespracovaná strava.

    Čítal som Ježišove učenie o mieri podľa Jána, kde popisoval u zhýralcov všetky príznaky dnešných civilizačných ochorení, bolesti a smrť, ak budú hodovať a jesť jedovatú stravu. Niekto makrobiotiku poznal už pred tisíckami rokov, dnešná veda to pozná už vyše 120 rokov, napriek tomu to rodičia nepoznajú, deti sa to v škole neučia, poznanie je len pre vyvolených.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všetci furt niekam utekali, chodili na plaváreň, presúvali ťažké železá a potili sa a cez víkend chodili na túry a zbierali bylinky (na cudzích súkromných lúkach.
      Pritom stačí kúpiť si (zanedbaný) pozemok ďalej od mesta alebo začať využívať ten zdedený a zrazu máte dosť (efektívne využitého) pohybu, aj byliniek a teda zdravia. Vrátane čistých potravín.

      Vymazat
  2. dokončenie
    A akože som ušiel hrobárovi z lopaty a kompletne sa vyliečil a všetko si to odskúšal na vlastnej koži, tak zodpovedne prehlasujem, že aj autoimúnne ochorenia sú vedecky nedokázané, nie sú príčinou ochorení, dokonca ani príznakom, lebo jednoducho nie sú, lebo sú kategóriou "myslíme si".

    Zároveň som objavil účinnosť bylinnej liečby, je vysoko účinné a používam ju ako doplnok, ale len aby som sa dostal z nepohody, lebo chorý som nebol už ani nepamätám a rovnako dlho som nebol u doktora. Som pokročilý dôchodca a čím so starší, tým som zdravší na tele aj na duši, svetové elity ide zo mňa poraziť, spôsob života a zdravie je v mojej výsostnej kompetencii a cudzia ruka na mňa siahne iba po mojej smrti.

    Je zásadný rozdiel medzi medicínou Západnou a ázijskou, Západ je jedna obrovská mylná vetva v existencii človeka, ale prvé znaky nápravy existujú, sú to doktori, ktorí ovládajú poznanie celostnej medicíny.
    Definitiva

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů